X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • marchev Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a co tam ta tesciowa nagadala ? Ona chyba nie mieszka z wami ?

• animka899 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- jejku współczuje:( wiem jak to jest jak teściowa jest trudnym człowiekiem :/

201512131765.png

201909081765.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teściowa nie mieszka z nami na szczęście. ma do nas 500km ale to jest taka typowa dominanta- stłamszony teść i syn. my się w listopadzie przeprowadzamy i teraz szykujemy się do remontu i ona chciałaby nam wszystko wybrać, ustalić, ustawić. masakra jakaś. czuję się jak upośledzona, jakbym żyła nie tylko z mężem tylko w jakimś trójkącie. i te teksty "magda podlej kwiatki na balkonie bo ci wyschły". szkoda mi dzieciaczka mojego, bo naraziłam go wczoraj na mój płacz :/

zem3i09k945lhtw9.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    ale się wkurzyłam, zamówiłam paczkę kurierem DHL, jestem cały czas w domu przecież a te dziady mi wysłali właśnie powiadomienie że z powodu niemożliwości doręczenia i niezastania nikogo pod wskazanym adresem paczka oczekuje w jakimś tam punkcie! Nosz ja pier*** nawet się tu nie pofatygował! Dzwonie teraz na infolinie i zrobie taką jazdę bo kurcze co to ma być.....
    animka miałam wczpraj to samo. tylko smsa dostałam, że mnie podobno w domu nie było i nie mogli dostarczyć :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- o jak ja znam takie teksty. Moja już się kapnęła, że mój mąż na nią wyskakuje jak coś głupio gada więc gada do mnie, ale ja ją i tak gaszę zawsze w zarodku.

201512131765.png

201909081765.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurierzy, to wspaniały gatunek ❤️ W zeszłym tygodniu kurier nie mógł znaleźć naszego bloku, więc wyszłam mu na przeciw. Wysadził przede mną 30kg paczkę na środku ulicy i zawraca do samochodu... Mnie automatycznie brzuch wypiął się do przodu i wołam za nim "hej, serio?" 😂 Popatrzył na mnie nieszczęśnie i wniósł ostatecznie paczkę do mieszkania (mieszkamy na parterze). Ogolnie współczuję im, ciężki kawałek chleba. Wiadomo, jak w każdej branży są ludzie i "ludzie", ale oni nie mają lekko. Mam nadzieję, że Twój kurier Animko się zreflektuje. 😉

Co do Teściowych, to również jest ciężki kawałek chleba. Mówi się, że syna wychowuje się dla innej. Ciężko się pogodzić z tym, że to inna kobieta staje się najważniejsza w życiu ich dziecka. Moja teściowa jest ok, na szczęście mnie lubi, ale czasami mnie dobija. Strach pomyśleć, gdybyśmy się nie lubiły 😁 Za to po mojej mamie widzę, że będzie ciężką teściową dla przyszłej synowej. Ale jak bratowa będzie spoko, to ja będę z nią trzymać sztamę 😂

Magda, najważniejsze, że Mąż jest z Tobą. Także popłakać można, ale po każdej burzy przychodzi słońce i mam nadzieję, że tym słońcem jest Twój Mąż ❤️

magda.g85 lubi tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja teściowa też o dziwo mnie lubi, ale wydaje się jej że nikt poza nią nie zrobi nic dobrze. ona wszystko robi naj. poza tym czasami pewnie chciałaby tylko pomóc, ale to tylko ona tak to rozumie. ja to odbieram ja włażenie w życie z buciorami.
    wyobraźcie sobie, że gdy organizowaliśmy ślub cywilny kilka lat temu z mężem dla 12 osób ( tylko rodzice i dziadkowie) to ona wymyśliła, że tu przyjedzie i zajmie się rezerwacją restauracji, wyborem menu i hotelami, żeby wpadki żadnej nie było. wtedy pierwszy raz widziałam tak bardzo wkurzonego mojego męża.

mój mąż czasami nie wiem co z tym wszystkim zrobić, widzę że jest za mną, ale do teściowej nic nie dociera. jedyne co mogę chyba zrobić to nie pozostawać obojętną na jej teksty i gasić jej wszelkie pomysły. obecnie staram się ucinać wszelkie jej sugestie i pomysły.

dziewczyny a zmieniając temat co myślicie o tych bankach krwi pępowinowej? bo nas w szkole rodzenia nakręcili, ale jak zaczynam w domu studiować to głębiej to okazuje się, że do końca tak ładnie nie jest jak to oni opisują, że nie jest to lek na wszelkie zło, ponadto w Polsce to raczkuje.
    na dodatek wyczytałam, że dwóch zarządzających Bankiem Komórek Macierzystych ma silne powiązania z Polskim Towarzystwem Ginekologicznym, które to wydało bardzo pozytywne rekomendacje na pobieranie takiej krwi.
    Czy macie jakieś doświadczenie i głębszą wiedzę na ten temat ?

zem3i09k945lhtw9.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    ale się wkurzyłam, zamówiłam paczkę kurierem DHL, jestem cały czas w domu przecież a te dziady mi wysłali właśnie powiadomienie że z powodu niemożliwości doręczenia i niezastania nikogo pod wskazanym adresem paczka oczekuje w jakimś tam punkcie! Nosz ja pier*** nawet się tu nie pofatygował! Dzwonie teraz na infolinie i zrobie taką jazdę bo kurcze co to ma być.....

animka, miałam jakiś czas temu dokładnie to samo z kurierem DHL, cały dzień byłam w domu, a tu nagle wiadomość, że paczka czeka w punkcie parcel bo kurier nie zastał nikogo w domu. Zadzwoniłam na infolinię, oczywiście nic nie wskurałam, ale powiedziałam co myślę, i że cały dzień byłam w domu i kuriera napewno nie było. On na to że był. Słowo przeciwko słowu. Ale następnego dnia z inną paczką już znalazł dobrą drogę. A tak z drugiej strony to myślałam, że muszą być 3 próby dostarczenia, tzn. jeśli raz cię nie ma to powinien spróbować drugi raz, ale może w DHL jest inaczej. Całe szczęście, że paczka była lekka. Ogólnie to chcę zamówić kilka rzeczy do pokoju małej, bo jeszcze nic nie mamy m.in. komodę i boję się jak to będzie z dostarczeniem.

Właśnie dziewczyny, czy któraś z was zamawiała coś większego na kuriera? Jak to jest z dostarczeniem i co w przypadku wyższych kondygnacji tj. 4 piętro?
    marchev wrote:
    Dzieki za odpowiedzi. Wyniki wyszly mi z palca 78. Z krwi 69,120,100 zrobilam tez insuline bo mi lekarz kazal (nie wiem po co) i tutqj juz jest tragedia, ale zobacze co mi powie lekarz.

Marchev ja miałam 80/138/110 i lekarz nie miał zastrzeżeń.
    magda.g85 wrote:
    witajcie
    dopiero doczytałam co przytrafiło się Vian. Naprawdę jesteście dzielne dziewczyny, będzie dobrze. Z drugiej strony możesz już widzieć swoje maleństwo. teraz będzie już tylko dobrze :)
    trzymam kciuki za wszystkie wizytujące oraz gratuluję mamusiom już po wizytach :)

przepraszam, że nie odniosę się do pozostałych spraw, ale nie było mnie kilka dni- miałam teściową w gościach i mam dosyć serdecznie. jestem zmordowana psychicznie i fizycznie :/ nie rozumiem tego jak tak we wszystko można się wtrącać. już nawet mąż miał dosyć. jestem załamana, pół dnia wczoraj płakałam i prosiłam go, żeby coś z tym zrobił, bo tak się nie da żyć.

Magda bardzo Ci współczuję. Całe szczęście, że nie mam teściowej, choć czasem pewnie by się przydała. Ale jakby mi się trafił taki egzemplarz jak tobie to chyba bym oszalała. 3maj się kochana.

Ja dziś kolejny dzień ledwo żywa. Nie daję rady w te upały. Dodatkowo alegria męczy jak nigdy w życiu - leje się z nosa, oczu i łapie kaszel a tego ostatniego do tej pory nie miałam. Na dodatek nie wiem, co jest ale w ogóle się nie pocę, tylko przegrzewam się do środka. Jestem gorąca jak piecyk, nie mogę się schłodzić. Wiatrak chodzi cały czas, ale i tak duchota straszna, na dodatek bardzo grzeje od dachu. Już nie wiem co robić.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie. Co tu dzisiaj slychac?

Ja fatalnie spalam. W dodatku w srodku nocy (nie wiem ktora byla, moze 2:00?) wybudzil mnie ze snu taki mega skurcz brzucha. To bylo zupelnie jak taki bardzo bolesny skurcz lydki. Po obu stronach. Jak probowalam zmienic pozycje, to znowu bol. Ale po chwili odpuscilo. Niefajne to jednak bylo. Zastanawiam sie czy malutka nie zmienila pozycji. Przez dwa ostatnie dni slabiej a czulam i inaczej. Nie brykala tak wieczorami jak zwykle a dzisiaj rano brzuch troche inaczej wygladal. Cos wypychala z lewej strony.

Po 9:00 wyszlam z domu w dzinsach, krotkim rekawku i chuscie na szyi. Mialam gesia skorke. Szalone 15,5 stopnia!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Dzien dobry mamusie. Co tu dzisiaj slychac?

Ja fatalnie spalam. W dodatku w srodku nocy (nie wiem ktora byla, moze 2:00?) wybudzil mnie ze snu taki mega skurcz brzucha. To bylo zupelnie jak taki bardzo bolesny skurcz lydki. Po obu stronach. Jak probowalam zmienic pozycje, to znowu bol. Ale po chwili odpuscilo. Niefajne to jednak bylo. Zastanawiam sie czy malutka nie zmienila pozycji. Przez dwa ostatnie dni slabiej a czulam i inaczej. Nie brykala tak wieczorami jak zwykle a dzisiaj rano brzuch troche inaczej wygladal. Cos wypychala z lewej strony.

Po 9:00 wyszlam z domu w dzinsach, krotkim rekawku i chuscie na szyi. Mialam gesia skorke. Szalone 15,5 stopnia!

Ja tez ostatnio mniewam bóle brzucha takie wlasnie ze skurczem ale sporadycznie w nocy mialam ze dwa razy jeden po drugim nad ranem raz i cisza w ciagu dnia. Mysle ze to macica powoludku sie przygotowuje do porodu.

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś z kurierem DHL to samo.

Ja dziś byłam na krzywej i prawie zemdlałam. Myślała, że najgorsze jest wypicie roztworu- jednak nie. Najgorsze jest po.
    Przynajmniej miałam zapewnioną leżankę na 2h :D wyszło mi 72-103-99 (ostatni posiłek jadłam o 19:30, a pobranie 7:15) . Oczywiście była to moja pierwsza krzywa i miałam małą wpadkę, bo nie wzięłam glukozy -.-'. Całe szczęście babki miały w labie na sprzedaż.

Generalnie dziś umieram z bólu głowy- średni dzień

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Pogody nie komentuje żeby się nie nakręcać. Pod tym względem u mnie bez zmian. Dobrze, że jestem u rodziców i mam błogie nic nierobienie. Wieczorem jeszcze się poświęcę i pojadę nad jezioro z psem żeby się trochę schłodził i wybiegał, bo też cierpi w ten upał.

Laurka, to te skurcze Braxtona coś tam? Rozpoznajesz ten ból z poprzednich ciąż? Ja też raz w nocy miałam takie coś, trwało krótko i samo przeszło. I się zastanawiałam co to było.

A w ogóle dziewczyny, czy czujecie czkawkę dzieci? Miałam dzisiaj chyba przez 2 minuty takie rytmiczne regularne ruchy w jednym miejscu. Czy to to?

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon skurcze przepowiadajace czyli tzw. Braxtona-Hicksa sa z definicji bezbolesne. Brzuch sie napina, czyli robi sie twardy i zaraz puszcza. To co mnie zlapalo w nocy bylo bardzo bolesne, dlatego porownalam do skurczu lydki. Nie wiem co to bylo. Moze zle spalam i byl ucisk na jakies nerwy. W poprtzednich ciazach nie doswiadczylam zadnych skurczy ani napinania.

Moja czka juz od dawna ;) Ja wczesniej rozpoznaje czkawke od faktycznych ruchow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 17:44

Pom-pon lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Zdałam ostatnie zaliczenie z ćwiczeń na studiach, zostały mi już tylko dwa egzaminy i będę miała wszystko z głowy ❤️ Oby jakoś poszło

Jutro już wizyta nie mogę się doczekać 😍

Pom-pon- moja rzadko ma czkawkę póki co w porównaniu z synem, ale miewa :)

Zwichrowana- dobrze ze glukoza już za Tobą i wyniki dobre!

Laurka- myśle ze mogła pozycje właśnie zmieniać o uścisnęlo na jakiś nerw, tez tak miałam raz

Magda- teściowe są najlepsze na odległość. Współczuje nerwów kochana

zwichrowana, monkle, Ula_Lbn, Karmazynova, Ann.., stayaway, pola0909, manda21 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia gratulacje! Jak dla mnie to Ty jestes chyba robotem! :D

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zuzia- gratulacje! Dzielna jesteś:D

Mnie czasem spina się brzuch ale to jak Justynka bardzo intensywnie się rusza. Dziś chyba się obracała bo w pewnym momencie bardzo na dole kopała a potem już z boku jak zawsze;) a czkawkę jak ma to tak śmiesznie brzuch mi podskakuje;)

201512131765.png

201909081765.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Hej! Zdałam ostatnie zaliczenie z ćwiczeń na studiach, zostały mi już tylko dwa egzaminy i będę miała wszystko z głowy ❤️ Oby jakoś poszło

Jutro już wizyta nie mogę się doczekać 😍

Pom-pon- moja rzadko ma czkawkę póki co w porównaniu z synem, ale miewa :)

Zwichrowana- dobrze ze glukoza już za Tobą i wyniki dobre!

Laurka- myśle ze mogła pozycje właśnie zmieniać o uścisnęlo na jakiś nerw, tez tak miałam raz

Magda- teściowe są najlepsze na odległość. Współczuje nerwów kochana

Gratuluję i wciąż podziwiam ;)

W takim razie chyba miałam dzisiaj pierwsza świadomie przeżyta czkawkę <3 ciekawe któremu bablowi się przydarzyła :)

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia- gratuluje zaliczeń !! I czekam na info o jutrzejszej wizycie.

A teraz potrzebuje waszej pomocy- co mogę brać w 3cim trymestrze na rozrywający skronie ból głowy? Apap? Muszę coś łyknąç bo zaraz zwariuje !!

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od drugiego trymestru to już chyba nawet ibuprofen jest dozwolony, ale zweryfikuj jeszcze proszę to info, bo pewną nie jestem.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwichrowana wrote:
    Mama Zuzia- gratuluje zaliczeń !! I czekam na info o jutrzejszej wizycie.

A teraz potrzebuje waszej pomocy- co mogę brać w 3cim trymestrze na rozrywający skronie ból głowy? Apap? Muszę coś łyknąç bo zaraz zwariuje !!

Ja mam czeste bole glowy w tej ciazy (a normalnie rzadko je miewam). Zaczelam stosowac olejki eteryczne (mietowy) i szybko przynosi mi ulge.

Wedlug moich zrodel zadnego ibuprofenu na zadnym etapie, a juz zwlaszcza nie w III trym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 18:34

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ