WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z Wrocławia w sumie z pod bo z Oławy... Wczoraj o 1 poszliśmy spać jako pierwsi a i tak męczyłam się w nocy nie mogłam spać za dużo wrażeń chyba ... Dziś poprawiny będę do dupy:/ już czekam na 10 na śniadanie😆😘😘 tam mi burczy w brzuchu 🙈🙈
    7be520524ee9.jpg
    244eac34d008.jpg

Ula_Lbn, andziaxs, aannkka, Kaska, elvira, Cyntia, Agucha90s, łania, miczitanka, pola0909, klopsik, 91, Pom-pon, monkle, Mańka, Agusia_pia, stayaway, AnnaB., Karmazynova, RudaAnna, cytrynówka lubią tę wiadomość

• andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori, przepięknie wyglądasz 😍 śliczna sukienka 😊

Dori777 lubi tę wiadomość

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori cudownie wyglądasz! 😍😍😍

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori pięknie wyglądasz. Gdzie kupiłaś sukienkę?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 09:57

8599skjo9dvue7er.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori- nie będę oryginalna- pięknie się prezentujesz! ❤️

Vian- jak dzisiaj po nocy? Odrobine lepiej?

Cyntia- co u Was?

Dzień dobry wszystkim!
    Pola, dzisiaj zaczynasz nowy tydzień, odmelduj się haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 10:20

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    wróciłam na belly po raz trzeci i staram się rozgryźć nowości ;)
    Czy możecie mi powiedzieć czy aplikacja na telefon też jest w wersji ciąża - Bellybestfriend???
    czy tylko starania - Ovufriend ???

Na kompie normalnie po zaznaczeniu pozytywnego testu przeskoczyłam z Ovu na Belly.
    Nie wiem czy na telefonie też jest taka możliwość??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 10:21

• Dargol Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie ze te wasze szkraby w brzuchach szaleją a moja czasem mnie trochę stresuje... Wieczorem harcuje najbardziej i jak coś zjem to się uaktywnia. Ale z samego rana i w nocy raczej jej nie czuje. Nie budzi mnie w nocy. Może mam taki twardy sen🤔 Dobrze ze mam detektor tętna, przyłożę i jak usłyszę ze serduszko ładnie bije to jestem spokojniejsza :) i wtedy brzdąc daje o sobie znac:) takie nasze zabawy😉 a tak serio to są dni ze szaleje ale są tez takie ze dużo spi🤷🏼‍♀️ Chyba po tatusiu :)☺️

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny, melduje się z łóżka jeszcze, od około tygodnia czuje się od nowa jak w pierwszym trymestrze, śpię bez końca, całe noce, plus dwie drzemki w dzień...
    Vian, ogromnie współczuje oka, wiem jak to jest, przechodziłam w swoim życie dwie operacje na oczy i to boli bardzo, mogę tylko zalecić, żeby dużo odpoczywać, z zamkniętymi oczami i nie narażać się na ostre światło.
    Seks w tej ciąży to mój ulubiony sposób na wyluzowania:) mimo, ze M traktuje mnie jak lalkę z porcelany😂
    Dori, piękna sukienka i cudnie wyglądasz.
    Mój starszak wrócił wczoraj z obozu, nareszcie, hurra!!!
    Trzymam kciuki za wszystkie szyjki!
    Ja dziś zaczynam 29 tydzien, ciekawe , ile Franek waży, na poprzednim pomiarze dwa tygodnie temu, 26 plus 2 dni, miał tylko 850g. Staram się nie porównywać dzieciaczków, bo rosną bardzo różnie, ale same wiecie, jak to jest. Starszy przy porodzie miał 3.690 kg. Zobaczymy, jak teraz będzie. 18 lipca mam konsultacje USG, na która wysłał mnie gin, oby wszystko było ok. A u mojego gina będę dopiero w 32 tygodniu.
    Życzę stosunkowo udanej niedzieli😉

Ula_Lbn, Dori777 lubią tę wiadomość

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol wrote:
    Tak piszecie ze te wasze szkraby w brzuchach szaleją a moja czasem mnie trochę stresuje... Wieczorem harcuje najbardziej i jak coś zjem to się uaktywnia. Ale z samego rana i w nocy raczej jej nie czuje. Nie budzi mnie w nocy. Może mam taki twardy sen🤔 Dobrze ze mam detektor tętna, przyłożę i jak usłyszę ze serduszko ładnie bije to jestem spokojniejsza :) i wtedy brzdąc daje o sobie znac:) takie nasze zabawy😉 a tak serio to są dni ze szaleje ale są tez takie ze dużo spi🤷🏼‍♀️ Chyba po tatusiu :)☺️
    Dargol ja Ci powiem, że moje dziecię od kilku dni jakby spokojniejsze. Nagle przestało budzić mnie w nocy. Najbardziej aktywne wieczorem, czasami rano. Wczoraj po obiedzie też niespecjalnie ruchliwe. W środku coraz mniej miejsca 😁 a gdy zaczynam dotykać brzuszka i mówić do niego to nagle się uaktywnia 😁

Dargol lubi tę wiadomość

zem3i09k945lhtw9.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian mój mąż niedawno miał wyjmowany opiłek z oka i też kilka dni cierpiał i miał światłowstręt.

Dori pięknie wyglądasz :) ja sobie też wymarzyłam taką sukienkę na wesele, ale jak zaczęłam mierzyć to wyglądałam jak słoń i moje marzenia prysły :)

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj i ja :_)

Mama-Zuzia dziękuję za pamięć, jesteś kochana, tak dzisiaj 33 tc 😍 z każdym dniem jestem coraz bardziej spokojniejsza ;)
    Co nie zmienia faktu, żeby nasze maluszki siedziały w brzuszkach do samego końca :):):)

Dori nie będę oryginalna, wyglądasz przecudnie !!!!:)

Andziaxs piękne zdjecie i te otwarte oczka 😍

Laurka piękne masz te córeczki, no ale w końcu jak mówi moja mama "jaka mama takie córki " :):):)

Vian współczuję oka mam nadzieję, że szybko się zagoi i nie będzie powikłań. Ja akurat tak nie miałam, ale potrafię sobie wyobrazić ból, ponieważ u mnie po antybiotyku biseptol występuje alergia i to właśnie na oczach, ponoć jestem w 1% osób, u których tak się zdarza ale parę lat temu jak "głupia" zacofana dr przepisała mi ten antybiotyk to miałam do reperacji całe rogówki w oczach tak się załatwiłam, a ból taki że chciałam sobie oczy wydrapać ;/ więc życzę żeby szybko się zagoiło :)

Szyjkowe kobitki jak tam u was ? U mnie dalej brzuch twardnieje, praktycznie jadę na nospie i magnezie cały dzień. Zauważyłam też, że jak ręce chwilę potrzymam w górze to od razu mała skałka. Chyba będę musiała zmienić fryzurę, ponieważ robię sobie co dzień dobieranego i od kilku dni zauważyłam właśnie, że jak zaczynam to brzuch ok a po chwili jak kończę i ręce w dół to brzuszek już nie taki ;/

Ja dzisiaj jadę do mamy i do tego fajny chłodek więc mam nadzieję, że dziń będzie udany ;)

Wam również życzę miłego dnia !!!!

andziaxs, Dori777 lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynym dziś wygląda na to, że jest lepiej. W nocy nie mogłam znaleźć odpowiedniego ułożenia głowy, za to jak zasnęłam, to spałam do rana. A rano jak ślepiec, z zamkniętymi oczami chodziłam, bo mnie nie bolało, i bałam się otworzyć. Na szczęście samo poszło i obyło się bez bólu. Teraz troszkę drapie ale to i tak nic w porównaniu do wczoraj.

Dziś byliśmy już na cmentarzu, posprzątać kwiaty, bo zwiędły.
    Wyobraźcie sobie, że w tym samym rzędzie leży 4 dzieci. 4! 3 małych i jedno trochę starsze. (Weronika, dziewczynka która urodziła się martwa, 2-letnia dziewczynka i 9-letnia dziewczynka) Strasznie przykro się na to patrzy...

Potem pojechaliśmy zatankować, bo 22-23.07 wybieramy się do Białowieży. Nawet mi mąż dał kawałek jechać po takiej ulicy koło cmentarza, gdzie nikt nie jeździ :)
    Chyba szybko wrócę na lekcje jazdy, bo mnie strasznie ciągnie do samochodu.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka- piękne masz córy!

Vian- dobrze, ze z okiem już lepiej! To straszne z tym co piszesz o takich bezbronnych kruszynkach :( nie na cmentarzu ich miejsce :(
    Myśle ze powrót do lekcji jazdy to świetny pomysł!

Pola- zaplataj inne fryzury kochana, bo rzeczywiście trzymanie rąk w tej pozycji wpływa na twardnienia brzuszka. :*
    U mnie póki co spokój z twardnienia, biore magnez i nospe tak czy tak dla bezpieczeństwa i czekam na środowa wizytę

Annie- wydaje mi się ze jak na 26+2 to bardzo dobra waga, moja w 28+2 miała 1177 i była idealnie co do dnia, a dzieciaczki rosną w tych tygodniach około 140-200g na tydzień właśnie. Gratuluje kolejnego tygodnia!

Tak tutaj się u nas zaczyna poważnie robić z tymi tygodniami ciąży dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 12:56

pola0909, Annie80 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam w nowym tygodniu:) każdy dzień to radość, że maleństwo jest nadal w brzuszku i oby został w nim minimum te 9tyg! I za Wasze brzdące równie mocno trzymam kciuki, zwłaszcza u tych szyjkowych dziewczyn! Ja już nie mogę doczekać się czwartkowej wizyty żeby sprawdzić szyjkę.
    U nas dziś również chłodno, ale mi to akurat nie przeszkadza:) spałam do 10, teraz leżakuje, a za chwilę idę robić obiad.
    A co do nospy to chyba tylko ja taka panikara, bo zamiast wziąć jak mnie boli to ja max.jedna dziennie wezmę i staram się więcej nie brać, bo ja to z tych co nie lubią łykać tabletek, ale chyba wyjścia nie ma. Asmag forte biorę 3 razy dziennie, może tez warto wziąć jedna wiecej, żeby ten brzuch tak nie twardniał, aczkolwiek i tak jest już lepiej niż ostatnio.
    Ps. Dori wyglądałaś obłędnie!

pola0909, Dori777 lubią tę wiadomość

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też mam porę lezakowania i mały ma właśnie czkawke. Cora z mniej miejsca ma w brzuszku chyba bo już sporadyczne są takie mocne kopnięcie bardziej odczuwam teraz rozciąganie i takie jakby pelzanie:)
    Mąż robi obiadek i chyba póz oj pojedziemy donluzyna na szybką kawkę bo jakoś nie szczególnie mam ochotę siedzieć tam u nich.
    Aaa i wczoraj mama przywiozła mi 7 kg moreli i zrobiłam dżem ale wyszedł pyszny w zimę na źle humoru będzie jak znalazł;) szczegół ie że cukru poszło tam mało co-uwielbiam takie dżemy:)

8599skjo9dvue7er.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori pięknie wyglądasz. Marzenie w ciąży.

Pola ja tak samo cały czas na no-spie i magnezie.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie twardnienia masakra, tylko wstanę to kamień. Nospa i magnez nic nie daje :/ tylko jak w szpitalu dali magnez w kroplowce było czuć różnicę.
    Mały okłada mnie tak mocno po szyjce byle do 19 lipca do wizyty!

Oczywiście wszystkie trzymamy do września, ewentualnie koniec sierpnia 🥰

manda21 lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    U mnie twardnienia masakra, tylko wstanę to kamień. Nospa i magnez nic nie daje :/ tylko jak w szpitalu dali magnez w kroplowce było czuć różnicę.
    Mały okłada mnie tak mocno po szyjce byle do 19 lipca do wizyty!

Oczywiście wszystkie trzymamy do września, ewentualnie koniec sierpnia 🥰

chcialam zacytowac a polubilam. Mi lekarz kazal filomag kupic i jak wezme 3x2tab to jest roznica

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • amorek Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, który magnez jest lepszy? Ja zażywam magne b6 48mg+5mg niby to lek nie suplement

amorek

eikts65gdv2tfo97.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amorek wrote:
    No właśnie, który magnez jest lepszy? Ja zażywam magne b6 48mg+5mg niby to lek nie suplement

To jest bardzo dobry magnez tez go biore, a jeszcze lepszy i mocniejszy jest magne b6 forte

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ