X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problemy z oddychaniem i często mam wrażenie jakby coś ciężkiego mi siedziało na klatce piersiowej. Do tego zauważyłam, że jak wieczorami leżę (na boku) i czytam książkę to normalnie czuje jak mi krew w mózgu pulsuje :D nie mam ciśnieniomierza, ale obstawiam że właśnie mam wtedy albo ciśnienie wyższe albo puls.

Ale ogólnie- laseczki :D czego my nie przeżyjemy dla tych naszych Bąbelkow? :D Ja dam radę ze wszystkim, tak bardzo nie mogę się jej doczekać ❤

Mańka lubi tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • _MMagda_ Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o dobry preparat przeciwko rozstępom to polecam "Mustela Maternite" (biało-czerwona tuba). Dostałam ten krem od koleżanki, która pracuje w aptece i stosuję go odkąd tylko zauważyłam że brzuszek się zaokrągla. Efekt taki że do chwili obecnej brak rozstępów ☺️

pola0909, Mańka lubią tę wiadomość

792592c9cf.png

Aniołki: 02.2017 (*) , 05.2018 (*)

MTHFR - heterozygota
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dragol ja również miewam problemy z oddychaniem - najczęściej w pozycji siedzącej, jakby dzidziuś gdzieś tam uciskał. Po zmianie pozycji lub chwilowym poleżeniu jest już ok.

I podobnie jak większość z Was ciśnienie mam z reguły w okolicach 100/60 a tętno od początku szybsze, teraz w okolicy 80.

Ja poza jakimiś drobnostkami czuje się b. dobrze, ale boje się (miało tak wiele moich koleżanek), że nagle pstryk i na końcówce się wszystko zmienia, bolą kości, czy pojawiają się inne dolegliwości. Póki co cieszę się i korzystam z każdego dnia dobrego samopoczucia.

Vian kochana trzymaj się! Mam nadzieję, że masz wsparcie w bliskich w tych ciężkich dniach. Powodzenia na wizycie, wypytaj się o wszystko co Cię nurtuje, ja też zawsze pytania spisuję na karteczce, bo później nagle pustka w głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 12:43

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie 😀
    Szyjka dzięki lutce i ostatniemu urwaniu głowy się wydlużyła, zamknęła i jest twarda. Także ostatnio lekkie rozwarcie i 3cm, a dziś zero rozwarcia i 3.9cm 😄
    Maluch ma wszystkie wymiary na 30+2, a nogą na... 31+1 😯 1.5tygodnia do przodu!
    Waga 1604g, więc praktycznie to co mam na plusie 😏
    Wtulił się w łożysko, do tego łokciem zasłonił i niestety mam tylko ładne zdjęcie profilu. Ale poprosiłam o sprawdzenie czy nadal chłopak, skoro imienia jeszcze nie ma i na 100% facet 😅
    1eccc9a17f0e718amed.jpg

monkle, Ula_Lbn, lgia1, andziaxs, AnnaB., pola0909, Kaska, Leksi, Annie80, nick nieaktualny, Dargol, magda.g85, Mańka, Dori777, Karmazynova, VianEthel2, cytrynówka, k878, stayaway, RudaAnna, palma, elvira lubią tę wiadomość

• Dargol Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Ja też mam problemy z oddychaniem i często mam wrażenie jakby coś ciężkiego mi siedziało na klatce piersiowej. Do tego zauważyłam, że jak wieczorami leżę (na boku) i czytam książkę to normalnie czuje jak mi krew w mózgu pulsuje :D nie mam ciśnieniomierza, ale obstawiam że właśnie mam wtedy albo ciśnienie wyższe albo puls.

Ale ogólnie- laseczki :D czego my nie przeżyjemy dla tych naszych Bąbelkow? :D Ja dam radę ze wszystkim, tak bardzo nie mogę się jej doczekać ❤

Oj ja tez nie mogę się doczekać na maxa!!! Dziś odwiedziła mnie mama i powiedziała ze codziennie rano myśli sobie, ze tak bardzo by chciała już przytulić swoją wnusie🥰🥰 to było takie miłe:)
    Aha i zapomniałam napisać:) Wczoraj byłam na wizycie. Lekarz powiedział ze Nela waży 2100 g😱 I dodał „zacna waga”😉
    Ja nie wiem ile ona urośnie przez te 9 tygodni:) ale wszystko dobrze, przepływy itd. Duża koza z tej mojej córki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 14:37

Ula_Lbn, nick nieaktualny, andziaxs, monkle, Leksi, Mańka, pola0909, AnnaB., Dori777, marchev, cytrynówka, k878, stayaway, RudaAnna, elvira lubią tę wiadomość

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0c3bf000d6af.jpg

andziaxs, Kaska, Mańka, nick nieaktualny, Ula_Lbn, AnnaB., cytrynówka, RudaAnna, Jusi 28, Karmazynova, elvira lubią tę wiadomość

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz się zbieram bo mam dziś echi serca malutkiej. Cieszę się że znów ja sobie poogladam;)

201512131765.png

201909081765.png
  • Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila wrote:
    Witam się w kolejnym tygodniu :) Dziś zaczynamy III trymestr :D na wadze już plus 11 kg. Przyszły tydzień upłynie mi pod znakiem lekarzy - usg III trymestru, zastrzyk z immunoglobuliny i wizyta u naszej lekarki prowadzącej.
    Wyprawka powoli się kompletuje. Dziś zaglądnę do apteki po podkłady, bepanthen, bella mama i jeszcze prenatal duo, bo wyszedł.
    Dori wczoraj miałam dwa razy jakieś motywy z bólem w klatce. Wcześniej nic takiego mi się nie działo. Najpierw tylko krótko trwające ukłucie na środku platki piersiowej a kilka godzin później już dłużej to trwało, tak z 10 sekund. Ból na środku i po lewej, w miarę jak przechodził czułam tylko przy robieniu wdechu. Wystraszyłam się dość konkretnie, ale też potem pomyślałam, że to jakiś nerwoból. Ciśnienie i puls mam w normie i ogólnie żadnych problemów z sercem dotąd nie miałam.

Właśnie identycznie takie samo uczucie przy leżeniu na boku ale rano tylko. A też nigdy nic z sercem problemów nie miałam.
    Poobserwuje teraz te parę dni i jak nie minie to pojadę, mąż mówi że też niby tak ma rano że to od leżenia od pleców taki ból promieniujący niby nie wiem... 🤔🤔
    Zobaczymy uff narazie się nie nakręcam i muszę zrobić jeszcze jedno pranie na wyjazd 😤

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie, chociaż moja przebiega tetaz nieco inaczej.
    Ogólnie wszystko ładnie się goi, macica obkurczona, jakiś slad odchodów jeszcze jest, ale minimalnie. Sprawdzila bliznę i brzuch, jest ok. Mam dookola blizny taką twardą tkankę (ja mowię, że to taki twardy wałek), ale wg lekarki to całkowicie normalne na tym etapie, bo to w końcu dopiero niecałe 4 tygodnie i po czasie ma to zaniknąć. No ok, ja się nie znam, ale kobieta konkretna jest.
    Póki co mamy jeszcze zakaz zbliżeń mniej więcej 3-4 tygodnie, dostałam tak jak chciałam tabletki do stosowania jak Marysia powróci (swoją drogą zastanawiam się kiedy to będzie, chociaz wcale nie tęsknię...). Mam przyjść we wrześniu, zrobi usg i będziemy robić posiewy i leczyć jeśli będzie potrzeba.
    Dalszy plan zakłada powtórny posiew na 3 miesiące przed rozpoczęciem starań, ale będzie wszystko omawiane jeszcze na wrześniowej wizycie i zapewne kolejnych.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak tylko na szybko, jakby któraś z was chciała przetestować pampersy premium care to fajna cena na allegro:

https://allegro.pl/oferta/pieluszki-pampers-1-2-mini-newborn-168-sztuk-8270647519?fbclid=IwAR0Ka5T1vCjn0KX2IOUapoxy6zsiS2vv-5GvzGOaFmrJPsPuQdwE-6EYL6k

:)

Mańka, Karmazynova, stayaway, zwichrowana, elvira lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, oby ta lekarka rzeczywiście okazała się konkretną babeczką. Plan działania w każdym razie brzmi bardzo rozsądnie.

Cytrynówka, dzięki! Kupiłam 😁 W ogóle w obliczu trwających zakupów zdecydowałam się na Allegro Smart, więc szaleję 😎

cytrynówka lubi tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Karola9316 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę dziadowac hahaha poczekam na tą akcję z Rossmanna zobaczę czy dadzą mi pieluszki. Sprawdzimy, czy nie będą uczulac potem kupi się większy zapas :D

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po tym echo- wszystko w jak najkrótszym porządku, mała pięknie wszystko pokazywała także cieszę się bardzo bo niby to była formalność ale mimo wszystko trochę miałam stres.

manda21, cytrynówka, stayaway, Ula_Lbn, pola0909, nick nieaktualny, monkle, Karmazynova, Mańka lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowka, super że wrzuciłas 😍 też zaraz zamawiam!
    W ogóle bardzo pomocne te forum. Dzięki Wam też dowiedziałam się o wyprzedażach w H&Mie i obkupilam Malutka bo wszystko jeszcze niepoprzebierane było.
    Dobrze Was mieć :)
    Dragol, teraz dzieci przybierają ok 200g tygodniowo więc jest spoko, może nawet 4kg nie będzie 😊
    Gratuluję udanych wizyt!
    My jutro jedziemy na weekend do Karpacza że znajomymi. Chyba ostatni taki wypad przed narodzinami ;)

3jgx3e3koyqms61s.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia jak się czujesz? Co tak milczysz? Brakuje Ciebie na forum :)

3jgx3e3koyqms61s.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od tygodnia mam to co też miałam z pierowordna czyli okropny ból skóry jak po poparzeniu po lewej stronie pępka, jak leżę i siedzę jest ok a le jak stoję dłużej to zaraz się to odzywa, jakby tam skóra się rozciągala i mega boli ciekawe kiedy przejdzie, wtedy 2 tyg trzymało myślałam że młoda się wypina w tym miejscu ale nie jest w różnych

3i49tv734kk70k5a.png
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam sie z wami:) dzisiaj rowniez ja mialam wizyte ,wszystko dobrze maly ma 1.700 wiec juz nie tak maly :) kamien z serca spada jak tak doktorek powie ze ciaza bez zastrzezen :) dodam zdjecie malego aczkolwiek jest bardzo wstydliwy i znowu zaslonil sie raczka :)

35an4pc.jpg

nick nieaktualny, Ula_Lbn, pola0909, monkle, cytrynówka, Karola9316, andziaxs, Jusi 28, Kaska, AnnaB., aannkka, Agucha90s, miczitanka, stayaway, manda21, Dori777, Karmazynova, AmyLee44, Dargol, Mańka lubią tę wiadomość

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, brzmi jakby powolutku wszystko było na dobrej drodze, i najważniejsze, że jest plan. Jeśli blizna już będzie bez odczynów, poszukaj jakiegoś fizjoterapeuty, albo osteopaty, do pracy z tą blizną! To bardzo ważne, lekarze o tym nie mówią, a z każdą blizną trzeba pracować, żeby była delikatniejsza, żeby nie było zrostów i nawet jeśli z zewnątrz wygląda ok, to różne rzeczy się dzieją od środka.

Ja nie wiem jak to jest, ale w ostatnie 10 dni przybrałam 2.5 kg, mam wrażenie, że co zjem to zostaje. Wczoraj byłam na wizycie dokładnie 27t5d i niemała miała 1400, lekarz mówi, że solidna i od pierwszego USG jest ten tydzień do przodu, a i tak każą się trzymać daty z miesiączki.

Ja prócz ubranek z wyprawką jestem w szczerym polu :D Nie mam ani jednej rzeczy, ale ciągle mi się wydaje, że mam czas. Mam nadzieję, że jest takich więcej? :D

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik dziękuję, zamierzam oczywiście iść też z blizą ale to za jakiś czas, bo jeszcze mam nie zrośnięte. Na szczęście już mniej niż 1 cm jest i w ciagu dnia wypływa dosłownie kilka kropel. W kazdym razie od 2 dni pieronsko swędzi, ale to chyba dobrze, bo się goi. 😊

Aster4n, stayaway, Karola9316, Karmazynova, elvira, Dargol lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacja o utracie tchu, żebyście były spokojne, że to normalne :)

https://zapodaj.net/64f49f5bb8a94.jpg.html

Dargol lubi tę wiadomość

‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ