X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 34 tygodniu :)
    Karola trzymam kciuki za Ciebie.
    Dziewczyny ja też na raty kupuję wyprawkę ale szlag mnie już trafia.... co myślę, że już skończyłam to sobie o czymś przypominam :D

Masakra czuję wszystkie kości rąk. Nie mogę zgiąć palców. Dziś spałam z ortezą na nadgarstku to przynajmniej dłoń mi nie drętwiała.

Mam pytanie odnośnie podgrzewaczy do butelek. Może temat był ale zapytam. Macie jakieś sprawdzone?

zem3i09k945lhtw9.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a już chcesz kupować podgrzewacz? Nastawiasz się na mm? Podgrzewacz się dopasowuje do butelek, bo nie każda butelka wejdzie w każdy podgrzewacz. No oczywiście są uniwersalne.

A co się stało w rękę?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podgrzewacz avent i butelki tez uzywalam avent i kupilam jedna mala bo nie wiadomo co z cyckami bedzie.
    Ja dzis mam wizyte na 17:15 wiec prosze o kciuki zebym nie miala skierowania do szpitala.
    Ja noce mam okropne. Budze sie co chwile pachwiny bola masakra. Ehh. Jeszcze troche wytrzymam.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomnpon - jak nasze blizniaki ? :)

• Dargol Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova wrote:
    Super, że wystarczy u Ciebie sama dieta. Właśnie kiedyś już czytałam że w Niemczech normy na czczo są do 95.

Ja zaczęłam mierzyć cukry od poniedziałku. Do tej pory nie miałam przekroczenia na czczo, ale po śniadaniu miałam 2 przekroczenia. Wczoraj np ale to przed badaniami usg 3 trymestru. I zastanawiam się czy w grę nie wchodził stres. Bo kazały mi już wchodzić do gabinetu, a akurat wychodziła mi godzina po śniadaniu i na szybko robiłam pomiar i stres mógł mieć w tym rolę... Poprzednim razem jak mi wybilo to wstałam przed 7 a dopiero zjadłam śniadanie o 10.30, bo byłam oddać krew, a tam mieli jakąś awarię i musiałam długi czekać.. O 3 w nocy miałam cukier 88.

Jak mierzysz dopiero od poniedziałku to spokojnie. Musisz wyczuć jakie produkty powodują u Ciebie skoki. Każdy ma podobno inaczej. Przy śniadaniu bardzo ważne jest pieczywo. Ja zauważyłam, ze im bardziej urozmaicone śniadanie tym było gorzej 😣
    Myśle ze stres może wpłynąć na wynik. Ja z kolei miałam gorsze wyniki jak były te okropne upały. Myśle ze to tez miało wpływ.
    Powodzenia😉 może zostaną nam te zdrowe nawyki po ciąży i będziemy fit mamy😉😉😃 miłego dnia😉

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska no właśnie chciałam już kupić ten podgrzewać, bo ja to takie czarne scenariusze sobie układam, że mogę nie mieć tego pokarmu. Moja mama nie miała prawie w ogóle ani przy mnie ani przy mojej siostrze.
    A jeśli chodzi o ręce to ja mam jakiś problem z nadgarstkami- od 3 lat naprzemiennie boli raz jeden raz drugi :D obecnie boli prawy i prawa dłoń w nocy zaczęła mi drętwieć. Myślałam, że mam zespół cieśni, ale żadne badanie nigdy tego nie wykazało. Także taki urok :D

Agusia trzymam kciuki za wizytę. U mnie w nocy raczej ok chociaż jak wstaję do łazienki to porażka-jakby mi ktoś tam 4 cegłówki włożył.... chociaż w sumie tak trochę jest :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko laktator przygotuje żeby mąż miał pod ręką w razie czego bo po cc może na pocz ątku być gorzej. Nie kupuje butelek, mleka ani żadnych podgrzewaczy. Będę karmić i koniec;)

klopsik lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodki Jezu w morelach, moje krzyże rano po wstaniu i wieczorem wołają o pomoc hahaha w trakcie dnia jest ok a rano i wieczor czuje się jak stara babcia.

Agusia kciuki za wizytę!!
    Pom-pon hop hop!

Magda- podgrzewacz możesz zawsze kupić w ciągu jednego dnia wiec bym się tym tak teraz nie przejmowała :) nastaw się na kp jak rzeczywiście chcesz, bo czarne scenariusze Ci w tym nie pomogą kochana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 10:00

magda.g85 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Karola mocne kciuki za Ciebie i malucha i melduj się nam tutaj jak już będziesz po badaniu!

Komunikacja- no pięknie udało się dziewczynom rzeczy zebrać i to naprawdę całkiem sporo! Co z takich pilnych rzeczy potrzebujesz? Ode mnie pójdzie tez paczka tak jak obiecywałam, teraz się zabrałam za pranie wiec wypiore te rzeczy dla Was i będą :)
    Dziękuję ale chyba poza tymi ubrankami, których jeszcze ciutke brakuje( Np mam tylko 4 sztuki pajacyków 56)to już wszystko będę mieć. Rzeczy od Ciebie, plus jeszcze rzeczy typu przewijak, koszula nocna, podkłady, materacyk do wózka bo tam są gołe dechy i inne jeszcze rzeczy dostanę od Martynki właśnie. Także raczej na start będę miała co potrzeba, a potem już liczę na to, że ojciec dziecka dostanie alimenty i będę mogła systematycznie pokupowac dla maleństwa 62 rzeczy.
    Zapas pieluszek raczej mam bo 3 opakowania jedynek mam i 3 dwujek. Na prawdę ogromnie Wam dziękuję.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na życzenie męża napisałam na kartce co potrzebuje do szpitala i co dla małej trzeba dokupić i przyczepilam na lodówkę:) nie ma dużo, dosłownie 5 pozycji do kupienia i to takich głupot w sumie więc spokojnie ogarniemy:) jak wczoraj usłyszał konkretną datę to stwierdził że bierze się powoli za robienie stojaka pod kosz Mojżesza;)

201512131765.png

201909081765.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja- ale to jak ty bezrobotna jestes to tobie się będzie to kosiniakowe należało to fajny zastrzyk kasy co miesiąc to dasz radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 12:02

201512131765.png

201909081765.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia masz rację psychika robi swoje. położna też nam na to uwagę zwracała, aby się nie nakręcać negatywnie. odpuszczam , najwyżej potem się dokupi :D

animka brawo za podejście :D postaram się myśleć takimi samymi kategoriami :)

zem3i09k945lhtw9.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Ja tylko laktator przygotuje żeby mąż miał pod ręką w razie czego bo po cc może na pocz ątku być gorzej. Nie kupuje butelek, mleka ani żadnych podgrzewaczy. Będę karmić i koniec;)

A po co laktator jak butelki nie ma? Czym sie podaje odciagniete mleko mamy? Chyba czegos nie wiem lub nie rozumiem. Chyba ze od razu mrozicie na iles miesiecy do przodu i potem dodajecie do kaszek??

Magda my mamy jakis podstawowy i sluzy nam od lat. Wszystkie butelki pasuja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 11:59

magda.g85 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka- ale to tylko żeby pobudzić laktację. Ja nigdy nie sciagnełam więcej jak 5 ml:p a jak już by mi przyszło podać moje mleko to że strzykawki absolutnie nie z butelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 12:04

201512131765.png

201909081765.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka zwykle z laktatorem jest butelka i smoczek w zestawie.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Pomnpon - jak nasze blizniaki ? :)

Cześć Dziewczyny,
    Jestem jestem, w miarę ok u mnie :)
    Podczytuje Was, ale jakoś nie mam weny do pisania. Na razie nic się u mnie nie dzieje, ani pozytywnego ani negatywnego na szczęście.
    Żadnych skurczy ani boli nie mam więc super, we wtorek wizyta więc się dowiem jak tam moja szyjka. Chłopcy szaleją w brzuchu aż nie mogę spać, pachwiny bolą po chodzeniu dłuższym niż pół godziny więc normalka. :)
    Po wizycie 9 sierpnia kolejne będą już co tydzień.
    Jeszcze nic nie piorę ani nie układam, ruszamy z tym w sierpniu, wtedy też kupujemy foteliki.
    I tyle. Leżę, odpoczywam i odliczam tygodnie :) jestem bardzo nastawiona na kp, ale laktator i tak kupię. Mam już zresztą jakieś mini wycieki z piersi i w związku z tym nadzieję że jakiś pokarm będę mieć.
    Siedzę właśnie na plaży, ale dzisiaj już wracamy do domu.
    Po powrocie muszę zrobić napad na hm i kupić jakieś większe spodnie, bo w tych obecnych tyłek i uda ok, ale brzuch się w pasie nie mieści, może wreszcie jakiś stanik ciążowy upoluje.
    Wg mojej dr mam wytrzymać jeszcze minimum 4 tygodnie, ja bym chciała przynajmniej 6.
    Wiec oszczędzam się bardzo.

Pozdrowienia :)

marchev lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Laurka zwykle z laktatorem jest butelka i smoczek w zestawie.

Wiem, mialam trzy rozne laktatory.
    Moje pytanie dotyczylo bardziej kwestii: po co w ogole odciagac skoro butelki sa be?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol nie dziękuję i za Ciebie trzymam kciuki :)

Ja w poprzedniej ciazy wzięłam laktator do szpitala w razie braku pokarmu. Ale na szczęście nie był potrzebny i się laktacja sama rozbujała. Tym razem wlsnsie się zastanawiam czy zabrać od razu czy mąż dowiezie.

Poki co podgrzewacza nie kupuje. Jak coś to na początek termos, a jak będzie potrzebny podgrzewacz to dokupimy. Też się nastawiam na KP 😁 mam w razie w butelkę z aventu, która dostałam jako gratis przy usg 3 trymestru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 12:55

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej , witam sie również i dołączam do dziewczyn z bólem spojenia łonowego :/, pojawia sie przy dłuzszym chodzeniu , nie boli , ale jest odczuwalne wiec dopiero 30 stego wizyta i dopytam wtedy . Jak pomyśle sobie , że teraz znów upały od jutra to już wiem ,że bedzie cieżko . Komunikacja , ja tak jak wspominałam pod koniec lipca na początku sierpnia wysle paczke ,zaraz sie z narzeczonym przeprowadzamy takze juz jak sie wprowadzimy to na spokojnie spakuje i wysle ciuszki i rzeczy apteczne :)

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, nie czepiaj się, nie rozumiesz rodzimego klimatu tłumaczenia matkom co robią złe i jak należy, który wywołuje strach i niepewność w każdej dziedzinie.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ