Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie
Agjot życzę zdrówka, oby wszystko było dobrze
Aannkka super wieści...teraz do domku i odpoczywaj
Mama_Zuzia jak zwykle pięknie - śliczny brzuszek i fajna kiecka
u nas dziś bez upałów więc powinnam czuć się lepiej jednak wbrew pozorom zauważam, że po takich odpuszczeniach wysokich temperatur następnego dnia jest u mnie gorzej.
dziś nie mam mocy. Nie wiem co się dzieje. Poszłam do warzywniaka i zasłabłam w kolejce. Znowu duszności, siódme poty i myślałam, że zwymiotuję ( przepraszam za określenie). Przykre, że wśród ludzi zero empatii.
Wróciłam do domu i niby ok, zaczęłam przy zlewozmywaku obierać ziemniaki i znowu to samo. To chyba na stojąco rzeczywiście nie bardzo teraz
Chyba mały tak rośnie i naciska na wszystko -
Uwaga chwale sie
Klocuszek wazy 1.5kg !! Przypominam dzis 28.4 wiec bedzie ponad 4kg. Glowa dalej duza, ale nie ma wodoglowia ani nic. Wychodzi na 31/32tydz Po prostu lekarz mowi, ze duze glowy w rodzinie. Co akurat jeat prawda. Termin z 19 przesunal sie az o 15dni co jest lekko strsujace, czy organy sie wyksztalca, ale to sa poki co wyliczenia z systemu. Waga oczuwiscie za duza. Od poczatku ciazy mam niecale +7 mimo pilnowania sie i liczenia kalorycznosci posilkow... Mamie lezka poleciała w oku
Pozegnalam.sie z zespolem w pracy. Dostalam kwiatki, szumisia i bon na 600zl !! Strasznie duzo... Ja zanioslam ciacho i ciasteczka hehe.
pola0909, Ann.., manda21, magda.g85, stayaway, Mama_Zuzia, Ula_Lbn, Agusia_pia, Dori777, monkle, cytrynówka, AnnaB., kark zakamuflowany na maksa, RudaAnna, elvira lubią tę wiadomość
-
Annie80 wrote:Anka, super ze wracasz do domu, nie wstawaj z kanapy:)
Dla Dziewczyn z cukrzyca, oprócz wspomnianej aplikacji SweetPregna polecam grupę na Facebooku. Ja wczoraj zjadłam śmietankowego swiderka i...... cukier ok😁
Komunikacja, współczuje sytuacji, chętnie pomogę w sprawie wyprawki, napisz prosze na priv, co jest potrzebne. Nie odrzucaj pomocy, czasem każdy jej potrzebuje, nie mamy supermocy.
Ja wczorajszy upał spędziłam nad jeziorkiem. Nasze starsze dziecię bawi się na obozie, mąż poza domem, a matka, aby się nie pogrążyć w samotni, postanowiła spędzić dzień nad woda. Woda extra!!! Czułam się jak w niebie:) swoją droga jak to jest, ze czasem marze, żeby mieć czas tylko dla siebie, to jak już się to stanie, to mi jakoś tak zle...
-
marchev wrote:Uwaga chwale sie
Klocuszek wazy 1.5kg !! Przypominam dzis 28.4 wiec bedzie ponad 4kg. Glowa dalej duza, ale nie ma wodoglowia ani nic. Wychodzi na 31/32tydz Po prostu lekarz mowi, ze duze glowy w rodzinie. Co akurat jeat prawda. Termin z 19 przesunal sie az o 15dni co jest lekko strsujace, czy organy sie wyksztalca, ale to sa poki co wyliczenia z systemu. Waga oczuwiscie za duza. Od poczatku ciazy mam niecale +7 mimo pilnowania sie i liczenia kalorycznosci posilkow... Mamie lezka poleciała w oku
Pozegnalam.sie z zespolem w pracy. Dostalam kwiatki, szumisia i bon na 600zl !! Strasznie duzo... Ja zanioslam ciacho i ciasteczka hehe.
Marchev. Super ze maluch taki dorodny, ale kochana to nie oznacza ze utrzyma tempo wzrostu i przyrostu i ze rzeczywiście będzie miał synek ponad 4kg. Na późniejszym etapie może jeszcze spokojnie wyhamować. Terminu się już nie zmienia na tym etapie także tez się tym nie stresuj, a co do Twojej wagi- czemu za duza? Bardzo proporcjonalna do tego tygodnia ciąży kochana :*
Super pożegnanie od współpracowników!! -
Marchev to jest bardzo dobry przyrost. u mnie +6,5 i ja się stresowałam że za mało. Lekarz stwierdził że po co mi więcej skoro dziecko dobrze się rozwija 😁 i powiem Ci że poza brzuchem nie widać tej wagi. W ogóle się nie przejmuj. A waga dziecka... U mnie ciągle powyżej 95 centyla lub na granicy. Tak jak Mama_Zuzia napisała dziecię może wyhamować 🙂
-
Marchew, ale przecież +7kg to bardzo normalne przybranie, tak jak pisze mama Zuzia, data porodu już dawno się nie przesuwa, nie ważne ile wychodzą teraz wagi dzieciów, a i ciężar malucha jest w normie jak na ten tydzień. Lekarz dziwny, nie wkręcaj sobie:)
Laurka, marchev, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Nie wiem naprawdę co Ci lekarze wymyślają, mój ostatnio powiedział ze na tym etapie nie można wyrokować wagi dziecka bo dzieci rosną skokowo- raz może być do przodu dwa tygodnie, a potem zwalnia ze wzrostem- i ze na tym etapie on absolutnie mi nie powie ile mała będzie ważyć.
A 7kg jak na 28tydzien ciąży to naprawdę bardzo dobry przyrost. Przecież oprócz dzieciaczka wazy tez macica, krew, piersi, wody płodowe.. no bez jaj!marchev, cytrynówka lubią tę wiadomość
-
Ja też już w domu. Jestem wykończona. Sytuacja nadal niestabilna i w sumie to nic nie wiem. Leki. Przykaz leżenia. Skurcze mniejsze ale są brzuch też czasem stwardnieje. Ale jest lepiej. Tylko boję się co będzie bez kroplowke itp. Co do posiewow wyników nadal nie ma
Nie wiem ile się czeka. Ogólnie dziś to już w ogóle z tego wszystkiego zestresowana jestem i brzuch boli. Pozdrawiam Was wszystkie. Jutro postaram się nadrobić co tam u was bo trochę nie ogarniam.pola0909, manda21, VianEthel2, stayaway lubią tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Osłodkijezuwmorelachjakgorąco.
Mama_Zuzia, oj ja z tych dzikusków, co to wstydzą się poznawać ludzi z internetów 😂 Ale tutaj sami swoi, więc, jak wypali jakieś spotkanie w Krakowie, to kto wie 🙈
Dargol, wizyta u diabetologa przede mną, posiadanie glukometru również, więc jeszcze tydzień muszę działać na oślep, bez mierzenia cukru 😔 Ostatni posiłek jem jednak ok 21, bo zauważyłam, że gdy kończyłam przed 18, to budziłam się ok 3 rano osłabiona i głodna. To były prawdopodobnie spadki cukru, a odkąd jem jeszcze jeden lekki posiłek tak późno, to się nie budzę.
Dziewczyny, przykro mi, że was rozczarowałam brakiem wyprawki od teściowej 😂 Jestem jednak pewna, że jeszcze mama męża nas czymś zaskoczy ❤️ Aż mi głupio tak się z tego śmiać, bo wiem, że to jej dobrej chęci, ale króliczek jest tak kultowy, że ciężko o inną reakcję 😂
-
Dziewuszki, cieszę się, że szyjkowe sprawy zostały opanowane. Lenka82, wiem, że tak łatwo się mówi, ale stres i niepokój nie ułatwiają sprawy. Mam nadzieję, że pobyt w domu przyniesie ukojenie ❤️
Amorek, ja dwa tygodnie temu na wizycie miałam szyjkę 3cm i lekarz powiedział, że jest ok. 🙊 Ale w sumie ostatnio moje motto, to "patrzę, kurz leży, to może i ja poleżę? ", więc idealnie wpasowuje się w oszczędzający tryb życia 😁Lenka82, elvira lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak macie taka mozliwosc to lezcie i sie niczym dodatkowo nie stresujcie. Stres to jest wtedy jak lezenie nie jest zadna opcja. Ja nie wiem co by sie stalo, gdyby mnie cos takiego spotkalo. Mi nikt zwolnienia nie da, ani za mnie do pracy nie pojdzie, wiec tylko dziekuje Bogu, ze nic sie nie dzieje. Moja jedyna dolegliwoscia jest to, ze jak za dlugo siedze lub leze w jednej pozycji (zwlaszcza na koniec dnia jak w koncu sie moge wyciagnac), to po wstaniu bol jakiegos nerwu w prawym posladku. Dziecko musi cos gdzie uciskac, bo mam to juz od dawna. Po rozchodzeniu przechodzi.
Mama_Zuzia Ty jestes z innej planety jak slowo daje. Jestes taka drobna a ten brzuszek tylko lekko wzdety.
U mnie 7 kg na plusie. Jak na mnie to calkiem przyzwoity wynik. Caly czas bacznie obserwuje stopy, kostki, lydki czy nie puchne. Poki co chyba wszystko pod kontrola, choc to sie moze zaczac ni z tego ni z owego calkiem nagle.
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Gratuluję dzisiejszych wizyt i wypisow do domu. Trzymam kciuki za wszystkie szyjki!
Dzięki za info o aplikacji dla słodkich mam. A jaka jest grupa n fb?
Ja dziś spałam godzine popołudniu i teraz jestem bez siły. Miało u nas lać, ale oczywiście przeszło bokiem, a duchota i żar jaki był taki jest. Masakra. Na szczęście mąż przejął starszaka.
Ja przytyłam 5kg. ( stan na dzień 27t1d). A wyglądam na brzuchu jakbym przytyła 10 kg 😂 -
Cześć
Troszkę nie pisałam, ale jakiś taki czas miałam ciężki. Jestem już w domu, mam założony pessar. Niestety nadal mam problem z bólami i skurczami, ale nospa daje radę. Dobrze jest tylko, kiedy leżę. Nawet siedzenie po chwili bardzl boli. Od wczoraj trochę się obawiam, Czy nie sączą się wody... Ale dziś mąż kupi w aptece te papierki do sprawdzenia tego. Powiem Wam szczerze, że jestem już przerwazliwiona. Analizuje wszystko, czytam... Mam naprawdę nadzieję, że już teraz będzie spokój, że doczekamy do polowy sierpnia chociaż...
-
Axie- leż jak najwięcej i doczekasz spokojnie:* musisz pozytywnie się nastawić, na koniec każdego dnia pomyśl sobie że kolejny dzień szczęśliwie za wami:D
Ja po wizycie, szukasz ponad 4 cm:D a mała waży już 1300 g:D kolejna wizytę mam za 2 i pół tygodnia bo lekarka potem jedzie na urlop.pola0909, magda.g85, stayaway, cytrynówka, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość
-
Annie80 wrote:Anka, super ze wracasz do domu, nie wstawaj z kanapy:)
Dla Dziewczyn z cukrzyca, oprócz wspomnianej aplikacji SweetPregna polecam grupę na Facebooku. Ja wczoraj zjadłam śmietankowego swiderka i...... cukier ok😁
Komunikacja, współczuje sytuacji, chętnie pomogę w sprawie wyprawki, napisz prosze na priv, co jest potrzebne. Nie odrzucaj pomocy, czasem każdy jej potrzebuje, nie mamy supermocy.
Ja wczorajszy upał spędziłam nad jeziorkiem. Nasze starsze dziecię bawi się na obozie, mąż poza domem, a matka, aby się nie pogrążyć w samotni, postanowiła spędzić dzień nad woda. Woda extra!!! Czułam się jak w niebie:) swoją droga jak to jest, ze czasem marze, żeby mieć czas tylko dla siebie, to jak już się to stanie, to mi jakoś tak zle...
Chyba musisz mnie przyjąć.
Co do wyprawki to potrzebne jeszcze tak dużo rzeczy, że aż strach. Wszystko od rozmiaru 62.
Ale to to pewnie dostanę od rodziny.
Ja mam jedynie nakładki na piersi i 5sztuk majtek siateczkowych. To wszystko.
Brakuje mi wkładek laktacyjnych, podkładów poporodowych na łóżko, jakichś dużych podpasek po porodzie, maść na sutki, kosmetyków dla maluszka typu do kampania, do kremowania, coś na oparzenia, nie mam ani paczki pieluszek, 3 opakowania tych mokrych chusteczek to mam i nic poza tym.
Fotelik dzisiaj powiedział, że kupi, co mnie szczerze wbilo w taki szok, że mało nie zemdlałam bo dopiero co słyszałam, że mam wziąć czapkę i iść pod kościół.
Wózek na początek jakiś jest ale goły i wesoły i musze kupić taki materacyk na spód specjalny.