Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytam bo biorę cały czas od 3 miesiąca ale taka minimalna dawkę. Niestety od 3 dni mam znowu podwyższone tak 140/90 ale źle się czuje
. Jeszcze jutro wizyta boję się że gin położy mnie w szpitalu, tak się zastanawiam czy to od pogody czy to już ten etap ciąży że będzie gorzej.
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
elvira wrote:Pytam bo biorę cały czas od 3 miesiąca ale taka minimalna dawkę. Niestety od 3 dni mam znowu podwyższone tak 140/90 ale źle się czuje
. Jeszcze jutro wizyta boję się że gin położy mnie w szpitalu, tak się zastanawiam czy to od pogody czy to już ten etap ciąży że będzie gorzej.
140 to tak na granicy chyba. Staraj sie dodatkowo nie stresowac i nie nakrecac przed wizyta, zeby Ci nie skoczylo z nerwow.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:140 to tak na granicy chyba. Staraj sie dodatkowo nie stresowac i nie nakrecac przed wizyta, zeby Ci nie skoczylo z nerwow.
Laurka zależy od lekarza. Ja na wizytach mam takie powyżej 140/90 w domu potrafię mieć 90/60. Mam kontrolować ciśnienie w ciąży i jak będzie powyżej 140/90 to zgłosić się do szpitala. U mnie to oczywiście syndrom białego fartucha i nawet takie powyżej 130 jeszcze mi się nie zdarzyło -
Kaska wrote:Laurka zależy od lekarza. Ja na wizytach mam takie powyżej 140/90 w domu potrafię mieć 90/60. Mam kontrolować ciśnienie w ciąży i jak będzie powyżej 140/90 to zgłosić się do szpitala. U mnie to oczywiście syndrom białego fartucha i nawet takie powyżej 130 jeszcze mi się nie zdarzyło
Co zalezy od lekarza?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja ostatnio zauważyłam, że mam wieczorami takie dudnienie w skroniach. To znaczy, że mam wysokie ciśnienie? Niestety ciśnieniomierza w domu nie posiadam..
Strasznie lubię porównywać sobie jak rośnie mi brzuch, a co lepiej to odzwierciedla aniżeli zdjęciaponiżej 20tc vs 30 tc.
Strasznie urosłam przez te 10 tygodni. Mam nadzieję, że nie będzie też takiego szoku między 30, a 40 tc, bo ja już mam wrażenie jakbym zaraz miała wybuchnąćnajgorsza mam skórę przy pępku, jest tak naciągnięta, że aż mnie boli, dosłownie. No i wstrętnie czerwona, co pewnie wskazuje na konkretny rozstęp
Jutro w końcu jadę na spotkanie z moją księżniczką ❤ trzymajcie kciuki, bo przez ostatnie dwa dni mniej ruchliwa i trochę mnie to martwi.
A ja trzymam za resztę, po pamiętam że sporo nas jutro wizytujeLeksi, monkle, pola0909, andziaxs, Mama_Zuzia, Mańka, Kaska, VianEthel2, elvira, Dargol, Aster4n lubią tę wiadomość
-
VianEthel2 wrote:Nie wiem czy takie ilosci mozna jeszcze nazwac pokarmem. Jak posiedze kilka miniut z laktatorem, tak raz na tydzien to kilka kropel poleci. Powiem tak. Więcej jak 5-7ml z obu nie ma. Raz na tydzien.
Vian ..przepraszam za pytanie , moze glupie, ale jakos mi pasuje do Waszej historii..tzn waga 680 g i 16 dni...czy to o Was pewna znana osoba mowila w jednym z filmikow ..?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 00:17
-
Byliśmy dzisiaj na króciutkim spotkaniu z położną, z którą będę rodzić. Poopowiadała co nieco, ale właściwe spotkanie będzie w okolicach 37tyg, wtedy ustalimy co i jak, chociaż wiadomo, że życie pisze swoje scenariusze. Pokazała nam też blok porodowy. Mąż zachwycony a ja przerażona widokiem tych łóżek, lamp, sprzętu. Dotarło do mnie, co tam się właściwie będzie działo. Cały czas przed oczami mam te fotele do rodzenia.
Halo, czy można się wycofać? 😬 -
Stayaway 😍 Wygladasz bosko. I uwielbiam Twoj tatuaz. Chcialabym drugi wlasnie w tym miejcu na biodrze. I nie obraz sie ale taki brzuch jak Twoj w 30. tygodniu ja mialam w 12. 😅
Manka hahaha 😂 Nie cykorz. Bedzie dobrze! To sie tylko tak wydaje jak sie porodowke idzie ogladac jak plener filmowy. Ale jak juz bedziesz w centrum zamieszania to bedzie zupelnie inaczej. Poradzisz sobie!Mańka, stayaway lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja dzisiaj swiruje, ze z moja szyjka moze byc cos nie tak. Maz mnie spytal o plan na kolacje a ja w placz. Bo caly dzien byl poza domem a ja caly dzien obsesja, ze cos tam nie tak czuje. Moja wizyta jutro o 15:15, (niektore z Was juz spac beda) i nie ma bata- sila zmusze te bzdziagwe do zbadania mnie!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
elvira wrote:Chodziło chyba o to że jeden lekarz takie każe obserwować a drugi da od razu do szpitala. Moja należy do tych drugich bo wymiotuje jak jest wyższe, bol głowy i spawanie w oczach.
Dokładnie o to chodziło. W pierwszej ciąży też tak miałaś?
Stayaway super brzuchol
Mańka też miałam takie odczucia w pierwszej ciąży. Później za dużo się dzieje i już nic nie zauważasz;)
Kciuki za wizyty!
-
Hej ja czekam w labo na popranie krwi robie dzis badania. W pt wizyta. Znowu sprawdzanie blizny. My mielismy wesele w ten weekend. Ale tylko siedzialam bo jak tanczyc z takim brzuchem??
Maly kopie mocno.
Milego dnia.
-
Hej dzień dobry
ja niedawno wstałam dopiero
Stayaway- piękny brzuszek, wyglądasz zjawiskowo!
dargol- Super pomysł z ta sesja 😍 ślicznie wyglądasz! Brzuch wcale nie taki ogromny jak piszesz! Normalny
Manka- weszło jakoś to i wyjść musi hahahdasz radę babo! Za pare tygodni to będziesz chciała żeby wyszło jak najszybciej
Agusia- gratulacje nowego tygodniaDargol, Mańka, pola0909 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też proszę dzisiaj o kciuki
Kaśka w ciąży z synem nie miałam problemów z ciśnieniem. Za to w ciazy która skończyła się poronieniem już tak. Czułam się dokładnie tak samo jak teraz od początku dlatego myślę że wtedy też była dziewczynka.
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤