X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amylee- o matko! Nie no to oszaleć można,idziesz z prawie zdrowym dzieckiem a przywlekasz nie wiadomo co.... W takich chwilach dziękuję Bogu za mamę lekarza i że nie muszę ani ze sobą ani z małą chodzić po przychodniach...

201512131765.png

201909081765.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie przeraża ignorancja matek, była w szpitalu jakieś rozpoznanie dostała to chuj daje dziecko do zabawy z innymi nie izoluje nic japierd...

3i49tv734kk70k5a.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj prasuję- w taką pogodą można :D
    Tyle, że ja sobie obniżyłam deskę i siedzę przy niej ;)

Mam nadzieję, że bostonka nie przejdzie na Was ;/

Dobrego dnia kochane!

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu R z Jarocina.
    Kochana przyszła paczka od Ciebie. Rozwyłam się jak dziecko. Tyle rzeczy i wszystko nowe.
    Jak ja mam Ci podziękować?
    Ja bym się cieszyła gdyby te ubranka z lumpeksu były, w mojej sytuacji nie mam co kaprysić.
    Poza tym Pepco to najczęściej oblegany sklep przeze mnie bo chłopcy się bardzo brydża, niszczą i szkoda mi pieniędzy na h&m czy inne.
    Zachowam sobie Twoje dane i będę mogła kiedyś się odwdzięczyć. Dostałam wszystko to, czego nie miałam ani dla siebie ani dla maluszka.
    Kochana, po stokroć dziękuję. I ja, dej z osobna. I nie przestanę dziękować.

Annie80, klopsik, Laurka, cytrynówka, Jusi 28, Sylwiu, stayaway, RudaAnna lubią tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Komunikacja podaj Twój numer na priv bo nadaje paczkę i kurier chce do kontaktu :)
    Na priv nie mogę bo nie jesteśmy przyjaciółkami. Podam tutaj bo to i tak nr na niego, po rozwodzie będę mu musiała go dodać, ale mam już kupiona kartę z nowym numerem.
    609 456 301

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczitanka moja się urodziła 3280 g i zużyłyśmy 4 małe paczki 1 (po dwadzieścia kilka sztuk), potem przeszłyśmy na 2, bo były kupione i z jednej firmy były ok, a z drugiej były ciut przyluźne i przeciekały, ale po ok 7-10 dniach już pasowały.

Ja mam wizytę we wtorek. Usg III trymestru jak i prenatalne i połówkowe robi mój gin, po prostu wizyta jest dłuższa i dokładniejsza (i droższa ;))

miczitanka lubi tę wiadomość

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja, cieszę się, ze paczka dotarła:) nasi chłopcy będą tak samo ubrani:)
    Życzę wszystkiego ci najlepsze, przede wszystkim kochana dużo spokoju, chociaż wiem, ze to długo potrwa, zanim odzyskasz bezpieczeństwo. Jeśli po otrzymaniu wszystkich paczek, będziesz miała jeszcze jakieś braki, dawaj znać😘😘😘
    Przesyłam pozytywna energię😍

Komunikacja24, cytrynówka, Jusi 28 lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,

Przepraszam za brak spamu z mojej strony. Ostatnie dni miałam dosyć kiepskie i skupiam się glownie na leżeniu. Włączyłam chyba tryb przetrwanie i byle do środy do wizyty. Mała na szczęście ewakuowała się do góry brzucha po tym dniu kiedy miałam wrazenie ze mi rękę wyjmie i pomacha przez dolna cześć mojego ciała. Aktualnie szaleje wiec u góry ale staram się minimalnie chodzić żeby brzuch nie twardnial ani żeby oba znowu nie ewakuowała się na dół. Jestem w stałym kontakcie z lekarzem i gdyby znowu było gorzej to mam jechać na IP, choć do srody jej właśnie nie ma w szpitalu i chce tego maksymalnie uniknąć. Pewnie powiecie ze głupota, ale wierze ze to gorszy okres. Nawet tej srody się boje, bo jak moje rozwarcie się powiększyło a szyjka z długiej i zamkniętej zrobiła sie krótka i miękka to czeka mnie szpital a w przyszły piątek syn ma urodziny i dlatego leżę plackiem i maksymalnie odpoczywam bo chyba się zapłacze na smierć jak mnie przy nim nie będzie w ten dzień. Ogólnie jestem załamana bo tak długo byłam mega aktywna, ze z D nią na dzień jak się zaczęłam gorzej czuć to mam wrazenie ze to nie moje ciało.
    Gratuluje wszystkich udanych wizyt, pięknych maleństw i dorodnych już takich :)
    Komunikacja- mąż się z Tobą jakkolwiek kontaktuje? Trzymam za Ciebie mocne kciuki dalej. Jak tylko się u mnie uspokoi to poprzebieram te ubranka :)

Agucha90s lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • elvira Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Narzekalam trochę na te swoje wakacje, ale po powrocie i przemyśleniu widzę że były mi potrzebne. Spędziliśmy dużo czasu rodzinnie i wróciłam z lepszym nastawieniem. Dzisiaj wysprzatalam cały dom i zaczynam brać się za brakujące rzeczy do wyprawki ! :)

Mama Zuzia pamiętam jak dodawałas zdj przepięknego rozka takiego w kwiatuszki chyba . Mogłabym wiedzieć gdzie go dostanę? Dbaj o siebie i jak najwięcej wypoczywaj! Wierzę że będzie dobrze i przyszły piątek będzie wasz :)

I jeszcze jedno. Któraś z Was pisała o dobrej i sprawdzonej herbatce na laktacje. Niestety nie zapisałam jakiej bardzo proszę o podzielenie się jeszcze raz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 16:24

Laurka lubi tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka odkad napisalam post z samego rana, to odbyla sie rozmowa z mezem. Ten mi sie kazal nie przejmowac i przestac plakac, bo na kazde imie, ktore istnieje dzieci w szkole moga wymyslic jakis wredny rym czy przezwisko i nic sie z tym nie zrobi. Niby tak, niby ma racje, ale jakos mi dalej niefajnie z tego powodu. Pewnie dlatego, ze od poczatku tak ciezko mi i mezowi bylo cos wybrac dla trzeciej dziewczynki. Nie wiem sama. Jak osiagne apogeum kryzysu, to chyba zrobie plebiscyt na forum 😂

AmyLee to jest skandal! Jak ja tydzien temu wiozlam Gaje do pediatry, bo po tygodniu nie jedzenia i epizodzie wysokiej temperatury pojawila sie jeszcze wysypka na brzuszku i pleckach, to jak tylko weszlam do przychodni, to mi recepcjonistka powiedziala, ze pielegniarka miala mnie przez telefon poinstruowac, ze mam wejsc od razu osobnym wejsciem do izolatki! Ponad 4 lata tam jezdze i nawet nie wiedzialam o istenieniu osobnego wejscia. A to byla najpewniej glupia wysypka od goraca! Potowki pewnie, bo wszystko zniknelo po niecalych 2 dobach. Ale jak to mawial moj fizyk w liceum: PRZEZORNY ZAWSZE UBEZPIECZONY. Lepiej dmuchac na zimne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 16:26

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie , ja dziś od rana mam burze hormonów. Kłują mi łazienke cały dzień i wiercą i , mały nie lubi tego i sie buntuje :P z koleji ja przeżywam okropny ból/pieczenie z lewej strony żebra na górze pod piersią . Nie wiem czy nie jechać na ip , ale myśle ,że stwierdzą to co podejrzewam czyli ucisk na woreczek żółciowy i wyjdzie , że jade bez sensu... :(

w4sqsek2g9u4d7mg.png

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Narzekalam trochę na te swoje wakacje, ale po powrocie i przemyśleniu widzę że były mi potrzebne. Spędziliśmy dużo czasu rodzinnie i wróciłam z lepszym nastawieniem. Dzisiaj wysprzatalam cały dom i zaczynam brać się za brakujące rzeczy do wyprawki ! :)

Mama Zuzia pamiętam jak dodawałas zdj przepięknego rozka takiego w kwiatuszki chyba . Mogłabym wiedzieć gdzie go dostanę? Dbaj o siebie i jak najwięcej wypoczywaj! Wierzę że będzie dobrze i przyszły piątek będzie wasz :)

I jeszcze jedno. Któraś z Was pisała o dobrej i sprawdzonej herbatce na laktacje. Niestety nie zapisałam jakiej bardzo proszę o podzielenie się jeszcze raz
    Nie ma nic lepszego na rynku jak napój na laktację o nazwie MOM.
    To taki koktajl do picia z najwyższą na rynku dawką słodu jęczmiennego. Femaltikerem i te inne herbatki się chowają. Dziewczyny na instagramie wrzucają zdjęcia ile są w stanie odciągnąć, ile zamrażają mleczka. Ja kupiłam 3 opakowania na razie a jedno i tak na długo dość wystarcza.

elvira lubi tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka u nas w przychodni też są dwa wejścia a to dla dzieci zdrowych jest zawsze zamknięte a nawet jakby było otwarte to wchodzi się w to miejsce gdzie są wszystkie dzieci bo tam jest stół z klockami niby jest wszystko przygotowane aby odizolowac chore dzieci od zdrowych ale niestety nikt tego nie przestrzega

3i49tv734kk70k5a.png

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8a5c6af819cd.jpg

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee44 wrote:
    Laurka u nas w przychodni też są dwa wejścia a to dla dzieci zdrowych jest zawsze zamknięte a nawet jakby było otwarte to wchodzi się w to miejsce gdzie są wszystkie dzieci bo tam jest stół z klockami niby jest wszystko przygotowane aby odizolowac chore dzieci od zdrowych ale niestety nikt tego nie przestrzega

Ale bym zrąbała przychodnie. U nas są osobne przychodnie, przejście tylko dla personelu.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Hej kochane,

Przepraszam za brak spamu z mojej strony. Ostatnie dni miałam dosyć kiepskie i skupiam się glownie na leżeniu. Włączyłam chyba tryb przetrwanie i byle do środy do wizyty. Mała na szczęście ewakuowała się do góry brzucha po tym dniu kiedy miałam wrazenie ze mi rękę wyjmie i pomacha przez dolna cześć mojego ciała. Aktualnie szaleje wiec u góry ale staram się minimalnie chodzić żeby brzuch nie twardnial ani żeby oba znowu nie ewakuowała się na dół. Jestem w stałym kontakcie z lekarzem i gdyby znowu było gorzej to mam jechać na IP, choć do srody jej właśnie nie ma w szpitalu i chce tego maksymalnie uniknąć. Pewnie powiecie ze głupota, ale wierze ze to gorszy okres. Nawet tej srody się boje, bo jak moje rozwarcie się powiększyło a szyjka z długiej i zamkniętej zrobiła sie krótka i miękka to czeka mnie szpital a w przyszły piątek syn ma urodziny i dlatego leżę plackiem i maksymalnie odpoczywam bo chyba się zapłacze na smierć jak mnie przy nim nie będzie w ten dzień. Ogólnie jestem załamana bo tak długo byłam mega aktywna, ze z D nią na dzień jak się zaczęłam gorzej czuć to mam wrazenie ze to nie moje ciało.
    Gratuluje wszystkich udanych wizyt, pięknych maleństw i dorodnych już takich :)
    Komunikacja- mąż się z Tobą jakkolwiek kontaktuje? Trzymam za Ciebie mocne kciuki dalej. Jak tylko się u mnie uspokoi to poprzebieram te ubranka :)

Ojej! Z tego co kojarzę niedawno byłaś na wizycie i wszystko było ok a teraz takie komplikacje??
    A możesz odpisać nam objawy? Rozumiem ze to przez te twardnienia brzucha tak? Czy jakieś skurcze się pojawiły??
    Skąd to uczucie, ze mała zaraz się urodzi?? Bo aż się przeraziłam:(
    3 mam kciuki za środę, odpoczywaj jak najwiecej!:)☺️
    Jestem pewna ze to chwilowy kryzys. Szyjkę masz długa wiec będzie dobrze:)

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wszyscy siedzą w jednym pomieszczeniu w przychodni. Dzieci, starsi, chorzy, zdrowi, do szczepienia.... Ech. Dlatego staram się tam nie chodzić, bo nigdy niewiadomo z czym się wróci 😕

• Laurka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Staszka wrote:
    U nas też wszyscy siedzą w jednym pomieszczeniu w przychodni. Dzieci, starsi, chorzy, zdrowi, do szczepienia.... Ech. Dlatego staram się tam nie chodzić, bo nigdy niewiadomo z czym się wróci 😕

U nas sa osobne poczekalnie i chorzy czy z chocby kaszlem musza zalozyc maseczke na twarz. Ale o calkiem osobnym wejsciu do izolatki, to sie dopiero tydzien temu dowiedzialam.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol wrote:
    Ojej! Z tego co kojarzę niedawno byłaś na wizycie i wszystko było ok a teraz takie komplikacje??
    A możesz odpisać nam objawy? Rozumiem ze to przez te twardnienia brzucha tak? Czy jakieś skurcze się pojawiły??
    Skąd to uczucie, ze mała zaraz się urodzi?? Bo aż się przeraziłam:(
    3 mam kciuki za środę, odpoczywaj jak najwiecej!:)☺️
    Jestem pewna ze to chwilowy kryzys. Szyjkę masz długa wiec będzie dobrze:)

W piątek miałam wizytę, lekkie rozwarcie ale szyjka długa- tak może być u wielorodek i nie świadczy o niczym złym. Ale od poniedziałku wieczor po prostu gorzej się czułam. Mała tak się ustawiła ze po prostu czułam każdy ruch raczek jakby w szyjce które miała przy buzi. Skurczy nie mam na szczęście, po prostu po jakichś rutynowych czynnościach miałam brzuch jak kamień. Mam zwiększony magnez, no spe, dużo leżę i w środę zobaczymy na wizycie czy coś się niedobrego dzieje- na chwile obecna mała zmieniła położenie znowu na bardziej poprzeczne co jest dla mnie duza ulga i już nie czuje jakby mi miała zaraz wypaść.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wybieralam przychodnie to właśnie podstawowym kryterium były osobne wejścia dla zdrowych i chorych. Nie wyobrażam sobie z noworodkiem do szczepienia wchodzić i siedzieć z całym syfem co ludzie przynieśli. U nas do tego jest zasada że przyjmują od najmłodszych dzieci,a starsze czekają.

Mama Zuzia- lez dziewczyno jak najwiecej! Ja jeden dzień taki miałam że czułam każdy ruch rączki malej i miałam wrażenie że mi zaraz na zewnątrz pomacha;p

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ