X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynówka 😂 No nie, ten tekst "zrobił mi dzień" 😅 Jesteś moją bohaterką dnia 😄

Vian kurcze, lipa straszna. A masz faktycznie ze sobą torbę? Kurcze boję się, że teraz to już możesz wyjść bez brzucha albo poleżeć min miesiąc, bo jeszcze wcześniej mieli na co łapać ten szew, a teraz to wogóle tragedia z tego co piszesz 😞😐
    Powiedz Weronice, że ma siedzieć w brzuchu grzecznie, bo coś za szybko by chciała was zobaczyć.

• Kaska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apteka manada ma czasami dobre ceny. Doz też i można odebrać za darmo. Zależy czego potrzebujesz? Ja wpisuję dany produkt w Ceneo i wyskakują wszystkie ceny.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia nie mam pojecia. Maja zrobic tak zeby bylo dobrze.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Mieszkam w warmińsko mazurskim. Jakie masz wymagania? Hotel, domek? Może coś pomogę. ;) Co lubisz? Na jak długo?

Bez różnicy czy hotel czy domek :D byle były atrakcje dla dzieci jakaś sala zabaw, basen ? :D coś w ten deseń :D chcemy jechać od 1lipca do 5 :)

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja porównywałam sobie z Dr Max Gemini i w Dr Maxie wychodziły rzeczy taniej, ale właśnie nie mieli wszystkiego co akurat ja chciałam. Dlatego zostałam przy Gemini.
    Jak chcesz to sprawdz tego Dr Maxa, szczególnie, że darmowa wysyłka jest od 199, a nie jak w Gemini od 299 😉

Ja się kiedyś teściom odgryzłam na komentarz to potem dostałam zjebkę od męża, że to jego rodzice, że jemu takimi tekstami też sprawiam przykrość jak tak do nich mówię itd. 😒
    Także teraz udaję, że nie słyszę i olewam.
    Teściowa jak ostatnio o moim brzuchu puściła tekst to jej powiedziałam, że wiem, bo już 4tą ciążę mi mówi, że mam wielki brzuch, ale ja jestem uparta i zawsze na przekór po ciąży do figury wracam 😄

Lenka82 lubi tę wiadomość

• Mańka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowka, pozwól, że przytulę sobie stwierdzenie o parce ❤️

Nam wszyscy powtarzają, że nieważne jaka płeć, ważne żeby było zdrowe, ale drugie dziecko to musi być chłopiec. Jeszcze pierwszego nie urodziłam a już na drugie kladziona jest jakaś chora presja.

Ludzie myślą, że mają coś do gadania. Ze mają prawo zaglądać innym do sypialni, brzuchów. Dziadkowie zamiast cieszyć się z nami, czasami skutecznie tą radość chwilowo zabijają. Wścibstwo nie ma granic, dobre rady wcale nie pochodzą z dobrego serca. To czasami smutne, ale chyba jest nieco wpisane w początki rodzicielstwa. To jednak ta ciemniejsza strona, pamiętajcie-uśmiech naszych Bombelków wszystko nam wynagrodzi 😂

Vian, wierzę, że jesteście pod dobrą opieką i bardzo, bardzo trzymam kciuki, żeby spełnił się najlepszy dla was scenariusz. Az się sama zestresowalam, więc Ty się nie martw a postresuję się ja. Jutro zrobimy kolejny dyżur ❤️

Aannkka, niezmiennie kocham Pieniny. Krościenko a może Sromowce bardzo polecam. Ta druga miejscowość jest mniej kameralna: piękne widoki, spokój, trasy spacerowe np. na Słowację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 11:08

VianEthel2, aannkka lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• animka899 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka-mysmy ostatnio już drugi raz byli. Brennej w ośrodku Dolina Leśnicy. Basen,sala zabaw,plac zabaw na zewnątrz,pyszne jedzenie,na śniadania bufet że nawet dziecko znajdzie coś dla siebie a na obiadokolacje dzieci mają do wyboru zawsze zupę i specjalne nakrycia. Mnóstwo ścieżek do spacerowania. Na prawdę polecam.

aannkka lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Bez różnicy czy hotel czy domek :D byle były atrakcje dla dzieci jakaś sala zabaw, basen ? :D coś w ten deseń :D chcemy jechać od 1lipca do 5 :)

https://www.warmiapark.pl ja lubię ten hotelik. Często jeżdżę tu na basen. Fajnie w lesie i nad jeziorem , jest też plac zabaw boisko spa. W pobliżu jezioro Gim i wulpinkienskie. Można połowić ryby jak lubicieCzyste. Do Olsztyna masz 20 min a tu mamy dużo atrakcji. Papugarnia, kulki jezior ful, można popływać motorówką itp. mój młody jak miał około 3 lat to uwielbiał jeździć do agroturystyki oglądać zwierzęta. Tego też tu sporo. Na koniu można pojeździć itp

Z innych polecam Mikołajki, Giżycko. W zależności na co się nastawiajcie. Czy zwiedzanie czy tylko plażowanie. No i ile chcecie wydać za nocleg. Bo są super hotele 4*ale wiadomo kosztują. Jak zdecydujecie się na Warmię lub Mazury to z chęcią podpowiem co można tu zwiedzić w danej miejscowości.

aannkka lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 17:27

• k878 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, trzymaj się! Wytłumacz tej Teojej córce ze jeszcze musi cierpliwa! Ale się porobiło...

Dziewczyny biorące Acard, kiedy należy przestać? Moja gin to chyba za uszy powieszę. Bo to już czas jakos...

elvira lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Vian dopiero doczytałam, trzymajcie się dziewczyny najważniejsze, że jesteście pod opieką już !!! Wszystko będzie dobrze, lekarze wiedzą co robią. A mała niech tak bardzo się nie śpieszy ;) A z tą torbą do szpitala to nie żart, ja po ostatnim nieolanowanym pobycie mam spakowaną teraz w razie w, bo mój mąż by sam sobie z tym nie poradził ;) Pom-pon cudowny brzuszek !!! I dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty.

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian dużo dużo zdrówka dla Was! Trzymajcie się dzielnie, musicie wytrwać jak najdłużej. Najważniejsze, że jesteś w dobrych rękach, trzymam mocne kciuki!!

Ja dzisiaj zaczęłam 3 trymestr, aż ciężko mi uwierzyć kiedy zleciał ten czas. Dopiero co pakowałam torbę na wakacje w sylwestra z paczką podpasek i jednym testem ciążowym w razie "w", a tu już niecałe 3 miesiące nam zostały :)

Mnie rodzinka i przyjaciele bardzo wspierają, każdy jest miły. Mówią, że widać już duży brzuszek, ale wszystko z uprzejmością i życzliwością. Czuje się doceniona, dlatego przykro mnie, że czasem spotykają Was takie nieprzyjemności, bo to naprawdę cudowny czas, gdzie każdy powinien się cieszyć i wspierać dobrym słowem.

Laurka lubi tę wiadomość

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Vian, trzymaj się! Wytłumacz tej Teojej córce ze jeszcze musi cierpliwa! Ale się porobiło...

Dziewczyny biorące Acard, kiedy należy przestać? Moja gin to chyba za uszy powieszę. Bo to już czas jakos...
    Ja biorę acard i też muszę dopytać lekarza. Coś o 35 tc mówił. Ale nie wiem czy wtedy nie będę miała większej dawki heparyny do porodu. Jak dopytam to dam znać;) wizyta 19.06

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • k878 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, a ile bierzesz? Ja mam 0,6 i z pierworodną nie miałam zmiany dawki. Miałam zmienić dawke gdybym bardzo dużo przytyła bo to się jakos na kg przelicza 1:1, przy czym przy wadze 61 dał mi to 0,6 i do porodu 69 miałam tyle samo.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej temp spadła i już mi lepiej :) szkoda tylko,że padać nie chce rzeki skutecznie odpychaja chmury ech... Była dziś środowiskowa siedziała 4 min :D piecząka dała jakieś próbki i nara hihi :D
    Moja córka też kocha brzuszek mówi mój dzidziuś całuje głaszcze gila oj to agentka ostatnio jak ją ze żlobka odbieralam to mi sukienke do góry podniosła przy babach bo chciała do dzidziusia XD
    Lenka zobacz jeszcze apteka Melissa :)
    Vian kurczę współczuję nerwów oby wszystko dobrze było!!!
    Co do komentarzy to już chyba pisałam, że damski krawiec było gadane ale zawsze można powiedzieć, że sztuką jest zrobić dziurkę w dziurce :P Ale to nic mnie najbardziej zaskakiwało jak mówiłam, że lekarz dał 80% na córkę to wtedy było ooo jest jeszcze szansa o bo córka xyz w 8 miesiącu zmieniła się płeć itp itd no cyrk na kółkach :) Dobrze, że do teściów jeżdzę tak często jak prawie wcale :D

3i49tv734kk70k5a.png
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, k878 ja też biorę acard i clexane 0,4, ale z tego co pamiętam mówił mi lekarz, że oba lekarstwa do końca ciąży.

Też w takim razie muszę się dopytać na kolejnej wizycie.

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • k878 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard na pewno w pewnym momencie się przestaje brać, inaczej powoduje ze się coś tam w serduszku nie zamyka i to poważny problem. Tylkonie pamietam kiedy.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:

mi lekarka powiedziała, że aktualne zalecenia są takie, że acard do 37+0 się bierze i ja tak będę brała

k878 lubi tę wiadomość

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, trzymaj się! Myślę że już Cię nie wypuszcza że szpitala i będą trzymać aby malutka posiedziala w brzuszku jak najdłużej! Daj znać co Ci zaproponują. Trzymam kciuki za Was :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian- myślę że już tam będziesz leżeć do 30 tyg co najmniej. Ale myśl że to dobrze bo w każdej chwili lekarz jest pod ręką. W domu jednak nie ma szans na natychmiastową reakcję. A jak koleżanki na sali???

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ