Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do wagi z usg mi sie pomylili o 20 gr
z synem ale dziewczynie z sali o orawie kilogram!
Ja jutro ostatnie pranie (rozek i wkladka do przewijaka) i prasowanie i jestem gotowa moge isc rodzictermin cc bede znala 5 spierpnia bo mam wizyte z lekarzem ktory bedzie robil cc.
U mnie w szpitalu po cc lezy sie do 5-6 dni nawet -
Ja też nic nie mam gotowe. Teraz jak znam termin cięcia to myślę że koło 15 sierpnia popiore,potem daje sobie 1.5 tug na prasowanie. Zawine w tetre i schowam do komody. Wózek przywiezie mąż ze wsi jak już sie mała urodzi żeby nie gracic w mieszkaniu.
-
Zazdroszczę Wam trochę, ze macie już daty godziny 0. Ja bardzo chciałabym rodzic naturalnie, ale boje się, ze to nie będzie 38, a bardziej 41 tydzień. I wiadomo - absolutnie nie chce, żeby Mała urodziła się przedwcześnie! Ale 38 brzmi zdecydowanie bardziej kusząco niż 41
Leksi lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ja również melduje sie po wizycie w 29 tc plus 4. Mały ma 1.300 g, żołądek dorósł do wieku ciąży, wiec się uspokoiłam, uffffff:)
Położenie poprzeczne, blizna trzyma, szyjka prawie 4 cm, długa i zamknięta, wiec bez stresu możemy wyjechać. Małopolsko odwiedzamy Was od poniedziałku:)
U nas wyprawka prawie zrobiona, zostały tylko jakieś tam moje fanaberie, których jakby nie było, to świat się nie skończy. Pranie zamierzam zrobić jakiś tak na początku sierpnia, chyba zebedzie gorąca, to poczekam 😉monkle, Laurka, stayaway, Karmazynova, Mama_Zuzia, pola0909, miczitanka, Kaska, Mańka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!! Pięknie rosną te Wasze Maluszki
Ja do szpitala też nie mam prawie nic, ale zamawiam mnóstwo innych bardzo potrzebnych rzeczy... dziś np przyszła do mnie paczka z lightboxem (super sprawa do pamiątkowych zdjęć), mata- również do pamiątkowych zdjęć, gdzie na środku leży dzidziuś, a w koło są liczby i zaznacza się ile ma miesięcy, no i zawieszka do smoczka - jest tak cudowna że muszę się nią tutaj pochwalić
Więc u mnie dużo rzeczy, mało konkretów 🤦♀️
Aaa, no i po ostatnich zdjęciach Poli z sesji ciążowej, tak się nimi zachwyciłam, że znalazłam jakąś tanią babeczkę, żeby po prostu też mieć pamiątkę i jutro o 10 będziemy się pstrykacMama_Zuzia, Leksi, pola0909, Mańka, k878 lubią tę wiadomość
-
Hej!!! 🌺
Jakis czas mnie tutaj nie było.. Podczytywalam, ale nie umiałam się wbić w rozmowę.
Gratuluję wszystkich pozytywnych wieści na wizytach, a za mamy szyjkowe niezmiennie trzymam kciuki.
Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich wpisów..
Dzis byłam na USG 3 trymestru. Młody rozwija się zdrowo, ma około 1700 g. Walczył by nie pokazać buźki trzymając garde. Jak tylko odsłonił rączki to lekarka starała się zrobić zdjęcie w 3d. Później miałam wizytę u prowadzacego, który stwierdził, że szyjka długa i trzyma.
Cukry mierze od poniedziałku. W poniedziałek mam wizytę kontrolna u diabetologa.
Co do wyprawki to mam już sporo rzeczy, myślę że w przeciągu najbliższych 2 tygodni powinnam zakończyć kupowanie, a w połowie sierpnia chce mieć już wszystko gotowe.
monkle, Laurka, Mama_Zuzia, Leksi, pola0909, manda21, Kaska, k878 lubią tę wiadomość
-
Mama_Zuzia, Leksi, stayaway, pola0909, monkle, miczitanka, Karmazynova, Mańka, Ann.., Annie80, k878 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
stayaway wrote:Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!! Pięknie rosną te Wasze Maluszki
Ja do szpitala też nie mam prawie nic, ale zamawiam mnóstwo innych bardzo potrzebnych rzeczy... dziś np przyszła do mnie paczka z lightboxem (super sprawa do pamiątkowych zdjęć), mata- również do pamiątkowych zdjęć, gdzie na środku leży dzidziuś, a w koło są liczby i zaznacza się ile ma miesięcy, no i zawieszka do smoczka - jest tak cudowna że muszę się nią tutaj pochwalić
Więc u mnie dużo rzeczy, mało konkretów 🤦♀️
Aaa, no i po ostatnich zdjęciach Poli z sesji ciążowej, tak się nimi zachwyciłam, że znalazłam jakąś tanią babeczkę, żeby po prostu też mieć pamiątkę i jutro o 10 będziemy się pstrykac
Ladne, ale moja pierwsza mysl to "choking hazard". Zatrzesienie malych elementow, ktorymi dziecko moze sie zakrztusic i udusic.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Co do przeklamania wagi USG, to mój pierworodny w dzień cc miał wagę 3580, a urodził się z waga 3080, więc przeklamanie o 500 g 😁🙈
Komunikacja jak będzie Ci jeszcze coś brakować to odezwij się. Postaram się dokupić coś symbolicznie i wysłać.
Dziewczyny już widziałam, że bardzo dużo Pomogły w kompletowaniu wyprawki. Jesteście najlepsze!co do pism o alimenty niestety nie pomogę. Nie miałam do tej pory doczynienia z takimi pisma i i niestety nic nie doradcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 21:01
Komunikacja24 lubi tę wiadomość
-
Leksi wrote:stayaway, gdzie zamawiałaś zawieszkę do smoczka? Cudowna jest
Laurka świetny kącik, super, że masz taka kochana pomocnicęA zawieszka jest bardzo porządnie zrobiona, myślę, że nawet gdybym ja ją szarpała to miałabym problem z rozwaleniem