Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie zmienię szpitala bo prawie na bank mała będzie wcześniakiem A tu jest na miejscu neonatologia, cały sprzęt i specjaliści. Więc muszę wytrzymać dla niej. Ja się jakoś muszę przemeczyć.
Szyjka na opuszek nie rozwarta mała nisko słowa w kanale i prze do dołu. Skurcze ciągle wracają. W szpitalu dostałam atosiban i magnez. Do domu salbutamol isoptin progesteron magnez globulki o dopochwowe clexane ale to brałam wcześniej
Trzesie mnie po tym strasznie. Wiem zebmisze wytrzymać dla niej. Jeszcze trochę.
Cały czas zastanawiam się nad opcją pobrania krwi pepowinowej. Ale już sama nie wiem. Chyba mi się już swoje przegrzewaja i nie umiem podjąć decyzji czy warto. W sumie jest zabezpieczenie ale i koszta bardzo duże. Poza tym na ile jest już to rozwinięte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 08:45
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lenka trzymaj się 😘 witam się w nowym tygodniu
wczoraj zarlam jak słoń wstyd napisać ile to dziś dieta, ja mam anexa też jest ciężki ale najbardziej zwrotny jak porównywalam do tako i benetto, plus jest dla wysokich osób i ma długa dość gondole więc posłużyła dłużej. Torbę miał okropna orzekrecala się do góry dnem dlatrgo na Ali kupiłam coś takiego jak skip hop ale wiadomo taniej hihi, ja też zawsze awaryjne rzeczy mam albo w aucie albo w torbie pod gondola albo nawet w swojej torebce, ale chciałam mieć taką torebkę co będę mieć tam cały zestaw awaryjny, ja jutro wizytuje ciekawe jak tam u małej, ta skóra przy pepku nadal boli ciekawe co lekarz na to powie. Ja jednak nad morze się wybieram w przyszłym tygodniu o ile dostanę zielone światło
miłego dnia dziewczyny
-
A ja się wczoraj skusiłam na zsiadłe mleko własnej roboty (czytaj wlałam mleko do glinianego garnuszka i poczekałam 3 dni). Efekt: biegam do łazienki co pół godziny, tak mi to jelita ruszyło...
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Lenka- masakra, masz stamtąd lekarza? Nie wiem czy bym nie kłóciła się o oficjalne pismo z ich strony ze wypisanie Cię w tym stanie nie grozi wcześniejszym porodem. Skoro to jest 32tydzien ukończony i skurcze nie mijają to ich psim obowiązkiem jest trzymanie Cię pod kroplowkami i opieka tam. Ja może jestem bojowo nastawiona ale wiem ze niejednokrotnie jak się nie postawimy to traktują nas jak chcą, a tu chodzi o zdrowie Twoje i małej.
Ja właśnie w rossmannie odebrałam paczuszkę darmowa pampersow za 1grw następnym tygodniu planuje pranie
-
Kaska- z tego co wiem i czytałam w regulaminie to tez dostaniesz ale po prostu od 33tygodnia chyba można odbierać czy jakoś tak, także spokojnie
mail przyjdzie od rossmanna ale wcale w tytule maila nie ma info ze to to tylko dopiero w tresci
Kaska lubi tę wiadomość
-
Ogólnie jeśli chodzi o pampersy to jestem zadowolona bo udało mi się poodkupywac paczki od różnych mam z Krakowa w świetnych cenach bo np ich maluchy powyrastaly. Dzięki temu kupowałam przynajmniej o te 10-15zl taniej niż w sklepach i mam już zgromadzony niezły zapas. A jak nie wykorzystamy to dalej sprzedamy
Rozmiaru 0 mamy 30 sztuk (tu akurat mama sprzedawała paczkę za 9zl wiec żal było nie wziąć)
Rozmiaru 1 mamy około 210 sztuk
Rozmiaru 2 mamy póki co 130 sztuk
Na jakiś czas starczy -
Mama_Zuzia ja już nie mam sił się kłócić. Poza tym teraz musiałam przejść na tabletki więc mogę je brać w domu. Te mocniejsze kroplowki można brać tylko jakoś czas i przerwa bo dłużej nie można. Można magnez ale na mnie źle działa bardzo. Oby jeszcze wytrzymać z 2-3tygodnie.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lenka- ja się nauczyłam odkąd lekarze doprowadzili mi babcie na cmentarz w ciągu jednej doby i sprawa toczy się w prokuraturze. Po prostu jak się chce coś na piśmie i oni widza ze nie maja do czynienia z osoba która w nich bezgranicznie wierzy to spuszczają z tonu i nagle różne możliwości się znajdują.
Nie mniej jednak wiem, ze nie każdy ma na to ochotę wiec trzymam za Ciebie ogromne kciuki i wierze ze dotrwasz chociaż do tego 35tyg. Ja się urodziłam rowno w 36tyg+0dni i wyrosłam na silna zdrowa i duza kobietkę :p swoją droga Ty takie akcje to już masz od jakoś 27-28tygodnia, prawda? -
Mama_Zuzia wrote:Kaska- z tego co wiem i czytałam w regulaminie to tez dostaniesz ale po prostu od 33tygodnia chyba można odbierać czy jakoś tak, także spokojnie
mail przyjdzie od rossmanna ale wcale w tytule maila nie ma info ze to to tylko dopiero w tresci
Ooo to trzeba będzie czytać te maile
Ile oni tam tych pampersów dają?
Właśnie się zastanawiam czy kupować 0. Kupiłam te 1i2 z aukcji allegro które ktoś wstawiał -
Kaska wrote:Ooo to trzeba będzie czytać te maile
Ile oni tam tych pampersów dają?
Właśnie się zastanawiam czy kupować 0. Kupiłam te 1i2 z aukcji allegro które ktoś wstawiał
22sztuki. Myśle ze spokojnie można zacząć od 1, 0 są dla malutkich dzieci- ja sama nie wiem czy w ogole wykorzystam te co mam
AmyLee- spokojnie pewnie jeszcze przyjdzie -
Dzieńdobry , witam sie w ten pochmurny i deszczowy dzień. Ciesze sie ,że już zaraz sierpień , a zarazem przeraza fakt , że za 11 dni kończe 26 lat :o stara dupa ze mnie, ważne ,że czuje sie młodo
. Zrobiłam sobie ostatnio zdjecie i sie zastanawiam czy ten brzuch nie za mały , czy moze nie za duży ;P
https://zapodaj.net/e651f2d36cc53.jpg.htmlmanda21, VianEthel2, Kaska, Ula_Lbn, pola0909, miczitanka, Dori777, cytrynówka lubią tę wiadomość