Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo, ja po pobraniu krwi bo morfologie chciał gin a wizytę mam w czwartek, spojenie lonowe mnie boli ech przy obracaniu się w nocy boli i jak za szybko chodzę to też, ból skóry nadal mam, nie wiem czy minie czy nie, ogólnie co raz słabiej że mną, widocznie muszę zacząć się oszczędzać, tyle bym chciała zrobić a nie mam sił
-
Hej dziewczyny. U mnie też gorzej z wysypianiem.
Wzięłam się od rana za pranie ubranek. Wszystkich na pewno nie dam rady, ale chociaż część już będzie gotowych.
Czy u wszystkich Was dzieci są już glówkowo ułożone? Może znacie jakieś ćwiczenia, które pomagają się przekręcić?
-
stayaway, mi gin prywatnie powiedział, że teraz to już co 3 tygodnie (maksymalnie) będziemy się widzieć (i przed wizytą ktg będą mi robić), za to na NFZ co 4tygodnie.
Dla mnie też noce coraz cięższe, do 24 mała rozpychała się, wierciła i kopała w moje biedne żebro. Później zaczęły mnie łydki rwać i przewalałam się z boku na bok. Najlepiej śpi mi się nad ranem, gdy mąż pójdzie do pracy
Lena: 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
-
Ula_Lbn wrote:Hej dziewczyny. U mnie też gorzej z wysypianiem.
Wzięłam się od rana za pranie ubranek. Wszystkich na pewno nie dam rady, ale chociaż część już będzie gotowych.
Czy u wszystkich Was dzieci są już glówkowo ułożone? Może znacie jakieś ćwiczenia, które pomagają się przekręcić?
Ula w necie są pokazane ćwiczenia jak pomóc dziecku się przekręcić. Nigdy ich nie próbowałam, ale podobno skuteczne. Tylko, że dzieci czasami przekręcają się same później, więc może nie masz czym się przejmować -
Ja nie spie a jest 4 nad ranem
Moje dziecko od 22:00 obudzilo sie co godzine 6 razy z placzem lub rykiem. Nie wiem o co jej chodzi, ale juz ledwo daje rade. Takiego dziecka jesli chodzi o spanie nikomu nie zycze. Od urodzenia sen jest jej najwiekszym wrogiem08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Ja nie spie a jest 4 nad ranem
Moje dziecko od 22:00 obudzilo sie co godzine 6 razy z placzem lub rykiem. Nie wiem o co jej chodzi, ale juz ledwo daje rade. Takiego dziecka jesli chodzi o spanie nikomu nie zycze. Od urodzenia sen jest jej najwiekszym wrogiem
Ooo znam to skądś. Mój był identyczny. Zaczął przesypiać noce jak miał ze 3 lata i to też nie wszystkie. Do roku spał w dzień 4razy 15 min a w nocy budził się co godzinę -
Kaska niby jest jedno USG na trymestr, ale w tej mojej przychodni przy szpitalu jest taka polityka wlasnie, ze sa dziady, ktore trzeciego nie chca robic. W pierwszej ciazy musialam wyprosic u kogos, kto mnie normalnie nie przyjmowal i dlatego sie udalo. W drugiej ciazy jakos mialam bez proszenia sie o to. A ta teraz mi wyjechala, ze robia tylko jesli jest powod typu podejrzenie, ze dziecko nie rosnie prawidlowo.
A co do spania naszych dzieci - widze, ze niejedno nas laczy hahaha. Teraz ten sam termin porodu 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 10:42
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
stayaway wrote:Leksi, no właśnie wyszłam zaskoczona, bo myślałam, że po 30 tc wizyty są częstsze, a ja znów mam za 4tyg
A Ty??
Kaśka, u mnie też występują takie kłócia, z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o nie lekarza. Więc w sumie fajnie, że poruszyłas ten temat, bo też się uspokoilam
Super Laurka, widzisz niepotrzebnie się martwilas ta szyjka
Ze mną dziś była mama na wizycie - i powiek Wam, że Oliwka będzie miała kochana babcienakupowala małej smoczusie, kocyk, opaseczki, myjke do kąpieli i inne pierdoly
no i zdekralowali się z dziadkiem, że kupią wnusi wózek. Tzn wspominali coś na początku ciąży, ale od tamtego czasu była cisza, a nie chciałam naciskać. Myślałam, że kupimy go na pół bo oczywiście wymyśliłam sobie jeden konkretny model, który niestety do tanich nie należy i żaden inny mi się nie podoba od tamtego czasu, ale dziadki się upieraja, że wózek kupują oni sami i koniec. Tak więc możemy w końcu zamawiać
pochwal się jaki wózek wybraliście dla Oliwki
Co do wizyt, to ja miałam w skończonym 31tc, następna będzie w skończonym 35tc już z ktgi potem być może częstotliwość się zwiększy.
Kaśka, ja też mam takie kłucie sporadycznie, ale jak poczuję to aż zasyczę taki intensywny.
Klopsik ja mam to samo z kotamijeden napierdziela mnie nosem aż obrócę się na bok i wpuszczę go pod kołdrę, wtedy przytula się do brzucha i zasypia mrucząc
drugi chyba uważa, że muszę się cieplej ubierać do spania i robi za czapkę, śpi centralnie na poduszcze na mojej głowie
Ula_Lbn są ćwiczenia, które pomagają dziecku się obrócić, można pójść do osteopaty, który rozluźni powięzi miednicy i zrobi dziecku "miejsce"na obrót, działa też akupunktura, ewentualnie można zastosować obrót zewnętrzny dziecka. Jeżeli korzystasz FB to znajdź grupę " Błękitny poród", tam jest mnóstwo położnych i dziewczyn, które miały ten temat przerobiony z dobrym skutkiem
Idę dzisiaj na spotkanie z położną i doradcą laktacyjnym, ciekawa jestem tego spotkania i czy zmieni moje nastawienie do kolejnego KPchciałabym bardzo
klopsik lubi tę wiadomość
-
Elvira bialko w moczu moze wystapic od szeregu roznych przyczyn. Moze byc od chronicznego wysokiego cisnienia. Jest tez jednym z symptomow zatrucia ciazowego.
U mnie te objawy wystapily poprzednio dopiero po 30. tygodniu, wiec watpie, zeby teraz cos tam znalezli.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Co do GBS to u mnie jest badany okolo 36 tygodnia, ale kiedy by to badanie nie bylo zrobione, a wynik wyjdzie pozytywny, to jest wazny do konca. Wystarczy, ze raz wyjdzie pozytywny i traktuje sie do konca jako pozytywny i potem jest antybiotyk przy porodzie. W scenariuszu w ktorym odchodza wody trzeba jechac do szpitala natychmiast na sygnale.
U mnie wizyty teraz co 2 tygodnie. Nastepna juz 1. sierpnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 10:33
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Hej w końcu mam czas napisać ostatnio tyle się dzieje ze nie ogarniam 😆 a co dopiero jak będzie mały. Będę niedostępna miesiącami chyba 🙊
Wróciłam właśnie z pobrania krwi, mocz trochę było ludzi ale mnie przepuścili chociaż się nie prosiłam 😉
Moja Wika nadal śpi, szok 🙊🙊🙊🙊🙊🙊 normalnie wstaje 7,8.....
Powiem Wam ze najlepiej czułam się nad morzem mogłam łazić, łazić i nic a w Poznaniu trochę pochodzę i słabo mi... Czyli faktycznie coś ten klimat daje, jeszcze tarczyce mam to idealne miejsce dla mnieczuje się jak ryba w wodzie!
W piątek mam wizytę na 11.20 i chyba też ktoś wizytuje ze mną pamiętam
W sobotę znowu ruszamy nad morze tym razem Darłówko moje kochane❤️
Mama Zuzia mam sprawę do Ciebiewysłałabyś mi linka który materac lateksowy zamówiłas jaki model i ten bujaczek hybrydowy byłabym wdzięczna
No i witam się w 31 tccytrynówka lubi tę wiadomość
-
manda21 wrote:Jesli chodzi o odwrocenie sie glowa w dol to sprawdzone jest mycie podlog w klęku podpartym.
Na tym etapie to już bym odpuściła. A obrót zewnętrzny to moja gin kazała mi się popukać. Dużo z tych zabiegów kończy się natychmiastowa cesarka z przyduszeniem dziecka w tle lub naruszeniem łożyska.
Mojej właśnie się przebiły kły z jednej strony oba na raz. Był taki tydzień ze co chwile się budziła 22-2. Ale dentinox jej nie uspokajał tylko krople na brzuszek albo mleko wiec w sumie nie wiem o co chodziło.
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Dori- kochana ja nie zamawiałam teraz materaca lateksowego ani bujaczka musiałaś mnie z kimś pomylić
Zazdroszczę tych wyjazdów nad morze! Gratuluje nowego tygodnia :*
Dziewczyny dziecko ma czas na odwrócenie się główka w dół do 36 tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 10:59
-
Moja najlepsza przyjaciolke straszyli cesarka jak jej synek nie byl obrocony glowka w dol przy 36 tygodniu. Mowilam jej, zeby sie nie stresowala, bo sie jeszcze obroci w ostatnim momencie. I tak bylo. Obrocil sie jak byl gotowy wychodzic i dziewczyna miala porod ekspresowy bez zadnych problemow.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
manda21 wrote:Jesli chodzi o odwrocenie sie glowa w dol to sprawdzone jest mycie podlog w klęku podpartym.
Ja w ten sposob sobie wywolalam pierwszy porod.
Sorry, ze spamuje, ale nie jestem w stanie spac 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 11:06
manda21 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya