Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Komunikacja całkiem sporo tego wszystkiego, wspólnymi siłami udało się zrobić wyprawkę, super ze na wątku są takie cudowne osoby które wesprą człowieka w potrzebie, wśród ogólnej znieczulicy społecznej to jest naprawdę budujące 😊
marchev, VianEthel2, Komunikacja24, andziaxs lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Karola i jak tam sytuacja?
Komunikacja Ty masz więcej rzeczy ode mniesuper, że dziewczyny się tak postarały. czy czegoś dla dziecka albo siebie Ci coś brakuje?
Hmmm Wy tu już przyszykowane a ja nic prawie nie mam. Mam trochę ubrań, ale to bez szału. I tak się zastanawiam czy więcej kupować bo nie chcę przesadzić z ilością. Ooo i wkładki laktacyjne jeszcze mam, ale wzięłam bo mam siary trochę i gdybym gdzieś wychodziła to je nałożę, żeby nie było plam na bluzce
Marchev ja w pierwszej ciąży też nic nie miałam na tym etapiew dzisiejszych czasach jak się ma pieniądze to w jeden dzień można wszystko kupić. Tylko na raz to niezły wydatek
No i co u reszty ze skurczami? Axie, Lenka Anka i więcej nicków nie pamiętam. Odzywać się wszystkie.
-
Karola mocne kciuki za Ciebie i malucha i melduj się nam tutaj jak już będziesz po badaniu!
Komunikacja- no pięknie udało się dziewczynom rzeczy zebrać i to naprawdę całkiem sporo! Co z takich pilnych rzeczy potrzebujesz? Ode mnie pójdzie tez paczka tak jak obiecywałam, teraz się zabrałam za pranie wiec wypiore te rzeczy dla Was i będąKomunikacja24 lubi tę wiadomość
-
Karola oby po kroplowke Cię wypuścili i już wszytsko było ok. Abyście bezpiecznie wrócili do domu. Kij z urlopem Ty i maluch jesteście najważniejsi,nic innego nie powinno być ważniejsze od was. Trzymam kciuki.
Karola9316, VianEthel2 lubią tę wiadomość
-
Laurka oczko już dawno wygojone. Teraz biore zastrzyki na rwe kulszową 😂
Komunikacja super, że udało się tyle zebrać.Komunikacja24 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Karmazynova wrote:Ja kupiłam 8 par skarpetek 😁 myślę, że powinno wystarczyć na jakiś czas 😁
Słodkie mamy Dargol, Ula jak tam cukry? Nie wiem czy ktoś jeszcze ma cukrzycę ciążowa...
Dzięki ze pytasz:) Akurat wczoraj miałam kontrole u diabetologa. Dalej zalecił tylko dietę, bez insuliny. U mnie cukry po posiłkach są ok. Na czczo przeważnie tez ok ale raczej w wyższej granicy formy. Od 85 do 90. Sporadycznie 91, 92.
Ale muszę się pilnowac🙄😉 Trochę ciężko, ale są tez plusy, ze przez ostatnie 3 tyg. od ostatniej kontroli przytyłam tylko 1 kg.
Powiedział mi tez, ze chyba w Niemczech🤔🤔 ( nie jestem pewna) max. cukry na czczo u kobiet ciężarnych to 95, wiec jak bym tam mieszkała nie miałabym cukrzycy😉
A jak u Ciebie? Sama dieta czy insulina?
Mierzysz tez cukry raz w tygodniu między 2-4 w nocy? To podobno tez jest ważne, żeby nie było z kolei za dużego spadku cukru bo to podobno jeszcze bardziej nie zdrowe🙄
Ale upierdliwa dolegliwość. Mam nadzieje ze minie od razu po ciąży bo uwielbiam ciasta😍
-
Karola trzymam kciuki za uspokojenie sytuacji. Dobrze, że na ktg wszystko ok. Urlop będzie co roku, a cisza w tej chwili jest najważniejsza. Trzymam mocno kciuki
Kaśka ja właśnie kupuje na raty wyprawkę, by na raz nie był to mega wydatekale masz rację, jak ktoś ma wszystko wybrane to wystarczy przez internet wszystko zamówić za jednym zamachem.
-
Dargol wrote:Dzięki ze pytasz:) Akurat wczoraj miałam kontrole u diabetologa. Dalej zalecił tylko dietę, bez insuliny. U mnie cukry po posiłkach są ok. Na czczo przeważnie tez ok ale raczej w wyższej granicy formy. Od 85 do 90. Sporadycznie 91, 92.
Ale muszę się pilnowac🙄😉 Trochę ciężko, ale są tez plusy, ze przez ostatnie 3 tyg. od ostatniej kontroli przytyłam tylko 1 kg.
Powiedział mi tez, ze chyba w Niemczech🤔🤔 ( nie jestem pewna) max. cukry na czczo u kobiet ciężarnych to 95, wiec jak bym tam mieszkała nie miałabym cukrzycy😉
A jak u Ciebie? Sama dieta czy insulina?
Mierzysz tez cukry raz w tygodniu między 2-4 w nocy? To podobno tez jest ważne, żeby nie było z kolei za dużego spadku cukru bo to podobno jeszcze bardziej nie zdrowe🙄
Ale upierdliwa dolegliwość. Mam nadzieje ze minie od razu po ciąży bo uwielbiam ciasta😍
Super, że wystarczy u Ciebie sama dieta. Właśnie kiedyś już czytałam że w Niemczech normy na czczo są do 95.
Ja zaczęłam mierzyć cukry od poniedziałku. Do tej pory nie miałam przekroczenia na czczo, ale po śniadaniu miałam 2 przekroczenia. Wczoraj np ale to przed badaniami usg 3 trymestru. I zastanawiam się czy w grę nie wchodził stres. Bo kazały mi już wchodzić do gabinetu, a akurat wychodziła mi godzina po śniadaniu i na szybko robiłam pomiar i stres mógł mieć w tym rolę... Poprzednim razem jak mi wybilo to wstałam przed 7 a dopiero zjadłam śniadanie o 10.30, bo byłam oddać krew, a tam mieli jakąś awarię i musiałam długi czekać.. O 3 w nocy miałam cukier 88.