Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie no tu nie ma wątpliwości wszystkie w takim składzie czekamy do września, co najwyżej sierpień wchodzi w grę u niektórych i żadne maluchy niech nam się na świat nie pchają wcześniej :*
AnnaB. lubi tę wiadomość
-
Mama Zuzia gdzie ty tego maluszka mieścisz?
Brzusio masz malusieńki
Dla porównania, jak już tak wrzucacie fotki, moje środowe zdjęcie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bf1691c8611.jpgMama_Zuzia, Karola9316, pola0909, Laurka, Kaska, cytrynówka, Ula_Lbn, marchev, kark zakamuflowany na maksa, miczitanka, stayaway, RudaAnna, Mańka, Cyntia lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Mama Zuzia gdzie ty tego maluszka mieścisz?
Brzusio masz malusieńki
Dla porównania, jak już tak wrzucacie fotki, moje środowe zdjęcie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bf1691c8611.jpg
To kawał baby był ostatnio, a nie żaden tam maluszek haha! Ale zaczyna rosnąć, wiec może przegonie Was wszystkie na końcówce hahapiękna masz kuleczkę 😍😍😍 nie da się jej pomylić z przejedzeniem ❤️
Aaaa stoję gapie się i się jaram ta kołyska z koszem Mojżesza 😂 jak głupia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbe00a0701e4.jpg
Laurka, Ula_Lbn, aannkka, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość
-
Ja się będę jarać po weekendzie jak skręcimy łóżeczko
Czekam aż teść przywiezie wkrętarkę
Bo śrubokrętem nie będę się męczyć z rolkami szuflady itd, to ma twardo stać wszystko
Szkoda, że się nie da wstawić filmiku, bo bym wam pokazała jak wczoraj moja kluska buszowałaMama_Zuzia lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Rety jakie tu zamieszanie a ja do tylu! W ogole o 7:00 rano juz przeczytalam Twoj post Vian i jak tylko kliknelam , to SRRRU! Belly mi wyswietlil komunikat, ze strona w zawieszeniu technicznym. Zmrozilo mnie, bo wiedzialam, ze cale godziny uplyna zanim tu znowu wejede i przeczytam co sie dzieje! Takze lez w tym szpitalu i ani drgnij! I nich Ci ktos przyniesie stos magazynow, ksiazek i cos do ogladania seriali i filmow!
Dziewczyny patrze na te wasze brzuszki (doslownie brzuszki, bo nawet nie brzuchy!), ktore wygladja jakbyscie byly wzdete i wysiadam. Sliczne. Mama Zuzia nie wiem gdzie to Twoje bobo mieszka. Pom-pon az wierzyc sie nie chce, ze tam sa dwa malenstwa.
Wracajac do komentarzy odnosnie plci itp. to przy pierwszym to nie ma znaczenia, komentarze zaczynaja sie od drugiego wedle ludzich wyobrazen i oczekiwan.
Cytrynowka Ty wygrywasz dzisiaj Internety! Twoja odpowiedz rozwalila mnie na lopatki! Uwielbiam! 😂😂
Moj maz ani razu nigdy nic nie powiedzial o chlopcu. To ja myslalam, ze moze by mu sie synek teraz przydal, taka wisienka na torcie! Ja ze wszystkich sie najdziwniej zachowalam. Teraz to mi glupio i wstyd jak sobie pomysle jak ja chlipalam wychodzac z sali USG. Ludzie naokolo pewnie mysleli, ze jakies zle wiesci, a ja bo trzecia dziewucha. Maka-idiotka. Teraz to sie ciesze niesamowicie, ze beda trzy siostry.
Kaska, zeby odpowiedziec na Twoje pytanie. Nie jestes wscibska, tajemnica to nie jest. W domu z dziecmi jest maz. Pracujemy w przeciwnych godzinach, zeby sie zajmowac nimi w domu i nie oddawac obcym ludziom i zeby tym bardziej obcym nie placic fortuny. We wrzesniu czeka nas sporo zmian i nie wiem do konca jak to wszystko bedzie wygladalo, ale wyjdzie w praniu. Teraz mam o niebo lepsza sytuacje z obecna praca, bo nie dosc, ze jestem tylko 10 min jazdy od domu (a nie godzine!), to przez znakomita wiekszosc czasu jestem sama i szef powiedzial, ze bede mogla noworodka ze soba tu przywozic. Jestem tym wrecz podekscytowana. Poza tym jest bardzo mozliwe, ze zmienia mi godziny pracy, tak zebym tu byla 4 a nie 5 dni w tygodniu. Jak bede miala wolny kazdy piatek, to mysle, z tym latwiej bedzie nam sobie poradzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 17:24
Karmazynova, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Alex wygladasz przepieknie.
Ja sobie nie robie zdjec przy skonczonym tygodniu (nigdy nie robilam, z poprzednich ciaz to w ogole mam moze 2-3 fotki), tylko jak mnie najdzie. Dzis rano zrobilam, ale chyba nieopublikuje LOL
Mama Zuzia ten kosz jest boski. Nie pogardzilabym takimalex0806 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
aannkka wrote:Dziewczyny mam jeszcze pytanko czy znacie jakieś meeega miejscowki w górach albo na mazurach
chodzi o pobyt z 3.5 latkiem wiec miejsca typowo pod dzieciorka
obejrzyj Osada Śnieżka pod Karpaczem albo Czarna Góra Resort:)agjot1979, aannkka lubią tę wiadomość
-
Przede wszystkim- Vian, moooocno zaciskam kciuki i niech twoja szyjka bierze ze mnie przykład i też zaciska co trzeba:D czekają Cię chyba długie tygodnie na patologii, wykup jakiś pakiet netflixa albo HBO Go i przetrwasz
Jestem już po wizycie, malutka już nie taka mała, całe 1240g ważyakurat jadła obiadek jak ją podglądałam, bo tak śmiesznie otwierała buźkę i zamykała hahah a może to ta krówka, co ją zjadłam przed wizytą też jej posmakowała
Mama Zuzia- przepiękny ten kosz Mojżeszazakochałam się. Przyznaj się, że wrzucasz nam fotki z kwietnia, niemożliwe żeś taka szczuplutka
!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 17:47
Kaska, Laurka, aannkka, Karmazynova, kark zakamuflowany na maksa, miczitanka, Mańka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A moja mi dziś zwiała zaraz po przewijaniu na ławce w parku i się za nią zerwalam. Normalnie zgieło mnie w pol. Nospa nie pomogła za bardzo, tzn boli jak na @. Ruszałam się minimalnie w ciągu dnia ale w nadziei ze przejdzie. A tu nic.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Alex, z tym Clexane’u to zależy od wskazań. Masz mutacje, a wyszło coś nie tak z pakietu krzepliwości? Jak nie to dają 0,4 i tego nie ruszają. Nie pamietam już która z Was pisała o anty xa, ale to zależy co kto ma nie tak. U mnie białko s i w zasadzie tylko monitoring aptt, ale wg mojego hematologa jeśli nie było epizodu zakrzepowego to dawka profilaktyczna tj 1 mg na 1 kg i już. A duże tycie to ponad 20 kg w tej ciazyCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
alex0806 wrote:Ja się będę jarać po weekendzie jak skręcimy łóżeczko
Czekam aż teść przywiezie wkrętarkę
Bo śrubokrętem nie będę się męczyć z rolkami szuflady itd, to ma twardo stać wszystko
Szkoda, że się nie da wstawić filmiku, bo bym wam pokazała jak wczoraj moja kluska buszowała
Ja jak tylko włączam tryb kamery w telefonie to od razu jest spokój -
K878 mam w stopce wypisane mutacje. Oprócz tego to żadnych epizodów zakrzepowych, poronienia tylko. Muszę zrobić te antyXa, poproszę lekarza na wizycie o skierowanie. Białka oba w normie miałam. Dopytam o tę dawkę na wizycie, na razie wszystko w porzadku, przepływy tez.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Cytrynowka tez polecam te dwie miejscowki. W Karpaczu w sniezce bylismy rok temu ,a w Czarnej gorze 4 lata temu. Obydwa miejsca swietne, fajna baza wypadowa do zwiedzania, no i przedewszystkim te miejsca sa po prostu przepiekne! Ja kocham dolny slask miloscia wielka i gdybym miala sie przeprowadzac to tylko tam.
cytrynówka lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Nie No nie panikuję
spokojnie czekam do wizyty, jeszcze 1.5 tygodnia. Leki biorę, dobrze się czuje więc jest ok. A mała ładnie rośnie. Najgorsze przy moich sytuacjach pierwsze tygodnie były. Teraz nie dopuszczam do siebie myśli że coś miałoby być nie tak
W zeszłym roku o tej porze to ja wyszłam że szpitala. A teraz będziemy spędzać moje urodzinki we 3Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kaska u nas z tym buszowaniem to samo
tak się wierci non-stop, a na filmiku trwającym minutę kopnie raz, może dwa 😂
Vian, nawet nie wspominaj nic o wczesniejszym rozpakowaniu! Macie się dzielnie trzymać w dwupaku :*
Mama Zuzia brzuszek rozbrajający jak zawsze, a kosz to już w ogóle bajka ❤
Ja się staram ostatnio więcej spacerowac, zeby miec cokolwiek ruchu i nie byc szersza niz wyzsza :p wyciągam z domu kogo tylko się da, bo samej nudno- Męża, koleżanki, córkę męża, córki brata, ale najbardziej zachwycony to i tak jest mój pies, nawet to gorąco mu nie przeszkadza :p -
Vian - nie, nie i jeszcze raz nie! Proszę sobie przygotować poduszki, netflixa i leżymy jeszcze te 12 tygodni. Nie ma opcji na żadne cesarki i porody w tym momencie. Trzymam mocno kciuki!!!
Mama_zuzia, pom-pon - macie zakaz wstawiania zdjęć ode mnie dopóki nie podrośniecie do rozmiarów, które nie będą reszty wpędzać w kompleksyjedna w bliźniaczej, druga z drugim dzieckiem, a ledwo wzdęte :p
Reszta Pań - bardzo pięknieto jest fajny etap, bo brzuszki ładnie zaokrąglone, ale jeszcze nie tak ciężko.
U mnie też już bardzo widać, w poprzedniej ciąży wypadała mi końcówka na zimę to w tych kurtkach nie było tak widać brzucha i miałam może ze dwie sytuacje, że mi ustąpiono miejsca. A teraz ubrań mniej, brzuch szybciej wyskoczył i wczoraj mnie w Lidlu Pani wołała do kasy, a kolejka taaaaaka długa. Ale jestem pozytywnie zaskoczona, nikt nie burczał, żadnych spojrzeń wręcz były śmiechy, że tu nie ma co się z ciążą ukrywać
Dziewczyny, które miały wizytę - gratulujęsuper się czyta o tych naszych kilogramowych już niemalże (a często i ponad już) cudeńkach.
K878 - jak ten skurcz? Minął?
Ja o miejscówki na urlop się przypomnę, ale później trochę, bo planujemy na ten weekend sierpniowy gdzieś pojechać. Kocham góry, ale to już chyba będzie za późno. Z Tomkiem w 6mc ciąży byłam, miny ludzi bezcenne, że ja wlazłam i nawet nie sapię a oni cali zasapani
Co do acardu ja w poprzedniej ciąży brałam do dnia porodu. Miałam dzień wcześniej wizytę (37t5d) i miałam wtedy odstawić, ale następnego dnia już Tomek był z nami. W tej ciąży też biorę tylko 75, ale ja mam w wywiadzie poronienie i hipotrofię, żadnych mutacji.
U nas dziś intensywny dzień - wyszłam o 10:30, wróciłam o 22. Byliśmy zarejestrować samochód (mój już drugi obecniea mąż ma zero), u dwóch lekarzy z synem (chyba wspominałam o zaropiałych oczkach), pooglądać wózki (gdyby ktoś się wybierał do bliźniacze szczęście w Warszawie to nie polecam, przynajmniej jeśli chodzi o wózek rok po roku), a potem na spotkanie z koleżanką. Fajnie, ale właśnie leżę w wannie i nie mam siły się podnieść.
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku.