X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy lateks painka bo czytałam, że w tych grykach czy kokosach mogą jakieś robale być

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie wszystkiego przeczytac. Mialam odpisac kilku postom a z mozgu zostala mi miazga po dzisiejszym dniu.
    Napisze tylko Vian, ze Twoja rodzina to powinna teraz trzymac geby na klodki, bo nikt nie jest w stanie zamienic sie z Wami miejscami i wiedziec przez co przechodzicie. A jeszcze jakimis zlotymi madrosciami raczyc :/

My przed poludniem pozegnalismy sie z kotkiem. Stamtad wrocilam do domu, zeby sie przekonac, ze wysypka, ktora sie pojawila wczoraj wieczorem u Gai nie zniknela. I sru znowu w samochod i w druga strone tym razem do pediatry. Godzina jazdy = godzina krzyku. Krzyk u lekarza. Pediatra uznal, ze to cos wirusowego, moze cos z brzuszkiem. Potem pol godziny krzyku w drodze do domu i krotka drzemka. A na final darcie sie w domu, bo ani jesc ani pic ani kapieli. I lozko tez oczywiscie parzy i spac nie.
    To zdecydowanie nie byl dobry dzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 00:32

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Dziewczyny ktore mialyscie cesarke jakie dostalyscie zalecenie jezeli chodzibo kolejna ciaze? Ile kazali odczekac? Wiekszosc lekarzy mowi mi ze rok, ale jedna wyjechala, ze 2 lata i teraz jestem w kropce..
    Mi jedna mowila ze rok druga ze po 3 mc juz mozna. Ja zaszlam po 8 mc od cc i poki co jest w miare ok. Staram sie nie dzwigac malego i moze blizna wytrzyma.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa jak się Ola urodziła to próbowała mi udowodnić że źle ja karmię piersią mimo ze ona ani jednego dziecka piersią nie wykarmila bo twierdziła że mój mąż nie chciał piersi🙈 jak słyszałam te głupoty to mi uszy puchly. Za którymś razem jak coś się madrzyla to jej dosadnie odpowiedziałam i się skończyło. I do teraz jak coś się wtrąca to gaszę od razu;p to trzeba granicę ludziom wytyczyć bo to to umiaru nie zna:p

Siwula- ale mężczyźni wogole inaczej przeżywają ojcostwo,bycie partnerem w ciąży itp. Nam się wydaje że może sie nie ekscytuja a w środku przeżywają tylko ja mam wrażenie ze oni uważają że to jest nie męskie pokazać emocje i uczucia. Mój mąż tak się zachowywał jak były kłopoty w pierwszej ciąży. Zero emocji tylko tryb zadaniowy opieki nad żoną:p teraz widzę że i się wzrusza a już do córeczki tej starszej to mi łzy się cisna jak na nią patrzy,przytula całuje. Doszedł do tego że to duma a nie obciach być czułym dla żony i dziecka.

Limerikowo lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon- cudnie ze wypoczywacie i mąż się tak stara ❤️
    Co do laktatora- udało mi się kupić podwójny elektryczny używany przez niecałe 2tygodnie za 200zl od znajomej koleżanki. Nowe chodzą po 400-450, wiec różnica spora. Jest jeszcze na gwarancji, a ona użyła go dosłownie kilka razy, wiec wymienię te części niektóre niewielkim kosztem i będę miała mercedesa wśród laktatorów :D

Pola- cudnie ze szyjka trzyma. 1470g to już brzmi dumnie! ❤️

- [ ] Siwula- faceci nie przezywają w większości ciąży tak jak my. No bo tez nie potrafią sobie za bardzo tego wyobrazić jak to jest jak Cie kopie ktoś od środka, a to przeciąga, a to ma czkawkę, a to ugniata Cie wszystko. Faceci to proste chłopy, oni w większości wyobraźni nie maja za grosz. Ja w pierwszej ciąży tez oczekiwałam ze mój się będzie rozczulał, rozumiał, w ogole och i ach. Teraz wiem czego po nim nie oczekiwać ;) oni inaczej podchodzą do świata niż my- owszem, on wie ze tam jest jego dziecko, ale dopóki się ono nie urodzi to ciężko mu sobie coś zwizualizowac:) a odnośnie tego jak jest po porodzie- no cóż, zgadzam się z dziewczynami ze to jest ogromny sprawdzian dla związku i nie ma się co nastawiać na sielankę. My niewyspane, oni również, dziecku nie wiadomo często o co chodzi bo trzeba się nawzajem siebie nauczyć, nasze hormony które będą dawać do wiwatu.. pocieszenie jest takie ze z czasem wszystko się normuje, ta rewolucja w życiu po prostu jest w większości przypadków no i trzeba być w tym razem. Na pewno podolacie :*
    - [ ]
    Laurka- bardzo mi przykro z powodu kotka :( sami niedawno bo w grudniu przeżywaliśmy odejście 18letniego przyjaciela z domu rodzinnego jeszcze i łzy się same cisnęły do oczu :(

Mama Staszka- tez mam spadek mocy i to konkretny od jakiegoś czasu :/

Cytrynowka- czekam na Twoje zdjęcia z sesji no i z wizyty! Koniecznie! I nigdzie nam już nie uciekaj!!!

Manka- uśmiałam się z tych obsranych ciuszków hahah, ale tak serio to nienawidzę jak ktoś komuś gapi się w portfel! A tekst o wyhodowaniu piersi zrobił mi dzień 😂

Mila- my przy synu mieliśmy na początek pianka kokos i byliśmy zadowoleni :)

Vian- jesteś mega silna. Na pewno jesteś w tym momencie jeszcze w ogromnym szoku i działasz w trybie zadaniowym, bo jednak w nim działałas od początku kiedy maleńka przyszła na ten świat. Nie powiem Ci, ze gorsze dni nie przyjdą, bo na pewno one będą i się pojawia, ale wiem ze dacie wspólnie radę je przetrwać! Weroniczka po Tobie była taka wojowniczka. Teściowa niech się nie wypowiada, oczywiście najłatwiej komentować i oceniać w tym momencie. Bądź stanowcza jeśli jesteś w tym momencie w stanie i powiedz ze Ci to nie pomaga. Korzystacie z opieki psychologa? Mąż jest przy Tobie, ma jakiś urlop w pracy? Sciskam ogromnie mocno. Co do cc niestety nie znam odpowiedzi, ale dziewczyny na pewno tu podpowiedzą.

Dzień dobry wszystkim! Nie mam nic ciekawego dzisiaj rano do powiedzenia niestety 🙈
    Ktoś dzisiaj wizytuje?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian- a co do cięcia i następnej ciąży to minimum się mówi rok. Ale to zależy jak się goilo i najlepiej przed planowaną ciążą iść do gina żeby ocenił grubość blizny i czy nie ma zrostów.

201512131765.png

201909081765.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zapowiada sie kolejny goracy dzis.
    Moja ginka miala mi wczoraj dac znac co z tym l4 ale nie odpisala. Dzis sie musze jej przypomniec.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    U nas druga ciąża 6msc po cc . Mega się bałam ze będzie coś nie tak bo mój ginekolog mówił ze przez rok mnie nie chce widzieć w ciąży . Ale w sumie mówił ze jest wszystko okej :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypilam napój bogów i sobie siedzę:p na razie nie jest źle:p

marchev, Leksi lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    ..

Cytrynowka jaki laktator kupujesz?

też bym chciała ten lansinoh podwójny :)

Mila- słyszałam o tych legendarnych robakach w materacach, nigdy u nikogo nie widziałam i nikt z moich znajomych nie wspominał, że miał :D to chyba jakaś urban legends :D
    jak miałam do wyboru z trzech różnych, to wzięłam po prostu ten najgrubszy ;)

Laurka- piszę sobie post w notatniku i potem przeklejam, polecam te metodę, bo czasem forum lubi nie dodać posta i człowieka szlag trafia :)
    Bardzo współczuję, że kotek odszedł... ja moje dwa sierściuchy traktuję jak członków rodziny i nawet nie chcę myśleć, że kiedyś ich zabraknie :(

Vian- chyba nie ma jednej reguły, znajoma po 8 miesiącach zaszła w kolejną ciążę, ale dostała niezły opierdziel od ginekologa :/ Jak u Ciebie z laktacją? Będziesz wyciszać lekami... ? Pamiętaj, że przysługuje Ci nadal 8 tygodni urlopu macierzyńskiego. Potem L4 od psychologa nawet na pół roku.

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • AnnaB. Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka smacznego :)
    Ja właśnie wstałam i tak lezymy i podziwiamy dzikie fale tworzące się na brzuszku 😁 budzę męża ten tak patrzy i mówi no wariatka 😍😁

marchev, andziaxs, stayaway lubią tę wiadomość

qq87hdgef1lxvnz0.png

[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️

Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc)
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.
    Mama Zuzia wczoraj jeszcze sie nas czepiala bo zaparkowalismy samochod za brama a nie na posesji, bo kurde jezdzimy sporo teraz i nie chce nam sie tej bramy ciagle otwierac i zamykac. To zle bo mas kotos moze zahaczyc albo gwozdziem samochod porysuje. Nie wytrzymalam i jej wczoraj powiedzialam ze najwyzej bedzie porysowany i co z tego. Chyba sie obrazila bo od wczoraj sie do mnie nie odzywa. Ale naprawde nie rozumiem dlaczego musi miec kontrole nad kazdym aspektem. Ja nie laze i sie jie pytam dlaczego garaz na osciez otwarty i czy gdzies beda jechac. Nie moja sprawa.

Cytrynowka niestety nie przysluguje bo ja oficjalnie zatrudniona nie jestem.
    Becikowe tak, kosiniakowe za czas, kiedy Weroniczka była z nami. Maz chybablepiej sie czuje w pracy bo nie chce isc na l4. A zdrugiej strony jest potrzebny bo ja sama wszystkiego zalatwiac nie zamierzam.

Z rany dalej się sączy, wiec powinnam leżec.
    Zdradze jeszcze, ze dzis bedzie robiona sekcja. Od jutra mozemy zalatwiac cala reszte.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • marchev Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sobie zapisalam jaki laktator sprawdzic hihi, a czemu od razu podwojny ? To tak dlugo sie sciaga jedna piers ?

Ja mimo ze nie mam dzieci to planuje lateksowy, poniewaz czytalam, i z opinii znajomych sie nie odksztalca. Czyli cos co mnie najbardziej interesuje. Bo planuje malego chowac w lozeczku jak najdluzej sie da.

• marchev Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu. Tak jak mama zuzia wspominala, nie rezygnuj prosze z psychologa. Moze teraz jeszcze wydaje Ci sie to nie potrzebne bo dajesz rade, ale ta pomoc jest nieoceniona.
    A co do tesciowej to wydaje mi sie, ze ona nie potrafi mowic o tym co sie stalo i to jest jej sposob na zalobe. Tylko nie powinna akurat w Was uderzac bo nie potrzebujecie tego teraz.
    Sciskam Cie mocno.
    Psychiatra wystawia zwolnienie.

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin powiedziala 9 mcy, a grubość blizny da się ocenić dopiero po połowie ciazy.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy pierwszym synku mieliśmy materac havea Krzyś. Lateksowo-kokosowy. Tym razem też będziemy taki kupować.

U mnie jeszcze 25 minut i będzie już pomiar po 120 minutach. Więc coraz bliżej konca. Czuję się już o wiele lepiej niż podczas pierwszej godziny po wypiciu. Smakowało mi mniej niż podczas pierwszej ciąży, ale i tak szybko wypiłam.

Laurka miałaś kiepski dzień. Wpsolczuje z powodu kota, a corci życzę dużo zdrówka. Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie ale nie na Ciebie!

Vian mi gin mówił, że nie wcześniej niż za rok można się starać. Ale mówił, żeby przed staraniami podejść do niego by skontrolować blizne. Zachowanie teściowej masakra. Może w ten sposób stara sobie radzić z sytuacją tylko kurcze jiech ona pomyśli o Was. Jak ma się tak odzywać to niech się nie odzywa wcale. Ściskam Cię mocno.

Gratulacje wczorajszych wizyt. Kto ma dziś wizytę?

Animka chyba my zamykamy sztafete z wypijana glukoza 😁

Wybaczcie, że nie odniosę się do wszystkich wypowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 09:05

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Juz sobie zapisalam jaki laktator sprawdzic hihi, a czemu od razu podwojny ? To tak dlugo sie sciaga jedna piers ?

Każda mama ma inaczej. Niektórym wystarcza laktator ręczny, ja takim nic nie mogłam odciągnąć, w elektrycznym Medeli zajechałam akumulatorek bardzo szybko :D Ale to z własnego doświadczenia tylko mówię.

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielismy psychologa jak jezdzilismy do Kruszynki. Kilka rozmow. Teraz Adam jezdzi do pracy i to wydaje sie mu pomagac. A ja siedze w domu z moja mama i niby lecze ta blizne. Ale codziennie gdzies jezdzimybwiec to tak srednio idzie. Do tego mam antybiotyk bo jak pisalam posiew z tej rany wyszedl dodatni. Strasznie jestem bez sil. Przeszlam sie wczoraj do sasiedniej ulicy i ledwo wrocilam.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja teraz kupiłam 12-sti centymetrowy piankowo-kokosowy dwustronny materac i tam jest napisane:"stronę materacyka z pianki termoelastycznej układamy do spania w momencie gdy dziecko ukończy 24 miesiące życia" więc najpierw stawiam na ten kokos.
    Wiecznie mam dylemat z tym zakupem materaca, ale jednak wyszłam z zalozenia, że jednak średnio co 2lata zmieniam rozmiar łóżka więc i materac dla dziecka.
    Poza tym na materac kładę podkład, więc i te właściwości oddychające naturalnych materialow są jednak zaklamane.

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, Twój mąż ucieka w prace bo pewnie tez sobie niezbyt radzi z ta cała sytuacja i to jest jego sposób na to wszystko. Teraźniejszości obydwoje jesteście jeszcze napędzeni siła ogromnego stresu i załatwiania wszelkich formalności, dalej jesteście w szoku po tym co się działo od początku czerwca. Natomiast tak czy tak pomyślcie o kontynuacji rozmów z psychologami czy psychoterapeuta bo niestety to jest ogromna trauma i boje się ze przyjdzie i u Was ten moment załamania kiedy takiej osoby będziecie bardzo potrzebować.

Dbaj o siebie kochana na tyle na ile to możliwe. Po jakim czasie antybiotyk powinien dać efekty?

Marchev- ja wzięłam podwójny z tego względu ze będę musiała po miesiącu wrócić na uczelnie na weekendy, a taki to będzie dla mnie ogromna oszczędność czasu. Ja po prostu wiem, ze w weekendy będę musiała pokarm ściągać, gdyby nie to brałabym zwykły pojedynczy bo wiedziałabym ze będę glownie walczyła o pierś, a nie o pierś+ laktatorem dodatkowo

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ