Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
stayaway wrote:1250g
Dziewczyny, mam pytanie- bo ja liczę sobie termin porodu z 1 usg. Na 22 września. Na 1 prenatalnym wyszła ta sama data. Z OM natomiast wychodzi mi na 27 września, ale wiem, że To niemożliwe bo wtedy nawet nie wspolzylismy. Tymczasem wszędzie widzę że mam wpisana datę z OM i wszyscy lekarze się nią sugerują. Czy mam rozumieć że też powinnam jej używać? Dla mnie to trochę bez sensu. Jeśli poród sam nie pójdzie to co - też będzie się liczył termin z miesiączki ?
Tak sie przyjelo i tak sie liczy mimo ze kobiety maja rozne cykle z roznie wypadajaca owulacja. Niektore maja cykl 32-dniowy, inne 25-dniowy (np. ja), a wszystkim sie liczy jakbysmy byly z tej samej gliny ulepione z ksiazkowymi cyklami 28 dni. Zawsze z OM, zeby bylo jednolicie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Zwichrowana ale zapasy
Ja oprócz gemini zamawiałam w melissie, a ostatnio też w doz.
U mnie szyjka na wizycie w maju i na początku czerwca miała 3,8 cm, a pod koniec czerwca już 3,2. Lekarz powiedział, że jest ok, włączył na usg jakieś kolory jeszcze (może przepływy?).
Ja mam termin z OM 31.08. a z usg 10.09. i tego też się trzymam, bo mała od początku jest jakiś tydzień - półtora mniejsza co badanie. Natomiast w karcie jest wpisany termin tylko z OM. Ja tam do szpitala przed 10 zgłaszać się nie będę nawet, liczę, że akcja się sprawnie rozwinie jak za pierwszym razem.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Witam!
Zalozylam konto tylko dlatego aby skontaktlowac sie z Komunikacja24.
Kochana , mam nadzieje ze to czytasz. Chciałabym Ci pomoc , sama jestem mama polrocznej dziewczynki i wiem ile srodkow potrzeba na wyprawkę dla dziecka. Kazda z nas powinna miec godny porod i opieke poporodowa, a do tego takze potrzebujemy wiwielu srodkow higienicznych. Widze ze masz takze starszych synów a wiec pewnie bedziesz potrzebowac wielu rzeczy w tej trudnej sytuacji jaka Cie spotkala.
Nie znam dokladnie Twojej sprawy, weszlam tu przypadkowo. Bardzo chciałabym Ci pomoc , ale nie jestem w stanie doczytac Twojej historii ani udzielac sie tu na forum .
Bardzo prosze - odezwij sie do mnie na maila.
To moj adres : [email protected]
Mam kilka bliskich osoh ktore także na pewno pomogą, chociaz symbolicznie . Chciałabym wysłać Ci troche rzeczy.
Prosze odezwij sie :*
Pozdrawiam przyszle mamy (niedawno tez oczekiwalam swojego Skarba , a pojutrze konczy juz pol roku;)Ula_Lbn, Jusi 28 lubią tę wiadomość
-
Millkka wrote:Hej. I się witam. Dziś od rana strasznie mi twardniał brzuch aż bolal więc pojechałam na wizytę i niestety muszę jutro iść na oddział. Szyjka się trochę skróciła bo z 3.5 na 3 ... Mają dać mi magneznw kroplówce i sterydy na rozwój płuc w razie wcześniejszego porodu. Strasznie mi źle że muszę zostawić starszą córkę ale jak mus to mus
Spokojnie! Szyjka 3 cm jest według mojego ginekologa ok! Nie tylko długość jest ważna. Mam nadzieje, ze jest twarda i zamknięta. Twardnienia tez miałam ale nie bolesne. Od kilku dni się wyciszyły. Biorę Asmag i Nospa.
-
Dzisiaj byłam pierwszy raz na prywatnej wizycie u lekarki ze szpitala, w którym zakładali mi szew.
Wszystko wygląda ładnie, a na pocieszenie dodam, że szew był założony na szyjce 12mm, teraz szyjka ma ok 20mm.
Pierwszy pomiar szyjki: 36mm a do szpitala trafiłam z 18mm w 23tc.
Minął ponad miesiąc od założenia, ściągnięcie za 2 miesiace.
Mała waży już 1080 gramów.
I oby do września dziewczyny!pola0909, Ula_Lbn, Jusi 28, Kaska, aannkka, VianEthel2, andziaxs, kark zakamuflowany na maksa, monkle, AnnaB., marchev lubią tę wiadomość
-
Zochna wrote:Witam!
Zalozylam konto tylko dlatego aby skontaktlowac sie z Komunikacja24.
Kochana , mam nadzieje ze to czytasz. Chciałabym Ci pomoc , sama jestem mama polrocznej dziewczynki i wiem ile srodkow potrzeba na wyprawkę dla dziecka. Kazda z nas powinna miec godny porod i opieke poporodowa, a do tego takze potrzebujemy wiwielu srodkow higienicznych. Widze ze masz takze starszych synów a wiec pewnie bedziesz potrzebowac wielu rzeczy w tej trudnej sytuacji jaka Cie spotkala.
Nie znam dokladnie Twojej sprawy, weszlam tu przypadkowo. Bardzo chciałabym Ci pomoc , ale nie jestem w stanie doczytac Twojej historii ani udzielac sie tu na forum .
Bardzo prosze - odezwij sie do mnie na maila.
To moj adres : [email protected]
Mam kilka bliskich osoh ktore także na pewno pomogą, chociaz symbolicznie . Chciałabym wysłać Ci troche rzeczy.
Prosze odezwij sie :*
Pozdrawiam przyszle mamy (niedawno tez oczekiwalam swojego Skarba , a pojutrze konczy juz pol roku;)
Nawet nie wiem co powiedzieć.
Kochana, ogromnie dziękuję.
Jestem w takim szoku, że aż mi się płakać chce ze wzruszenia.
Bo moje dziewczyny stąd, kochane, pomocne i wspierające w to jedno. Ale specjalnie zakładać dla mnie konto to już jest serce lewel hard.
Jednak warto pomagać innym i być dobrym bo to wraca, oj wraca!
Kiedyś opowiem temu maleństwo, że były takie kobietki cudowne, które pomogły nam w trudnej sytuacji kiedy jego ojciec miał je w nosie i jeszcze życzył mu śmierci żeby alimentów na niego nie płacić.
Odezwę się i to jak najszybciej.
Ale jestem szczęśliwa, że Was tu mam. To bardzo wiele dla mnie znaczy.... -
Dziewczyny, jest już wątek marcówek 2020! Ale ten czas leci, niedawno same zaczynalyśmy tu pisać, a już prawie na finiszu jesteśmy...
Dziewczyny z krótkimi szyjkami, trzymam za Was mocno kciuki!!!
Aster super, że szyjka jest dłuższa, niech już nie płata figli i gratuluję ponad kilogramowej kruszynki!
Ja wizytuje za tydzień i już się nie mogę doczekać, pomimo małego stresu co do szyjki, bo coraz więcej chodzę, sprzątam a miałam leżeć... Od jutra muszę przystopować.
Dobrej nocy!Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
Zochna wrote:Dziekuje Ci za odpowiedz i czekam na wiadomosc
Jest mi bardzo milo, ze my kobiety- mamy mozemy byc dla siebie wsparciem.
Pozdrawiam Was wszystkie i zycze zdrowych dzieciatek i spokoju :* -
Też myślałam o zapasach pampersów, ale co jeśli nakupujemy i okaże się, że Mała będzie uczulona? Postanowiliśmy zatem się wstrzymać dopóki nie poznamy tej młodej damy.
A młoda dama dzisiaj dawała tak popalić, że, jeśli łożysko z przodu tłumi ruchy, to nie chcę wiedzieć, co czułabym, gdyby łożysko było z tyłu 🙈 Mówię wam, brzuszkowa fala Dunaju!
Umówiłam się na prenatalne... Na 1 sierpnia. To tak na ostatnią chwilę, ale zależało mi na wizycie u konkretnego lekarza a ten ma urlop przez cały lipiec. To kolejny urok ciąży w wakacje- okres urlopowy 🙄
Zauważyłam też dzisiaj u siebie rozstępy na brzuchu. W ogóle mam wrażenie, że znów jakoś nagle urósł. Czym to teraz smarować?
A tak poza tym, znów to powiem, ale moja szyjka również ma 3cm i mój lekarz nic więcej nie powiedział poza stwierdzeniem tego faktu. Także mam nadzieję, że to ja mogę was pocieszać i uspokajać, a nie wy mnie tutaj otrzegać 😉 Damy radę dziewczyny!
Mama_Zuzia, a jak Ty się czujesz? Coś ostatnio ta Twoja wiercipięta też daje popalić.
Vian, wciąż jestem z Wami myślami 😘
-
Manka smaruj bio oil! On jest przeciw rozstępom, ale też poprawia też wygląd blizn i rozstępów właśnie, które się już pojawiły.
Ja też już widzę, że będę miała nad pepkiem. Teraz mam tam tak od tygodnia zaczerwieniona skórę, wiec to pewnie taka pierwsza faza. Podobno to normalne jeśli się nosiło kolczyk w pepku, że rostepy wychodzą w tym miejscu..
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi, ale ja nadal będę się trzymać terminu z usg, bo Mała zawsze, na każdym usg była minimum te 5 dni do przodu. Po prostu jeśli nic nie ruszy w czasie - nie będę się stresować bo gdzieś z tylu głowy będzie też termin z OM, gdyż oczywiście wolałabym żeby ruszyło naturalnie 😊 -
W ogole to mialam dzisiaj jakas niemoc. Wrocilam z pracy do domu. Dziewczynki byly juz po lunchu. Zaproponowalam, zeby sie popluskaly w brodziku i zaraz po wyjsciu do ogrodu ledwo zipalam. Na nogach nie moglam ustac dluzej niz minute, bo ciezko mi sie oddycha + uczucie jakby nogi mialy sie pode mna ugiac. Ciezko nadazyc za maluchami.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Stayaway to na pewno zalezy od sklonnosci naszej skory. Ja mam kolczyk w pepku od 15 lat, a rozstepu nie mam zadnego. Tylko pepek rozciagniety. Pamietam, ze po drugiej ciazy kupilam zestaw 3 kolczykow z wiekszym bajerem w srodku (w miejsce uprzedniej malej kuleczki).08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka a czy jak już zbada tą szyjkę i okaże się że jest krótka to coś Ci to da że się dowiesz? Zwolnień tam chyba nie ma co? Bo wiesz jak i tak nic Ci nie poradzą to lepiej sobie taką wiadomość odpuścić i myśleć że jest dobrze i dużo odpoczywać
bo ja poprzednio z rozwarciem dochodziłam do końca
no i zazdroszczę przytulanek
jak mogłam to mi się tak nie chciało, no ale to tak zawsze jest
Ooo ja też polecam bio oil bo on według mnie dobry i na celulit. No i masło shea tylko ja mieszam je z oliwką z Rossmanna bo mi ciężko rozsmarować.
Dziewczyny a te prenatalne w 3 trymestrze to co dokładnie? Co oni tam mierzą? Bo ja prowadzę ciążę u jednego lekarza i nie ogarniam co i jak i czy on mi takie coś zrobi...
Aster super wieścia dużo się ruszasz czy raczej większość leżysz? Że szwem to jest nakaz leżenia??
Cytrynowka ale to była decyzja Twojego prowadzącego, że Cię wysłał do szpitala?
Lekarz mnie wczoraj uświadomił, że drugie dziecko rodzi się zazwyczaj większe. Jak było u Was?
-
Dziewczynki nadrobię Was na wakacjach aktualnie pakuję się...
Martwi mnie jedna rzecz że codziennie rano jak się obudzę ale tylko rano boli mnie taki ucisk tam gdzie klatka piersiowa nie wiem jak biorę głębszy oddech też to samo myślałam na początku że to od otwartego okna bo śpimy zawsze przy otwartym ale specjalnie dziś zamknęłam na noc i obudziłam się i znowu był ból dziwne 🤔 z 20 min to trwa może aż się zestresowałam tym razem i nie śpię odkąd mój wstał do pracy około 5 i myślę czy nie podjechać do rodzinnego na jakieś ekg serca, czy klatki piersiowej...