X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie o klocia juz sie przewijalo. Ja wiem o co chodzi, pamietam, ze mialam w poprzedniej ciazy, teraz tego nie odczuwam.
    Teraz czuje ogromny nacisk zupelnie jakby glowka zaraz miala wyjsc, ale najwyrazniej nic sie nie dzieje. Jakis nacisk mala na pewno wywiera.

Kaska tak recznie. A to dlatego, ze nie ma czegos takiego jak szybkie USG. Wizyty na USG sa umawiane osobno. I jesli przeczytalas reszte mojego wpisu to nawet nie chca mi robic USG wcale w tym trymestrze 😡

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr zawsze sprawdzał szyjkę na usg i nigdy nie zeszła poniżej 45mm. Dziś badal ręcznie i niby między 30 a 35mm. Ciekawe czy tak się skrocila czy to zależne od badania. Żadnych skurczów, twardnien itp nie miałam.

Łania, też mi się wydaje, że to za wcześnie. Ale jak zapytałam zdziwiona to dr odpowiedział tylko: "No najwyższy czas, już 30tc". A co dziwniejsze na skierowaniu na badanie mam 32 tc 🤔

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się w skończonym 33 tygodniu 😱🙈

Stayaway- fajnie ze dziadkowie tak zaangażowani, tez mam takie szczęście ze (zwłaszcza moi rodzice) szaleją na punkcie wnuków i trwonią na nie pieniądze haha :)

Laurka- a to dziady cholera no :/ rzeczywiście by się im stało jakby zrobili Ci to usg :/ masakra. Dobrze ze z szyjka wszystko w porządku. Na plusie nie masz dużo wcale, ale kontrolujcie te opuchlizny tutaj jak najbardziej popieram!:)

pola0909, andziaxs, Leksi, lgia1 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie śpią jak zabite?:p
    Tylko ja tu cierpię na krzyże i brak snu przez to rano?:p

Lenka, axie- czekamy na wieści, odezwijcie się dziewczyny!
    Vian- lepiej z piersią?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia ja nie śpię. Dzień dobry ;)

Miałam tak głupie sny, że się zmęczyłam tym spaniem tylko...

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi z tą szyjką. Pamiętam, że temat był tylko zastanawiałam się czy na tym etapie też u Was coś takiego występuje.

No właśnie, co tam u naszych szpitalnych dziewczyn?

Laurka doczytałam wszystko. Faktycznie dziady, że nie chcą zrobić. Nie udało Ci się ich jakoś wyprosić? Kiedyś pisałaś, że jest jedno na trymestr. Najważniejsze, że szyjka trzyma.

Stayaway w poprzedniej ciąży zrobili mi w szpitalu w 30 tygodniu i nawet nie powiedzieli hehe. Chyba Twój lekarz wie co robi ;) a szyjką bym się nie martwiła.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_zuzia, ja codziennie około 6 rano mam pobudkę, bo rozpoczynają się wycieczki kotów. Oba muszą przejść po mnie conajmniej 50 razy. Jeden zawsze próbuje mi oblizać cale czoło, a drugi ma jakaś wikse i nawala mnie z główki:D

Mama_Zuzia, Kaska, Jusi 28, cytrynówka lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha klopsik, wyobraziłam sobie tego co ma wikse hahah ;)

Ja wczoraj sprawdziłam i są wyniki biocenozy która miałam robiona tydzień temu na wizycie- i wszystko dobrze, nic nie wyhodowali także jestem bardzo zadowolona :)

Mańka, cytrynówka lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo, kochana tez mam problemy ze spaniem coraz gorzej doslownie z kazdym tyg. zwłaszcza gdy zmieniam pozycje bóle brzucha mam przy tym mimo to ze robię to żółwim tempie dosłownie.
    Ale jeszcze chwilka sie pomęczyć musimy i niedlugo przywitamy nasze maleństwa

Jak u was objawia sie czkawka u maluszków?
    Zastanawia mnie jedno bo od jakiegoś czasu mam takie jakby pulsowanie w dole doslownie przy biodrze za każdym razem to samo miejsce tak 2 do 3 razy dziennie po 2 minuty gdzies.... hmmm moze to nerw jakiś u mnie nie wiem sama przeciez nie mozliwe zeby dziecko uderzało tak. Pomyslalam ze moze to czkawka tez. W sumie czkawka gdy jest to dzieciątko cale troszke pod skakuje rytmiczne tak mi sie wydaje....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 07:48

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka A czemu mogłabyś mieć białko w moczu ? Ja też właśnie jadę na badania, mi dr mówiła że białko jest od ciśnienia. Może źle zrozumiałam.

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gbs ile jest ,,wazny" przed porodem? Bo wiem, ze nie moze byc za wczesnie, ale nie moge znalesc tej informacji.
    Stayway moze obstawia ze nie urodzisz w terminie lub po tylko wczesniej, albo ma taka praktyke, ze wczesniej zleca. Ja mam teraz wizyte po 4tyg w 32tc, z synem jak tak mialam to nastepna byla po 3tyg a nastepne po 2tyg czyli 35tc, 37tc i wiecej nie zdarzylam. Bliziutko juz do konca...

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusi 28 wrote:
    Hallo, kochana tez mam problemy ze spaniem coraz gorzej doslownie z kazdym tyg. zwłaszcza gdy zmieniam pozycje bóle brzucha mam przy tym mimo to ze robię to żółwim tempie dosłownie.
    Ale jeszcze chwilka sie pomęczyć musimy i niedlugo przywitamy nasze maleństwa

Jak u was objawia sie czkawka u maluszków?
    Zastanawia mnie jedno bo od jakiegoś czasu mam takie jakby pulsowanie w dole doslownie przy biodrze za każdym razem to samo miejsce tak 2 do 3 razy dziennie po 2 minuty gdzies.... hmmm moze to nerw jakiś u mnie nie wiem sama przeciez nie mozliwe zeby dziecko uderzało tak. Pomyslalam ze moze to czkawka tez. W sumie czkawka gdy jest to dzieciątko cale troszke poddkakuje rytmiczne tak mi sie wydaje....

Ja tak właśnie odczuwam czkawkę :) glownie buzia wtedy „podskakuje” wiec pewnie u Ciebie to to samo. Zreszta syna tak samo czułam, ale on znacznie czesciej ja miał. Chyba był większym żarłoczkiem i tak mu zostało do dzisiaj 😂

Jusi 28 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusi- moja też tak podskakuje na dole bk ma głowę na dole i to trwa 2-3 min i kk iec i kilka razy dziennie. Śmieszne uczucie to jest;)

Mama zuzia- ja nad ranem śpię najlepiej ale przed 6musze wstać odprawić męża i dziecko do wyjścia. Ja mam przerwy w spaniu w środku nocy,kolo 1-3. Wstaje siku i potem się walam po łóżku a raczej jak mój mąż mówi jak wieloryb po mieliźnie😂 i mam dziwne rozkminy. Ostatnio np. Wpadłam w panikę że w sumie to ja już torbę powinnam spakować jakby nie daj Boże coś się działo. I tak się nakrecilam że aż mąż sie obudził i ja mu mówiłam co musimy do tej torby kupić! Albo przypominam sobie że cos miałam w domu zrobić i spadam w panikę że jak mogłam tego nie zrobić i natychmiast rano muszę się tym zająć😂😂😂

Ja zbieram się do labu na badania bo w czwartek wizyta. Głównie będzie sprawdzać szyjkę bo jedzie na urlop i chciała żebym była spokojna że wszystko gra:D

Jusi 28, Mańka, cytrynówka, Dori777 lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia ja dopiero się obudziłam. Jeszcze w łóżku leżę bo nie mam ochoty wstać i żeby mnie znów kręgosłup bolał. Na zasttzyk idę koło południa.

Pierś jakby mniej twarda i nie boli tak mocno ale noe wiem czy to też nie zasługa tego zastrzyku. Potraktuję ją dziś tak samo. Masaż pod ciepłą wodą i laktator.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian- tylko z tym laktatorem to delikatnie żeby ci nie daj Boże nie pobudzil. Lepiej liście kapusty z lodówki rozliczone sobie przyłóż.

201512131765.png

201909081765.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już godzinę nie śpię, a poszłam spać koło 1 plus 3 pobudki nocne. Wczoraj byłam cała obolała po weselu i poprawinach, a dodatkowo po południu uderzyłam się w mały palec u stopy i do teraz trochę siny jest. Więc chodzę jak utykający pingwin. Dziś jak pierwszy raz w nocy wstałam do córki to chciałam tak szybko do niej pójść, a byłam w stanie zrobić tylko połowę normalnego kroku, jakby ciało mnie nie słuchało. Masakra.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-)

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs sprawdza się według karty ciąży między 33-37tc.

Animka sorry, że tak zapytam wprost, jak się odprawia męża rano?

Mój daje nam buziaka i chodzi na paluszkach, żeby nas nie obudzić.

klopsik lubi tę wiadomość

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gbs nie po 36? Mi ginka tak zaznaczyła, ze wszystkie wymazy tak zrobić.

Dziś wizyta kwalifikacyjna do Cc.

Co do bólu przy zmianie pozycji to ja ostatnio robię to metoda turlania. Na szczęście mamy duuuzo łóżko i mogę sobie na to pozwolić.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster- ja przede wszystkim ogarniam córkę, budzę ja, odsikuje, pomagam jej się ubrać. A mężowi robię kanapki do pracy. Tak, taka jestem staroświecka że to robię;) no i potem oni wychodzą a ja mam ciszę i spokój aż do 16;)

201512131765.png

201909081765.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet gdyby mi zlecił na następnej wizycie, to byłby wtedy 34tc, więc na pewno nie za późno, nawet jeśli obstawia, że urodze wcześniej, ale nie wiem na jakiej podstawie.

Moja też tak czka na dole, dosłownie pulsowanie:)
    Pamiętam jak to poczułam pierwszy raz to nie wiedziałam o co chodzi, mąż przyłożył rękę i stwierdził, że serduszko tak jej bije mocno 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 09:50

3jgx3e3koyqms61s.png
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ