X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Pom-pon- uwielbiam Twój brzuszek i Twoich chłopców ❤️❤️❤️
    Ja jak widzę cenę truskawek to się łapie za glowe, ale kij, już bym dała i 20zl/kg gdyby były one suche a nie rozmoknięte takie jak w Krakowie ostatnimi czasy sprzedają przez te ulewy :/
    Co do fizjo- ja jestem zdania ze absolutnie każdy powinien raz na jakiś czas iść nawet jak „nic” się nie dzieje- stety niestety ale później rozbijanie takich kamieni w mięśniach jakie się tworzą bardzo boli i sama miałam okazje na własnej skórze się przekonać. I od trybu życia, od siedzenia, od wszystkich czynności tak naprawdę robi się sobie wielkie kuku, a nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy tak na codzień.

Dori- zapomniałam wcześniej Ci napisać, Ty tez się cudownie prezentujesz ! 💋

Dziękuję :)
    U nas po 8 i 12 zł ale faktycznie dobre. Mają zapach i smak. Trochę posiedzę i jeszcze kilo bym wciągnęła :D

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka- no właśnie chyba dobrze zrozumiałam Vian jak czytam. Fizjoterapeuci są bardzo polecany w ciąży i znacznie bardziej bym im zaufała jak są dobrymi fizjo z doświadczeniem niż mężowi i jego masażom szczerze powiedziawszy.

Pompon- wpadam do Ciebie na truskawki!

VianEthel2, Pom-pon lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon podziwiam. Ja nigdy fanką truskawek nie byłam. zjadłam kilka sztuk i dość mi było. Uwielbiam za to borówki amerykańskie :) Ja to bym sobie bobu pojadła. Tak na jedno posiedzenie to pół kilo spokojnie wchodzi i gdyby nie późniejsza "symfonia" t i kilogram bym na raz zjadła :D

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • marchev Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga pisalas, ze waga ci sloczyla ja wlasnie na nia stanelam i szok. Dokladnie 11 dni temu mialam 2.8kg mniej ! Pilnuje sie i nie jem wiecej niz 2tys kalorii dziennie, pije min 1.5l wody...

Pytanie do maminek z cukrzyca czy Wy oprocz diety biezecie jakies leki? Czy nie wiedzac o cukrzycy mialyscie taki szybki wzrost wagi ?

Wiecie nie chodzi mi o to, ze duzo waze. Nie przeszkadza mi to, ale boje sie ze jednak to cukier. Ja mialam krzywa juz jakis czas temu robiona. Przed swietami w kwietniu i bylo 80.80.60 wiec lekarze nic z tym nie zrobili.

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwołuje- właśnie byłam na placu i spuścili ceny do 10-12zl za kilogram wiec kupiłam :)

Marchev- ja jestem na metforminie. Bez tego byłoby słabo wg diabetologa

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Odwołuje- właśnie byłam na placu i spuścili ceny do 10-12zl za kilogram wiec kupiłam :)

Marchev- ja jestem na metforminie. Bez tego byłoby słabo wg diabetologa

Ale zaproszenie na poznańskie truskawki masz! :)
    Chłopakom smakowały, właśnie dostaję kopniaki po obu stronach brzucha.

Mama_Zuzia, Komunikacja24 lubią tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Ale zaproszenie na poznańskie truskawki masz! :)
    Chłopakom smakowały, właśnie dostaję kopniaki po obu stronach brzucha.

To jest niesamowite jak maluch się rusza w brzuchu, a dwójka to musi być kosmiczne uczucie ❤️❤️❤️

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj jakaś przerażona chodzę dziewczyny... Byłam u położnej, pisałyśmy plan porodu itd. I jak sobie uświadomiłam że w Opolu są sale 1 i 2 osobowe do porodu i jakaś babka wrzeszcząca na łóżku obok ma być i może się nie zgodzić na to, żeby mój mąż był ze mną... To się zastanawiam jak ja sobie sama poradzę :( I jak to ogarnąć, żeby jednak być w jednoosobowej sali i mieć pełen komfort. Jestem naprawdę przerażona, że poród zamieni się w traumę i nie będzie intymnym przeżyciem z moim mężem, tylko wrzaskiem na 2 głosy z inną rodzącą. Mam jakieś cholerne obawy, chociaż do porodu 3 miesiące. Czytałam sobie na forum mam z Opola o porodach, ale tam jakieś stare informacje z 2017 roku na przykład. Że np. dziecka do kangurowania nie dostały albo coś... Spoko, może się trafić że będę jedyną rodzącą, ale na wrzesień bardziej prawdopodobne jest 15 kobiet na raz... Może dziewczyny, które już rodziły, sprowadzą mnie na ziemię? Powtórzę po raz kolejny, że jestem cholernie przerażona tą myślą dzisiaj... I wyć mi się chce

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja rodzilam na sali 2osobowej, ale bylam na szczescie sama, jak sa 2osoby to byl parawan i chyba takie same zasady jak u Ciebie. (Moze w ktoryms szpitalu sa tylko 1os?) Teraz po remoncie sa 3 sale jednoosobowe. Jak wyszla glowka i skonczyl sie skurcz to katem oka zobaczylam ze w sali stoi z 8-10 os, a w planie porodu napisalam max 1 stazysta. W sumie w tamtym momencie mialam to daleko gdzies...
    Ja po wizycie. Zostalam zbadana wzdluz i wszez. Szyjka zamknieta od gory i dolu, dluga 5,4cm wiec super. Dostalam luteine i nospe mam brac 3 razy dziennie. W razie powtorki z rozrywki mam sie polozyc na odzial na 2 dni i dostane kroplowke z magnezem. Niunia wazy 720gram wiec troszke przystopowala z rosnieciem i brzuszek tez mam maly w stosunku do waszych.
    Vian masazy nie rob, ja bym podzwonila i popytala to moze przyjechalby do domu fizjo i tejpy moze moznaby zalozyc. Jeszcze jest akupunktura ale nie wiem czy mozna w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 17:24

Mama_Zuzia, kark zakamuflowany na maksa, cytrynówka lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje przejsc z facetami. U nas zawsze był związek partnerski, oboje pracowaliśmy zawodowo, oboje robiliśmy co trzeba w domu, każdy tez ma prawo do rozrywki i odpoczynku. Odkad s”siedzę w domu” wiadomo ze jest inaczej, mam czas to ogarniam, i muszę powiedzieć ze widzę regres u męża w zakresie kompetencji. Nie mówiąc o tym ze mówi ze zrobi a znowu nie zdążył. Ale skoro w nocy do małej wstaje to mu trochę odpuszczam, jak dziewczynki podrosną i wrócę do pracy to zrobimy przetasowanie, innego wyjścia chyba nie ma.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko dieta. Ale ja mam problem z cukrami na czczo głównie, bo mam hi i io i mi insulina mocno skacze po posiłku, ograniczając wzrost cukru.
    Ja stanęłam na wagę i w 2 tyg przyszło mi 0.5kg. Aktualnie +1.2kg ☺

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda ja bym od razu wrzeszczała że nie zgadzam się na studentów. Już mam traumę po HSG jak mi 10 osób patrzylo w krocze a zabieg robili prawie przy otwartych drzwiach bo ciągle ktoś tam łaził. A ja z kroczem w stronę tych drzwi obrócona. Czułam się tak upokorzona że masakra. Wyłam później z bólu i że wstydu właśnie. Przy porodzie chciałabym tego uniknąć. Nie zgodzę się na studentów. Jak coś to mąż ma stanąć w mojej obronie jak ja nie będę w stanie. Chce się skupić na porodzie a nie umierać że wstydu.

stayaway lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, mi teraz znajoma pokazywała zdjęcia swojego brzucha całego w plastrach w 3ciej ciąży. I pytałam w co się z dziećmi bawiła, a ona mi właśnie powiedziała, że miała problemy z kręgosłupem i to jej fizjoterapeutka tylko ginekologiczna czy coś w ten deseń robiła. Nie przypomnę sobie profesjonalnej nazwy, alw tak to brzmiało jakby babka była tylko od kobiet w ciąży i po porodzie.
    Może też masz kogoś takiego w okolicy? I tak jakd dziewczyny piszą - może za dodatkową kasę by pojechała do Ciebie ☺?

VianEthel2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podczas 1 porodu jak Manda. Koniec skurczu partego, odpoczywamy, a tu zonk - skąd się nagle te dodatkowe 5 osób na sali wzięło 😯😂?!
    Ale Manda ma rację - to jest taki moment, a kobieta jest już tak wymęczona porode, że w głowie jest tylko myśl "musisz skończyć robotę" i nie ma bata, żeby przechodząca sprzątaczka czy student Cię rozproszyli 😅

manda21 lubi tę wiadomość

• Kaska Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex u nas nie ma sal kilkuosobowych.w każdej sali jest też łazienka. Może zapytaj jak często są sytuacje, że rodzi się z kimś. Ile macie tych sal ogółem? Może masz inny szpital do wyboru?
    U mnie są 4 sale i jak rodziłam poprzednio to nikogo nie było przez cały dzień! Położne traktowały mnie jak rozrywkę. A dodam, że miałam jeszcze jedną swoją opłaconą. Dowcipy sobie opowiadaliśmy :D Studentów na szczęście nie było.
    Wiem, że zmieniła się sytuacja ze znieczuleniem. Gorzej jest je dostać, bo musi być też położna z kwalifikacjami, oczywiście oprócz anestezjologa

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex- ja niestety nie pomogę bo jak rodziłam to byłam na sali jednoosobowej, w szpitalu w którym ponownie chce rodzic takie własnie są.
    Na pewno nie nastawiaj się od razu negatywnie bo nie jest powiedziane ze własnie taki poród Ci się trafi jak sobie wizualizujesz. Plan porodu powinni respektować więc to dobrze ze go piszesz z położną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 17:45

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex zgadzam się z Tobą w 100%- ja też się w życiu nie zgodzę na studentów. Rozumiem, że się uczą i potrzebują też praktyki, ale może znajdzie się inna miła Pani. Ja chce przeżyć tą chwilę jako coś wyjątkowego, tyle na nią czekam, że w miarę możliwości chce mieć miłe wspomnienia.

3jgx3e3koyqms61s.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć nikt nie zwróci uwagi na ten plan porodu. Są te same 2 osobowe i chyba 1 jednoosobowa. A przypuszczam że we wrześniu będzie takie obłożenie że będzie wszystko zajęte. Dlatego się stresuję. Jakby mi jeszcze studenci tam weszli to na pewno robię gównoburzę. Po prostu mam złe wspomnienia. W końcu mamy prawo do rodzenia po ludzku a nie z upokorzeniem...
    Nie mam możliwości wyboru innego szpitala w Opolu. Muszę rodzić w III stopniu że względu na trombofilię

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w szpitalu z III stopniem i mimo, że z tego co pamietam wyraziłam zgodę na studentów to rodziłam po południu i już żadnych nie było ;) ale tego muszą się trzymać zgodnie z planem porodu- nie muszą np. nacięcia krocza w momencie jezeli jest obawa ze pekniesz

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark coś w ten deseń?
    http://fizjoterapiakobieca.pl

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ