Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
agjot1979 wrote:He he, wy to wszystkie mlode dupy jestescie. Stara to jestem ja, w marcu bylo 40
Ja Cie szczerze podziwiam, ze masz jeszcze sile na to wszystko
Andziaxs masz bardzo zgrabny brzuszek. Pieknie!
Lenka pozytywne myslenie! Dasz rade!
Magda ja bym jej odpowiedziala, zeby sie moja rozciagliwoscia nie interesowala. A jakbym byla w podlym nastroju, to bym jej powiedziala, ze [wstaw imie lubego-jej syna] nie narzeka!
Serio? W Polsce sie robi cesarki na zyczenie bez wskazan medycznych?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 16:59
magda.g85 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja Wam mogę trochę płytek pożyczyc. U nnie ostatnio byly na gornej granicy normy.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Laurka-oczywiście oficjalnie nie. Zawsze niby wpisują jakiś powód ale zdarza się że kobiety lewe papiery od psychiatry mają ze się boją albo po prostu dają w kopercie i tyle... Taka moja koleżanka z pracy rodziła w marcu, ma już 40 lat i bała się że to późno na pierwsze dziecko i zapłaciła lekarzowi żeby zrobił cc. Teraz mówi że nigdy by już tego nie zrobiła bo ona nie zdawała sobie sprawy że to jest normalna poważna operacja. Ręce mi opadły....
-
Ja cesarki nigdy więcej. Co się wycierpiałam to moje i drugi raz się nie piszę. Chyba że mnie zmuszą okoliczności jak teraz.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja dzisiaj mierzyłam fajny kombinezon w zarze i w sumie chciałam wziąć z myślą po porodzie ale jakoś się rozmyśliła. Koniec końców kupiłam za to ręczniki w zara Home i jestem bardzo zadowolona bo w dobrej cenie trafiłam i świetne jakościowo tam akurat ręczniki maja
Laurka- śliczny brzuch 😍😍😍
Andzia- ostatnio nie umiem się pohamować z jedzeniem tego czego nie powinnam jeść, wiec nie masz co podziwiać hahahhaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 17:21
andziaxs, monkle, Dori777, pola0909, stayaway lubią tę wiadomość
-
Pamietam jak bylam w pierwszej ciazy (tak na marginesie to pracowalam wowczas na Ostrym dyzurze w naszym ogromnym szpitalu, wiec czego ja sie wtedy nie naogladalam!) i akurat obok mnie dwie starsze ode mnie kolezanki z pracy rozmawialy o doswiadczeniach swoich porodow i jedna miala zrobiona cesarke i nie wspominala tego doswiadczenia dobrze nie dlatego, ze miala jakies problemy potem, tylko sam odbior tego doswiadczenia: w jednej minucie jestes jeszcze w ciazy, w drugiej budzisz sie z narkozy i dziecko na zewnatrz i nie ma go ani w Tobie ani na Tobie. Zero rytualu przejscia. Strasznie mi to utkwilo w pamieci.
Absolutnie nie jestem za porodem SN za wszelka cene. Najlepszy porod to porod bezpieczny, ale na zyczenie? Lekarz chyba ma w obowiazku poinformowac taka pacjentke co sie z tym wiaze i na co ona sie decyduje?
Moje dwa poprzednie porody to dwa zupelnie rozne scenariusze. Zastanawiam sie jak to sie teraz potoczy. Bardzo bym nie chciala byc cieta.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
agjot1979 wrote:Laurka szczerze to chyba nie mam 😀 ale co zrobić, teraz już za późno na takie rozkminy 😀
Ha ha ha! Co racja to racja!
Mama_Zuzia dziekuje. Ty zawsze milym slowem uraczysz.
Fajny kombinezon, ale ladnemu we wszystkim ladnie! Nie bylo tego samego tylko w jakichs bardziej letnich kolorach?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
andziaxs wrote:Laurka , Twój również cudny brzuszek , taki okrąglutki typowy na dziewczynke
Dziekuje kochana. To ciekawe, ze tak mowisz, bo mi sie wydaje, ze jest inny niz dwa poprzednie razy. Tylko w poprzednich ciazach nie robilam zdjec. Z pierwszej ciazy mam ze 4-5 zdjec, z drugiej nie wiem czy mam wiecej niz 1, wiec nie mam jak porownac.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja uważam, ze o sposobie porodu powinien decydować lekarz. Cesarskie cięcie to jest operacja, poważna operacja z przecięciem powłok skory, z naruszeniem narządów.. i w momencie jeżeli nie ma przesłanek medycznych do tego, żeby ta operacje robić i w ten sposób pomoc dziecku przyjść na świat tak żeby i ono i matka było zdrowe i żeby była to dla nich najlepsza opcja to absolutnie lekarze nie powinni się zgadzać na takie procedery cc pt „boje się, wiec chce cc”.
Poród jest to rzecz naturalna, fizjologiczna. Sam proces porodu naturalnego przygotowuje dziecko min poprzez florę bakteryjna przez która musi przejść. Dlatego cc ze względów medycznych- jak najbardziej tak i tu decyduje lekarz, natomiast taśmówka „zachcianek” absolutnie nie. Lekarz powinien być lekarzem- i jeśli nie ma przesłanek powinien decydować o opcji najlepszej dla swoich pacjentów. A tak niestety nie jest skoro wystarczy zapłacić i on zrobi co sobie kobieta życzy
Laurka- nie było właśnie. Patrzyłam pod katem chrzcin czy czegos, ale skoro teraz wbiłam się z tym brzuszkiem w S w zarze, to sadze ze po porodzie mógłby trochę na mnie wisieć. Fajne szpilki do tego i by było ok, ale jakoś nie wzięłamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 17:29
Mama_Staszka lubi tę wiadomość
-
animka899 wrote:Ja do cc miałam podpajeczynowkowe znieczulenie więc byłam świadoma i od razu mała dostałam na siebie i była że mną 4 h skóra do skóry także cudownie i nic nie straciłam jeśli chodzi o to w porównaniu do sn.
To dobrze, ze o to zadbano!
Cala ta rozmowa tylko mnie napelnila tesknota, zeby moc juz mala tulic do siebie.
Wczoraj wieczorem chcialam juz prac ubranka, ale jakos to sobie wyperswadowalam. Chociaz mysle, ze dluzej niz do drugiego tygodnia sierpnia czekac nie bede. Biore poprawke na to, ze gdyby mialo mi sie przytrafic to, co dwa lata temu, to z terminu na koniec wrzesnia moze sie nagle zrobic poczatek miesiaca. 3 tygodnie robi spora roznice.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya