Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aster4n wrote:A od dziś można składać wnioski o 500+ na pierwsze dziecko,ja złożyłam przez bank,może ktoś skorzysta komu nie chce się stać w kolejkach z wnioskiem w dłoni(trwało 3minuty elektronicznie).
a jak to jest, jak my będziemy rodzić we wrześniu, to kiedy składamy?
We wrześniu, prawda?stayaway lubi tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
zwichrowana wrote:a jak to jest, jak my będziemy rodzić we wrześniu, to kiedy składamy?
We wrześniu, prawda?zwichrowana lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
zwichrowana wrote:a jak to jest, jak my będziemy rodzić we wrześniu, to kiedy składamy?
We wrześniu, prawda?
Wtedy jak będziesz miała pesel dziecka- do 3 msc po urodzeniu masz czas (teraz sie to zmieniło bo wcześniej było mniej czasu na to)i wtedy wyrównują od miesiąca w którym się urodziło )
Ja tez dzisiaj złożyłam na syna przez bank wniosekWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 12:30
zwichrowana lubi tę wiadomość
-
Kurde dziewczyny, jak nie urok to sr...! Czy ja naprawde nie moge zadnej z moich ciaz przejsc na luzie!? Juz pisze o co chodzi, moja cora ma rumien zakazny! Dla niej to pikus a ja bede teraz umierac ze strachu przed kazdym usg bo dla ciezarnych a zwlaszcza dla plodu to cholerstwo jest grozne. Juz przyspieszylam wizyte undoktora, alecto i tak calec11 dni, powiedzcie jak nie zwariowac do tego czasu? Kur....!!!
Mati 16.07.2009
-
Dzięki za odpowiedzi !
Agjot- Mam nadzieję, że się nie zarazicie i choróbsko nie dotrze do płodu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 12:42
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Dzien dobry Mamusie. Ach poniedzialek :]
Komunikacja czego on wlasciwie od Ciebie chce?! Jak mieszkanie jest Twoje to masz przynajmniej jednego asa w kieszeni.
AmyLee jakbym czytala o moim. Ja rok temu bylam jedna noga za drzwiami, ale lzami i blaganiami przekonal mnie, ze sie poprawi, zmieni, ze to i tamto. I uwierzylam glupia, bo dziewczynek mi bylo tez strasznie szkoda. Ale zmiany trwaly nie wiecej niz 2 miesiace a potem wszystko wrocilo do poprzedniej normy. A ja tu ani wlasnej rodziny ani socjalu tu nie ma, wiec jestem uziemiona i sie mecze. Gdyby tu bylo 500+ to bym sama mogla w spokoju zyc.
Aannkka super wiesci! Wracaj do domu do wlasnego lozka i lez tam i bedzie dobrze.
Agjot o masz ci los! A to sie przenosi przez kontakt czy droga kropelkowa czy jak? Bo jesli to ostatnie to moglabys maske nosic po domu.
Powodzenia wizytujacym.
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Witam się po weekendzie
Ja od rana próbuję się zalogować do banku, bo z kolei czekam na transzę kredytu i ciągle nie mogę się zalogować, nie wiedziałam dlaczego. Ale po Waszych wiadomościach już wiem, że pewnie każdy składa dzisiaj wniosek, bo tak najprościej
Anka super wiadomośćDbaj o siebie teraz jak najwięcej, już musi być dobrze!
Agjot zachowaj szczególną higienę teraz, mam nadzieję, że uda się nie zarazić.
My dzisiaj mamy sesję zdjęciową ciążową i jak od 3 tygodni kropla deszczu nie spadła tak dzisiaj ulewa wisi w powietrzu. Mam nadzieję, że się wstrzelimy w lukę, żeby makijaż i fryzurka się nie roztopiły.
Trzymam kciuki za Wszystkie wizytujące!Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
Laurka droga kropelkowa, ale maska w tym przypadku nic nie da bo zaraza sie przed wystapieniem wysypki, wiec juz po ptokach. Pediatra mnie pocieszyl ze jest duze prawdopodobienstwo ze tez juz kiedys to przeszla, zwlaszcza zecsyn to mial wecwrzesniu ubieglego roku. Tyle tylko ze u doroslych tomprzebiega zazwyczaj bezobjawowo, wiec nawet jesli to nic o tym niewiem. Mozna oznaczyc przeciwciala we krwi, ale po pierwsze na wynik czekasz dwa tygodnie,a po drugie koszty zabijaja, igG i igM do kupy to prawie 1000zl! Zostaje tylko czekac i robic czestsze usg zeby wylapal ewentualne zmiany. Pocieszyl tez ze na tym etapie ryzyko tez jest mniejsze, no ale zawsze.
Mati 16.07.2009
-
I ja się witam przy poniedziałku.. już jutro wizytuje ale trochę się obawiam co mi powie lekarz bo w moczu mam śladowe ilości białka... damn...
Wczoraj mieliśmy dosyć przyjemny dzień bo pojechaliśmy do mamy na obiad a później pojechaliśmy na zakupy kupiłam sobie w hm 3 sukienki 2 takie do latania na teraz w te upały a jedna taka bardziej wyjściową były na wyprzedażach a do tego miałam 8% zniżki więc zaszalalqm i kupiłam. No i kupiłam sobie klapki do chodzenia bo sandały ledwo zapinam bo brzuszek zaczyna przeszkadzać a w balerinkach gorąco...
-
Agjot- ja doskonale rozumiem co czujesz bo ja tak z tą ospa miałam. Na szczęście konsekwencje dla płodu w tygodniach których jesteśmy spadają znacznie. Najgorzej jest do 20 tyg bo wtedy jeszcze niektóre rzeczy się wykształcają a teraz już dzidziusie po prostu rosną.
-
Anka, super ze wracasz do domu, nie wstawaj z kanapy:)
Dla Dziewczyn z cukrzyca, oprócz wspomnianej aplikacji SweetPregna polecam grupę na Facebooku. Ja wczoraj zjadłam śmietankowego swiderka i...... cukier ok😁
Komunikacja, współczuje sytuacji, chętnie pomogę w sprawie wyprawki, napisz prosze na priv, co jest potrzebne. Nie odrzucaj pomocy, czasem każdy jej potrzebuje, nie mamy supermocy.
Ja wczorajszy upał spędziłam nad jeziorkiem. Nasze starsze dziecię bawi się na obozie, mąż poza domem, a matka, aby się nie pogrążyć w samotni, postanowiła spędzić dzień nad woda. Woda extra!!! Czułam się jak w niebie:) swoją droga jak to jest, ze czasem marze, żeby mieć czas tylko dla siebie, to jak już się to stanie, to mi jakoś tak zle...Komunikacja24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy wróciliśmy z wakacji, po tygodniu stolowania się w restauracjach waga jak dwa tygodnie temu - +1.6kg 😳 Aż sama nie wierzę, ale M wszedł na wagę i niby ma na plusie 😦
Nie wiem jak jest teraz, my 2 lata temu myśleliśmy, że jest wyrównanie po urodzeniu dziecka jak w przypadku właśnie normalnego złożenia wniosku, ale nie było.
Więc jak Basia urodziła się 27.02, wniosek chyba dopiero złożyliśmy koło 20.03 to dostaliśmy za nią tylko za ostatnie 11 dni marca, nic za luty czy początek marca.
Wtedy nie było wyrównania w przypadku urodzenia dziecka, tylko w przypadku późnego złożenia wniosku na dziecko już żyjące tak jakby. -
Agjot, współczuje stresu! Obyś się nie zaraziła :* dbajcie teraz o higienę i niech mąż przejmie córę w jak największym stopniu!
Matko, ale w Krakowie ukrop. Przyszedł alert ze maja być burze i ja je bardzo chętnie przygarnę!!
Teraz u syna jest jego kolega z przedszkola i szczerze już mam dosyć. O ile swoje dziecko znam i toleruje jego różne zachowania to ogólnie mam problem z tym u obcych dzieci u siebie w domu. Jeszcze w tym stanie mnie większość rzeczy irytuje i drażni..
Rano natomiast kupiłam sobie sukienkę w tkmaxx za całe 65zl, jest fajna przewiewna. To tak z okazji jutrzejszego rozpoczęcia 32 tygodnia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c25061f32a5a.jpgpola0909, stayaway, aannkka, marchev, miczitanka, Agusia_pia, Laurka, Karmazynova, RudaAnna lubią tę wiadomość
-
Mama Zuzia dzieki, tylko ze ona juz nie zaraza, wiec izolacja niepotrzebna. Musze teraz wytrzymac te 11 dni do wizyty i modlic sie zeby na usg nie bylo zmian, obrzeku. No i zobacze co moj doktor zaleci, teraz jest na urlopie za granica wiec nawet nie moge sie z nim skontaktowac.
Mati 16.07.2009
-
Agjot trzymam kciuki, żebyś się nie zaraziła. Z tego co wiem to dorośli dużo gorzej przechodzą niż dzieci, np. bóle stawów. Chociaż jesteśmy już na takim etapie ciąży, że jest mniejsze ryzyko problemów dla dziecka. Ja ten strach przechodziłam w lutym jak siostra mojego męża i jej 4 dzieci to przechodziła po kolei, a my wcześniej mieliśmy z nimi większy kontakt. Na takiej lokalnej grupie był wtedy temat rumienia i jedna kobieta zaraziła się od córki jakoś po 30 tygodniu to później musiała częściej chodzić na ktg i usg, ale nic dla dziecka nie było.
agjot1979 lubi tę wiadomość
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️