Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dziś wizytę o 15.40. Już nie mogę się doczekać ☺️
Komunikacja ja też chętnie pomogę w zakresie kosmetyków, pampersów i innych artykułów aptecznych. Zakupy będę robić na początku sierpnia więc chętnie coś Ci podeślę. Niestety nie pomogę w kwestii ubranek, bo oczekujemy pierwszego dziecka - dziewczynki a wyprawkę dopiero zaczynamy kompletować.Komunikacja24, aannkka lubią tę wiadomość
-
Komunikacja daj znać czego aptecznego będzie Ci brakowało jak dziewczyny powysylaja paczki, ja mogę kupić w aptece internetowej i dostawę od razu do Ciebie zamówić, bo ciuszki u mnie tylko "dziewczynkowe".
Albo jeszcze lepiej Rossmann odbiór osobisty, bo przesłanie paczki pieluch pocztą jest po prostu nieopłacalne.cytrynówka lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja ! My babki jednak jesteśmy najlepsze!! Dobre uczynki trzeba robić ja oczywiście również pomogę fakt pierwsze dziecko wiec sama się uczę co potrzebne do wyprawki ale tak jak dziewczyny pisza zobaczysz Komunikacja co Ci przyjdzie i wtedy dasz znać co jeszcze brakuje i również z chęcią paczuszkę wyślę już adres sobie zapisałam
podziwiam Cię ze jesteś tak silna kobieta i tak dajesz radę dla siebie i dzieci! Pomodlę się za Ciebie i synów!
A ja jestem dziś mega podjarana bo czekam na panią co maluje ręcznie na ścianach i ma zrobic piękny obraz gór na ścianie w pokoju małego ,wieczorem pokaże efekt!
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
nick nieaktualnyKomunikacja
Bedzie dobrze jest duzo ludzi dobrej woli :* ja tez nadam paczke w sierpniu jak juz wszytsko przebiore cp jest na nas za male;) bo ciuchów chlopiecych mam akurat pelno
Jestem dumna ze tutaj jwst taka wspaniała grupa wsparcia ! Gratuluje dziewczyny !pozwolcie ze od czasu do czasu zajrze do was i chociaz "potrzymam kciuki"
pozdrowionka
andziaxs, Komunikacja24, VianEthel2, AnnaB., stayaway lubią tę wiadomość
-
Aster4n wrote:Komunikacja daj znać czego aptecznego będzie Ci brakowało jak dziewczyny powysylaja paczki, ja mogę kupić w aptece internetowej i dostawę od razu do Ciebie zamówić, bo ciuszki u mnie tylko "dziewczynkowe".
Albo jeszcze lepiej Rossmann odbiór osobisty, bo przesłanie paczki pieluch pocztą jest po prostu nieopłacalne.
Super pomysł. Komunikacja, podaj jakiego masz najbliższego Rosska to z chęcią też podeślę choćby pampersy jakie będziesz chciałaKomunikacja24 lubi tę wiadomość
-
Kaska wrote:Chyba nie będę na sobie eksperymentować hehe mogłoby się źle skończyć
zapuszczę się trochę no ale trudno.
Kto dzisiaj ma wizytę? Ja jutro a już mnie ściska. Oby się nie pogorszyło
Będzie dobrze, wypoczywasz, dużo leżysz więc musi być ok!
Ja wizytuje w piątek i obym mogła wrócić nad morze. Nie przewiduję innej opcji!
Dziewczyny, oficjalnie dotarłam do momentu gdy mój pępek jest po drugiej stronie świata
A wczoraj po raz pierwszy postawiłam sobie talerz bz jedzeniem na brzuchu....mój złośliwy mąż musiał skomentować że czekał na ten moment i uwiecznił oczywiście na zdjęciu hehe.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i dziewczyny leżące!
Miłego dnia
AnnaB. lubi tę wiadomość
-
Nie wiem jak Wam dziękować. Nie jestem w stanie dziękować każdej osobno, podziękuję Wam razem.
Jesteście taka cudowna grupą. Ja trzymałam się raczej z boku ale teraz widzę, że niepotrzebnie, mogłam więcej pisać bo są tu tak cudowne kobiety.
Najbliższego Rossmanna mam w Stargardzie na ul. Piłsudskiego. Jest tylko jeden tam.
Mi się świat przewrócił do góry nogami, w jednej chwili człowiek który był dla mnie dobry, kochany, uczynny i nigdy nie powiedział złego słowa stał się odwrotnością tego i zachowuje się jak ktoś zupełnie inny.
Nawet pytałam go co może być przyczyną takiej strasznej zmiany to mi nic nie powiedział.
Wczoraj zanim pojechał życzył maleństwo śmierci bo jak to dodał szyderczo-nie musiałby płacić na to drugie dziecko alimentów. Czujecie to?
Ja to idę zgłosić zaraz, czekam na kuzynke, która pochodzi z wielodzietnej rodziny i w opiece społecznej wszystkich zna i mi powie gdzie i do kogo iść. Mus, e to zgłosić, tak nie może być.
On myśli, że mnie złamie, ale się grubo myli.
Owszem mam chwilę załamania i ryczę jak dziecko, ale mam dla kogo żyć i po wypłakaniu się nazbieram nowych sił.
Tak sobie przypomniałam, że nie mam do szpitala ani jednej koszuli ciążowej czy poporodowej, ani stanika do karmienia, ale może chociaż coś taniego na allegro zamówię, po jednym. Najwyżej będę prac bardzo często i tyle, dam jakoś radę.
Najgorszy będzie dla mnie wrzesień, bo cała wyprawką dla dwóch chłopców, buty, stroje na wf, opłaty szkolne i jeszcze Maluszek. Dlatego też chcę ogromnie karmić piersią bo przynajmniej zaoszczędzenie na butelkach i mleku.
Aha. W Stargardzie chyba też jest apteka DOZ, tak mi się kojarzy coś. Blisko rynku chyba.
-
MMagda i Agucha kciuki za dzisiejsze wizyty !!!
Moje szyjkowe dziewczyny oszczędzajcie się ile możecie i za was również kciuki abyśmy dotrwały jak najdłużej !!!
Ja już po III badaniach prenatalnych, na szczęście wszystko prawidłowo, zdrowa dziewczynkaWaży już 1679 gram w tydzień 180 gram przybrała ! No teraz nabierają ciałka nasze maluchy z każdym tygodniem. Ułożona ładnie główką w dół
I wreszcie po tylu miesiącach moja królewna postanowiła pokazać buźkę
Oczywiście z wielkim fochemale chociaż mam pamiątkowe zdjęcie a nie tylko kręgosłup i plecki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81bd9420f8c6.jpg
AnnaB., Mama_Zuzia, Kaska, Mańka, Agucha90s, monkle, stayaway, Ula_Lbn, Jusi 28, andziaxs, RudaAnna, Dori777, cytrynówka lubią tę wiadomość
-
Jaki nosisz rozmiar ?? Mam 2 nowe ciazowe koszule do spzitala rozmiar L,ale to jest bardziej taka M-ka ale niestety byly na mnie za male z racjo duzego biustu i ich nie uzylam mogę ci je chetnie oddac byly jedynie wyprane i przymierzone ,moge zrobic zdjecie i wstawicKomunikacja24 lubi tę wiadomość
-
Zloz wnioski na wyprawki szkolne z programu Dobry Start po 300 zl na dziecko dostaniesz jednorazowo zawsze na zakupy do szkoly bedzie,mozesz zlozyc przez bankowosc internetowa albo portal Empatia , jak urodzisz synka a nie pracujesz to możesz zlozyc wniosek o Kosiniakowe-przez 12 miesiacy otrzymasz po 1000 zlAster4n, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Wiecie co ja się zastanawiam co to są za ludzie... To co pisze komunikacja a widzicie mi w kłótni mąż powiedział żebym najlepiej zdechła a dziś mi pisze kochający Cię mocno mąż, dlatego uważam że drugorgo człowieka nigdy nie poznasz do końca znamy się na tyle na ile nas sprawdzono niestety...
-
nick nieaktualny
-
Kaska tak rożnie u mnie. Generalnie sie trzymam, kupilłam sobie ziołowe tabletki na uspokojenie, może coś pomogą.
Nie wiem jak ja przeżyję ten jutrzejszy dzień i tylko mam nadzieje, że nikt nie przyjdzie mowić, że mu przykro.
Oby nie bylo skwaru, bo ja dalej na antybiotyku i po nim nie mogę na słonce wychodzic a pochówek o 11:50...
Jeśli chodzi o psychologa to nie korzystamy narazie.
Ja w czwartek idę do ginekologa. Nie wiem czy nie za wczesnie, ale chce kilka kwestii omowić i ustalić plan działania.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnyKomunikacja, od razu po porodzie ze względu na dochody możesz mieć becikowego 1000zl. Do tego jak spełniasz próg na zasiłki to jest 1000zl z tytulu urodzenia dziecka.
300zl jest na wyprawke dla dzieci szkolnych, my dostaliśmy w zeszlym roku na Tosie.
Plus oprocz zasiłków na dziecko srednio tak 90zl/msc na dziecko mozesz mieć dodatek jako samotna matka chyba coś koło 400zl/msc.
No i właśnie niektóre gminy daja swoje becikowe 1000zl.
Powiem Ci, że ja stanikow do karmienia już dawno nie uzywam, tylko w pierwszej ciazy, bo mam taki rozmiar, że chyba 200zl za sztuke musialabym dac 👿 Także mam zwykle i odchylam miseczke do karmienia. Ew wiem, że można przerobic zwykly stanik, mozesz zapytac krawcowej, wszyja ci z boku material, dorobia zapinke i tyle. Moja bratowa tak zrobila ☺ -
Komunikacja, paczka spakowana, nadam dziś lub jutro, w zależności od kolejki na poczcie:)
Przesylam: pieluchy roz1, wkładki laktacyjne, płatki kosmetyczne, chusteczki nawilżane, patyczki do uszu, żel do mycia, krem przeciwodparzeniom, , krem do twarzy, 3 pieluszki tetrowe, niedrapki, czapeczka, 3 skarpetki, 2 bodziaki 62, 1 bodziak 68, 3 spodenki 68:)
Mama_kwietniowa, VianEthel2, pola0909, Ula_Lbn, AnnaB., aannkka, andziaxs, stayaway, Komunikacja24, RudaAnna, cytrynówka, marchev lubią tę wiadomość