X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • _MMagda_ Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizytę o 15.40. Już nie mogę się doczekać ☺️

Komunikacja ja też chętnie pomogę w zakresie kosmetyków, pampersów i innych artykułów aptecznych. Zakupy będę robić na początku sierpnia więc chętnie coś Ci podeślę. Niestety nie pomogę w kwestii ubranek, bo oczekujemy pierwszego dziecka - dziewczynki a wyprawkę dopiero zaczynamy kompletować.

Komunikacja24, aannkka lubią tę wiadomość

792592c9cf.png

Aniołki: 02.2017 (*) , 05.2018 (*)

MTHFR - heterozygota
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja daj znać czego aptecznego będzie Ci brakowało jak dziewczyny powysylaja paczki, ja mogę kupić w aptece internetowej i dostawę od razu do Ciebie zamówić, bo ciuszki u mnie tylko "dziewczynkowe".
    Albo jeszcze lepiej Rossmann odbiór osobisty, bo przesłanie paczki pieluch pocztą jest po prostu nieopłacalne.

cytrynówka lubi tę wiadomość

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster to jest dobra myśl z tym Rossmannem. Albo odbiór w aptece np DOZ ma coś takiego. Po co tracić na dostawę. Komunikacja jak już dziewczyny Ci powysyłają to co mają to daj znać czego brakuje

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ! My babki jednak jesteśmy najlepsze!! Dobre uczynki trzeba robić ja oczywiście również pomogę fakt pierwsze dziecko wiec sama się uczę co potrzebne do wyprawki ale tak jak dziewczyny pisza zobaczysz Komunikacja co Ci przyjdzie i wtedy dasz znać co jeszcze brakuje i również z chęcią paczuszkę wyślę już adres sobie zapisałam :) podziwiam Cię ze jesteś tak silna kobieta i tak dajesz radę dla siebie i dzieci! Pomodlę się za Ciebie i synów!

A ja jestem dziś mega podjarana bo czekam na panią co maluje ręcznie na ścianach i ma zrobic piękny obraz gór na ścianie w pokoju małego ,wieczorem pokaże efekt!:)

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja

Bedzie dobrze jest duzo ludzi dobrej woli :* ja tez nadam paczke w sierpniu jak juz wszytsko przebiore cp jest na nas za male;) bo ciuchów chlopiecych mam akurat pelno :)

Jestem dumna ze tutaj jwst taka wspaniała grupa wsparcia ! Gratuluje dziewczyny !:) pozwolcie ze od czasu do czasu zajrze do was i chociaz "potrzymam kciuki":) pozdrowionka

andziaxs, Komunikacja24, VianEthel2, AnnaB., stayaway lubią tę wiadomość

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster4n wrote:
    Komunikacja daj znać czego aptecznego będzie Ci brakowało jak dziewczyny powysylaja paczki, ja mogę kupić w aptece internetowej i dostawę od razu do Ciebie zamówić, bo ciuszki u mnie tylko "dziewczynkowe".
    Albo jeszcze lepiej Rossmann odbiór osobisty, bo przesłanie paczki pieluch pocztą jest po prostu nieopłacalne.

Super pomysł. Komunikacja, podaj jakiego masz najbliższego Rosska to z chęcią też podeślę choćby pampersy jakie będziesz chciała :)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Chyba nie będę na sobie eksperymentować hehe mogłoby się źle skończyć :D zapuszczę się trochę no ale trudno.

Kto dzisiaj ma wizytę? Ja jutro a już mnie ściska. Oby się nie pogorszyło

Będzie dobrze, wypoczywasz, dużo leżysz więc musi być ok!

Ja wizytuje w piątek i obym mogła wrócić nad morze. Nie przewiduję innej opcji!

Dziewczyny, oficjalnie dotarłam do momentu gdy mój pępek jest po drugiej stronie świata :D
    A wczoraj po raz pierwszy postawiłam sobie talerz bz jedzeniem na brzuchu.... :P mój złośliwy mąż musiał skomentować że czekał na ten moment i uwiecznił oczywiście na zdjęciu hehe.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i dziewczyny leżące!
    Miłego dnia

AnnaB. lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon uważaj z tym talerzem bo jedno mocne kopnięcie i będzie talerz na podłodze :D w pierwszej ciąży też tak zrobiłam i skończyło się fatalnie hehe a Ty masz tam dwójkę to nawet nie umiem sobie wyobrazić ich siły :D

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio tak kopla jak miałam kubek oparty na brzuchu i dobrze że to była zimna herbata bo słabo by było;p

201512131765.png

201909081765.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wam dziękować. Nie jestem w stanie dziękować każdej osobno, podziękuję Wam razem.
    Jesteście taka cudowna grupą. Ja trzymałam się raczej z boku ale teraz widzę, że niepotrzebnie, mogłam więcej pisać bo są tu tak cudowne kobiety.
    Najbliższego Rossmanna mam w Stargardzie na ul. Piłsudskiego. Jest tylko jeden tam.

Mi się świat przewrócił do góry nogami, w jednej chwili człowiek który był dla mnie dobry, kochany, uczynny i nigdy nie powiedział złego słowa stał się odwrotnością tego i zachowuje się jak ktoś zupełnie inny.
    Nawet pytałam go co może być przyczyną takiej strasznej zmiany to mi nic nie powiedział.
    Wczoraj zanim pojechał życzył maleństwo śmierci bo jak to dodał szyderczo-nie musiałby płacić na to drugie dziecko alimentów. Czujecie to?
    Ja to idę zgłosić zaraz, czekam na kuzynke, która pochodzi z wielodzietnej rodziny i w opiece społecznej wszystkich zna i mi powie gdzie i do kogo iść. Mus, e to zgłosić, tak nie może być.

On myśli, że mnie złamie, ale się grubo myli.
    Owszem mam chwilę załamania i ryczę jak dziecko, ale mam dla kogo żyć i po wypłakaniu się nazbieram nowych sił.

Tak sobie przypomniałam, że nie mam do szpitala ani jednej koszuli ciążowej czy poporodowej, ani stanika do karmienia, ale może chociaż coś taniego na allegro zamówię, po jednym. Najwyżej będę prac bardzo często i tyle, dam jakoś radę.

Najgorszy będzie dla mnie wrzesień, bo cała wyprawką dla dwóch chłopców, buty, stroje na wf, opłaty szkolne i jeszcze Maluszek. Dlatego też chcę ogromnie karmić piersią bo przynajmniej zaoszczędzenie na butelkach i mleku.

Aha. W Stargardzie chyba też jest apteka DOZ, tak mi się kojarzy coś. Blisko rynku chyba.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMagda i Agucha kciuki za dzisiejsze wizyty !!!

Moje szyjkowe dziewczyny oszczędzajcie się ile możecie i za was również kciuki abyśmy dotrwały jak najdłużej !!!

Ja już po III badaniach prenatalnych, na szczęście wszystko prawidłowo, zdrowa dziewczynka :) Waży już 1679 gram w tydzień 180 gram przybrała ! No teraz nabierają ciałka nasze maluchy z każdym tygodniem. Ułożona ładnie główką w dół:)
    I wreszcie po tylu miesiącach moja królewna postanowiła pokazać buźkę :):):)
    Oczywiście z wielkim fochem ;) ale chociaż mam pamiątkowe zdjęcie a nie tylko kręgosłup i plecki ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81bd9420f8c6.jpg

AnnaB., Mama_Zuzia, Kaska, Mańka, Agucha90s, monkle, stayaway, Ula_Lbn, Jusi 28, andziaxs, RudaAnna, Dori777, cytrynówka lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja jak masz możliwość to nagrywaj go podczas rozmów, smsy też zapisuj. Zewsze to jakaś korzyść dla Ciebie

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja- jejku straszne to co piszesz:( co za gość....Karola ma rację,nagrywaj,zapisuj smsmy,najlepiej zgrywaj sobie na komputer co jakiś czas te wiadomości. A jak chłopcy na to reagują???

201512131765.png

201909081765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja

Jaki nosisz rozmiar ?? Mam 2 nowe ciazowe koszule do spzitala rozmiar L,ale to jest bardziej taka M-ka ale niestety byly na mnie za male z racjo duzego biustu i ich nie uzylam mogę ci je chetnie oddac byly jedynie wyprane i przymierzone ,moge zrobic zdjecie i wstawic

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja

Zloz wnioski na wyprawki szkolne z programu Dobry Start po 300 zl na dziecko dostaniesz jednorazowo zawsze na zakupy do szkoly bedzie,mozesz zlozyc przez bankowosc internetowa albo portal Empatia , jak urodzisz synka a nie pracujesz to możesz zlozyc wniosek o Kosiniakowe-przez 12 miesiacy otrzymasz po 1000 zl

Aster4n, Aga9090 lubią tę wiadomość

• AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja się zastanawiam co to są za ludzie... To co pisze komunikacja a widzicie mi w kłótni mąż powiedział żebym najlepiej zdechła a dziś mi pisze kochający Cię mocno mąż, dlatego uważam że drugorgo człowieka nigdy nie poznasz do końca znamy się na tyle na ile nas sprawdzono niestety...

3i49tv734kk70k5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze można zapytać w urzędzie czy w gminie czy jest "becikowe z miasta" u nas to 1000 zł

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska tak rożnie u mnie. Generalnie sie trzymam, kupilłam sobie ziołowe tabletki na uspokojenie, może coś pomogą.
    Nie wiem jak ja przeżyję ten jutrzejszy dzień i tylko mam nadzieje, że nikt nie przyjdzie mowić, że mu przykro.
    Oby nie bylo skwaru, bo ja dalej na antybiotyku i po nim nie mogę na słonce wychodzic a pochówek o 11:50...

Jeśli chodzi o psychologa to nie korzystamy narazie.
    Ja w czwartek idę do ginekologa. Nie wiem czy nie za wczesnie, ale chce kilka kwestii omowić i ustalić plan działania.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja, od razu po porodzie ze względu na dochody możesz mieć becikowego 1000zl. Do tego jak spełniasz próg na zasiłki to jest 1000zl z tytulu urodzenia dziecka.

300zl jest na wyprawke dla dzieci szkolnych, my dostaliśmy w zeszlym roku na Tosie.

Plus oprocz zasiłków na dziecko srednio tak 90zl/msc na dziecko mozesz mieć dodatek jako samotna matka chyba coś koło 400zl/msc.

No i właśnie niektóre gminy daja swoje becikowe 1000zl.

Powiem Ci, że ja stanikow do karmienia już dawno nie uzywam, tylko w pierwszej ciazy, bo mam taki rozmiar, że chyba 200zl za sztuke musialabym dac 👿 Także mam zwykle i odchylam miseczke do karmienia. Ew wiem, że można przerobic zwykly stanik, mozesz zapytac krawcowej, wszyja ci z boku material, dorobia zapinke i tyle. Moja bratowa tak zrobila ☺

• Annie80 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja, paczka spakowana, nadam dziś lub jutro, w zależności od kolejki na poczcie:)
    Przesylam: pieluchy roz1, wkładki laktacyjne, płatki kosmetyczne, chusteczki nawilżane, patyczki do uszu, żel do mycia, krem przeciwodparzeniom, , krem do twarzy, 3 pieluszki tetrowe, niedrapki, czapeczka, 3 skarpetki, 2 bodziaki 62, 1 bodziak 68, 3 spodenki 68:)

Mama_kwietniowa, VianEthel2, pola0909, Ula_Lbn, AnnaB., aannkka, andziaxs, stayaway, Komunikacja24, RudaAnna, cytrynówka, marchev lubią tę wiadomość

‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ