Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Staszka wrote:Animka, w małej miejscowości, gdzie jest jedną przychodnia, to nie ma takich luksusów 😉
Czasem i w duzej miejscowosci nie ma wolnosci wyboru ani takich luksusow LOL
Mama Zuzia jak mozesz to lez do gory brzuchem i odpoczywaj. Dla swietego spokoju08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Mama_Zuzia jakie dawki no-spy bierzesz?
Ja też cały czas na no-spie, magnezie, i leżę plackiem praktycznie non stop. Tyle że u mnie szyjka bardzo krótka. A brzuch nadal boli często niestety. Trochę mnie to załamuje już.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lenka82 wrote:Mama_Zuzia jakie dawki no-spy bierzesz?
Ja też cały czas na no-spie, magnezie, i leżę plackiem praktycznie non stop. Tyle że u mnie szyjka bardzo krótka. A brzuch nadal boli często niestety. Trochę mnie to załamuje już.
Lenka ja biore rano i wieczorem po dwie no spy forte. Pamiętaj nie dotykaj brzuszka. Ja szczerze mówiąc tak sobie zaczęłam wkręcać ze cieszę się z każdego kolejnego dnia, a srody i wizyty się boje mimo ze zawsze się cieszyłam. Co psychika może zrobić z człowiekiem.. -
stayaway wrote:Pomponiku ja czytałam ostatnio "grzech" i nie był jakoś mega przerażający, mi się podobał, szybko pochłonęłam
Ale to jedyna książka tego autora, która czytałam.
Powodzenia na dzisiejszej wizycie, daj znać po 😘
To ja czytałam druga część, Ofiara. Na razie odpuszczam tego autora i wracam do Cwirleja
U nas po wizycie- wszystko dobrze, tym razem chłopcy bardziej równi wagowo, bo 1260 i 1300 gramów. Szyjka trzyma mocno, kolejna wizyta 23 lipca u tego lekarza od przepływów i badań prenatalnych.
Drugi bliźniak dołączył do brata i mam ich teraz obu główkami do górypani dr mówiła że jeszcze mogą się obrocic, ale w sumie u nas to bez różnicy. Dalsze wskazania to dużo leżenia i magnezu
jestem pozytywnie przez dr nastawiona, że dotrwamy przynajmniej do 36 TC
Zazdroszczę tym z Was które już mają 3 z przodu, czekam na to bardzomiłego dnia! A ja włączam kolejne pranie
pola0909, Kaska, AnnaB., Karmazynova, monkle lubią tę wiadomość
-
Aannkkaa- u Ciebie lepiej?
Pom-pon- duże silne chłopaki, całe szczęście! Niech rosną jak najdłużej i jak najwiecej ❤️
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa !Pom-pon lubi tę wiadomość
-
Komunikacja pisalam Ci wiadomość prywatna. Odpisz mi proszę bo bym chciała spakować.
Mama Zuzia odpoczywaj i nastaw się pozytywnie, bo tak wlaśnie będzie.
Ja zdolna przesadzalam dziś kwiatka i wsadziłam sobie liść do oka. Oczywiście nie obyło się bez wizyty na sorze. Mam zarysowaną rogowke, oko czerwone, boli, łzawi, lekko opuchnięte. Mam kropelki (z antybiotykiem, a jakże) i żel... nabawie sie fobi do szpitali niedlugo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 19:29
Komunikacja24 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Mama_Zuzia wrote:Aannkkaa- u Ciebie lepiej?
Pom-pon- duże silne chłopaki, całe szczęście! Niech rosną jak najdłużej i jak najwiecej ❤️
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa !te 8 tygodni mi się wydaje strasznie dużo i jednocześnie mało
Właśnie, Anka, jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 19:16
-
VianEthel2 wrote:Komunikacja pisalam Ci wiadomość prywatna. Odpisz mi proszę bo bym chciała spakować.
Mama Zuzia odpoczywaj i nastaw się pozytywnie, bo tak wlaśnie będzie.
Ja zdolna przesadzalam dziś kwiatka i wsadziłam sobie liść do oka. Oczywiście nie obyło się bez wizyty na sorze. Mam zarysowaną rogowke, oko czerwone, boli, łzawi, lekko opuchnięte. Mam kropelki (z antybiotykiem, a jakże) i żel... nabawie sie fobi do szpitali niedlugo... -
Vian- ale masz pecha i „szczęście” do tych szpitali, masakra! Dbaj o siebie kochana i oby lekarstwo pomogło, pewnie to oko Cię boli
Lenka- damy radę, kto jak nie my!
Dzisiaj mała robi mi taka imprezę w brzuchu ze aż żałuje ze Wam nie mam jak pokazać -
Leżę ile się da, ale brzuch się często stawia:/ dodatkowo mały się jakoś przekrecił i tak mocno mnie kopie tam na dole. Mam wrażenie, że zaraz wyleci.
Ostatnio była u mnie mama wyprasowała część ubranek resztę mąż ogarnie. Muszę się spakować do szpitala, bo to różnie może być. Czekam do tej wizyty 19 lipca żeby zobaczyć szyjke. Modlę się żeby trzymała!
Dzięki, że pytacie dziewczyny to miłe -
aannkka wrote:Leżę ile się da, ale brzuch się często stawia:/ dodatkowo mały się jakoś przekrecił i tak mocno mnie kopie tam na dole. Mam wrażenie, że zaraz wyleci.
Ostatnio była u mnie mama wyprasowała część ubranek resztę mąż ogarnie. Muszę się spakować do szpitala, bo to różnie może być. Czekam do tej wizyty 19 lipca żeby zobaczyć szyjke. Modlę się żeby trzymała!
Dzięki, że pytacie dziewczyny to miłe
No to masz to samo wrazenie co ja miałamto jest masakra, ja czułam dosłownie każdy ruch palcami mojej córki przy buzi. Daj sobie ze dwie poduszki pod pupę i tak lez i spij, moja się przemieściła do góry
-
U mnie szyjka dluga, ale twardnienia po kazdym wysilku... Zaczelo mnie bolec spojenie od kiedy mala jest glowka w dol, najgorzej jest pod koniec dnia kiedy wstaje z lezenia.. Ogolnie to w tej ciazy prawie nie dokucza mi kregoslup, we wczesniejszej to byla masakra takze wspolczuje wszystkim ktore bola kregoslupy.
Dzisiaj przyszedl nam bujaczek, po przegrzebaniu internetow zamowilam z mozliwoscia ustawienia na calkiem plasko, cos calkiem innego niz planowalam.
U mnie w przychodni (bardzo mala miejscowosc) dzieci chore i zdrowe sa umawiane na inne godziny. Pediatra jest tylko 2 dni w tygWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 20:37
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Mama_Zuzia wrote:No to masz to samo wrazenie co ja miałam
to jest masakra, ja czułam dosłownie każdy ruch palcami mojej córki przy buzi. Daj sobie ze dwie poduszki pod pupę i tak lez i spij, moja się przemieściła do góry
Masakra kurde to boli mocnodobrze, że teraz wizyty co 2 tyg, bo bym oszalała. W dzień tak leżę z poduszkami, ale w nocy zasne tylko z poduszka dla kobiet w ciąży
-
Mama Zuzia boli to malo powiedziane. Momentami mam ochote to oko wyjac, tak boli. Łzawi niemilosiernie. Zobaczymy co bedzie do jutra ale podobno tak 2-3 dni sa najgorsze. Najwazniejsze ze lekarz to widzial i nic nie jest wbite.
I pochwale sie, ze zlozylam dzis podanie o prace.Komunikacja24, manda21, Leksi, RudaAnna lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy