Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Vian- ja rozumiem twojego męża,bo ja po różnych strasznych wydarzeniach w moim życiu też wolalam iść do pracy niż siedzieć w domu i się nakręcać. Ale jak wraca to spróbujcie razem spędzać czas,pozwalac sobie na płacz,emocje wogole. A o ranę dbaj,wietrz dużo bo żeby tobie się jeszcze coś złego nie zadzialo:*
Ja mam laktator medela swing ale ja go używałam tylko na koniec jak już wygaszalam laktację. Nigdy nie sciagalam dużo,nie potrzebowałam zapasów. Moim najlepszym laktatorem było dziecko;) -
Mama Zuzia antybiotyk dostalam na tydzień i potem znow bedzie robiony posiew. Potem musze ostro wziac sie za ginekologa. Niech zbadaja, sprawdza wszystko. Zastanawiam sie czy Maz tez moze jakis wymaz zrobic? Musimy koniecznie poleczyc to co wyjdzie.
A i jeszcze mam pytanie o tabletki anty. Kiedy mozna zaczac je brac?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Mama Zuzia antybiotyk dostalam na tydzień i potem znow bedzie robiony posiew. Potem musze ostro wziac sie za ginekologa. Niech zbadaja, sprawdza wszystko. Zastanawiam sie czy Maz tez moze jakis wymaz zrobic? Musimy koniecznie poleczyc to co wyjdzie.
A i jeszcze mam pytanie o tabletki anty. Kiedy mozna zaczac je brac?
Rozumiem, trzymam za Was ogromne kciuki. Lekarze coś mówili czy właśnie te infekcje mogły spowodować skrócenie szyjki?
Ja tabletki anty zaczęłam brać w drugim rozpoczętym cyklu po porodzie. Dostałaś lekarstwa ja wyciszenie laktacji czy próbujesz naturalnie? -
Z duzym prawdopodobienstwem to wszystk wina infekcji. Gdzies ktos powoedzial, ze jajo plodowe bylo zainfekowane i organizm probowal soe pozbyc. Strasznie to brzmi..
Dostalam leki na zatrzymanie laktacji ale jednego nie biore bo sie boje, ma dosc powazne skutki uboczne a przy tym stresie nie potrzebuje dodatkowych akcji ze strony psychiki. Inny dostalam ale narazie nie kupilam. Z tego stresu chyba samo zanika bo sciagam tylkontroche 2 razy na dobe i piersi mnie nie bola i nie sa twarde. Zobaczymy co dalej.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
andziaxs wrote:Dzień dobry 😊 ja dziś wizytuje o 13 już mnie stres zjada, mam nadzieję że ta wredna szyjka trzyma się 😀
!!! Ja wczoraj weszłam do gina z takim bólem brzucha jak nigdy tak się stresowalam, a jak powiedział że szyjka się trzyma to momentalnie ból minął. Szok jak działa stres
życzę powodzenia !!
andziaxs, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Vian jeśli nie bolą i nie są twarde to jest szansa że sama laktacja zniknie, ja nic nie brałam na wyciszenie jak kończyłam karmić, ale musisz to kontrolować żeby zastoju nie było itp także nie zawsze tabletki są potrzebne. Faceci maja tak że uciekają w pracę i też to rozumiem, Ty staraj się po prostu robić coś na co masz ochotę w domu nie koniecznie orzemeczac się chodząc na dworze w te upały. Czyli co infekcja była od samego początku i cały czas organizm chciał usunąć dzidzi??? Ja byłam na zakupach i myślałam że umrę jeszcze mi się baba w Rossmann wepchnela zadyma się zrobiła aj tam. Dostałam maila ze oliwka banydream za grosz bo rossne na nową dzidzi zrobiłam, może też dostaliście.teraz leżę z klimatyzacją i dogorywam
-
Karmazynova wrote:Kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja w aplikacji nie mogę dodać nowego dziecka. Musiałabym założyć nowe konto? W tym mam już zniżkę na - 10%. Jak to zrobić by dodać Bobo ?Karmazynova, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Jedna infekcja prawdopodobnie była od poczatku. Mieli ja wyleczyc przy szwie. A teraz jak trafilam do szpitala to byly 2 inne bakterie.
Okolice Warszawy -
AmyLee44 wrote:Ja po prostu założyłam nowe konto na inny mail, w starym też mam 10 procent i jak kupuje to daje ta kartę a dla prezentów założyłam nowe e tam jestem Janusz biznesu 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:07
-
nick nieaktualnyVian kochana wszystko zależy od rany. Mam koleżankę, która pierwsza ciąża problemowa, zakończona cc w 35tc, a kolejnego syna miała też cc po 10 miesiącach też cc ☺
Ja z kolei na kontroli po połogu po 6tyg od cc też usłyszałam, że już możemy się starać, więc teoretycznie też by było 10 mscy. Tylko ja chciałam sn i zaczęliśmy te min 2 lata różnicy. -
nick nieaktualny
-
Animka ja też miałam duży apetyt po krzywej
Pola moja jest glowkowo ułożona od jakiegoś 22tc, wcześniej delikatnie mnie klepala mega na dole, a później nagle kopniaki zaczęły się wyżej, więc tak podejrzewałam, lekarz to potwierdził i tak została. W ogóle tak mnie już sadzi z każdej strony, szkoda że nie można filmików tu dodawać 😄AnnaB., pola0909 lubią tę wiadomość