X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Vian- będę zaciskać kciuki jak będzie dzień egzaminu :) oby mąż się odpłacił równie pięknymi urodzinami!

Monkle- daj znać po! Kciuki oczywiście są cały czas ✊🏼✊🏼✊🏼

Kaska- ja wzięłam bepanthen.

Pom-pon- niezmiennie Cię podziwiam ze w ogole masz sile pisac, ja nie raz to czytam i nawet nie mam siły tu naskrobac!

Przeczytałam w jakiejś aplikacji właśnie odnośnie trwającego 36tygodnia ze jest wzmożona produkcja relaksyny i stad bóle bioder (nawet nie czytałam nic specjalnie o tym tylko było) no i już mam odpowiedz czemu się czuje tak jak się czuje!
    Strasznie parno w Krakowie :/ zostały mi ostatnie rzeczy do zamówienia przez internet i wszystko mam, cieszę się ze wzięłam się ząb to przed 30 tygodniem bo w zasadzie po tym czasie to niewiele już ogarnelam z zakupów taka niemoc mam

To racja z tymi zakupami przed 30 TC, polecam zwłaszcza na przyszłość dla tych które będą miały bliźniaki :P wcześniej chciało mi się podjechać np po używany leżaczek, teraz drugi kupiłam nowy przez neta bo nie mam siły jeździć.

Mama Zuzia, jak będę na Twoim etapie to mogę już rodzić! Zazdroszczę że jesteś już Ty i kilka dziewczyn tak daleko. :)

Myslslam,że w związku z ciąża i podekscytowaniem związanym z oczekiwaniem na chłopaków moje 30 urodziny przejdą mi jakoś w sumie niezauważone. No nie. Jednak dotarlo. Za 3 tygodnie skończę 30 lat. Jak?? Ja??

I pomyśleć jeszcze że w święta BN sobie planowałam że na trzydziestkę co prawda nie będę mieć dziecka ale skocze że spadochronem i nauczę się windsurfingu na Fuercie.
    Ale spoko, przekładam to za rok. Życie jest nieprzewidywalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 12:40

Aster4n lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam na poczatku zasypki pozniej alantan lub alantan plus krem lub masc w zaleznosci od potrzeb, a jak cos sie dzialo to dopiero bephanten. Jeszcze fajny jest linomag.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam linomag- bepanthen i mam próbkę sudocremu.

Będę zaczynać od najlżejszego, a potem się zobaczy (jakie zaczerwienienie i czy dana maść pomaga )

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie coś pamiętałam o tym linomagu i go wzięłam (oprócz bapanthenu) :D dzięki dziewczyny

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam 2 prania dla malutkiej i już nie daje rady ten upał wykancza

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon- my oboje z mężem mamy w tym roku 30 lat. W grudniu gadaliśmy z kolegą DJ i wstępnie zamawialiśmy termin u niego właśnie na urodziny bo stwierdziliśmy że zaszalejemy na taką okazje i zrobimy małą imprezke z tańcami. No ale życie zadecydowało inaczej i bardzo się z tego cieszymy, a impreze zrobimy na 40-stke:D haha

Pom-pon lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tp w poprzedniej pechowej ciąży 3 dni przed 30 urodzinami. Potoczyło się inaczej, w urodziny ani nie rodziłam, ani nie byłam w ciąży - to była mega trauma. Imprezy nie było, będę świętowała tak hucznie dopiero 40. :)

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Laurka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie! Dopiero poniedzialek a ja jestem wycienczona. Weekend byl bardzo intensywny i ten tydzien tez bedzie pelen latania w rozne miejsca. Potem juz bym chciala zwolnic.

Kaska fajnie, ze pokazalas brzuszek! Obie wczoraj skonczylysmy 31. tydzien i tym samym weszlysmy w 8. miesiac :O

Andziaxs wszystkiego najlepszego. To sie okazalo, ze wczoraj urodzinki mialas Ty, moja Gaja skonczyla 2 latka i maz Vian tez swietowal. Chcialam Wam wczoraj wstawic zdjecie mojej slodkiej ksiezniczki, ale nawet minuty nie mialam zeby wejsc na forum.

Moje urodziny nie byly swietowane. Pol dnia poza domem z dziewczynkami, a potem i tak jeszcze tak do 15:30 konczylismy co sie dalo w pokoju dziewczynek.
    Ogolnie drugi raz mialam urodziny w mega zaawansowanej ciazy i to jest dosc ciezka sprawa ;)

Wczoraj rano bylismy cala rodzina w kosciele, bo zamowilam Msze za siebie i Gaje z okazji urodzin o blogoslawienstwa z tej okazji.

Rodzina meza po raz kolejny mnie rozczarowala, wrecz wkurzyla, bo tylko 2 zaproszone osoby przyjechaly! Tesciowa, ktora jest chrzestna Gai jest usprawiedliwiona, bo przechodzi chemioterapie i od 4 dni ma goraczke (wczesniej zapalenie pluc miala) i nie czula sie na silach. Ale zadzwonila i mowila, ze jej przykro (!), ze nie moze byc i powiedziala jaki prezent kupila.
    Natomiast siostra mojego meza i jej dzieci nie dosc, ze nie przyjechali, to nawet durnego sms nie wyslalo zadne z nich! Jak slowo daje w dzisiejszych czasach to nic nie kosztuje, zeby chociaz wiadomosc z zyczeniami wyslac! Ja zdziewczynkami co tydzien do szwagierki jezdze (godzina jazdy), bo ona sobie tak kilka lat temu wymyslila, zeby sie co srode spotykac, a ona olewa specjalna okazje jaka sa urodziny raz w roku. O chrzcie Gai pol roku temu nawet nie wspomne, ze bylo to samo, a to jest wydarzenie raz na cale zycie! Takze jak widzicie jestem wpieniona i powiedzialam mezowi, ze koniec naszego jezdzenia co tydzien do jego siostry, moga mnie w tylek pocalowac!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 15:14

andziaxs lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam, ze utyskujecie na bol bioder. Mnie biodra nie bola, ale za to ciagna i rwa mnie okropnie pachwiny wieczorami i w nocy.
    Oczywiscie lacze sie w bolu ze wszystkimi, ktore spac nie moga. Ja pol nocy zazwyczaj spedzam osobno. Zasniemy z mezem razem w lozku (jak on juz wroci z pracy), ale jak tylko sie obudze na siku, to juz zazwyczaj do lozka nie wracam, bo ciezko mi lezec na plasko i ide spac w rozkladanym fotelu. Chrapanie meza to jest dla mnie najmniejszy problem, bo akurat zrodlo problemu za spaniem i zasypianiem tkwi w czyms innym, wiec go nie obwiniam. Poza tym jest mi ciagle goraco w nocy, a moj maz jest chodzacym piecem. Dla mnie to jest zagadka natury, ze ten facet emanuje takim goracem. Wiec wlasnie tym bardziej ide do najchlodniejszego pokoju czesto w nocy spac.

Moje stopy i kostki sa juz w bardzo fatalnym stanie i lydki tez juz mam napuchniete jak balony. Wczoraj na koniec dnia polozylam sie na lozku, zeby wyciagnac bolace nogi i lzy mi zaczely cieknac po prostu ze zmeczenia, dyskomfortyu i bolu. Maz to zobaczyl i komentarz, ze lez, unies nogi, po co plakac? Chlop nie zrozumie.
    Ale przekonal mnie, zebym sobie wymoczyla stopy w wodzie z solami. Akurat mialam male opakowanie takiej soli z mieta, eukaliptusem i mentolem i powiem Wam przynioslo to ulge w pewnym stopniu, ale tylko ulge od zmeczenia, bo opuchlizny mi to nie zaleczy przeciez.

Chcialabym wytrzymac do 38. tygodnia, ale wczoraj wieczorem to tez mnie naszly czarne mysli, ze moge znowu nie dac rady :( Tak strasznie bym nie chciala, zeby historia sie powtorzyla. Nie chce wywolywania ciazy w 37. tyg. Ale widze po sobie, ze osiagnelam juz bardzo bolesny stan, gdzie ledwo czlapie i wszystko mnie boli. Cisnienie sama zmierzylam i bylo bardzo dobre. Ale wystarczy, ze wykryja slady bialka w moczu i zacznie sie dla mnie rownia pochyla. Oby nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 15:26

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka- o matko co za rodzinka. Współczuję....ja miałam taką akcję w grudniu na urodziny Oli. Było wiadomo miesiąc wcześniej kiedy będzie impreza. A nagle moja teściowa zaczęła wymyślać że szwagierki mają coś tam do zrobienia. I wszyscy na raty przychodzili. Najpierw moja mama,potem dopiero teście,dziecko było smutne bo zamiast wszyscy razem świętować to takie nie wiadomo co... Całe szczęście że się za wiele nie ma robiłam przy szykowaniu bo by mnie szlag trafił:p

Mój mąż co wieczór teraz robi mi wodę żebym sobie nogi wymoczyla,potem mi smaruje kremem i prz okazji masuje także zawsze na wieczór moje stopy mają relax:) ostatnio mi też maluje paznokcie u nóg bo ja już nie sięgam:p haha

201512131765.png

201909081765.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie sprzatnelam w lazience!! Haha skad u mnie sila?? Nie wiem :D ale juz mialam taki syf ze patrzec nie mogalm. Ale teraz leze i czuje jak jestem cala mokra :D ale idzie burza i bedzie chlodniej chyba :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie burza przeszła i od razu się zrobiło chłodniej, byle nie było jeszcze gorzej niż przed bo tak tez lubi bywac :/

Laurka- no ja już bym się u szwagierki nie pokazała, dla mnie chamstwo za chamstwo

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, nie zniosłabym. Mamy 21 wiek, pięciolatki mają telefony, a ktoś nie raczy poinformować że jednak go nie będzie. Z reguły jestem przeciwko jakimś odwetom, ale w Twojej sytuacji też bym już nie pojechała na cotygodniowe spotkanie. Oczywiście bez żadnego info o tym ;)

Doświadczone mamy, kupować laktator przed porodem czy tylko sobie wybrać i w razie potrzeby wysłać męża?
    Mam mętlik w głowie, ale ta potrzeba chyba tak czy siak zajdzie..

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    A ja wlasnie sprzatnelam w lazience!! Haha skad u mnie sila?? Nie wiem :D ale juz mialam taki syf ze patrzec nie mogalm. Ale teraz leze i czuje jak jestem cala mokra :D ale idzie burza i bedzie chlodniej chyba :)

Brawo Ty!
    Ja mam dzisiaj mega kryzys i czuję się wyrodna matka, bo nie chce mi się szykować rzeczy dla małych. A wręcz mnie wkurza że muszę to robić. Nie mam mocy.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Laurka, nie zniosłabym. Mamy 21 wiek, pięciolatki mają telefony, a ktoś nie raczy poinformować że jednak go nie będzie. Z reguły jestem przeciwko jakimś odwetom, ale w Twojej sytuacji też bym już nie pojechała na cotygodniowe spotkanie. Oczywiście bez żadnego info o tym ;)

Doświadczone mamy, kupować laktator przed porodem czy tylko sobie wybrać i w razie potrzeby wysłać męża?
    Mam mętlik w głowie, ale ta potrzeba chyba tak czy siak zajdzie..

Pytałam o to polozna i ogólnie mówiła, ze nie, w razie w wysłać męża, ale w przypadku bliźniaków doradzała od razu brać.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gomerka.
    Ktos jeszcze, coś? Żeby to dziadostwo nie było jeszcze tak drogie to bym nie miała rozkminy :P

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • elvira Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon ja też polecam od razu kupić. Teraz biorę do szpitala. Przy synu jakbym miała od razu to może uniknelabym zastoju i zapalenia. Według mnie to niezbędnik.

Ja mam elektryczny, dałam 200 zł więc niedużo w porównaniu do innych a dla mnie był ok. Masz opatrzony jakiś lepszej firmy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 18:01

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, dziękuję z życzenia, Tobie i Twojej córeczce Wszystkiego co Najlepsze dużo Miłości i Radości w życiu 🤗 ,co do rodziny to współczuję sytuacji , od czegoś są telefony żeby powiadomić...

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny! jak samopoczucie w te upały? ja zaczynam dzisiaj 34 tydz .... wszytko było by ok ale w nocy spac nie mogę

• animka899 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon- dla pojedynczej ciąży nie warto kupować od razu. Ja np wogole nie potrzebowałam. W wielu szpitalach są do wypożyczenia też. Ale przy blizniakach lepiej mieć od razu.jezeli jesteś nastawiona na kp to choć drogi bardzo to medela swing maxi podwójny. Moja kuzynka właśnie ma bliźniaki i chwali bardzo. Piją tylko jej mleczko.

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ