X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miczitanka wrote:
    Dziewczyny ja tak na razie na szybko, bo robię zamówienie w sklepie internetowym i już zgłupiałam jak ma wyglądać materac noworodka w łóżeczku:p Czy dajecie najpierw taki podkład ceratkowy (ochraniacz) a na to prześcieradło na gumce i na tym dziecko śpi? Czy oprócz tego dajecie też kołderkę na której śpi? Bo ja już nic nie wiem, a słyszałam różne opinie.

U nas było i będzie tak: materac, duży podkład np. Bella, prześcieradło. Ceratki nie używaliśmy, bo wydawała mi się taka sztuczna, a podkłady się dobrze sprawdzały, jak młody przesikal wszystko:)

• animka899 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ochraniacz na materac taki z ikei i prześcieradło z gumką ale z warstwą nieprzemakalna. I nic więcej

Mama_Staszka lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z malym mialam przescieradlo na materac i ceratke. Teraz nie klade juz ceratki bo nie sika wcale w nocy prawie.
    Ja dzis po kapieli nacisnelam piers a tam wyciek siary i to takie duuze ilosci! Z synem nie mialam tyle w tym tc. Moze uda sie karmic piersia :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to chyba nie ma związku, ja długo kp a do porodu nie miałam ani kropelki, ale jak będziesz chciała kp, to na pewno się uda!
    Manda właśnie teraz mam C, wcześniej B/C i zamówiłam raz stanik z aliexpress i niestety największy na aukcji był ze 2rozmiary za mały na mnie.
    Łudziłam sie, bo też bym chciała żeby taki fajny staniczek do karmienia był dobry na mnie!

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie materac i na to prześcieradło. Żadnych ceratek, bo sama bym nie chciała spać z czymś takim pod głową. Jak mała przez jakiś czas ulewała to położyłam pod prześcieradło podkład jednorazowy, ale długo nie pobył, bo skończyła ulewać szybko, a mnie denerwował, bo szeleścił jak się ruszała.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez trochę jak Filip z konopii wyskoczę. Co polecacie na uniesienie włosów u nasady? I żeby nie było potrzeby myć po tym włosów codziennie. Jakiś puder, inne cuda? Ja się zatrzymałam w epoce pianek, ale ich nie znosze. A moje włosy w ciąży to porażka, oklapusy.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jest zadowolona z pudru got2be fioletowe opakowanie

Pom-pon lubi tę wiadomość

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Dziewczyny ja tez trochę jak Filip z konopii wyskoczę. Co polecacie na uniesienie włosów u nasady? I żeby nie było potrzeby myć po tym włosów codziennie. Jakiś puder, inne cuda? Ja się zatrzymałam w epoce pianek, ale ich nie znosze. A moje włosy w ciąży to porażka, oklapusy.

Kiedyś używałam sprayu do unoszenia włosów Goldwell. Włosy były uniesione, jednak pojawił się łupież. Tylko, ze ja w ogóle niczego nie mogę używać ze względu na skore głowy.

Pom-pon lubi tę wiadomość

• Siwula Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny no w końcu was trochę nadrobiłam... ja już po urlopie w Kątach Rybackich.Było super odpoczęłam, dużo spacerowałam,codziennie pływałam w morzu woda genialna...nawet weszłam na latarnie morska :D taka jestem gigantka:D zaszkodziło mi jedynie słońce... Mimo tego że nie wystawiałam się za dużo tyle co postałam w stroju kąpiepowym w wodzie a dostałam nieprzyjemnej wysypki od slonca ... Na rękach na nogach na brzuszku... Kurcze jednak ta ciąża wiele w naszych organizmach zmienia rok temu mogłam leżeć na słońcu i robić się na czekoladkę a w tym roku chwilka na słońcu do tego krem z filtrem 50 i wysypka... No ale nic pije wapno i czekam aż zejdzie...
    Vian ciągle nie mogę się nadziwić jaka Ty jesteś dzielna...
    W ogóle dziewczyny wszystkie jesteście wspaniałe fajnie że tak można liczyć na obce osoby to na prawdę piękne... Nie rozumiem jak taki facet może zostawić żonę w ciąży z dwoma synami zostawiając jej 50zl... Nosz kuźwa jak? Dajecie mi go tu ja bym mu zaraz powiedziała co o nim myślę... Ale karma powraca zawsze do niego też powróci...
    Dzisiaj zaczęłam 28
    tydzień ciąży... Dziewczyny nie wiem jak u was ale w mojej głowie tak bardzo wszytko się zmienia... Boże jak ja już kocham mojego synka ... Nie mogę przestać o nim myśleć w nocy śni mi się poród,karmienie piersią mimo że to moja pierwsza ciąża...nie mogę doczekać się kiedy już będę mogą go przytulić... Po prostu nie zdawałam sobie sprawy że im bliżej terminu porodu tym te uczucia będą
    się tak nasilały... Coś niesamowitego... I tu właśnie biedni są nasi faceci jak wiele tracą nie mogąc nosić tego cudu pod sercem... W piątek mam USG 3d już nie mogę doczekać się żeby podejrzeć mojego synka 😍

VianEthel2, AnnaB., Laurka, Komunikacja24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem chyba robocop, bo w Rozewiu byliśmy 2 razy na plażach, gdzie było do zejścia i wejścia 260 schodów (Tosia liczyła 😏).

Bardzo długo jechaliscie, może w godzinach korków? My 7.5h, z czego od Częstochowy do Łodzi całą trasę są remonty i zwężenia, 4 postoje na siku/tankowanie i 1 kolacja/śniadanie.

Komunikacja, ja bym złożyła jednak tak jak ktoś kiedyś pisał na 500+. Wtedy kasa idzie bezpośrednio do Ciebie. Bo to, że on musi Ci dać te niemieckie zapomogi to tylko musi, a czy da i kiedy to już wiesz... Szczególnie, jeżeli to taki typ, że na 2tyg Ci 50zl zostawil 😒 A tak kasa bezpośrednio u Ciebie na koncie 27 każdego miesiąca jest.

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka strona 811 trzy wpisy z usunietego konta.

Ponawiam swoje wczesniejsze pytanie. Może któraś z Was może minpoprcic jakaś aptekę z dużym asortymentem i w miarę cenami. Tylko nie Gemini, bo nie chce się denerwować A jej nowa polityka mnie irytuje.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ostatnio zamawiałam w apteka melisa i była darmowa dostawa przy zakupach za 49 zł. Akurat tam mają dobrą cenę na prenatal. Sprawdź też w DOZ bo nie tracisz na kosztach przesyłki

Fajne staniki są w h&m. Kupiłam w wyprzedaży i płaciłam 30 zł a są super. Tylko ja mam mały biust. Brałam na 75b

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane gratuluje udanych wizyt ;)

Ja się mało odzywam od wczoraj bo się średnio czuje, w dodatku to moje dziecko tak się ułożyło ze autentycznie czuje się jakby mi gmeralo w pochwie i zaraz miało rękę wystawić. U góry brzucha za to ruchów żadnych nie czuje. Martwi mnie to trochę ze względu na to delikatne rozwarcie, ale szyjka w piątek była długa i lekarz powiedział ze u wielorodki tak może być. Tak mi w dodatku uciska na pęcherz ze wcześniej to było nic i teraz chodzę sikać autentycznie co 10minut, masakra!
    Mam dzisiaj usg piersi a potem spędzamy czas z rodzina na spokojnie, ale jak coś mnie będzie niepokoić to nie będę czekać jeszcze ten tydzień do wizyty tylko podjade wcześniej żeby sprawdziła mi ta szyjkę pani doktor.

Vian- dużo sił dla Was dzisiaj :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 08:31

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, ja zamawiałam w Doz i "Bliżej Ciebie" (przesyłkę miałam na drugi dzień, sama byłam zdziwiona tempem) :)

Ja też już po wizycie na NFZ, oczywiście zero pomiarów, nawet Pani doktor usg nie zrobiła, także małej nie widziałam sprawdziła tylko szyjkę 3,8. Pozostaje mi czekać do 15.07. na wizytę prywatną.

Muszę się pochwalić, że kupiliśmy już wczoraj łóżeczko (w Askocie promocja 199zł.), materac i zamówiliśmy wózek :D

Dziewczyny, czy któraś z Was ma może takie poranne uczucie ciągnięcia w łydkach?

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka82 wrote:
    Laurka strona 811 trzy wpisy z usunietego konta.

A to nie byly przypadkiem wpisy tej Mamy kwietniowej, ktora sie tu zjawila, zeby kibicowac?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się wtrace, bo chciałam Komunikacji napisać :
    I tak jak dziewczyny radzą złóż wniosek na 500 plus tam nie trzeba żadnych dokumentów dołączać tylko wpisać dane dzieci (najlepiej przez bankowość elektroniczna lub empatie) ja złożyłam 1 lipca, a wczoraj już miałam decyzję o przyznaniu świadczenia do maja 2021. Do tego złóż jeszcze wniosek na dobry start to jest 300 zł na dziecko które uczęszcza do szkoły i tam też tylko dane dziecka się wpisuje. Możesz też złożyć wniosek na zasiłek rodzinny w mopr. Aktualnie to jest 95 zł do 5 roku życia, a od 5 roku życia 124 zł,w wrześniu dodatkowo jest jednorazowo 100 zł na każde które uczęszcza do szkoły i dla sześciolatka. Jako samotna matka ddodatek w wysokości bodajże 186 zł od każdego dziecka i za trzecie dziecko dodatek w wysokości 95 zł co miesiąc to jest wypłacane. Wniosek na rodzinne możesz złożyć ale jest możliwość, że te świadczenie będzie wypłacone dopiero po ustaleniu alimentów. Dobrze jest złożyć ten wniosek na rodzinne, bo moja siostra złożyła jak składała pozew o alimenty (jak się nie mylę to w pozwie musiała zaznaczyć aby sąd zasadzie też o nadpłatę całej zaległości zasiłku) i po wyroku dostała cały zaległy zasiłek naraz (liczony od daty złożenia wniosku) i jeżeli jest przyznany ten zasiłek rodzinny to dodatkowo jest 1000 zł za urodzenie dziecka.

Już się nie wtrącam 😉

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

• miczitanka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia nie chce straszyć, ale u mnie jakis miesiąc trwało te częste sikanie, a potem przyszedł ból i okazało się, że dziecko ma tak wciśniętą główkę w kanał rodny, że ginekolog nie mógł zrobić pomiaru głowy:/ także teraz bacznie obserwuje czy nie latam za często bo boje się, że sytuacja może się powtórzyć. Oszczędzaj się, a gdybyś nie zauważyła poprawy to chyba lepiej podjechać i sprawdzić szyjkę i ułożenie małej

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miczitanka wrote:
    Mama_Zuzia nie chce straszyć, ale u mnie jakis miesiąc trwało te częste sikanie, a potem przyszedł ból i okazało się, że dziecko ma tak wciśniętą główkę w kanał rodny, że ginekolog nie mógł zrobić pomiaru głowy:/ także teraz bacznie obserwuje czy nie latam za często bo boje się, że sytuacja może się powtórzyć. Oszczędzaj się, a gdybyś nie zauważyła poprawy to chyba lepiej podjechać i sprawdzić szyjkę i ułożenie małej

Miczitanka byłam u lekarza w piątek i miałam kontrole i usg i szyjki. Sytuacja jest glownie od wczoraj, wiec poobserwuj jeszcze dzisiaj i jak coś to oczywiście podjade :) mała musi być bardzo nisko bo normalnie tam gdzie są włosy łonowe to mi się wybrzydza jak się rusza .. dziękuje :*

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa dupa dupa...
    Szyjka 2.7 czyli znowu skrócona :/ blizna po cc ledwo trzyma :/ z malutkim wszystko dobrze dzisiaj waga 1380g więc drobniejszy jest... kolejna wizyta 19 lipca już z ktg. Walczymy o każdy dzien/tydzień! Trzymajcie kciuki :(

Muszę mame zawołac żeby mi ogarnęła prasowanie ubranek itp. Torbę przygotować w razie co.

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wkońcu w chłodniejszym dniu :)
    Aaanka trzymam kciuki żeby szyjka już sie wiecej nie skracała i trzymała te 2.7, ja mam w sobotę USG 3 trym i też sie boję o tą szyjkę, zwłaszcza ,że nie oszczedzam sie zabardzo , po krwiaku który miałam w 10 tyg i lezałam 2 msc już mam dosc leżenia , także jest to 50 % sedzenie /leżenie 50 % chodzenie .Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i szyjkowe dziewczyny . Trzymamy sie dzielnie do 37 tyg i innej opcji nie widze ! :D Miłeo dnia :)

aannkka lubi tę wiadomość

w4sqsek2g9u4d7mg.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ