Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Vian Kochana trzymam za Was kciuki! Najważniejsze, że jesteś w szpitalu pod opieką specjalistów. Moooocno Cię wspieram, choć tylko przez ekran.
Ja miałam parę rzeczy z ciuszków dla maluszka, a dziś kupiłam mnóstwo ubranek na rozmiar 56 i 62 za 80 zł od jednej kobiety. Muszę tylko przejrzeć co jest i co ewentualnie dokupić
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Mnie kusi w górach Szklarska Poręba.
Byłam z synkiem u lekarza i czerwone, brzydkie gardło. Więc weekend na spokojnie... Bez wycieczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 13:01
-
Vian trzymaj się! Oby jak najdłużej udało się dzidzie zatrzymać w brzuchu. Trzymam kciuki. Najważniejsze że jesteś w szpitalu pod kontrolą.
Ja biorę Acard od 12 tygodnia ze względu na zatrucie ciążowe w pierwszej ciąży i mam brać do 32 tygodnia. Martwi mnie że szybko płytki krwi spadają i są w dolnej granicy, a biorąc pod uwagę fakt że poprzednia ciąża była rozwiązana w 34 tyg boję się że jak teraz też trzeba będzie zakończyć wcześniej ciąże to coś nie tak będzie z krwią. Dzisiaj mam wizytę u ginekologa to podpytam jeszcze o Acard. -
Hej hej
na początku Vian oczywiście ze tez trzymam kciuki jak każda z nas !! Jesteś pod dobra opieka wiec będzie dobrze
jak czytam wasze historie co mówią/robią młodsze dzieci to uśmiech mi z buzi nie schodzi takie kochane rodzienstwo;) u mnie tez komentarzy żadnych nie ma i całe szczęście bo z moim „pyskiem”było by słabo haha! U nas i u męża w rodzinie pierwszy wnuk wiec każdy się cieszy obojętnie jaka płeć byle okazało się ze zdrowe:) żadnych głupich tekstów uff.. a wgl jestem podjarana bo dziś mąż maluje od dzidzusia i jestem taka wzruszona i szczęśliwa !
Mańka lubi tę wiadomość
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
To ja tez sie pochwale. U malego wszystko ok. Glowa troche wieksza niz reszta ciala, ale wszystko w granicach norm.
Maly ma 860g
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a41ad83d5c4f.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 13:39
kark zakamuflowany na maksa, Pom-pon, lgia1, k878, pola0909, Karmazynova, Kaska, elvira, cytrynówka, miczitanka, Mańka, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za miłe słowa, na razie nie narzekam na wygląd, zobaczymy co będzie później
Vian, zostajesz w szpitalu?
Ja będę brać acard do 30tc że względu na możliwość wcześniejszego porodu, ale wtedy chyba większa dawka Clexane.
Jestem po pierwszej szkole rodzenia. Informacje chyba tylko dla dziewczyn bez internetu, nic nowego i ciekawego. Może się rozkręci. Cieszę się że nie zapisałam się na popoludniu, bo jakbym miała stać w korkach żeby tego posłuchać to chyba by mnie krew zalała -
To i ja się pokaże
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82421f0926a7.jpg
Pom pon fakt na szkole rodzenia dowiemy się tego samego co w internecieAle ja się cieszę że usłyszę to od wykwalifikowanej położnej i że mój M posłucha. Sam takich rzeczy by nie czytał
kark zakamuflowany na maksa, pola0909, Ula_Lbn, marchev, Kaska, Pom-pon, Ann.., cytrynówka, stayaway, Mańka, Lenka82, miczitanka lubią tę wiadomość
-
Piękne brzuszki 😍
Ja później się pochwalę moim dużym balonem. Dziś zostałam poproszona z długiej kolejki w aptece, by podejść do okienka. Oczywiście wszyscy jkby dopiero zauważyli mój brzuch, byli mega zdziwieni, ale nikt nic nie powiedział .. -
Mnie też już kilka razy wpuszczona w kolejki
nawet na zakupach z moim M na męskim dziale on stał w kolejce do przymierzalni to jego puścili żebym ja nie musiała stać. Także bardzo miło. Ja sama się nie wyrywam, wpuszcza to fajnie nie to postoje. Nie chce mi się z ludźmi kłócić..
-
Przepraszam, nie odniosę się do każdej z Was ale każdej dziękuję za słowa wsparcia. Lezymy sobie dalej, niestety na plecach bo ktg w innej pozycji nie łapie pulsu małej. Lekarz narazie nie pozwala mnie odlaczyc, podejrzwam ze chodzi o zapis skurczów. Ja mam obawę, że to też przez leżenie na plecach, bo czuję jak mam skurczone mięśnie w krzyżu. Mala zdecydowanie nie lubi tych czujników bo zawzięcie w nie kopie.
Edit.
Przyszli, pogmerali. Nic się nie zmienia to jeszcze poobserwują i odeślą na patoligię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 14:21
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Przepraszam, nie odniosę się do każdej z Was ale każdej dziękuję za słowa wsparcia. Lezymy sobie dalej, niestety na plecach bo ktg w innej pozycji nie łapie pulsu małej. Lekarz narazie nie pozwala mnie odlaczyc, podejrzwam ze chodzi o zapis skurczów. Ja mam obawę, że to też przez leżenie na plecach, bo czuję jak mam skurczone mięśnie w krzyżu. Mala zdecydowanie nie lubi tych czujników bo zawzięcie w nie kopie.
Edit.
Przyszli, pogmerali. Nic się nie zmienia to jeszcze poobserwują i odeślą na patoligię.
I jakiś plan dalszy? Czy czekanie tylko? Cokolwiek Ci powiedzieli? -
Lubieswieczki standardowo. Posiew i czekamy. Jedno dobre ze ten sze sie gdzies na koncu trzyma i nie pozwala szyjce bardziej otworzyc.
5 godzin pod ktg... znienawidzilam to badanie.
Nie wiem co dalej wymysla, szew, pessar czy jeszcze cos innego?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
k878 wrote:Alex, a ile bierzesz? Ja mam 0,6 i z pierworodną nie miałam zmiany dawki. Miałam zmienić dawke gdybym bardzo dużo przytyła bo to się jakos na kg przelicza 1:1, przy czym przy wadze 61 dał mi to 0,6 i do porodu 69 miałam tyle samo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 15:25
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Vian na pewno zostaniesz do porodu w szpitalu (najlepiej zeby tak bylo). Teraz kazdy dzien jest wazny. Poduszke pod pupe mozesz sobie podlozyc, praktykuja to czasem. Jak przeczytalam, ze szyjka otwarta i skurcz byl to uzylam nie cenzuralnych slow.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Vian, wiadomo żeby robili tak żeby było dobrze. Teraz każdy dzień i tydzień jest ważny dla malucha i trzymam za Was mocno kciuki!!
Marchev- cudne wieści! Rośnie maluch jak na drożdżach 🥰 piękny brzuszek!
Lubieswieczki- ale słodka piłeczka 😍😍
Ja jestem dzisiaj bardzo zadowolona, przyszedł mi kosz Mojżesza z kołyska, jestem zakochana 🤪 następnie byłam na deserze i kawie z koleżanka, na zakupach gdzie kupiłam sobie dwie bluzki no i dotarłam do domu
A to my z dzisiaj z mała
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd277566f9fc.jpg
Ula_Lbn, kark zakamuflowany na maksa, Kaska, marchev, Lubieswieczki, pola0909, stayaway, Pom-pon, miczitanka, Mańka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No,postraszyli troche cesarka ze oni musza wiedziec w razie jakby sie akcja zaczela co robic, no i ze mala ma szanse bo sie ratuje takie dzieci ale roznie moze byc. Ja mowie lekarzowi ze nie planujemy sie rozpakowywac. Ale na wszelki wypadek musza wiedziec.
Okolice Warszawy -
Vian- dla pocieszenia opowiem ci historię mojej bliskiej przyjaciółki. Od 24 tc miała zgladzona szyjkę i rozwarcie. Leżała w szpitalu calutki czas do rozwiązania które nastąpiło uwaga w 38tc! Położne jej dały stos poduszek pod tyłek,nogi wyżej i tak leżała tygodniami. Nic tam nie gmerali żeby nie popsuć,tylko robili ktg czy nie ma akcji skurczowej. Także kochana leż i myśl o takich przypadkach pozytywnych:D