Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się powoli szykuję do wizyty. Co prawda nie mam wyznaczonej dokladnej godziny, ale mam przyjsc sie pokazac. A ze musze byc zawieziona to pewnie wejde na poczatku. Mała dziś niesamowicie aktywna od rana.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja też jakoś już nie śpię od 5.00 ale już od rana aktywnie.
we Wrocławiu zachmurzone niebo wieje wiaterek i jest cudownie
na 10
00 jadę na paznokcie później mąż kończy malowanie pokoju bo w końcu przyszły szablony
Ja swoich dzieci jeszcze nie mam ale ostatnio przyjechał mój brat że swoimi dzieciakami 5 i 4 lata i na powitanie mi dali buziaka i zapytali czy mogą przywitać się z dzidziusiem i zaczęli gadać do brzuszka,powiedzieli jak mają na imię i że będą się razem bawili na koniec dali buziaka w brzuszek i polecieli do samochodu po prezent dla dzidziusiakochane dzieciaczki. No i później w ciągu dnia pytali czy dzidziuś jest głodny a jak im pokazałam jak się ruszał to stwierdzili że dzidziuś robi w brzuszku imprezke:) hehe
Karmazynova, manda21, cytrynówka lubią tę wiadomość
-
Witajcie.
A co ja mam powiedzieć?
3 syna noszę pod sercem.
Te ciągłe pytania nawet obcych ludzi widząc mnie z dwoma chłopcami i z brzuchem. Ludzie potrafią podejść ni z gruchy ni z pietruchy powiedzieć że "życzę pani 3 córki.
Jakież ich zdziwienie jest jak odpowiadam, że będzie 3 syn.
Nie raz miny robią jakbym im powiedziała, że noszę w sobie istotę pozaziemską.
Kiedyś pewien Pan do mnie z tekstem, że mąż musi do niego przyjść na naukę jak się córkę robi. Aż się zagotowałam.
Odpowiadam zawsze ludziom, że królowa może być tylko jedna i mieć swoich rycerzy-gasi to każdego i każdorazowo.Ann.., cytrynówka, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Animka piękny kosz 😍
Vian trzymam kciuki za dobre wieści
Czy ktoś jeszcze wizytuje?
Mój starszak dziś zostaje w domu, bo boli go od wczoraj gardło.. Mam nadzieję, że to nic poważnego.
Dziewczyny będę pytać dziś o tą immunoglobuline. Dzięki za info.
U nas będzie 2 chłopak. Liczyłam na parę, ale z chłopakiem mam już doświadczenie, więc spoko. A jak ktoś mówi nam, że za 3 razem będzie dziewczynka to mówie "a dajesz gwarancję?" 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 07:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane
Taka pogoda jak jest dzisiaj mogłaby być cały czas 😌😊😊 idealnie się czuje 19 stopni i wiatr.
Ja dziś wizytuje na 10.40 i też zapytam o tą immunoglobuline bo ja mam A- mąż 0+ a pamiętam że ginekolożka mówiła że da mi znać. Pamiętam w 1 ciąży po porodzie dostałam zastrzyk w tyłek ale to było 8 lat temu teraz może jest inaczej i dają przed.
Muszę jeszcze jechać dziś poszukać białej bluzeczki na zakończenie roku dla córki spódniczke granatowa już mam.
Trzymam kciuki za wizytujące dziś -
No ja niestety dobrych wiesci nie mam. Szew sobie puścił i znów jadę do szpitala.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnyTo co ja mam powiedzieć?
Moi rodzice spoko - oboje mieli po siostrze i bracie, mają córkę i 3 synów, więc nigdy żadnego komentarza odnośnie płci wnuków, cieszą się z tego co jest.
A teściowie... Teść miał 1 brata, teściowa 4 siostry i brata. Sami mieli 5 synów, ale jeden zmarł. Więc teściowa ma parcie na wnuczki, a teść na wnuków.
Jak miały być dziewczynki to reakcja teścia takie rozczarowanie (a teściowa pod sufitem latała).
Teraz pokazaliśmy zdjęcie usg sprzęty młodego to teść z dumą w głosie skomentował "No to Ci się udało chociaż drugiego syna dorobić, ale statystki i tak masz słabe, bo coś w kratkę" 😐
Ale to i tak nic, bo teściowa zareagowała "A co to jest? ... No nie, to jest pyrtek?! Nie, powiedzcie, że nie! Fuj, weźcie to zdjęcie, przecież ja wnusie miałam mieć!" 😔
Także... U nich nigdy nie ma ani zachwytu ani radości na nasze dzieci i nasze ciążę, za każdym razem jest a po co, ale życie sobie marnujemy i ciągle znowu syn, chciałam wnuczke albo syna nie umiesz zrobić...
Nie mówiąc o dogadywaniu mojej teściowej. Teraz 17tc 4(!!!) ciąży cokolwiek zaczęło wystawać spod bluzki i mała kuleczka się na dole zrobiła, a ta mi, że brzuch mi wywaliło jakbym co najmniej trojaczki miała. Jak jej powiedziałam wczoraj, że myślę o zobaczeniu porodowek w okolicy to skomentowała, że może lepiej nie, bo wyglądam jakbym do porodu jechała i mnie na porodówce zatrzymają 😒
A sama ma brzuch większy ode mnie aktualnie 👿Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 09:04
-
Vian daj znać, 3mam kciuki za Ciebie!
Dziewczyny a jaka to radość, że ona urodziła to dziecko w 22 tygodniu. U mnie tesciowa jak to usłyszała to się rozdarła na cały głos, przestraszonym tonem. A ja od razu prawie zawału dostałam. Wszystkim nam życzę żebyśmy dotrwały do 37 tygodnia. Widziałam takie dzieci na żywo i ja nie chcę tego przeżyć. Leżę leżę niestety kosztem starszegoale muszę dotrwać do tego 37 tygodnia
A tak się zastanawiam czy ci ludzie to chcą nam dogryźć czy po prostu nie myślą co mówią? Mi kupująca mieszkanie też powiedziała, że jak ona była w ciąży to do 6 miesiąca mogła ukrywać hehea był kwiecień więc jak dobrze liczę byłam w 4. Ja nie chodzę więc nie wiem jak ludzie reagują obecnie, ale nie spodziewalabym się super uprzejmości. U mnie w labo np są nr i kobiety w ciąży wchodzą na badanie od razu, no ale w kolejce trzeba swoje odstać(tej do zapłaty) i nikt nigdy nie puszcza ciężarnej...
-
A u nas upał znowu. Wczoraj była burza to tylko o tyle lepiej że jest czym oddychać
Dziewczyny czytam na bieżąco, ale niestety nie pamiętam co której miałam odpisać
Laurka a kto zajmuje się Twoimi dziewczynami jak wracasz do pracy tak szybko? Z ciekawości zapytam czy dzieci masz dwujęzyczne czy tylko anglo? Oczywiście jak uznasz to za wcipskie pytania to sorkiLubię jak ktoś pisze jakie są standardy w innych państwach
fajnie można porównać kultury.
A o kremach pisalyscie. Ja smaruje synka rocznik 2012 tylko nad jeziorem. Ramiona i czubki uszubo to mu się pali. Tak to lata bez kremu. Sobie zawsze smarowałam buzię bo nie lubię przebarwień i dekolt, ramiona. Tylko dziewczyny u Was na południu macie inne powietrze. Zawsze jest kilka stopni ciepłej. No i u nas jest wilgotniej bo dużo jezior.