X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją droga dzisiaj rozbierają mi stara kuchnie, której nie znoszę. I dlatego siedzę i płacze, bo mi tak sentymentalnie się zrobiło... hormony

marchev, Komunikacja24, manda21 lubią tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się powoli szykuję do wizyty. Co prawda nie mam wyznaczonej dokladnej godziny, ale mam przyjsc sie pokazac. A ze musze byc zawieziona to pewnie wejde na poczatku. Mała dziś niesamowicie aktywna od rana.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś już nie śpię od 5.00 ale już od rana aktywnie. :) we Wrocławiu zachmurzone niebo wieje wiaterek i jest cudownie <3 na 10
    00 jadę na paznokcie później mąż kończy malowanie pokoju bo w końcu przyszły szablony :)
    Ja swoich dzieci jeszcze nie mam ale ostatnio przyjechał mój brat że swoimi dzieciakami 5 i 4 lata i na powitanie mi dali buziaka i zapytali czy mogą przywitać się z dzidziusiem i zaczęli gadać do brzuszka,powiedzieli jak mają na imię i że będą się razem bawili na koniec dali buziaka w brzuszek i polecieli do samochodu po prezent dla dzidziusia :) kochane dzieciaczki. No i później w ciągu dnia pytali czy dzidziuś jest głodny a jak im pokazałam jak się ruszał to stwierdzili że dzidziuś robi w brzuszku imprezke:) hehe

Karmazynova, manda21, cytrynówka lubią tę wiadomość

8599skjo9dvue7er.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    A co ja mam powiedzieć?
    3 syna noszę pod sercem.
    Te ciągłe pytania nawet obcych ludzi widząc mnie z dwoma chłopcami i z brzuchem. Ludzie potrafią podejść ni z gruchy ni z pietruchy powiedzieć że "życzę pani 3 córki.
    Jakież ich zdziwienie jest jak odpowiadam, że będzie 3 syn.
    Nie raz miny robią jakbym im powiedziała, że noszę w sobie istotę pozaziemską.
    Kiedyś pewien Pan do mnie z tekstem, że mąż musi do niego przyjść na naukę jak się córkę robi. Aż się zagotowałam.
    Odpowiadam zawsze ludziom, że królowa może być tylko jedna i mieć swoich rycerzy-gasi to każdego i każdorazowo.

Ann.., cytrynówka, AnnaB. lubią tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e1f6fda073c.jpg

Oto mój kosz:D

aannkka, Karmazynova, Kaska, k878, Ann.., cytrynówka, Mańka, stayaway, pola0909, Ula_Lbn, RudaAnna, miczitanka, AnnaB. lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka piękny kosz 😍

Vian trzymam kciuki za dobre wieści :)
    Czy ktoś jeszcze wizytuje?

Mój starszak dziś zostaje w domu, bo boli go od wczoraj gardło.. Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Dziewczyny będę pytać dziś o tą immunoglobuline. Dzięki za info.

U nas będzie 2 chłopak. Liczyłam na parę, ale z chłopakiem mam już doświadczenie, więc spoko. A jak ktoś mówi nam, że za 3 razem będzie dziewczynka to mówie "a dajesz gwarancję?" 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 07:51

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny. Szkoda, ze wzorem nie moze sie podzielic :) moja mam by tez zrobila hehe

• marchev Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, moj kuzyn strasznie chcial syna. Ma 3 corki i mowi, ze teraz juz by sie bal miec syna :)

k878, Ann.. lubią tę wiadomość

• animka899 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev- wiesz co to jakaś znajoma mojej mamy robiła więc nie mam pojęcia jak;)

A póki mała się nie urodzi to mąż wykorzysta do sesji zdjęciowych stwierdził;) haha

201512131765.png

201909081765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 17:27

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev na pinterescie jest ten wzór, zastanawiałam się czy nie zrobić sobie takiego, ale w sumie mam ten wiklinowy, wiec bez sensu

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• k878 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Od 10 minut siedzimy w piaskownicy, jest tak przyjemnie ze chyba codziennie będę tak wychodzić, jeszcze mamy super cień między blokami.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • marchev Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka pokq poka linka. :)

Ja mialam isc na krzywa jutro, ale stwierdzilam, ze jak zrobie w poniedzialek to tragedii nie bedzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 17:27

• Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Taka pogoda jak jest dzisiaj mogłaby być cały czas 😌😊😊 idealnie się czuje 19 stopni i wiatr.
    Ja dziś wizytuje na 10.40 i też zapytam o tą immunoglobuline bo ja mam A- mąż 0+ a pamiętam że ginekolożka mówiła że da mi znać. Pamiętam w 1 ciąży po porodzie dostałam zastrzyk w tyłek ale to było 8 lat temu teraz może jest inaczej i dają przed.
    Muszę jeszcze jechać dziś poszukać białej bluzeczki na zakończenie roku dla córki spódniczke granatowa już mam.
    Trzymam kciuki za wizytujące dziś <3

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety dobrych wiesci nie mam. Szew sobie puścił i znów jadę do szpitala.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • łania Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian trzymaj się. Nie wiedziałam, że one mogą puścić. Można założyć nowy?

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co ja mam powiedzieć?
    Moi rodzice spoko - oboje mieli po siostrze i bracie, mają córkę i 3 synów, więc nigdy żadnego komentarza odnośnie płci wnuków, cieszą się z tego co jest.
    A teściowie... Teść miał 1 brata, teściowa 4 siostry i brata. Sami mieli 5 synów, ale jeden zmarł. Więc teściowa ma parcie na wnuczki, a teść na wnuków.
    Jak miały być dziewczynki to reakcja teścia takie rozczarowanie (a teściowa pod sufitem latała).
    Teraz pokazaliśmy zdjęcie usg sprzęty młodego to teść z dumą w głosie skomentował "No to Ci się udało chociaż drugiego syna dorobić, ale statystki i tak masz słabe, bo coś w kratkę" 😐
    Ale to i tak nic, bo teściowa zareagowała "A co to jest? ... No nie, to jest pyrtek?! Nie, powiedzcie, że nie! Fuj, weźcie to zdjęcie, przecież ja wnusie miałam mieć!" 😔
    Także... U nich nigdy nie ma ani zachwytu ani radości na nasze dzieci i nasze ciążę, za każdym razem jest a po co, ale życie sobie marnujemy i ciągle znowu syn, chciałam wnuczke albo syna nie umiesz zrobić...

Nie mówiąc o dogadywaniu mojej teściowej. Teraz 17tc 4(!!!) ciąży cokolwiek zaczęło wystawać spod bluzki i mała kuleczka się na dole zrobiła, a ta mi, że brzuch mi wywaliło jakbym co najmniej trojaczki miała. Jak jej powiedziałam wczoraj, że myślę o zobaczeniu porodowek w okolicy to skomentowała, że może lepiej nie, bo wyglądam jakbym do porodu jechała i mnie na porodówce zatrzymają 😒
    A sama ma brzuch większy ode mnie aktualnie 👿

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 09:04

• Kaska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian daj znać, 3mam kciuki za Ciebie!

Dziewczyny a jaka to radość, że ona urodziła to dziecko w 22 tygodniu. U mnie tesciowa jak to usłyszała to się rozdarła na cały głos, przestraszonym tonem. A ja od razu prawie zawału dostałam. Wszystkim nam życzę żebyśmy dotrwały do 37 tygodnia. Widziałam takie dzieci na żywo i ja nie chcę tego przeżyć. Leżę leżę niestety kosztem starszego :( ale muszę dotrwać do tego 37 tygodnia

A tak się zastanawiam czy ci ludzie to chcą nam dogryźć czy po prostu nie myślą co mówią? Mi kupująca mieszkanie też powiedziała, że jak ona była w ciąży to do 6 miesiąca mogła ukrywać hehe :D a był kwiecień więc jak dobrze liczę byłam w 4. Ja nie chodzę więc nie wiem jak ludzie reagują obecnie, ale nie spodziewalabym się super uprzejmości. U mnie w labo np są nr i kobiety w ciąży wchodzą na badanie od razu, no ale w kolejce trzeba swoje odstać(tej do zapłaty) i nikt nigdy nie puszcza ciężarnej...

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas upał znowu. Wczoraj była burza to tylko o tyle lepiej że jest czym oddychać :)

Dziewczyny czytam na bieżąco, ale niestety nie pamiętam co której miałam odpisać :/

Laurka a kto zajmuje się Twoimi dziewczynami jak wracasz do pracy tak szybko? Z ciekawości zapytam czy dzieci masz dwujęzyczne czy tylko anglo? Oczywiście jak uznasz to za wcipskie pytania to sorki ;) Lubię jak ktoś pisze jakie są standardy w innych państwach :) fajnie można porównać kultury.

A o kremach pisalyscie. Ja smaruje synka rocznik 2012 tylko nad jeziorem. Ramiona i czubki uszu :D bo to mu się pali. Tak to lata bez kremu. Sobie zawsze smarowałam buzię bo nie lubię przebarwień i dekolt, ramiona. Tylko dziewczyny u Was na południu macie inne powietrze. Zawsze jest kilka stopni ciepłej. No i u nas jest wilgotniej bo dużo jezior.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ