Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam problemy z oddychaniem i często mam wrażenie jakby coś ciężkiego mi siedziało na klatce piersiowej. Do tego zauważyłam, że jak wieczorami leżę (na boku) i czytam książkę to normalnie czuje jak mi krew w mózgu pulsuje
nie mam ciśnieniomierza, ale obstawiam że właśnie mam wtedy albo ciśnienie wyższe albo puls.
Ale ogólnie- laseczkiczego my nie przeżyjemy dla tych naszych Bąbelkow?
Ja dam radę ze wszystkim, tak bardzo nie mogę się jej doczekać ❤
Mańka lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o dobry preparat przeciwko rozstępom to polecam "Mustela Maternite" (biało-czerwona tuba). Dostałam ten krem od koleżanki, która pracuje w aptece i stosuję go odkąd tylko zauważyłam że brzuszek się zaokrągla. Efekt taki że do chwili obecnej brak rozstępów ☺️
pola0909, Mańka lubią tę wiadomość
-
Dragol ja również miewam problemy z oddychaniem - najczęściej w pozycji siedzącej, jakby dzidziuś gdzieś tam uciskał. Po zmianie pozycji lub chwilowym poleżeniu jest już ok.
I podobnie jak większość z Was ciśnienie mam z reguły w okolicach 100/60 a tętno od początku szybsze, teraz w okolicy 80.
Ja poza jakimiś drobnostkami czuje się b. dobrze, ale boje się (miało tak wiele moich koleżanek), że nagle pstryk i na końcówce się wszystko zmienia, bolą kości, czy pojawiają się inne dolegliwości. Póki co cieszę się i korzystam z każdego dnia dobrego samopoczucia.
Vian kochana trzymaj się! Mam nadzieję, że masz wsparcie w bliskich w tych ciężkich dniach. Powodzenia na wizycie, wypytaj się o wszystko co Cię nurtuje, ja też zawsze pytania spisuję na karteczce, bo później nagle pustka w głowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 12:43
Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
nick nieaktualnyMy już po wizycie 😀
Szyjka dzięki lutce i ostatniemu urwaniu głowy się wydlużyła, zamknęła i jest twarda. Także ostatnio lekkie rozwarcie i 3cm, a dziś zero rozwarcia i 3.9cm 😄
Maluch ma wszystkie wymiary na 30+2, a nogą na... 31+1 😯 1.5tygodnia do przodu!
Waga 1604g, więc praktycznie to co mam na plusie 😏
Wtulił się w łożysko, do tego łokciem zasłonił i niestety mam tylko ładne zdjęcie profilu. Ale poprosiłam o sprawdzenie czy nadal chłopak, skoro imienia jeszcze nie ma i na 100% facet 😅
monkle, Ula_Lbn, lgia1, andziaxs, AnnaB., pola0909, Kaska, Leksi, Annie80, Mila, Dargol, magda.g85, Mańka, Dori777, Karmazynova, VianEthel2, cytrynówka, k878, stayaway, RudaAnna, palma, elvira lubią tę wiadomość
-
stayaway wrote:Ja też mam problemy z oddychaniem i często mam wrażenie jakby coś ciężkiego mi siedziało na klatce piersiowej. Do tego zauważyłam, że jak wieczorami leżę (na boku) i czytam książkę to normalnie czuje jak mi krew w mózgu pulsuje
nie mam ciśnieniomierza, ale obstawiam że właśnie mam wtedy albo ciśnienie wyższe albo puls.
Ale ogólnie- laseczkiczego my nie przeżyjemy dla tych naszych Bąbelkow?
Ja dam radę ze wszystkim, tak bardzo nie mogę się jej doczekać ❤
Oj ja tez nie mogę się doczekać na maxa!!! Dziś odwiedziła mnie mama i powiedziała ze codziennie rano myśli sobie, ze tak bardzo by chciała już przytulić swoją wnusie🥰🥰 to było takie miłe:)
Aha i zapomniałam napisaćWczoraj byłam na wizycie. Lekarz powiedział ze Nela waży 2100 g😱 I dodał „zacna waga”😉
Ja nie wiem ile ona urośnie przez te 9 tygodni:) ale wszystko dobrze, przepływy itd. Duża koza z tej mojej córki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 14:37
Ula_Lbn, kark zakamuflowany na maksa, andziaxs, monkle, Leksi, Mańka, pola0909, AnnaB., Dori777, marchev, cytrynówka, k878, stayaway, RudaAnna, elvira lubią tę wiadomość
-
Mila wrote:Witam się w kolejnym tygodniu
Dziś zaczynamy III trymestr
na wadze już plus 11 kg. Przyszły tydzień upłynie mi pod znakiem lekarzy - usg III trymestru, zastrzyk z immunoglobuliny i wizyta u naszej lekarki prowadzącej.
Wyprawka powoli się kompletuje. Dziś zaglądnę do apteki po podkłady, bepanthen, bella mama i jeszcze prenatal duo, bo wyszedł.
Dori wczoraj miałam dwa razy jakieś motywy z bólem w klatce. Wcześniej nic takiego mi się nie działo. Najpierw tylko krótko trwające ukłucie na środku platki piersiowej a kilka godzin później już dłużej to trwało, tak z 10 sekund. Ból na środku i po lewej, w miarę jak przechodził czułam tylko przy robieniu wdechu. Wystraszyłam się dość konkretnie, ale też potem pomyślałam, że to jakiś nerwoból. Ciśnienie i puls mam w normie i ogólnie żadnych problemów z sercem dotąd nie miałam.
Właśnie identycznie takie samo uczucie przy leżeniu na boku ale rano tylko. A też nigdy nic z sercem problemów nie miałam.
Poobserwuje teraz te parę dni i jak nie minie to pojadę, mąż mówi że też niby tak ma rano że to od leżenia od pleców taki ból promieniujący niby nie wiem... 🤔🤔
Zobaczymy uff narazie się nie nakręcam i muszę zrobić jeszcze jedno pranie na wyjazd 😤 -
Ja też po wizycie, chociaż moja przebiega tetaz nieco inaczej.
Ogólnie wszystko ładnie się goi, macica obkurczona, jakiś slad odchodów jeszcze jest, ale minimalnie. Sprawdzila bliznę i brzuch, jest ok. Mam dookola blizny taką twardą tkankę (ja mowię, że to taki twardy wałek), ale wg lekarki to całkowicie normalne na tym etapie, bo to w końcu dopiero niecałe 4 tygodnie i po czasie ma to zaniknąć. No ok, ja się nie znam, ale kobieta konkretna jest.
Póki co mamy jeszcze zakaz zbliżeń mniej więcej 3-4 tygodnie, dostałam tak jak chciałam tabletki do stosowania jak Marysia powróci (swoją drogą zastanawiam się kiedy to będzie, chociaz wcale nie tęsknię...). Mam przyjść we wrześniu, zrobi usg i będziemy robić posiewy i leczyć jeśli będzie potrzeba.
Dalszy plan zakłada powtórny posiew na 3 miesiące przed rozpoczęciem starań, ale będzie wszystko omawiane jeszcze na wrześniowej wizycie i zapewne kolejnych.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
ja tak tylko na szybko, jakby któraś z was chciała przetestować pampersy premium care to fajna cena na allegro:
https://allegro.pl/oferta/pieluszki-pampers-1-2-mini-newborn-168-sztuk-8270647519?fbclid=IwAR0Ka5T1vCjn0KX2IOUapoxy6zsiS2vv-5GvzGOaFmrJPsPuQdwE-6EYL6k
Mańka, Karmazynova, stayaway, zwichrowana, elvira lubią tę wiadomość
-
Vian, oby ta lekarka rzeczywiście okazała się konkretną babeczką. Plan działania w każdym razie brzmi bardzo rozsądnie.
Cytrynówka, dzięki! Kupiłam 😁 W ogóle w obliczu trwających zakupów zdecydowałam się na Allegro Smart, więc szaleję 😎cytrynówka lubi tę wiadomość
-
Jestem po tym echo- wszystko w jak najkrótszym porządku, mała pięknie wszystko pokazywała także cieszę się bardzo bo niby to była formalność ale mimo wszystko trochę miałam stres.
manda21, cytrynówka, stayaway, Ula_Lbn, pola0909, kark zakamuflowany na maksa, monkle, Karmazynova, Mańka lubią tę wiadomość
-
Cytrynowka, super że wrzuciłas 😍 też zaraz zamawiam!
W ogóle bardzo pomocne te forum. Dzięki Wam też dowiedziałam się o wyprzedażach w H&Mie i obkupilam Malutka bo wszystko jeszcze niepoprzebierane było.
Dobrze Was mieć
Dragol, teraz dzieci przybierają ok 200g tygodniowo więc jest spoko, może nawet 4kg nie będzie 😊
Gratuluję udanych wizyt!
My jutro jedziemy na weekend do Karpacza że znajomymi. Chyba ostatni taki wypad przed narodzinami -
A ja od tygodnia mam to co też miałam z pierowordna czyli okropny ból skóry jak po poparzeniu po lewej stronie pępka, jak leżę i siedzę jest ok a le jak stoję dłużej to zaraz się to odzywa, jakby tam skóra się rozciągala i mega boli ciekawe kiedy przejdzie, wtedy 2 tyg trzymało myślałam że młoda się wypina w tym miejscu ale nie jest w różnych
-
Hej hej witam sie z wami:) dzisiaj rowniez ja mialam wizyte ,wszystko dobrze maly ma 1.700 wiec juz nie tak maly
kamien z serca spada jak tak doktorek powie ze ciaza bez zastrzezen
dodam zdjecie malego aczkolwiek jest bardzo wstydliwy i znowu zaslonil sie raczka
kark zakamuflowany na maksa, Ula_Lbn, pola0909, monkle, cytrynówka, Karola9316, andziaxs, Jusi 28, Kaska, AnnaB., aannkka, Agucha90s, miczitanka, stayaway, manda21, Dori777, Karmazynova, AmyLee44, Dargol, Mańka lubią tę wiadomość
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
Vian, brzmi jakby powolutku wszystko było na dobrej drodze, i najważniejsze, że jest plan. Jeśli blizna już będzie bez odczynów, poszukaj jakiegoś fizjoterapeuty, albo osteopaty, do pracy z tą blizną! To bardzo ważne, lekarze o tym nie mówią, a z każdą blizną trzeba pracować, żeby była delikatniejsza, żeby nie było zrostów i nawet jeśli z zewnątrz wygląda ok, to różne rzeczy się dzieją od środka.
Ja nie wiem jak to jest, ale w ostatnie 10 dni przybrałam 2.5 kg, mam wrażenie, że co zjem to zostaje. Wczoraj byłam na wizycie dokładnie 27t5d i niemała miała 1400, lekarz mówi, że solidna i od pierwszego USG jest ten tydzień do przodu, a i tak każą się trzymać daty z miesiączki.
Ja prócz ubranek z wyprawką jestem w szczerym poluNie mam ani jednej rzeczy, ale ciągle mi się wydaje, że mam czas. Mam nadzieję, że jest takich więcej?
-
Klopsik dziękuję, zamierzam oczywiście iść też z blizą ale to za jakiś czas, bo jeszcze mam nie zrośnięte. Na szczęście już mniej niż 1 cm jest i w ciagu dnia wypływa dosłownie kilka kropel. W kazdym razie od 2 dni pieronsko swędzi, ale to chyba dobrze, bo się goi. 😊
Aster4n, stayaway, Karola9316, Karmazynova, elvira, Dargol lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy