X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, widać raczej tylko po tym, że jak lekarz ogląda główkę to szuka jej niżej a brzuszek wyżej, kości nóżek mierzy też w innym miejscu niż ostatnio :D

pola0909 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, jesteś mega dzielną babeczką! Zawsze podziwiam osoby, które myślą i działają konkretnie, odpowiedzialnie. Sama staram się stąpać twardo. Pamiętaj jednak, że trzeba dać sobie szansę na przeżycie smutku. A gdy nastąpi ta chwila, to pamiętaj, że my tu jesteśmy 😘 Po poronieniu odwlekałam ten moment, bałam się, że rozsypię się na miliony kawałków. Tymczasem żałoba wzięła mnie z zaskoczenia i nie mogłam się pozbierać, bo w głowie dużo rzeczy zdążyło się już nawarstwić. Z pomocy psychologa korzystam niemal całą ciążę.

Co do łóżeczka, to mieliśmy kupować je w lipcu a tymczasem koleżanka zaproponowała zorganizowanie babyshower i stwierdziła, że wraz z pozostałymi znajomymi chciałyby w prezencie kupić właśnie łóżeczko, jeśli się zgodzę. 😍 Nie powiem, dla nas to jeden zakup mniej a i wśród tych znajomych są już doświadczone mamy, więc zdam się na ich wybór. Zawsze bawiły mnie tego typu imprezy, ale trochę się na nie nachodziłam, więc niech teraz mamy z córą swoje 5 minut 😁

Mam też pytanko: przez ostatnie dni zdarzyło mi się poczuć na dole brzucha, jakby dosłownie seksundowe ukłucie, które szybko, promieniście się rozchodzi. Nie wydaje mi się, żeby to Mała sprzedała mi bolesnego kopniaka, ale czy to możliwe, że to jednak ona? Nic więcej się wtedy nie dzieje. Któraś miała podobne doświadczenie?

VianEthel2, Limerikowo lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej patrzec na te wszystkie rzeczy. Nawet nie te darowane alr te, ktore kupilo sie samemu, ze swiadomoscia, ze to bylo dla tego konkretnego dziecka. Mam takie zolte spioszki i nie wyobrazam sobie, zebym mogla je ubrac komus innemu czy oddac. Dla mnie one nadal sa jej.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszlam spac razem z synem Dzis w poludnie i wstalam z okropnym bolem glowy ehh niech te upaly sie juz skoncza... Ginka wyslala juz nowe zwolnienie.
    Vian takie rzeczy moga dobijac bardzo bo widzisz to wszystko itp. Trzymaj sie :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie , szyjka trzyma zamknieta nie wiem ile ma ale na długość palca i mówi ,że to ok , mogę zacząc spacerowac sobie , ale unikać schodów . Nastepna wizyta to USG 3 trym 6 lipca już sie nie mogę doczekać :D

Karmazynova, Mama_Zuzia, pola0909, stayaway, AnnaB., Ula_Lbn, Laurka, k878, magda.g85 lubią tę wiadomość

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki
    Ja jak zwykle z doskoku...
    Vian... nie wiem co mam powiedzieć. Jest mi naprawdę przykro z tego co Się stało. Nie chce sobie nawet wyobrażać co przeżywacie. Tulę Was mocno.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały ciagle ułożony głową do góry. A kopniaki czuje po lewej stronie na dole. Stresuje mnie to bardzo tym bardziej ze w ciazy z Kornelia nke było takich problemów. Ona od samego początku leżała w odpowiedniej pozycji. Za 2 tyg wizyta j liczę na to ze się obróci.
    Ja już kupiłam trochę ubranek, ale j tak jeszcze nie mam pajacyków, spodenek skarpetek butelek j skoczków. Nie wspomnę o rzeczach dla mnie 😂
    Na razie jestem na etapie wyboru karocy 🤪 Fotelik już wybraliśmy teraz myśle nad dwoma modelami wozka.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie głowa zaczęła boleć:/ chyba jednak muszę trochę poleżeć....

Ja po historii vian tym bardziej niczego póki co nie gromadze, nie kupuje itd. Na wszystko przyjdzie czas i wszystko od ręki dostępne.

201512131765.png

201909081765.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Najgorzej patrzec na te wszystkie rzeczy. Nawet nie te darowane alr te, ktore kupilo sie samemu, ze swiadomoscia, ze to bylo dla tego konkretnego dziecka. Mam takie zolte spioszki i nie wyobrazam sobie, zebym mogla je ubrac komus innemu czy oddac. Dla mnie one nadal sa jej.

Kiedy umiera małżonek zostaje się wdowcem. Gdy zabraknie rodziców, sierotą. Nikomu nie mieści się w głowie, by stracić dziecko i nikt jak dotąd nie potrafił tego stanu nazwać. Po prostu na zawsze pozostaje się rodzicem utraconego Maluszka. Niby takie prowizoryczne rzeczy, kilka śpioszków, pieluszek a jednak ten widok bardzo boli. I myślę, że ból nie mija, ale można go oswoić.

Limerikowo lubi tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. fajrant, są wyniki ostatniego egzaminu i 5.0! Nadrobię Was wieczorem bo dzisiaj mam dzień latania i załatwiania!

andziaxs, AnnaB., Mańka, Agucha90s, Ula_Lbn, Laurka, elvira, monkle, Karmazynova, magda.g85, stayaway, pola0909, manda21, cytrynówka, RudaAnna, marchev lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Kiedy umiera małżonek zostaje się wdowcem. Gdy zabraknie rodziców, sierotą. Nikomu nie mieści się w głowie, by stracić dziecko i nikt jak dotąd nie potrafił tego stanu nazwać. Po prostu na zawsze pozostaje się rodzicem utraconego Maluszka. Niby takie prowizoryczne rzeczy, kilka śpioszków, pieluszek a jednak ten widok bardzo boli. I myślę, że ból nie mija, ale można go oswoić.

Dobrze to ujelas.
    Vian, teraz działasz jeszcze na emocjach i adrenalinie. Kiedy to minie pozwól sobie na żal. Ja po poronieniu tego nie zrobiłam i uważam, że przez to dłużej cierpiałam. W najmniej spodziewanych momentach zaczynałam płakać,a czasami chciałam płakać ale nie mogłam.
    Dlatego niczego nie powstrzymuj, nie staraj się być silna za wszelką cenę, daj sobie czas na żałobę. Ściskam mocno.

Limerikowo lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Dziewczyny.. fajrant, są wyniki ostatniego egzaminu i 5.0! Nadrobię Was wieczorem bo dzisiaj mam dzień latania i załatwiania!

A miałaś odpoczywać! ;)
    Gratulacje :)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie NFZ, lekarz dziś zwazyl mała i nagle 1400g a w pon 1160 hahaha. Przewidywana waga urodzenia ponad 3,5kg

Mańka, Ula_Lbn, andziaxs, Laurka, monkle, Karmazynova, magda.g85, AnnaB., stayaway, pola0909, palma, marchev lubią tę wiadomość

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia- miałaś kobieto odpoczywać!!!!;)

201512131765.png

201909081765.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:

Basiu sciskam Cie mocno. Nie wyobrazam sobie przez co przechodzisz, ale empatie mam, wiec czuje bol, gdy o tym mysle.

To jest zadno pocieszenie, ale ksiegowa u mnie w pracy, ktora widuje raz na tydzien przyszla do mnie z propozycja prezentu typu ubranka czy pieluszki, ale zaznaczyla, ze zrobi to jak juz dzidzia bedzie na swiecie. Nie dlatego, ze nie wiadomo jaki rozmiar i czy bobo bedzie duze czy male, ale... Ona stracila 6 maluszkow (szescioro!). I patrzenie na rzeczy dla dzieciatka boli :( Babeczka ma 70 lat teraz. Wiedzialam, ze ma meza, ale nie maja wspolnych dzieci. Rozne scenariusze mi przeszly przez glowe, ze np. poznali sie i pobrali w pozniejszym wieku czy cos podobnego, ale nie spodziewalam sie uslyszec takiego wyznania :(

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Gratuluję przetrwanych krzywych. Ja chyba w taką pogodę nie dałabym rady. Ja krzywą robiłam w laboratorium przy szpitalu i było ciężko. Tam zawsze tłumy ludzi i normalnie ciężko się oddycha, a po glukozie to już w ogóle tragicznie. Dopiero jak poszłam na zajęcia do szkoły rodzenia to się dowiedziałam że u nich można zrobić krzywą i na czas między pobieraniami krwi można sobie polezec na pufach w pokoju z klimą i telewizorem 😁

Vian jesteś taka silna. Współczuję teściowej. Mnie moja czasem denerwuje ale zupełnie się nie wtrąca w nasze życie, w przeciwieństwie do mojej mamy, która zawsze wszystko wie najlepiej 😁

Laurka bardzo mi przykro z powodu córeczki i kotki.

Mama Zuzia gratuluję zdanego egzaminu i to jezcze z takim wynikiem 👍

Gratuluje wszystkich pozytywnych wiadomości na wizytach 😊

Ja dzisiaj byłam u mojej gin. Chodzę do niej na zmianę prywatnie i na NFZ. Dzisiaj byłam w poradni przyszpitalnej więc nie zobaczyłam na usg malutkiej. Zrobiła mi KTG i sprawdziła szyjkę. Teraz tylko muszę wytrzymać jakoś do USG 6.07 😁

A i zapomniałam wcześniej napisać, że w końcu wybraliśmy imię. Będzie Marcelinka 😊

andziaxs, monkle, VianEthel2, AnnaB., pola0909, Mańka, Karmazynova, RudaAnna lubią tę wiadomość

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u nas starsza córka wymyśliła imię dla młodszej i nie ma z nią dyskusji, chce mieć siostre Oliwkę i koniec 😅

Ula_Lbn, Mańka, VianEthel2, stayaway, cytrynówka, AnnaB., RudaAnna lubią tę wiadomość

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wśród znajomych bardzo często to właśnie pierworodne dziecię wybierało imię dla przyszłego rodzeństwa. W przypadku sporu rodziców, problem rozwiązany. 😁

U nas imię dla córeczki, to nadal nasza słodka tajemnica. 😎 Przynajmniej unikamy zbędnych dyskusji z dziadkami. Ostatnio teściowa powiedziała, że jej to się marzy taka Ksenia 🤪

Ula_Lbn, VianEthel2, AnnaB. lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Edytka :)

Laurka, Ula_Lbn, VianEthel2, cytrynówka, AnnaB., monkle, Mańka, stayaway, RudaAnna, marchev lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster4n wrote:
    to u nas starsza córka wymyśliła imię dla młodszej i nie ma z nią dyskusji, chce mieć siostre Oliwkę i koniec 😅

U nas nie ma jeszcze calkowitego porozumienia, ale gdybym miala pojsc za wyborem najstarszej, to bylaby Lulu xD

Mańka lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ