Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez sie dobrze czuje jak nie chodze duzo. W ogole to dzis wolny dzien, mysle poszaleje, pospie do 8 i co? O 6 wstalam wyspana
Zwichrowana to wypierz w wysokiej temp wysusz na ostrym sloncu i nie prasuj :p ja do pieluszek wielorazowych do prania dolewalam pare kropel olejku z drzewa herbacianego (dziala p/bakteryjnie i p/grzybiczo).
Bujaczek kupilam za 299zl i to jest dobra cena za niego https://patiimaks.pl/produkt/lezaczek-bujaczek-krzeselko-3w1-tiny-love.html
Wersja z daszkiem kosztuje okolo 600zl, mi nie potrzeba. Mozna wyciagnac taka plastikowa wkladke z pod materacyka i wtedy jest na calkiem plasko. Syn wazy 17kg i juz go testowal, mysle ze dlugo posluzy jako krzeselko pozniej.klopsik, AnnaB. lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Lenka- z tego co wyczytałam na stronie mojego usc to tylko to, ale w razie czego ja tez byłam rejestrowana w tym usc wiec mogą sobie wyciągnąć mój akt urodzenia w razie w- ale wzięłabym gdybym miała w domu.
Dargol- my często baraszkowalismy ale teraz to już sobie nie wyobrażam :p ostatni raz jakiś tydzień temu, a tak to chyba otworze zakład lodów algida żeby stary się nie poczuł odrzuconyKarola9316, Agucha90s, AnnaB., RudaAnna lubią tę wiadomość
-
Mama zuzia u mnie posucha od konca kwietnia i będzie trwala jeszcze mniej więcej do konca miesiaca 😂
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Mama_Zuzia wrote:Lenka- z tego co wyczytałam na stronie mojego usc to tylko to, ale w razie czego ja tez byłam rejestrowana w tym usc wiec mogą sobie wyciągnąć mój akt urodzenia w razie w- ale wzięłabym gdybym miała w domu.
Dargol- my często baraszkowalismy ale teraz to już sobie nie wyobrażam :p ostatni raz jakiś tydzień temu, a tak to chyba otworze zakład lodów algida żeby stary się nie poczuł odrzucony
😂😂 ale to jeszcze trzeba się schylic😂 myślisz ze damy rade😉
-
U nas byl mc przerwy. Teraz maz na urlopie to cos probujemy ale tez wiecej bedzie roboty recznej bo ja sie czuje jak slon w skladzie porcelany
A do tego ta blizna niedomaga i sie martwie ze zaszkodzimy mocnymi przytulankami
Jest lato mozna sie ratowac lodamiDargol lubi tę wiadomość
-
manda21 wrote:Ja tez sie dobrze czuje jak nie chodze duzo. W ogole to dzis wolny dzien, mysle poszaleje, pospie do 8 i co? O 6 wstalam wyspana
Zwichrowana to wypierz w wysokiej temp wysusz na ostrym sloncu i nie prasuj :p ja do pieluszek wielorazowych do prania dolewalam pare kropel olejku z drzewa herbacianego (dziala p/bakteryjnie i p/grzybiczo).
Bujaczek kupilam za 299zl i to jest dobra cena za niego https://patiimaks.pl/produkt/lezaczek-bujaczek-krzeselko-3w1-tiny-love.html
Wersja z daszkiem kosztuje okolo 600zl, mi nie potrzeba. Mozna wyciagnac taka plastikowa wkladke z pod materacyka i wtedy jest na calkiem plasko. Syn wazy 17kg i juz go testowal, mysle ze dlugo posluzy jako krzeselko pozniej.
Dziękuję, popatrzę sobie i poczytam o nim. -
Dołączam do Was ze swoimi bólami więzadeł. Przekręcanie się z boku na bok, to jakaś masakra. Dziecina ma jednak najwyraźniej nóżki po lewej stronie, bo gdy tylko kładę się na lewym boku dostaję ostrzegawcze kopniaki, że jej to nie odpowiada. Już mi dyktuje, jak mam żyć 🙈
Za to u nas do łask wróciło baraszkowanie. 😁 Chociaż najwięcej moich stękań ma miejsce przy zmianie pozycji i to wszystko jest takie nieporadne, to po wszystkim brzuszek jest tak zrelaksowany, że nic tylko mnie brać 😎
Tymczasem zastanawiam się nad rozpoczęciem masażu krocza. Czy, któraś z Was już to praktykowała? Wizytę u lekarza mam za jakieś 2 tyg, więc zanim cokolwiek zacznę robić, poczekam na jego opinię. Ciekawi mnie jednak skuteczność tego typu przygotowań u źródła, które to przeszło 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 14:42
-
A propos przytulanek, to u nas już chyba 2 miesiące ciszy, teraz w związku z tymi twardnieniami to się boję trochę... A druga sprawa to czy biorąc luteinę mozna współżyć czy raczej nie bardzo? Zdaje sobie sprawę, żeby nie robić tego zaraz po aplikacji, ale czy w ogóle można?Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
zwichrowana wrote:U nas ostatni raz był 2 tygodnie temu- czułam się jak orka!
Następny raz po porodzie
Ja wole korzystac teraz, nawet jesli mam gracje slonia, bo po porodzie to jest kompletnie inna rzeczywistosc. Trzeba sie najpierw zagoic, do tego wiecej jazd hormonalnych, laktacja (przeciekajace cycki), nocne karmienia - nie ma ani miejsca, ani czasu ani sily przez wiele tygodni.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Jak twardnieje brzuch to lepiej sie wstrzymac, zazwyczaj jest od czasu do czasu kilka dni lepszego samopoczucia to warto wykorzystac. Przytulankami mozna sobie przyspieszyc akcje porodowa, ale sama luteina nie jest przeciwwskazaniem.
miczitanka lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Z tego, co czytałam masaż można zacząć w 34tc a na celu ma uelastycznienie tkanek. Co za tym idzie pomaga to uniknąć obrażeń podczas porodu takich, jak nacięcie czy pęknięcie. Oczywiście są pewne przeciwwskazania, dlatego wspomniałam, że nie zamierzam niczego robić bez konsultacji z lekarzem ☺️ Niemniej jednak, jeśli jest to jakiś skuteczny sposób na ochronę krocza, to osobiście chciałabym spróbować.