X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 34 tygodniu :)
    Karola trzymam kciuki za Ciebie.
    Dziewczyny ja też na raty kupuję wyprawkę ale szlag mnie już trafia.... co myślę, że już skończyłam to sobie o czymś przypominam :D

Masakra czuję wszystkie kości rąk. Nie mogę zgiąć palców. Dziś spałam z ortezą na nadgarstku to przynajmniej dłoń mi nie drętwiała.

Mam pytanie odnośnie podgrzewaczy do butelek. Może temat był ale zapytam. Macie jakieś sprawdzone?

zem3i09k945lhtw9.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a już chcesz kupować podgrzewacz? Nastawiasz się na mm? Podgrzewacz się dopasowuje do butelek, bo nie każda butelka wejdzie w każdy podgrzewacz. No oczywiście są uniwersalne.

A co się stało w rękę?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podgrzewacz avent i butelki tez uzywalam avent i kupilam jedna mala bo nie wiadomo co z cyckami bedzie.
    Ja dzis mam wizyte na 17:15 wiec prosze o kciuki zebym nie miala skierowania do szpitala.
    Ja noce mam okropne. Budze sie co chwile pachwiny bola masakra. Ehh. Jeszcze troche wytrzymam.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomnpon - jak nasze blizniaki ? :)

• Dargol Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova wrote:
    Super, że wystarczy u Ciebie sama dieta. Właśnie kiedyś już czytałam że w Niemczech normy na czczo są do 95.

Ja zaczęłam mierzyć cukry od poniedziałku. Do tej pory nie miałam przekroczenia na czczo, ale po śniadaniu miałam 2 przekroczenia. Wczoraj np ale to przed badaniami usg 3 trymestru. I zastanawiam się czy w grę nie wchodził stres. Bo kazały mi już wchodzić do gabinetu, a akurat wychodziła mi godzina po śniadaniu i na szybko robiłam pomiar i stres mógł mieć w tym rolę... Poprzednim razem jak mi wybilo to wstałam przed 7 a dopiero zjadłam śniadanie o 10.30, bo byłam oddać krew, a tam mieli jakąś awarię i musiałam długi czekać.. O 3 w nocy miałam cukier 88.

Jak mierzysz dopiero od poniedziałku to spokojnie. Musisz wyczuć jakie produkty powodują u Ciebie skoki. Każdy ma podobno inaczej. Przy śniadaniu bardzo ważne jest pieczywo. Ja zauważyłam, ze im bardziej urozmaicone śniadanie tym było gorzej 😣
    Myśle ze stres może wpłynąć na wynik. Ja z kolei miałam gorsze wyniki jak były te okropne upały. Myśle ze to tez miało wpływ.
    Powodzenia😉 może zostaną nam te zdrowe nawyki po ciąży i będziemy fit mamy😉😉😃 miłego dnia😉

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska no właśnie chciałam już kupić ten podgrzewać, bo ja to takie czarne scenariusze sobie układam, że mogę nie mieć tego pokarmu. Moja mama nie miała prawie w ogóle ani przy mnie ani przy mojej siostrze.
    A jeśli chodzi o ręce to ja mam jakiś problem z nadgarstkami- od 3 lat naprzemiennie boli raz jeden raz drugi :D obecnie boli prawy i prawa dłoń w nocy zaczęła mi drętwieć. Myślałam, że mam zespół cieśni, ale żadne badanie nigdy tego nie wykazało. Także taki urok :D

Agusia trzymam kciuki za wizytę. U mnie w nocy raczej ok chociaż jak wstaję do łazienki to porażka-jakby mi ktoś tam 4 cegłówki włożył.... chociaż w sumie tak trochę jest :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko laktator przygotuje żeby mąż miał pod ręką w razie czego bo po cc może na pocz ątku być gorzej. Nie kupuje butelek, mleka ani żadnych podgrzewaczy. Będę karmić i koniec;)

klopsik lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodki Jezu w morelach, moje krzyże rano po wstaniu i wieczorem wołają o pomoc hahaha w trakcie dnia jest ok a rano i wieczor czuje się jak stara babcia.

Agusia kciuki za wizytę!!
    Pom-pon hop hop!

Magda- podgrzewacz możesz zawsze kupić w ciągu jednego dnia wiec bym się tym tak teraz nie przejmowała :) nastaw się na kp jak rzeczywiście chcesz, bo czarne scenariusze Ci w tym nie pomogą kochana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 10:00

magda.g85 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Karola mocne kciuki za Ciebie i malucha i melduj się nam tutaj jak już będziesz po badaniu!

Komunikacja- no pięknie udało się dziewczynom rzeczy zebrać i to naprawdę całkiem sporo! Co z takich pilnych rzeczy potrzebujesz? Ode mnie pójdzie tez paczka tak jak obiecywałam, teraz się zabrałam za pranie wiec wypiore te rzeczy dla Was i będą :)
    Dziękuję ale chyba poza tymi ubrankami, których jeszcze ciutke brakuje( Np mam tylko 4 sztuki pajacyków 56)to już wszystko będę mieć. Rzeczy od Ciebie, plus jeszcze rzeczy typu przewijak, koszula nocna, podkłady, materacyk do wózka bo tam są gołe dechy i inne jeszcze rzeczy dostanę od Martynki właśnie. Także raczej na start będę miała co potrzeba, a potem już liczę na to, że ojciec dziecka dostanie alimenty i będę mogła systematycznie pokupowac dla maleństwa 62 rzeczy.
    Zapas pieluszek raczej mam bo 3 opakowania jedynek mam i 3 dwujek. Na prawdę ogromnie Wam dziękuję.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na życzenie męża napisałam na kartce co potrzebuje do szpitala i co dla małej trzeba dokupić i przyczepilam na lodówkę:) nie ma dużo, dosłownie 5 pozycji do kupienia i to takich głupot w sumie więc spokojnie ogarniemy:) jak wczoraj usłyszał konkretną datę to stwierdził że bierze się powoli za robienie stojaka pod kosz Mojżesza;)

201512131765.png

201909081765.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja- ale to jak ty bezrobotna jestes to tobie się będzie to kosiniakowe należało to fajny zastrzyk kasy co miesiąc to dasz radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 12:02

201512131765.png

201909081765.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia masz rację psychika robi swoje. położna też nam na to uwagę zwracała, aby się nie nakręcać negatywnie. odpuszczam , najwyżej potem się dokupi :D

animka brawo za podejście :D postaram się myśleć takimi samymi kategoriami :)

zem3i09k945lhtw9.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Ja tylko laktator przygotuje żeby mąż miał pod ręką w razie czego bo po cc może na pocz ątku być gorzej. Nie kupuje butelek, mleka ani żadnych podgrzewaczy. Będę karmić i koniec;)

A po co laktator jak butelki nie ma? Czym sie podaje odciagniete mleko mamy? Chyba czegos nie wiem lub nie rozumiem. Chyba ze od razu mrozicie na iles miesiecy do przodu i potem dodajecie do kaszek??

Magda my mamy jakis podstawowy i sluzy nam od lat. Wszystkie butelki pasuja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 11:59

magda.g85 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka- ale to tylko żeby pobudzić laktację. Ja nigdy nie sciagnełam więcej jak 5 ml:p a jak już by mi przyszło podać moje mleko to że strzykawki absolutnie nie z butelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 12:04

201512131765.png

201909081765.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka zwykle z laktatorem jest butelka i smoczek w zestawie.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Pomnpon - jak nasze blizniaki ? :)

Cześć Dziewczyny,
    Jestem jestem, w miarę ok u mnie :)
    Podczytuje Was, ale jakoś nie mam weny do pisania. Na razie nic się u mnie nie dzieje, ani pozytywnego ani negatywnego na szczęście.
    Żadnych skurczy ani boli nie mam więc super, we wtorek wizyta więc się dowiem jak tam moja szyjka. Chłopcy szaleją w brzuchu aż nie mogę spać, pachwiny bolą po chodzeniu dłuższym niż pół godziny więc normalka. :)
    Po wizycie 9 sierpnia kolejne będą już co tydzień.
    Jeszcze nic nie piorę ani nie układam, ruszamy z tym w sierpniu, wtedy też kupujemy foteliki.
    I tyle. Leżę, odpoczywam i odliczam tygodnie :) jestem bardzo nastawiona na kp, ale laktator i tak kupię. Mam już zresztą jakieś mini wycieki z piersi i w związku z tym nadzieję że jakiś pokarm będę mieć.
    Siedzę właśnie na plaży, ale dzisiaj już wracamy do domu.
    Po powrocie muszę zrobić napad na hm i kupić jakieś większe spodnie, bo w tych obecnych tyłek i uda ok, ale brzuch się w pasie nie mieści, może wreszcie jakiś stanik ciążowy upoluje.
    Wg mojej dr mam wytrzymać jeszcze minimum 4 tygodnie, ja bym chciała przynajmniej 6.
    Wiec oszczędzam się bardzo.

Pozdrowienia :)

marchev lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Laurka zwykle z laktatorem jest butelka i smoczek w zestawie.

Wiem, mialam trzy rozne laktatory.
    Moje pytanie dotyczylo bardziej kwestii: po co w ogole odciagac skoro butelki sa be?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol nie dziękuję i za Ciebie trzymam kciuki :)

Ja w poprzedniej ciazy wzięłam laktator do szpitala w razie braku pokarmu. Ale na szczęście nie był potrzebny i się laktacja sama rozbujała. Tym razem wlsnsie się zastanawiam czy zabrać od razu czy mąż dowiezie.

Poki co podgrzewacza nie kupuje. Jak coś to na początek termos, a jak będzie potrzebny podgrzewacz to dokupimy. Też się nastawiam na KP 😁 mam w razie w butelkę z aventu, która dostałam jako gratis przy usg 3 trymestru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 12:55

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej , witam sie również i dołączam do dziewczyn z bólem spojenia łonowego :/, pojawia sie przy dłuzszym chodzeniu , nie boli , ale jest odczuwalne wiec dopiero 30 stego wizyta i dopytam wtedy . Jak pomyśle sobie , że teraz znów upały od jutra to już wiem ,że bedzie cieżko . Komunikacja , ja tak jak wspominałam pod koniec lipca na początku sierpnia wysle paczke ,zaraz sie z narzeczonym przeprowadzamy takze juz jak sie wprowadzimy to na spokojnie spakuje i wysle ciuszki i rzeczy apteczne :)

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, nie czepiaj się, nie rozumiesz rodzimego klimatu tłumaczenia matkom co robią złe i jak należy, który wywołuje strach i niepewność w każdej dziedzinie.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ