X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to cudne uczucie jak pakowałam resztę jego rzeczy do worków i rozwaliłam z siostrą jego starą szafę. Czułam taką ulgę jak nie wiem.
    Zrobiło się dużo miejsca na komode dla maluszka i na łóżeczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 18:45

stayaway, AnnaB. lubią tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    No to witamy się po usg III trymestru :) nastresowałam się w tej kolejce jak nie wiem. Ale z drugiej strony to świadczy o tym, że lekarz poświęca pacjentów czas, wiec nie ma tak źle :)
    Oliwka ma się dobrze, przepływy, wszystkie narządy w porządku. Ilość wód plodowych w normie, łożysko też ok. Dalej jest Papuśna :) Pani Doktor się śmiała, że brzuszek tak duży, że nie mieści się w kadrze i ledwo zmierzyła 😂
    Ale jest cudowna... ostatnie zdjęcie 3d miałam na usg połówkowym, to jeszcze taki szczurek był, a teraz już wygląda jak niemowlak 😍
    19f71a42a623.jpg
    dce340164470.jpg
    ile wazy?

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway sliczna!

Komunikacja i dobrze! Zawsze to satysfakcja!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwichrowana ile Ty tego kupiłaś :D łał jak dla wojska

Stayaway super że wszystko ok. Mała śliczna.

Laurka bo szewc bez butów chodzi. Mój ojciec jest elektrykiem, wszystkim robił tylko nie u siebie w domu

Komunikacja i bardzo dobrze!

Fajnie, że dolaczacie. Rozgosc się. Współczuję przeżyć...teraz już musi być dobrze :)

Anka szyjka chyba nie aż nie taka zła. Hmm? Szczególnie że to druga ciąża i wytrzymała te skurcze. Oby szew trzymał jak najdłużej.

Ja też już po wizycie. Mały waży 1023 kg. No i najważniejsze, że szyjka nadal 3 cm. Miękka ale trzyma jakoś. Odetchnęłam :)

manda21, stayaway, elvira, miczitanka, kark zakamuflowany na maksa, pola0909, Karmazynova, monkle, andziaxs, AnnaB. lubią tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Manda moj maz cale zycie w tym fachu. A stolarz jest z niego nie z tego swiata. Ale co z tego jak prace ma tak stresujaca, ze w domu nie chce robic nic :/ Nawet nie wiesz jaki byl foch jak go zmusilam 2 tygodnie temu do powieszenia 3 malutkich poleczek w naszej lazience. Zajelo mu wszystko mniej niz 5 minut, ale mine mial jakbym go do kopalni wegla zeslala.
    bo jak to mowia szewc w dziurawych butach chodzi, moj jak go o cos drobnego poprosze to na biezaco robi. Ostatnio mi mowil ze czegos sie nie da a jak wrocilam od lekarza to bylo zrobione, ale grubsze rzeczy to ,,nie musisz mi co pol roku przypominac''

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 19:06

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też po wizycie :) mała już wcale nie taka mała, 1900g! zdjęcia tym razem nie ma, bo leżała buźką w ścianie macicy, a nie chciałam jej przeszkadzać w spaniu i ruszać się jakoś intensywnie, zobaczymy się kolejny ra 31 lipca :) ja mam trochę za nisko hemoglobinę, więc koktajle z zielonych warzyc i cytrusów idą w ruch od jutra :/

lgia1, stayaway, Ula_Lbn, elvira, miczitanka, aannkka, manda21, kark zakamuflowany na maksa, pola0909, Komunikacja24, Kaska, Karmazynova, Ann.., Mama_Zuzia, Agusia_pia, monkle, Dori777, VianEthel2, andziaxs, AnnaB. lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    ile wazy?
    1250g :)
    Dziewczyny, mam pytanie- bo ja liczę sobie termin porodu z 1 usg. Na 22 września. Na 1 prenatalnym wyszła ta sama data. Z OM natomiast wychodzi mi na 27 września, ale wiem, że To niemożliwe bo wtedy nawet nie wspolzylismy. Tymczasem wszędzie widzę że mam wpisana datę z OM i wszyscy lekarze się nią sugerują. Czy mam rozumieć że też powinnam jej używać? Dla mnie to trochę bez sensu. Jeśli poród sam nie pójdzie to co - też będzie się liczył termin z miesiączki ? :/

3jgx3e3koyqms61s.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Zwichrowana, tak rzuciłam okiem na Twoje zdjęcie i mam dwie refleksje
    1 o rany, pieluch i wacikow trzeba nakupowac
    2 jaki dramat był u nas z pampers premium care...

Te są procare. Zobaczymy :) zawsze można pampersy zmienić :)

Kaśka- trochę tego kupiłam- dużo podkładów, ale zamierzam je potem używać tez dla dzieciaka - tylko bede przecinać na pół :)
    Resztę oddam koleżance która rodzi chwile po mnie :D

Stayaway gratulacje udanej wizyyy :) ekstra zdjęcia - aż zazdroszczę takiej pięknej pamiątki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 19:49

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwichrowana dziękujemy, jeśli mam być szczera to ja poszłam na to usg III trymestru właśnie dla tego zdjęcia- bo moj lekarz prowadzący nie ma takiego sprzętu :)

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Millkka Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. I się witam. Dziś od rana strasznie mi twardniał brzuch aż bolal więc pojechałam na wizytę i niestety muszę jutro iść na oddział. Szyjka się trochę skróciła bo z 3.5 na 3 ... Mają dać mi magneznw kroplówce i sterydy na rozwój płuc w razie wcześniejszego porodu. Strasznie mi źle że muszę zostawić starszą córkę ale jak mus to mus

• stayaway Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka - współczuję:( dobrze że pojechałaś od razu na wizytę! A szwu nie chcą Ci założyć?

3jgx3e3koyqms61s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway, lekarze zawsze patrzą na termin z om, chyba, że jest różny od usg o ponad tydzień.
    Ja oba naturalne miałam zaczętę idealnie w 40+0 z usg do 10tc ☺
    Więc np Tosie urodziłam naturalnie 40+0 wg usg lub w 40+3 wg om.
    Basię urodziłam w 40+0 wg usg lub w 39+2 wg om.
    Teraz też om mam na 14.09 i niby tak liczy lekarz i tak mam suwaczek i w karcie ciąży, ale do 10tc oba usg wychodziły na 16.09 i na wtedy się nastawiam na poród 😅

stayaway lubi tę wiadomość

• manda21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie- bo ja liczę sobie termin porodu z 1 usg. Na 22 września. Na 1 prenatalnym wyszła ta sama data. Z OM natomiast wychodzi mi na 27 września, ale wiem, że To niemożliwe bo wtedy nawet nie wspolzylismy. Tymczasem wszędzie widzę że mam wpisana datę z OM i wszyscy lekarze się nią sugerują. Czy mam rozumieć że też powinnam jej używać? Dla mnie to trochę bez sensu. Jeśli poród sam nie pójdzie to co - też będzie się liczył termin z miesiączki ? :/
    Ja bym sie tym nie stresowala na razie. U mnie z om 15.09 a lekarz dopisal pod tym usg 11.09 i ovu byla w 13dc na 100%. Pod koniec ciazy lekarz monitoruje przeplywy, lozysko i wizyty sa czesto wiec mysle ze nie ma co panikowac

stayaway lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • amorek Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millkka to mnie wystraszylas... Moja wizyta w poniedziałek i też mi lekarz powiedział 3 cm szyjka, ale bez żadnych dalszych wskazań oprócz odpoczynku.

amorek

eikts65gdv2tfo97.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway, super fotki!!!

Hefe, witaj:)

Milką, współczuje. Trzymaj się dzielnie:)

Zwichrowana, ja z każdej wizyty w Rossmann wychodzę z pampersami, wiec rozumiem cie doskonale:)

Komunikacja, tak trzymaj !!!

Ja dziś miałam towarzyski dzień, odwiedziła mnie przyjaciółka, byłyśmy w restauracji, na zakupach i na masażu :):):) dzień rozpieszczania😍

zwichrowana, AnnaB. lubią tę wiadomość

• Kaska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:

Według mnie lekarze będą się sugerować datą z om. To, że wtedy nie współżyliscie to nie znaczy że wtedy nie doszło do zapłodnienia ;) no mi np też trochę inna data wychodzi a serio w tym miesiącu współżylismy raz więc wiem dokładnie który to był dzień hehe a czemu martwisz się że do tego czasu nic nie ruszy? Zawsze jest +/- 2 tygodnie i po terminie częściej się robi kontrolę. Na spokojnie :)

Milka bardzo dobrze że szybko działasz. 3 cm jest ok jak na ten tydzień. Dostaniesz leki i będzie ok. 3 mam kciuki :) najgorsze jest to jak się trafi do szpitala a starszak w domu.

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amorek wrote:
    Millkka to mnie wystraszylas... Moja wizyta w poniedziałek i też mi lekarz powiedział 3 cm szyjka, ale bez żadnych dalszych wskazań oprócz odpoczynku.

Nie bój się. Nie ma skurczy, szyjka trzyma więc nie ma potrzeby żeby Cię kierował do szpitala. Ja też mam taką od 17 tygodnia i nakaz leżenia. Teraz niby pozwolił na oszczędny tryb i powiedział że jak na 27 tydzień to nie jest źle

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millkka wrote:
    Hej. I się witam. Dziś od rana strasznie mi twardniał brzuch aż bolal więc pojechałam na wizytę i niestety muszę jutro iść na oddział. Szyjka się trochę skróciła bo z 3.5 na 3 ... Mają dać mi magneznw kroplówce i sterydy na rozwój płuc w razie wcześniejszego porodu. Strasznie mi źle że muszę zostawić starszą córkę ale jak mus to mus

Spokojnie nie martw się. 3cm to jeszcze dużo. Ja taka miałam całą ciążę zaczym zaczęła się skracać, mięknąć i rozwierać. Będzie dobrze.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Według mnie lekarze będą się sugerować datą z om. To, że wtedy nie współżyliscie to nie znaczy że wtedy nie doszło do zapłodnienia ;) no mi np też trochę inna data wychodzi a serio w tym miesiącu współżylismy raz więc wiem dokładnie który to był dzień hehe a czemu martwisz się że do tego czasu nic nie ruszy? Zawsze jest +/- 2 tygodnie i po terminie częściej się robi kontrolę. Na spokojnie :
    Szczegolnie, że zagnieżdżenie może być wcześniej lub później ☺
    Ja w tej ciąży tak jak pisałam przed chwilą:
    OM 14.09
    USG 16.09
    OWU 21.09.
    Miałam późną bardzo, bo dopiero 21dc, ale za to beta już 12dpo była ponad 600, więc zagnieżdżenie moglo wcześnie i wtedy z usg by się zgadzało ☺

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:

ja bym się cieszyła, że biorą pod uwagę datę z OM ( czyli późniejszą), bo dziecko bedzie miało większe szanse na samodzielne wyjscie na świat :)
    W pierwszej ciąży miałam 6 dni szybciej termin z USG niż OM. Lekarze niestety za oficjalną datę uznali tą wcześniejszą z USG i przez to wylądowałam na patologii ciąży 7 dni po terminie, ( a tak naprawdę wg OM byłam tylko 1 dzień po), potem prawie tydzień trwało wywoływanie porodu- koszmar! a jakby lekarze zostali przy dacie z OM, to jestem prawie pewna, że poród rozpocząłby się samoistnie :(

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ