X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja- ja spojrzę kochana co mam po synku i chętnie Ci prześle :* mam trochę rzeczy praktycznie całkiem nowych co były kupowane i synek w tym nie zdążył pochodzić nawet. Wszystko dobre jakościowo. Chętnie Ci w ten sposób pomogę jeśli się zgodzisz! Przegladne o prześle Ci zdjęcia to mi powiesz czy Ci odpowiada. Co Ty na to?

Axie- lez kochana i wypoczywaj. Każdy dzień jest ważny, z pessarem donosisz bez niczego!

Animka- cudowne wieści ❤️❤️❤️

Laurka- całe szczęście ze się dobrze czujesz! I 7kg to jest super wynik naprawdę!
    A co do mnie- uwierz wcale nie jestem z innej planety haha jest dużo drobniejszych dziewczyn ja raczej z tych szczupłych ale wcale nie drobnych- 170cm i 63kg aktualnie.

Karmazynova- u nas tez były alerty i gowno z tego wyszło! Całe trzy krople deszczu na mnie spadły i koniec !

Amorek- lez i odpoczywaj, 3cm szyjki to naprawdę ładnie, nie wiem po co tak straszył lekarz?

Manka- no coś Ty, ja tez na początku będę nieśmiała, ale jakoś trzeba się spotkać!:)

Lenka- trzymam kciuki za Ciebie mocno i nieustannie :* staraj się nie dotykać brzuszka i nie denerwować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 20:18

Lenka82, Jusi 28 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    axie92 wrote:
    Cześć:) Troszkę nie pisałam, ale jakiś taki czas miałam ciężki. Jestem już w domu, mam założony pessar. Niestety nadal mam problem z bólami i skurczami, ale nospa daje radę. Dobrze jest tylko, kiedy leżę. Nawet siedzenie po chwili bardzl boli. Od wczoraj trochę się obawiam, Czy nie sączą się wody... Ale dziś mąż kupi w aptece te papierki do sprawdzenia tego. Powiem Wam szczerze, że jestem już przerwazliwiona. Analizuje wszystko, czytam... Mam naprawdę nadzieję, że już teraz będzie spokój, że doczekamy do polowy sierpnia chociaż...

Axie powiem ci że mam dokładnie to samo. Też jestem przewrazliwiona i analizuje wszystko co się da... każdy szczegół. O też jest dobrze jako tako tylko jak leżę..A i też nie zawsze bo i wtedy czasem brzuch się napina . ani chyba tak już jest po przejściach albo to ten głupi charakter.

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Jesteście niezastąpione. Wielkie buziaki dla Was wszystkich 😘😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 20:34

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burza trwała może 10min,spadlo troszkę deszczu. Powywalalo drzewa o się skończyło... Jak było duszno tak jest dalej...

201512131765.png

201909081765.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Komunikacja- ja spojrzę kochana co mam po synku i chętnie Ci prześle :* mam trochę rzeczy praktycznie całkiem nowych co były kupowane i synek w tym nie zdążył pochodzić nawet. Wszystko dobre jakościowo. Chętnie Ci w ten sposób pomogę jeśli się zgodzisz! Przegladne o prześle Ci zdjęcia to mi powiesz czy Ci odpowiada. Co Ty na to?

Axie- lez kochana i wypoczywaj. Każdy dzień jest ważny, z pessarem donosisz bez niczego!

Animka- cudowne wieści ❤️❤️❤️

Laurka- całe szczęście ze się dobrze czujesz! I 7kg to jest super wynik naprawdę!
    A co do mnie- uwierz wcale nie jestem z innej planety haha jest dużo drobniejszych dziewczyn ja raczej z tych szczupłych ale wcale nie drobnych- 170cm i 63kg aktualnie.

Karmazynova- u nas tez były alerty i gowno z tego wyszło! Całe trzy krople deszczu na mnie spadły i koniec !

Amorek- lez i odpoczywaj, 3cm szyjki to naprawdę ładnie, nie wiem po co tak straszył lekarz?

Manka- no coś Ty, ja tez na początku będę nieśmiała, ale jakoś trzeba się spotkać!:)

Lenka- trzymam kciuki za Ciebie mocno i nieustannie :* staraj się nie dotykać brzuszka i nie denerwować!
    Nie musisz kochana robić zdjęć, ja przygarnę wszystko co tylko mogę, nie jestem wybredna, będę się cieszyć nawet z najtańszych rzeczy, na prawdę. I tak jestem tak bardzo wdzięczna za każdą pomoc i poradę, za każde wsparcie i słowo otuchy.
    W najgorszych koszarach nie spodziewałam się, że spotka mnie takie coś. Dzisiaj na ostatnich resztkach pieniędzy podjechalam z chłopcami 127km do mojej mamy która jeszcze przez tydzień jest nad morzem na rehabilitacji tylko po to aby mnie wsparł finansowo i uczuciowo. Jest kochana i Bogu dziękuję, że Ją w mam. Ale ona sama na rencie to zbyt wiele nie pomoże.
    On zanim wyszedł z domu zostawił mi i dzieciom 50 zł tylko. Czujecie? Czy na dwa tygodnie.
    Zawsze nam zostawił po około 1000-1200zl a teraz 50 i to z jaką łaską.
    Ale nic to, przetrwam wszystko , ja mu jeszcze pokażę.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tyle piszecie ze trudno ogarnąć:p co do wagi to chyba zapytam lekarza czy na pewno jest ok, bo jem normalnie a na plusie 2,5kg dopiero. W sumie tylko brzuszek widać, cycki nie rosną(!), reszta ciała chyba też taka jak przed ciążą. Najważniejsze, że dzieciaczek rośnie :)A co do szyjek, to ja się właśnie zastanawiam czemu ten mój gin kazał leżeć i pachnieć, skoro szyjka ma 38mm? Przecież to nie jest mało, tym bardziej że od szpitala nic się nie skróciła. On chyba z tych co wolą chuchać na zimne. Dziś byłam na szybkich zakupach w Mrówce (autem) i żyje, także chyba jedno krótkie wyjście raz na kilka dni mi nie zaszkodzi. Dziewczyny szpitalne, super, że wszystko się w miarę wyciszyło, bo to nie czas na rodzenie! Teraz w komplecie czekamy na wrzesień (ewentualnie końcówka sierpnia)! A tak poza tym super prezentują się Wasze brzuszki!

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    Nie musisz kochana robić zdjęć, ja przygarnę wszystko co tylko mogę, nie jestem wybredna, będę się cieszyć nawet z najtańszych rzeczy, na prawdę. I tak jestem tak bardzo wdzięczna za każdą pomoc i poradę, za każde wsparcie i słowo otuchy.
    W najgorszych koszarach nie spodziewałam się, że spotka mnie takie coś. Dzisiaj na ostatnich resztkach pieniędzy podjechalam z chłopcami 127km do mojej mamy która jeszcze przez tydzień jest nad morzem na rehabilitacji tylko po to aby mnie wsparł finansowo i uczuciowo. Jest kochana i Bogu dziękuję, że Ją w mam. Ale ona sama na rencie to zbyt wiele nie pomoże.
    On zanim wyszedł z domu zostawił mi i dzieciom 50 zł tylko. Czujecie? Czy na dwa tygodnie.
    Zawsze nam zostawił po około 1000-1200zl a teraz 50 i to z jaką łaską.
    Ale nic to, przetrwam wszystko , ja mu jeszcze pokażę.

Kochana zaproś mnie do przyjaciółek i podeslij adres, ja przegladne co mam, wypiore i Ci wyśle :* twój mąż to skończona gnida, to jest znęcanie się psychiczne i finansowe. Byłaś w tym mopsie u siebie? Są tez z tego co wiem darmowe porady prawne, może sprobuj uderzyć w coś takiego? Aż się we mnie gotuje jak czytam jak on Was traktuje :/ jaki wzrost maja Twoi pozostali chłopcy?

Miczitanka- tak jest! W takim składzie do września lub końcówki sierpnia :* dawaj nam tu swój brzuszek!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja bardzo Ci współczuję... Gadzina z Twojego męża okropna! Wiem co czujesz, bo moja mama miała to samo z moim ojcem... Batalia o wszystko trwa już 5 rok i zapowiada się na kolejne tyle!
    Gdyby nie moja pomoc i dach nad głową, dzisiaj wylądowałaby pod mostem, a mój ojciec nie chce jej dać złamanego grosza... Tragedia;(

88c5skjoy7r3oxfc.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja- w każdym.mopsie jest prawnik i przy spełnieniu określonych warunków należą się darmowe porady. Czasem to są bardzo sensownie ludzie.

201512131765.png

201909081765.png
  • Xyz Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże macie te dzieciaczki. W czwartek zaczynam 30tc,dziś byłam u lakerza i mała ma 1030 gram. Przepływy niby ok, ale za dwa tygodnie mam przyjechać sprawdzić ponownie i czy przybiera.

cytrynówka, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja- staraj się o zasiłek rodzinny póki sprawa o alimenty nie pójdzie. Nie są to duże pieniądze ale w Twojej sytuacji każda złotówka się liczy

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wybaczcie ze sie wtracam w watek,ja co prawda urodzilam synka w kwietniu i podczytuje sobie watki rodzacych miedzy karmieniamo to zawsze fajne emocje przy opisach porodów :)

KOMUNIKACJA - jesli tylko moge ci pomoc,chetnie oddam ci rozmiarowke ubranek z ktorych moj synek wyros m.in rozmiar 62 cm,zostaly mi wkladki laktacyjne bo niestety juz nie kp i duzo roznych rzeczy ktore mi sie juz nie przydadza bo to moje 3 dziecko i wiecej juz nie planuje. Jesli bedziesz tylko miala ochotę napisz dodaj do przyjaciółek -pomoge ! Wiem,ze mnie nie znasz i mozesz miec opory ale nie krepuj sie kto jak nie my kobiety sobie pomozemy ! P.s wszystkie ciuszki sa nowe ubrane po kilka razy.

Pozdrawiam was kochane wrzesniowki piekny miesiac moj sredni synek jestbz wrzesnia 2016!

Mama_Zuzia, Karmazynova, pola0909, ZielonaWyspa, Ula_Lbn, andziaxs, stayaway, marchev, Mama_Staszka, Leksi, AnnaB., Mila, RudaAnna lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety są niesamowite ❤️ Razem damy radę Komunikacja, patrz ile babek Cię wspiera :*

Mama_kwietniowa- dzięki ze napisałaś! Są dobrzy ludzie na tym świecie ❤️

Xyz- może mała z tych drobniejszych? Zreszta usg tez ma margines błędu wiec trEba to brać pod uwagę! Kciuki za kolejne badanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 21:11

Mama_kwietniowa lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo zastanawia mnie jedno- nie wiem czy to tak działa, ale jeśli tak to chyba byłabym na tyle perfidna żeby wysłać informacje do urzędu do Niemiec ze nie mieszkacie z dziećmi tam, a mąż kasę zagarnia dla siebie. Wtedy jak wstrzymają kasę tam możesz się starać normalnie o 500+ na siebie tutaj i mieć już zaraz te 1500zl miesięcznie. Bo sprawa o alimenty chwile potrwa

Aga9090, ZielonaWyspa, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie pokazuje swój brzucholek:
    https://zapodaj.net/495e22974082a.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 21:16

pola0909, cytrynówka, marchev, AnnaB. lubią tę wiadomość

88c5skjoy7r3oxfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_zuzia

Mam rodzicow po rozwodzie,wiem ile mamusie kosztowało poskladac sie po tym ....a my bylysmy jeszcze powiedzmy "niedojrzale" z siostra ja mialam wtedy 16 lat a siostra 8...

Wspieram calym ❤ kobiety ktore sa mega silne i decyduja sie odejsc zeby one i dzieciaki mialy lepiej ! Zaden wstyd jest prosic o pomoc,wstyd to jest tkwic w domu w ktorym nie ma szacunku.

Naprawde chetnie pomoge oczywiscie za darmo,bezinteresownie najwazniejsze zebys ty czula sie bezpiecznie bede dumna ze slodziak ktory jest u ciebie pod sercem bedzie mial w czym wybierac i przebierac :) a wiekszosc ciuszkow mam wlasnie na dlugi rekawek, 56 cm tez mam.pare sztuk :)

P.s moge rowniez oddac moj laktator Canpol Easy Start wystarczy go tylko umyc mam.na wymiane nowe czesci ktore sa "gumowe"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 21:19

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

• miczitanka Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi łezka się w oku kręci, ile pomocy zewsząd, nawet od kwietniowej mamy;) komunikacja wierzę, że się uda ogarnąć cała wyprawkę, a męża pogonisz w las i niech się buja! Lepiej żyć samotnie, ale szcześliwie niż na sile z kimś takim... masz dzieci i to Twoja siła!

88c5skjoy7r3oxfc.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczitanka- piękny brzuszek!

Mama_kwietniowa- moi rodzice tez po rozwodzie mama zdecydowała się rozstać z ojcem, ale jak czytam to wszystko to dochodzę do wniosku ze mój ojciec ma ogromna klasę bo nie dość ze nie grał kasa ani mną, to zgodził się na alimenty które mama chciała, wyprowadził się z domu a teraz po latach przyjaźnią się z moja mama i mimo wszystko się szanują. Nie wyszło im, ale maja stały kontakt, rozmawiają ze sobą bardzo często i wspólnie mnie wychowywali (no rozwodzili się jak miałam 16 lat ale mogę zawsze na ich dwójkę liczyć)

Komunikacja, koleżanka która mieszka w DE mi napisała:. Moze zglosic do Familienkasse, ze dzieci sa z nia, to jemu wstrzymaja a ona zlozy wniosek o 500+. Wiec niech sklada o 500+ i wysle, do Familienkasse wniosek jak dostanie to wtedy on dostanie resztki z 204 euro które od lipca przysługują na pierwsza dwójkę dzieci”

Mama_kwietniowa lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja ja również pomogę! Podeślij na priv dane do wysyłki dorzucę od siebie cegiełke wyprawkową ❤

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja ja tez zerkne co mam, jesli bedziesz zainteresowana to wyslę. Na pewno mam krem i oliwke bambino, wkladki laktacyjne (pudelko jest otwarte, ale one sa pakowane w takie folie chronne dodatkowo, mnie sie nie przydaly).

Komunikavcja ja chyba wysylalam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo nie mam tej opcji..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 21:57

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja, mogę spytać skąd jesteś?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ