Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
cytrynówka wrote:poczytałam o nim, z gondolą waży 14,5kg ze spacerówką 14,9kg... To nie jest lekki wózek
poza tym ze spacerówki dziecko nie jest w stanie samo wysiąść, jest tak wysoko wpinane siedzisko.
Ja ostatecznie kupuję Easywalkera, waży 10,8kg a na dalsze etapy mam Valco Sanp4 i on to w ogóle waży tylko 7kg
Jeżeli chcesz coś lekkiego z Quinny to popatrz może na Quinny Zapp Flex Plus. A jeśli innej firmy to popatrz na wózki Joolz albo Mutsy, mają o wiele lepszą amortyzację niż Moodd
Wow! Moj wozek zawsze mi sie ciezki wydawal, ale nie narzekalam, bo sie cieszylam, ze w ogole mam wozek z gondola i nie mialam tez do czego porownac. Teraz sprawdzilam w Internecie i wazy 9,9 kg. W takim razie ponad 14 w ogole sobie nie wyobrazam.
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka a ja to się zbieram do tego pisania do Ciebie i coś mi nie idzie...
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
cytrynówka wrote:poczytałam o nim, z gondolą waży 14,5kg ze spacerówką 14,9kg... To nie jest lekki wózek
poza tym ze spacerówki dziecko nie jest w stanie samo wysiąść, jest tak wysoko wpinane siedzisko.
Ja ostatecznie kupuję Easywalkera, waży 10,8kg a na dalsze etapy mam Valco Sanp4 i on to w ogóle waży tylko 7kg
Jeżeli chcesz coś lekkiego z Quinny to popatrz może na Quinny Zapp Flex Plus. A jeśli innej firmy to popatrz na wózki Joolz albo Mutsy, mają o wiele lepszą amortyzację niż Moodd
Już się zabieram za sprawdzaniedziękuję Kochana za opinię :* i innym dziewczynom również.
Tutek timer eco 3w1 - jeszcze ten mi dziś wpadł w oko, ale bardzo mało opinii o nim jest w internecie. -
nick nieaktualnymonkle wrote:Dargol ja w pierwszej ciąży brałam Acard 75mg do 37 tygodnia (też profilaktycznie ze względu na poronienie), teraz miałam włączony ze względu na hipotrofię pierwszego dziecka i mam odstawić w 34 tygodniu. Także nie wiem od czego to zależy. Może wtedy nie spodziewali się że tak szybko urodzę, a teraz mam duże prawdopodobieństwo że jednak tak, a jak dziewczyny pisały dość długo utrzymuje się on w organiźmie.
Joe Anna ja na tym etapie bym nie czekała czy się rozkręci czy nie. Prowadzę ciążę u dwóch lekarzy i oboje twierdzą, że w trzecim trymestrze każde plamienie to IP od razu. -
Mam termin cesarki na 28.08.
aannkka, Leksi, Ula_Lbn, Agusia_pia, andziaxs, Kaska, manda21, elvira, Mańka, Laurka, Jusi 28, cytrynówka, monkle, Karmazynova, stayaway, Dori777, marchev, magda.g85, AmyLee44, RudaAnna lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
My zamówiliśmy Adamex reggio 2w1 - zobaczymy, czy będzie fajny
Ja mam termin na 3 września i cały czas przeczucie, że będzie to sierpień.
Plus jest taki, że mamy już wszystko, co mocno mnie uspokaja
Jutro usg - nareszcie. Już nie mogę się doczekać, aż się dowiem jaki jest duży ten mój bąbelek.
joe anna, Mama_Zuzia, Leksi, Ula_Lbn, Laurka, manda21, Aster4n, cytrynówka, stayaway lubią tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
K878- fajnie ze już znasz dokładna datę
Zwichrowana- czekam na wieści od Ciebie jutromamy termin na ten sam dzień bo mi nie wiem czemu suwaczek spieszy o jeden dzień. I tak sobie myśle ze tez to pewnie będzie sierpień, choć ja to nawet bym wolała chyba przenosić haha
-
Mama_Zuzia wrote:K878- fajnie ze już znasz dokładna datę
Zwichrowana- czekam na wieści od Ciebie jutromamy termin na ten sam dzień bo mi nie wiem czemu suwaczek spieszy o jeden dzień. I tak sobie myśle ze tez to pewnie będzie sierpień, choć ja to nawet bym wolała chyba przenosić haha
Bo ja ustawiałam suwaczek na samym samym początku, a potem już nawet nie zmieniłam jak mi lekarz wyznaczył termin
Ja ostatnio miałam takie przemyślenia, że nie chciałabym 1 września bo to by skrzywdziło dziecko. Niby super bo urodziny i beznadzieja bo 1wszy dzień szkoły Hahaha!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 19:48
synuś
Tak, Warszawa, szpital sw Zofii. To będzie Równo 39 skończone.
1 września nie taki zły. Gorzej maja ci ze świat. Nawet jak się postarasz o osobny prezent to nie to samo. Ja mam urodziny w środku wakacji i tez słabo, nie ma kiedy zrobić imprezy, miesiąc później to nie to samo. a teraz to jak jestem na wakacjach i nie bardzo odbieram telefony to się rodzina obraza. Albo maja pretensje ze naciągam na kasę bo z zagranicy im nabijezwichrowana, cytrynówka lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Tak, Warszawa, szpital sw Zofii. To będzie Równo 39 skończone.
1 września nie taki zły. Gorzej maja ci ze świat. Nawet jak się postarasz o osobny prezent to nie to samo. Ja mam urodziny w środku wakacji i tez słabo, nie ma kiedy zrobić imprezy, miesiąc później to nie to samo. a teraz to jak jestem na wakacjach i nie bardzo odbieram telefony to się rodzina obraza. Albo maja pretensje ze naciągam na kasę bo z zagranicy im nabije
Ja mam urodziny w dzień dziecka i zawsze nie mogłam zrozumieć, czemu moja siostra dostaje tez prezent w moje urodziny, a ja w jej niesynuś
Moja koleżanka ze szkolnej ławki urodziła dziś córeczkę 😊
Ula_Lbn, Karola9316, monkle, k878 lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Zwichrowana dobre, dobre.
Ja mam spacerowke parasolke do samochodu euro card ezzo i tez polecam, nie ma ogromnego kosza na zakupy, ale na raczce mozna powiesic, bardzo zwrotna przy podjazdach na chodnik, lekka i rozklada sie prawie na plasko jak dziecko zasnie.
Mnie sie obcy ludzie pytaja czy rodze w tym rokuSyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
zwichrowana wrote:My zamówiliśmy Adamex reggio 2w1 - zobaczymy, czy będzie fajny
Ja mam termin na 3 września i cały czas przeczucie, że będzie to sierpień.
Plus jest taki, że mamy już wszystko, co mocno mnie uspokaja
Jutro usg - nareszcie. Już nie mogę się doczekać, aż się dowiem jaki jest duży ten mój bąbelek.
Gdyby dało się kupić adamexa sama gondole też bym go brała, dziś widziałam wersję zimową z mufkami na ręce, cudo. Bryła przypomina trochę ta moja upatrzona bexeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 20:40
zwichrowana lubi tę wiadomość
-
My wybraliśmy Joie Mytrax Signature - co prawda nie jest to jakiś designerski wózek, ale najbliższa przyjaciółka miała go rok temu, bardzo polecała. Miałam okazję testować i poszliśmy za sprawdzonym głosem + w sumie bardzo pozytywnymi opiniami w internecie
DDziewczyny z trombofilią - czy Wam też lekarze mówili, że ciąża nie może być za bardzo przenoszona i w razie gdyby poród nie rozpoczął się wcześniej to konieczna będzie patologia, kontrola i ew. wywoływanie?Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
Laurka wrote:Temat wozkow zawsze absorbujacy. Materace i lozeczka rowniez. A ja np. jestem ciekawa jakie torby na pieluchy wybralyscie? 😃
Torby na pieluchy?:p żadne. Ja osobiscie miałam rzeczy w koszu wózka i torba była mi zbędna