Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Vian trzymam kciuki za pozytywną odpowiedź na Twoje podanie o pracę. Współczuję bolu oka
Mama Zuzia oby się okazało, że szyjka trzyma i wszystko ok. Odpoczywaj ile wlezie
Dziewczyny po cc mm do Was pytanie. Czy czujecie ból w okolicach blizny po cc? Nie wiem czy to zrosty czy coś z blizna się dzieje, ale po dłuższym chodzeniu (zwłaszcza po w wchodzeniu na schody) odczuwam lekki ból po bokach blizny. Czy któraś z Was tak ma? Wizytę mam dopiero za 2 tyg, ale zapisałam się na poniedziałek między czasie na kontrolę i nie wiem czy przypadkiem nie panikuje za bardzo z tą wcześniejszą wizyta... Boję się, że coś mi się dzieje z blizna...
-
Mama_Zuzia nareszcie się odezwałaś! Leż jak najwięcej i odpoczywaj:)
Pom-pon super, że chłopcy zdrowi i pieknie rosną, ale ja się dziwię, że w tak małym i zgrabnym brzuszku masz dwoje dzieci o łącznej wadze prawie 2,6kg!
Vian współczuję bólu oka, oby się szybko zagoiło i przy okazji trzymam kciuki żebyś dostała te prace!
Lenka, ja też od wczoraj mecze się z bólem brzucha, często twardnieje i już sama nie wiem co robić... Czy jechać jutro do szpitala czy nie panikować...Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
Hej dziewczyny, u mnie podobnie często twardnieje też nie pamiętam juz jak bylo w poprzedniej ciąży....
Lekarzowi kiedyś wspomniałam zbadał dokladmie i nic niepokojącego nie zauważył. Ostatnio znowu problem jest ten sam właśnie.... ale we wtorek wizyta na szczęście -
Vian wspolczuje! Wiem co to za bol! Przydarzylo mi sie to 3 lata temu dokladnie o tej porze roku. Tylko ze sie urzadzilam wlasnym paznokciem. Zmywalam makijaz i mi sie jakos palec omsknal. Myslalam, ze zwariuje! A nasz optyk akurat byl na urlopie. Cale szczescie moj maz mial resztke masci i kropelek od niego. Mi wtedy bardzo pomoglo lezenie z zamknietymi oczami oraz przepaska na oko. Po okolo dwoch dobach bol ustapil dyskomfortowi a po tygodniu bylo juz OK. Ale pierwsza doba to byl horror.
Pom-pon super chlopaki rosna.
Jusi moze po prostu skurcze przepowiadajace? Jak nie boli to nic zlego sie nie dzieje.
Ja nie wiem, co moj szkrab robi w brzuchu, ale przez ostatnich kilka dni jest nad wyraz aktywna. Wierci sie i kreci nawet jak chodze i sie ruszam, co nigdy wczesniej nie mialo miejsca. I jest aktywna w porach w ktorych wczesniej nie byla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 23:29
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Miczitanka. Mnie też boli cały czas A przynajmniej od no-spy do no-spy po jej trochę lepiej. Ale to też różnie. Póki co staram się nie panikowac ale gwarancji nie daje że to nie nastąpi.
Laurka moja ostatnie dni też bardzo aktywna kręci się i wierci non stop aż tak to nie było nigdy wcześniej.
Mama_Zuzia współczuję bólu krzyża. Może jakiś masaż by się przydał. U mnie krzyż to nawet nawet póki co. Bardziej bolą same plecy i żebra jak leżę na bokach.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lenka- póki co włożyłam znowu poduszkę pod dupsko i leżę, serio już mam dość :p a to dopiero jakiś trzeci czy czwarty dzień leżenia się zaczyna 🥵
Elvira- Ty chyba pytałaś o rożek, to firma qbana mamaLenka82, elvira lubią tę wiadomość
-
Dołączam się do nocnego bólu krzyża i podbrzusza
Teraz jest okej więc mam nadzieję, że to jakieś nerwobóleWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 09:22
-
Masakra jakby ktoś tu wszedł to by pomyślał ze to forum dla 90latkow. 😂😂😂Nie wiem czy to moment zmęczenia organizmu ciąża się zaczyna czy jakiś dołek ale masakra!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 09:25
-
Hahahaha bez kitu 😂 może to jakiś okres przejściowy 😂😂
P.S warto kontrolować blizny po cc. Moja ledwo trzyma jest bardzo cienka i boli właśnie -
I ja dołączam do boli krzyża i posbrzusza podczas przywracania się. Ten ból posbrzusze przy przekraczaniu się z boku na bok to rozrastajace się więzadła,konsultowalam to z lekarzem we wtorek.
Wczoraj przyjechali znajomi a grilla i dochodzę do wniosku że powoli takie imprezki już nie dla mnie.. -
No i kolejna 🥵🙈
Jezu dla mnie to jest kosmos, bo ja tydzień temu byłam pełna energii, aktywna, wszystko załatwiałam.. a teraz postaram 5minut w kuchni i brzuch mnie boli 😫 i znowu leżę z dupa do góry. We wtorek mamy umówiona wizytę w USC na uznanie ojcostwa i już się boje bo tam są trzy piętra takich stromych schodów i brak windy 😪 a musimy to załatwićWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 09:59
-
Mama Zuzia a czemu musicie to załatwić przed porodem? Przecież partner może uznać dziecko zaraz po urodzeniu
Co do uczucia wystawiania rąk przez dziecko to pytałam o to z 2 tygodnie temu. Nikt się wtedy nie zgłosił. Ale jestem po wizycie i nic się nie zepsułoteż leżałam z nogami do góry bo dziwnie się czułam
Któraś z Was pisała, że kupiła leżaczek na płasko do spania. Który model? Bo ja znalazłam 2 w przystępnej cenie
A ktoś może używał elektronicznej niani? Macie jakiś model do polecenia -
Kaska wrote:Mama Zuzia a czemu musicie to załatwić przed porodem? Przecież partner może uznać dziecko zaraz po urodzeniu
Co do uczucia wystawiania rąk przez dziecko to pytałam o to z 2 tygodnie temu. Nikt się wtedy nie zgłosił. Ale jestem po wizycie i nic się nie zepsułoteż leżałam z nogami do góry bo dziwnie się czułam
Któraś z Was pisała, że kupiła leżaczek na płasko do spania. Który model? Bo ja znalazłam 2 w przystępnej cenie
A ktoś może używał elektronicznej niani? Macie jakiś model do polecenia
Musimy to załatwić przed porodem z paru względów, wiem, ze można po porodzie bo tak robiliśmy ze starszakiem ale:
- jak dziecko jest uznane przed porodem to gdyby mi nie daj Boże się coś stało to ojciec moze decydować o dziecku, wszelkich zabiegach medycznych itp- jeśli tego nie ma to do momentu uznania ojcostwa przez sąd niestety nie
- dziecko od razu dziedziczy gdyby ojcu się coś stało do momentu porodu
- po porodzie ja nie będę musiała jechać do USC i do tego starszaka wlec
- dziecko od narodzenia nosi nazwisko ojca
Ja nie używałam elektronicznej niani wiec niestety nie pomogę -
Kaska wrote:A ktoś może używał elektronicznej niani? Macie jakiś model do polecenia
My od ponad 4 lat uzywamy Vtech z dwoma kamerkami i jednym monitorem dla rodzicow. Jaki to model to nie powiem, ale bardzo sobie chwale.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya