Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
witam się w 34 tygodniu
Karola trzymam kciuki za Ciebie.
Dziewczyny ja też na raty kupuję wyprawkę ale szlag mnie już trafia.... co myślę, że już skończyłam to sobie o czymś przypominam
Masakra czuję wszystkie kości rąk. Nie mogę zgiąć palców. Dziś spałam z ortezą na nadgarstku to przynajmniej dłoń mi nie drętwiała.
Mam pytanie odnośnie podgrzewaczy do butelek. Może temat był ale zapytam. Macie jakieś sprawdzone?
-
Ja mam podgrzewacz avent i butelki tez uzywalam avent i kupilam jedna mala bo nie wiadomo co z cyckami bedzie.
Ja dzis mam wizyte na 17:15 wiec prosze o kciuki zebym nie miala skierowania do szpitala.
Ja noce mam okropne. Budze sie co chwile pachwiny bola masakra. Ehh. Jeszcze troche wytrzymam. -
Karmazynova wrote:Super, że wystarczy u Ciebie sama dieta. Właśnie kiedyś już czytałam że w Niemczech normy na czczo są do 95.
Ja zaczęłam mierzyć cukry od poniedziałku. Do tej pory nie miałam przekroczenia na czczo, ale po śniadaniu miałam 2 przekroczenia. Wczoraj np ale to przed badaniami usg 3 trymestru. I zastanawiam się czy w grę nie wchodził stres. Bo kazały mi już wchodzić do gabinetu, a akurat wychodziła mi godzina po śniadaniu i na szybko robiłam pomiar i stres mógł mieć w tym rolę... Poprzednim razem jak mi wybilo to wstałam przed 7 a dopiero zjadłam śniadanie o 10.30, bo byłam oddać krew, a tam mieli jakąś awarię i musiałam długi czekać.. O 3 w nocy miałam cukier 88.
Jak mierzysz dopiero od poniedziałku to spokojnie. Musisz wyczuć jakie produkty powodują u Ciebie skoki. Każdy ma podobno inaczej. Przy śniadaniu bardzo ważne jest pieczywo. Ja zauważyłam, ze im bardziej urozmaicone śniadanie tym było gorzej 😣
Myśle ze stres może wpłynąć na wynik. Ja z kolei miałam gorsze wyniki jak były te okropne upały. Myśle ze to tez miało wpływ.
Powodzenia😉 może zostaną nam te zdrowe nawyki po ciąży i będziemy fit mamy😉😉😃 miłego dnia😉 -
Kaska no właśnie chciałam już kupić ten podgrzewać, bo ja to takie czarne scenariusze sobie układam, że mogę nie mieć tego pokarmu. Moja mama nie miała prawie w ogóle ani przy mnie ani przy mojej siostrze.
A jeśli chodzi o ręce to ja mam jakiś problem z nadgarstkami- od 3 lat naprzemiennie boli raz jeden raz drugiobecnie boli prawy i prawa dłoń w nocy zaczęła mi drętwieć. Myślałam, że mam zespół cieśni, ale żadne badanie nigdy tego nie wykazało. Także taki urok
Agusia trzymam kciuki za wizytę. U mnie w nocy raczej ok chociaż jak wstaję do łazienki to porażka-jakby mi ktoś tam 4 cegłówki włożył.... chociaż w sumie tak trochę jest
-
Słodki Jezu w morelach, moje krzyże rano po wstaniu i wieczorem wołają o pomoc hahaha w trakcie dnia jest ok a rano i wieczor czuje się jak stara babcia.
Agusia kciuki za wizytę!!
Pom-pon hop hop!
Magda- podgrzewacz możesz zawsze kupić w ciągu jednego dnia wiec bym się tym tak teraz nie przejmowałanastaw się na kp jak rzeczywiście chcesz, bo czarne scenariusze Ci w tym nie pomogą kochana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 10:00
magda.g85 lubi tę wiadomość
-
Mama_Zuzia wrote:Karola mocne kciuki za Ciebie i malucha i melduj się nam tutaj jak już będziesz po badaniu!
Komunikacja- no pięknie udało się dziewczynom rzeczy zebrać i to naprawdę całkiem sporo! Co z takich pilnych rzeczy potrzebujesz? Ode mnie pójdzie tez paczka tak jak obiecywałam, teraz się zabrałam za pranie wiec wypiore te rzeczy dla Was i będą
Zapas pieluszek raczej mam bo 3 opakowania jedynek mam i 3 dwujek. Na prawdę ogromnie Wam dziękuję. -
Ja na życzenie męża napisałam na kartce co potrzebuje do szpitala i co dla małej trzeba dokupić i przyczepilam na lodówkę
nie ma dużo, dosłownie 5 pozycji do kupienia i to takich głupot w sumie więc spokojnie ogarniemy:) jak wczoraj usłyszał konkretną datę to stwierdził że bierze się powoli za robienie stojaka pod kosz Mojżesza;)
-
animka899 wrote:Ja tylko laktator przygotuje żeby mąż miał pod ręką w razie czego bo po cc może na pocz ątku być gorzej. Nie kupuje butelek, mleka ani żadnych podgrzewaczy. Będę karmić i koniec;)
A po co laktator jak butelki nie ma? Czym sie podaje odciagniete mleko mamy? Chyba czegos nie wiem lub nie rozumiem. Chyba ze od razu mrozicie na iles miesiecy do przodu i potem dodajecie do kaszek??
Magda my mamy jakis podstawowy i sluzy nam od lat. Wszystkie butelki pasuja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 11:59
magda.g85 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
marchev wrote:Pomnpon - jak nasze blizniaki ?
Cześć Dziewczyny,
Jestem jestem, w miarę ok u mnie
Podczytuje Was, ale jakoś nie mam weny do pisania. Na razie nic się u mnie nie dzieje, ani pozytywnego ani negatywnego na szczęście.
Żadnych skurczy ani boli nie mam więc super, we wtorek wizyta więc się dowiem jak tam moja szyjka. Chłopcy szaleją w brzuchu aż nie mogę spać, pachwiny bolą po chodzeniu dłuższym niż pół godziny więc normalka.
Po wizycie 9 sierpnia kolejne będą już co tydzień.
Jeszcze nic nie piorę ani nie układam, ruszamy z tym w sierpniu, wtedy też kupujemy foteliki.
I tyle. Leżę, odpoczywam i odliczam tygodniejestem bardzo nastawiona na kp, ale laktator i tak kupię. Mam już zresztą jakieś mini wycieki z piersi i w związku z tym nadzieję że jakiś pokarm będę mieć.
Siedzę właśnie na plaży, ale dzisiaj już wracamy do domu.
Po powrocie muszę zrobić napad na hm i kupić jakieś większe spodnie, bo w tych obecnych tyłek i uda ok, ale brzuch się w pasie nie mieści, może wreszcie jakiś stanik ciążowy upoluje.
Wg mojej dr mam wytrzymać jeszcze minimum 4 tygodnie, ja bym chciała przynajmniej 6.
Wiec oszczędzam się bardzo.
Pozdrowieniamarchev lubi tę wiadomość
-
Dargol nie dziękuję i za Ciebie trzymam kciuki
Ja w poprzedniej ciazy wzięłam laktator do szpitala w razie braku pokarmu. Ale na szczęście nie był potrzebny i się laktacja sama rozbujała. Tym razem wlsnsie się zastanawiam czy zabrać od razu czy mąż dowiezie.
Poki co podgrzewacza nie kupuje. Jak coś to na początek termos, a jak będzie potrzebny podgrzewacz to dokupimy. Też się nastawiam na KP 😁 mam w razie w butelkę z aventu, która dostałam jako gratis przy usg 3 trymestru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 12:55
-
Hej hej , witam sie również i dołączam do dziewczyn z bólem spojenia łonowego
, pojawia sie przy dłuzszym chodzeniu , nie boli , ale jest odczuwalne wiec dopiero 30 stego wizyta i dopytam wtedy . Jak pomyśle sobie , że teraz znów upały od jutra to już wiem ,że bedzie cieżko . Komunikacja , ja tak jak wspominałam pod koniec lipca na początku sierpnia wysle paczke ,zaraz sie z narzeczonym przeprowadzamy takze juz jak sie wprowadzimy to na spokojnie spakuje i wysle ciuszki i rzeczy apteczne
Komunikacja24 lubi tę wiadomość