X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Siwula Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VIAN - dopiero zobaczyłam. Łapie za różaniec... Niech się trzyma mała dzielna kruszynka..

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian- jestem z Wami myślami i modlitwa. Bardzo mocno wierze, ze malutka da radę. 😪 gdybym mogła jakoś pomoc to daj znać

Siwula- kopnelabym w tyłek tego Twojego faceta, bardzo niefajnie się zachował :/ skąd miałaś to przewidzieć zwłaszcza ze krem dla dzieci od praktycznie samego urodzenia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 22:52

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Siwula Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia-brak mi słów na tego mojego faceta. Teraz nadskakuje i wypytuje jak bardzo jestem Zła. Nie chcę mi się dzisiaj już z nim gadać chyba pójdę już spać. Nie ma co roztrzasac tematu bo jak tylko sobie pomyślę to chce mi się znowu ryczeć... Zresztą czym są te moje blachę problemy w skali tego co przechodzi VIAN... Aż wstyd si enad tym roztrzasac...chyba pójdę już spać żeby nie myśleć... Dobila mnie ta wiadomość od VIAN...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 23:10

• manda21 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian to nie ma sie co dziwic, ze jest tak malo mleczka jak Ty teraz psychicznie jestes w rozsypce.. :(
    Niech sie zdarzy cud.. Jeszcze caly czas jest nadzieja..

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale życie toczy się dalej. To, że u nas są problemy to nie znaczy, że reszta ma nie pisać jak się chce wyżalić czy poruszać innych tematów, jak było do tej pory.

Piszę co u nas, bo chcecie wiedzieć a i mnie jest przez to odrobinę łatwiej, bo wie., że robię co tylko mogę i poruszam kogo tylko mogę aby wstawiał się za moim dzieckiem.

Słabo się wyrabiam, więc czasem nie czytam i woadam tylko dac znać. Przepraszam, ale nie jestem w stanie teraz zaangażować się w bieżące tematy
    Odciągam i ide spać. Boje sie swojego telefonu bo jak coś się będzie dzialo to będą dzwonić....

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 17:31

• stayaway Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, ja wierzę, że będzie dobrze. Postawa i nastawienie to 90% sukcesu tak więc MUSI być dobrze.

Siwula, wcale Ci się nie dziwie- wiadomo że martwi się o syna, ale musi pamiętać też o wrażliwej żonie w ciąży!! Zachowałas się super, że pamiętasz i dbasz o jego syna więc powinien Ci być wdzięczny..
    Swoją drogą dobrze wiedzieć, że jest ktoś w podobnej sytuacji na forum- mój mąż ma córkę, 10 lat :)

3jgx3e3koyqms61s.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj maz tez zdenerwowal, zamiast nam ograniczac takie sytuacje to nas stresuja..
    A co do tego kremu to reakcji alergicznej nie przewidzisz, dobrze ze tylko na twarz nalozony i szybko zeszlo. Mogla zajsc jakas reakcja krzyzowa.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, nieustannie wierzę, że to tylko kryzys. Taki, który mija i prowadzi ku lepszemu. Modlę się i tulę mocno.

Siwula, to takie po ludzku piękne, gdy nie ma "moje, Twoje", tylko jest "nasze". Mam nadzieję, że po tym piwku i Twój facet to dostrzeże i doceni. 😘

Marchev, to nie były ubranka sprzed kilkunastu lat 🙈 One są znacznie starsze... W niedzielę idziemy do teściów, więc o ile te cuda nie rozlecialy się w praniu, to zapewne nas teściowa tym uraczy.

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVian, jesteś super mama i robisz dla swojej córeczki wszystko jak najlepiej. mocno w Was wierze!

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian modle sie za Weroniczke :*
    My juz prawie dwie godz na nogach. Synus sie zerwal rano i do klockow :D heh
    Ja mam stresa przed jutrzejsza wizyta. Ajj zeby bylo wszystko ok!

Co do mezow to tak to z nimi jest. Ja oamietam jak rozszerzalam diete malemu i po ziemniakach go brzuszek bolal i tez byla awantura co ja mu robie itp. Ale nie ma co sie przejmowac. Przeciez nie wiemy wszystkiego. A chcemy dla naszych malenstw jak najlepiej. A ze to zwykle ruletka to juz jest inna bajka. Nigdy nie wiadomo co dziecko uczuli czy to kosmetyki czy cos do jedzenia. Pamietajmy ze dla naszych dzeci jestesmy najlepszymi matkami na swiecie! :)

Mańka lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest odwrotnie, tzn mąż ma podejście „zdarza się” a moim zdaniem często coś zaniedbuje albo nie pomyśli, No i kłócimy się czasami przez to.
    należna odpowiedz facetowi by była taka, ze on lepszy kupił i nim posmarował.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • marchev Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka tak myslalam, ze to Ty, ale nie chcialam gafy palnac. Czekam z niecierpliwoscia :)

A jak reszta dziewczyn z krotkimi szyjkami i te szpitalne. Dajecie sobie rade ?

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dopiero wstałam, ale się wyspalam!

Dzisiaj będę się uczyć na jutrzejszy egzamin, sama frajda 😂

Vian- mam nadzieje ze noc przebiegła spokojnie. ✊🏼

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , można dołączyć do Was? Podczytuje od początku wątku , ale jakoś nie miałam odwagi dołączyć.Jestem z Lublina ,to moja pierwsza ciąża , w brzuszku Leoś :)

miczitanka, pola0909, Ula_Lbn, Kumen, Mila, AnnaB., Agusia_pia, monkle lubią tę wiadomość

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andziaxs wrote:
    Hej , można dołączyć do Was? Podczytuje od początku wątku , ale jakoś nie miałam odwagi dołączyć.Jestem z Lublina ,to moja pierwsza ciąża , w brzuszku Leoś :)

Zapraszamy! Na kiedy masz termin? Jak się czujecie?:) co jadłaś dzisiaj na śniadanie haha

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Zapraszamy! Na kiedy masz termin? Jak się czujecie?:) co jadłaś dzisiaj na śniadanie haha

Z ostatniej miesiączki 13.09 z USG 6.09 , ale biorę pod uwagę OM :D
    Owsianke z masłem orzechowym kiwi i truskawkami ;p Czujemy sie dobrze ,mały grzeczny w brzuszku szaleje ,ale z umiarem . Jak częsc dziewczyn polegujący tryb życia gdyż szyjka ma 3cm a jeszcze miesiac temu była 4 ... miałam też lejek od strony dziecka ,ale juz się wchłoną całe szczescie:) Teraz tylko walka z szyjką żeby dalej nie szła w dół :)

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Andziaxs ja też z Lublina. Gdzie planujesz rodzić? Do jakiego gin chodzisz?

Mama Zuzia owocnej nauki i powodzenia na egzaminie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 10:23

andziaxs lubi tę wiadomość

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula_Lbn wrote:
    Cześć Andziaxs ja też z Lublina. Gdzie planujesz rodzić? Do jakiego gin chodzisz?

Mama Zuzia owocnej nauki i powodzenia na egzaminie 😊

Hej Ula , planuję rodzić na Kraśnickich (jeśli remont skończy sie wczas :P)
    Jeśli nie wypali to Staszica ewentualnie Jaczewskiego. Chodziłam do Marka MIturskiego , ale koło 14tyg zmieniłam na Dr Chlebcewicz :)

Ula_Lbn lubi tę wiadomość

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, będę się za Was modlić!

Nadrobilam trochę tutaj w końcu. :) Co do twardnienia brzucha, ja mam bardzo częste. Do tego boli mnie krzyż, pachwiny, spojenie, po bokach tak kłuje mocno... No i okazało się, że w ciągu 4 tygodni szyjka skrócila się o ponad centymetr, ma teraz 2 cm. Jestem w szpitalu i chyba będą sterydy na rozwój płuc. Ale na razie nie jest źle.

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ