Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Zuzia wrote:Dori- kochana ja nie zamawiałam teraz materaca lateksowego ani bujaczka musiałaś mnie z kimś pomylić
Zazdroszczę tych wyjazdów nad morze! Gratuluje nowego tygodnia :*
Dziewczyny dziecko ma czas na odwrócenie się główka w dół do 36 tygodnia
Znaczy się nie teraz tylko kiedyś pamiętam coś wspominałaś że będziesz kupowaćmyślałam że już masz. Albo pomyliłam się
-
Laurka wrote:Ja w ten sposob sobie wywolalam pierwszy porod.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Cześć Dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ale dzisiaj weszłam i jak zobaczyłam post o pozycjach do przekręcania dziecka to muszę skomentować. Pytałam o to mojego ginekologa i powiedział, żeby absolutnie tego nie robić. Ze takie rzeczy to najwyżej na sali zabiegowej, pod kontrola. Podobno bardzo dużo dzieci jest owiniętych pępowina i takie próby zmiany pozycji na sile mogą się zle skończyć.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
witajcie
moje dziecię ostatnio t.j. w 32 tyg było już obrócone głową w dół, ale lekarz powiedział, że do porodu to ono wcale nie musi tak sobie teraz siedzieć ciągle - i tak może się obracać. z resztą chyba się to zgadza, bo raz czuję nogi na górze raz w dole
u nas też od 29tc wizyty co 3 tygodnie.
kurczę ja śpię w nocy jak zabitanie mam póki co żadnych problemów. skurcze w łydkach też się skończyły jedyne co to właśnie to takie napieranie i rwanie w dole brzucha przy zmianie pozycji - zwłaszcza przy zmianie z lewego na prawy bok chociaż ostatnio i tak jakby lepiej. no ale nasze dzieciaki już tak mało nie ważą więc co się dziwić
dziewczyny a czy drętwieją Wam dłonie? bo mi zaczęły zwłaszcza w nocy i zwłaszcza prawa i nie wiem czy to nie jest powiązane z tym, że ten nadgarstek przed ciążą bolał mnie z 2 lata a badania krwi, rtg i usg nic nie wykazało. -
Mama_Zuzia wrote:Hej Gomerka! Co u Ciebie? Opowiadaj!
Dori- nic się nie dzieje
W porządkuUSG 3 trym wyszło idealnie. Jedynie moja szyjka ma 30mm, ale jest twarda i zamknięta, także wg mojego lekarza nie ma powodów do paniki ani jakichś specjalnych zaleceń. Mam sobie po prostu odpuścić i darować jakies większe spacery czy intensywna aktywność. Na wszelki wypadek do następnej wizyty wychodzę tylko do sklepu
ale nic to, odbije sobie po wizycie mam nadzieje. Wszystko już mam kupione i teraz tylko zmuszam Starego do ogarnięcia moich zakupów i zrobienia pokoju dla Małej.
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
To ja zmienię temat.
Bylam wczoraj na wizycie u lekarza i zaczepiłam się o wynik TSH.
Ostatni wynik, sprzed ok tygodnia to 1.61 przy dawece euthyroxu 25mg.
Pytanie było czy mam dalej to brać, bo przed ciąża wyniki były w granicach 2.4-2.6.
Lekarka stwierdziła żeby brać bo będzie łatwiej zajść w ciąże no i nie będzie ttzeba zbijać tylko będzie już "gotowe". Lekarz internista.
Co o tym myślicie?
Edit: produkcja ogóreczków miodowych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 12:21
magda.g85, Jusi 28 lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hej dziewczyny, moja Marianka też nadal głową w górę i czekam aż się obróci.
Chciałam wam bardzo serdecznie polecić wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego. Ja byłam dziś na pierwszej wizycie ze względu na ból kręgosłupa, to że moja mama i siostra po porodach mają problem z nietrzymaniem moczu oraz na fakt, że chciałabym ochronić krocze przy porodzie. Było super. Odblokowała mój odcinek krzyżowy i żebra, dała ćwiczenia do wykonywania w domu a na następnej wizycie nauczy mojego męża jak ma mi pomagać. Mam do niej zaufanie, bo jest fizjoterapeutą, osteopatą i studiuje położnictwo. Widać, że zna się na rzeczy. Gdyby któraś była z Poznania i chciała skorzystać, to chętnie polecę, bo ja się czuję o wiele lepiej.klopsik, Dori777 lubią tę wiadomość
-
Vian ja Ci powiem, że w ciągu kilku lat leczenia tarczycy, jakiego lekarza bym nie spokała to każdy zaleca utrzymywanie TSH na poziomie 1 przy staraniach. Moje maksymalne tsh jakie miałam przed leczeniem ( mam hashimoto) było 2,4 i to już się lekarzom nie podobało.
Ponadto te widełki dla tsh jakoś 0,4-4, które podają laboratoria są dla różnych grup wiekowych. Dla kobiet w wieku rozrodczym zaleca się aby TSH było maksymalnie 1,5 a najlepiej bliżej 1. Ja na Twoim miejscu brałabym ten euthyrox nadal.VianEthel2 lubi tę wiadomość
-
Cytrynowka - quinny moodd grey. Ja się zakochałam wizualnie w tym wozku, oczywiście Pani w sklepie też nam go bardzo rekomendowała, że super lekki, ekstra się składa itp. A ja dopiero dziś zaczęłam czytać opinie i są bardzo podzielone. Podobno amortyzacji 0, dzidziuś w gondoli leci na dół wozeczka przez co musi nóżki podwijac. Nasza ulica jest nierówna- z kostki brukowej więc trochę się będziemy na niej "bujać", więc nie za bardzo mi się jednak podoba ta opcja..
cholera... Miała któraś z Was może jakieś doświadczenia z nim?
-
Spokojnie nie będę na siłę przekręcać. Chciałam tylko spytac o ćwiczenia które by Marcelinkę trochę zachęciły.
K878 miałam cc ale ze względu na zatrucie ciążowe.
Teraz czy pośladkowo się ułoży czy glówkowo i tak będzie cc ale przez 1.5 roku te ciągle kontrole ortopedyczne przy i tak wielu innych kontrolach ze względu na wczesniactwo wykańczały psychicznie
Martynka miała pieluszkę w zasadzie przez pierwszy okres na okrągło. Nie raczkowala. Późno zaczęła chodzić. Później już jak chodziła na kilka godzin dziennie trzeba było zakładać spodnie z wszytym klinem. Mam nadzieję że tym razem będzie wszystko ok. -
Stayaway- ja bardzo odradzam quinny mood- wygląd i to by było na tyle. Ja akurat korzystałam tylko ze spacerówki, ale opcja z gondola również jest dużym niewypałem bo koleżanka miała. Nie dość ze brak amortyzacji, mała gondola, to jest to generalnie wózek miejski. Wg mnie słaba zwrotność, mała budka w spacerówkę, mały kosz, a przy składaniu obcierał się stelaż na każdym kroku
ja odradzam osobiscie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 12:33