Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
O rety! 4 nad ranem i nie spie, bo mloda zakwilila przez sen a teraz bobo w brzuchu chyba robi fikolki! 😮
Ja bolu krzyza nie mam (w poprzednich ciazach tez tego nie doswiadczylam), ale dolaczam do napietych brzuchow. Wczoraj poczulam co to znaczy. Na koniec dnia byl napiety i ciagnal mnie, ze chodzilam w tempie wlasnie 90-letniej babci. Z pokoju do kuchni tak wolno sie przemieszczalam, ze az maz sie zapytal co sie dzieje. Tylko ze on to sie teraz raz na tydzien pyta czy przypadkiem nie puchne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 10:20
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dziewczyny, mamy wszystkie to samo. Wczoraj pytałam o to czucie ruchów bardzo nisko, na wzgórku łonowym. Dr mówiła, że często pacjentki zgłaszają a szyjki są ok, więc żeby nie panikować. Ja mam obecnie w tej okolicy cztery małe stópki więc dają czadu
Dołączam się do pytania o leżaczek bujaczek. Mam jeden baby Bjorn upolowany używany, ale jakoś nie mogę trafić na drugi w fajnym stanie, więc muszę coś kupić. Ma od jakieś typy? Oczywiście wolałabym taniej niż nówka babybjorn.
Któraś z Was mówiła o moim małym brzuszku. Hehchyba chłopcy są wyjątkowo fotogeniczni, bo serio brzuch już bardzo duży. Ja jestem wysoka to może jakoś mnie nie przytłacza
Mama Zuzia, współczuję tych schodów. Ja na plażę nie dawałam rady po tych drewnianych i chodziliśmy przez to zawsze wejściem na plażę bez schodów. Obmyslalismy trasę bez przeszkód, jak emeryci
Czy któras z Was stosuje metodę układania w szufladach ciuszkow pionowo? Czy to się sprawdza? Będziemy mieć dla chłopaków na początku tylko jedna komodę, więc kombinuje jak tam wszystko pomiescic.
Karmazynowa, powodzenia na wizycie, oby było wszystko ok.
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 10:26
Karmazynova lubi tę wiadomość
-
Komunikacja paczuszka dla Ciebie juz przygotowana. Teraz tylko dotrzec na poczte i nadac 😊😊
Komunikacja24 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hej kobitki ja niestety was nie pocieszę, ponieważ również leżę. Rano bolał tylko krzyż po nocy więc pojechałam na zakupy do Lidla i pierwszy raz w ciąży spotkała mnie miła sytuacja, ponieważ kasjer zauważ , że stoję na końcu kolejki z moim wielkim brzuszkiem i poprosił mnie do kasy obok, którą specjalnie otworzył. Było to bardzo miłe, szkoda że to pojedyncza sytuacja. A co najdziwniejsze żadna kobieta nigdy nie zareagowała empatycznie. Szkoda, że społeczeństwo jest tak bezduszne. W każdy razie dzisiejsze zakupy to chyba był szczyt moich dzisiejszych prac, ponieważ teraz mam bolącą skorupę zamiast brzuszka
więc nospa magnez i leżę plackiem. Na szczęście mąż się poczuł, szaleje z odkurzaczem i mopem, obiad mam z wczoraj więc będę mogła cały dzień poleżeć. Trzymajcie się babeczki moje !
-
nick nieaktualnyJa ostatnio zabiegana, bo... Zostałam kocią mamą 😌 Dzisiaj nocka zarwana, przed chwilą wróciłam od weta i malutka odrobaczona, za 3 tygodnie kolejne odrobaczanie i szczepienie.
Także choćbym chciała odpocząć to nie mam kiedy 😅VianEthel2, andziaxs, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Hejo hejo ja dziś też ledwo żyje, trochę porobię i zaraz mnie brzuch boli, więc odkirze leżę mop leżę naczynia leżę, najgorzej że w firmie dużo roboty i trzeba to zrobić ech a nie ma jak usiąść no nic powolutku i do przodu, chyba już lepiej nie będzie
-
Chyba to już ten czas, gdzie mija "złoty okres ciąży ". Ja tez nie mogę spać, ciężko się oddycha i przekręca.
Jak poczuje jakieś ciągniecie to od razu niepotrzebnie panikuje.
Dziewczyny, czy te prasowania wszystkie maja sens? Czy pracujemy prześcieradła, ręczniczki?
Przecież to wszystko będzie leżeć (u mnie) niecałe dwa miesiące w szafie. Przecież przez ten czas i tak mogą osiąść na nich bakterie i roztocza 😂 Boże nienawidzę prasować i pewnie dlatego zadaje to pytanie.
Dobrej soboty- my mamy dziś w planach ikee i zakup szafki.synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Witam się i ja dziewczynki, oczywiście już od 4 nie śpię. Obudziłam się tak jak i Wy z bólem pleców, nie mogę spać na lewym boku, bo jak tylko się odwracam to mała zaczyna strasznie kopać. Zapowiada się chyba ciężki dzień bo już od rana strasznie mi duszno i gorąco. No nic musimy jakoś to przetrwać dla maluchów!
Miłej soboty wszystkim
Lena: 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
-
zwichrowana wrote:Chyba to już ten czas, gdzie mija "złoty okres ciąży ". Ja tez nie mogę spać, ciężko się oddycha i przekręca.
Jak poczuje jakieś ciągniecie to od razu niepotrzebnie panikuje.
Dziewczyny, czy te prasowania wszystkie maja sens? Czy pracujemy prześcieradła, ręczniczki?
Przecież to wszystko będzie leżeć (u mnie) niecałe dwa miesiące w szafie. Przecież przez ten czas i tak mogą osiąść na nich bakterie i roztocza 😂 Boże nienawidzę prasować i pewnie dlatego zadaje to pytanie.
Dobrej soboty- my mamy dziś w planach ikee i zakup szafki.
Ja prasuje wszystkotylko, że ja to lubię robić
teraz nie mogę, ale mąż leci z tematem
Wszytkoe ciuszki, ręczniki itp przykrywam pieluchami tetrowymi i tak będą leżałyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 11:38
-
Kark- no to gratulacje kocia mamo, masz co robić
Lenka- ja nas umawiałam w naszym usc przez internet, uznanie ojcostwa jest tylko w związkach partnerskich, które nie maja małżeństwa- jeżeli jesteście w małżeństwie to tego nie trzeba robić- z automatu dziecko otrzyma nazwisko męża i wszystkie „przywileje”nie trwa to długo- składacie oświadczenie w obecności urzędnika i tatuś potwierdza ze uznaje dziecko jako swoje- decydujecie jakie dziecko będzie mieć nazwisko. Jeżeli zrobicie to przed porodem potrzebne jest zaświadczenie o ciąży lub karta ciąży i wasze dowody, jeśli po to akt urodzenia dziecka który tam. Automatu powinni mieć i Wasze dowody.
Lenka82 lubi tę wiadomość
-
Zwichrowana, ja nie mam zamiaru zabierać się teraz za żadne prania i prasowania, tak jak mówisz, uważam, że jeszcze tyle czasu będzie leżeć i się kisić. Jak trzeba będzie to stary to później ogarnie, też potrafi utrzymać żelazko w ręku;)
Co do samopoczucia, nie chcę się wyłamywac, ale czuję się bardzo dobrze, wczoraj zrobiłam spacer 10km, nie boli mnie nic więcej niż powinno. Czytając Was, ciągle mam w głowie: "Nie ciesz się tak panie majster, coś na pewno zaraz j*bnie"
Nudzi mi się w domu:PLeksi, RudaAnna lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Ja od kilku dni leżę bo brzuch strasznie napięty. Biorę magnez, nospe forte, luteine i w razie mocnego napięcia scopolan.
Dzisiaj miałam USG III trumetru. Zapomniałam przypomnieć lekarzowi że u mnie termin z USG a nie OM i się nieźle przestraszył, że Marcelinka taka mała 😁 Termin z OM mam na 28.08 a z dzisiejszego USG na 26.09. Przesunął się o 9 dni w stosunku do poprzedniego terminu z USG bo był na 17.09. Mała waży 1365g. Wszystko jest ok. przepływy, łożysko, ilość wód. Nie było niestety 3D bo mała jest ułożona pośladkowo i na dodatek zarzuciła sobie stopy nad głowę, a kolanami zaslonila nos 😁 ale i tak najważniejsze że wszystko dobrze. Najbardziej martwiłam się o szyjke i okazało się, że zupełnie niepotrzebnie bo ma 37mm.
Teraz leżę bo po lekarzu musiałam jeszcze zrobić drobne zakupy i brzuch znowu jak kamień. Jutro mojej Martynki urodziny. Mam nadzieję, że jakos przetrwam odwiedziny rodziny.
Miłego dnia wszytkim życzę 😉kark zakamuflowany na maksa, andziaxs, 91, monkle, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Mnie bola pachwiny w nocy i podbrzusze jak sie przekrecam
tak ze to juz ten moment gdy nasze ciaze beda bolec o aby do terminu lub bezpiecznego tc.
Co do niani elektronicznej my uzywamy Angelcare i jest ok.