Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do laktatora to zależy co planujesz. Nawał zwykle jest na 3 dzień, jeśli dziecko nie zjada wszystkiego (też ciężko mi chwycić jak piersi to dwa kamienie) to laktator może okazać się przydatny, ale nie niezbędny, zawsze można ręcznie trochę upuscic przed karmieniem, by dziecku było łatwiej, a i po to by nie doprowadzić do zastoju. Ja przy pierwszym dziecku nie miałam, teraz kupiłam, ale z innego powodu (na czas migreny my dać dziecku odciagniete, i pozbyć się tego, które będę mieć biorac tryptany). No i na te cele mam ręczny.
Vian jak chcesz się odciąć to z listy rachunkowość, albo informatyka i ta obsługa terminali
-
Annie tyle, że higienistka jest 2-letnia a to mi się kłóci z planami powiększania rodziny
Annie80 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Vian- plany planami a życie swoje. Rób to co ci się przyda i co cię interesuje. A życie się poukłada. Mój mąż tak miał ze studiami. Odciagal bo nowa praca,bo chcemy dziecko,w końcu poszedł i bronił się w dzień naszego wyjścia ze szpitala. Życie pisze tak nieprzewidywalne scenariusze że nam się nie śniło.
Annie80 lubi tę wiadomość
-
VianEthel2 wrote:Annie tyle, że higienistka jest 2-letnia a to mi się kłóci z planami powiększania rodziny
Dokładnie, tak jak Animka radzi. Życie samo poukłada:) a w ciąży szkole możesz kończyć i tego Ci życzę z całego serca:)ale w tym przypadku od ludzi to się tak do końca nie odetniesz, chociaż jak maja otwarta buzie, to się nie odzywają, hmmm....
-
Dzięki dziewczyny, ale ja siebie na zajęciach nie widzę z ciążowym budyniem zamiast mózgu. Już to przerabiałam teraz przy prawie jazdy.
Właśnie zarezerwowaliśmy na przełom sierpnia/września wyjazd do Sztokholmu xDAnnie80 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
Vian-rozumiem, ale choć to zabrzmi okrutnie musisz zdawać sobie sprawę że może tak być że potem ani jednego ani drugiego nie będziesz miała w tym momencie w którym planujesz i możesz żałować. Ale rób co ci serce dyktuje. Ty sama wiesz najlepiej co ci odpowiada.
VianEthel2 lubi tę wiadomość
-
Ja tez jestem zdania ze nie ma co z czegos rezygnować bo planujemy coś za X czasu. Ja studia zaczęłam mając czteroletnie dziecko, teraz od poczęcia do końca 7miesiaca skończyłam drugi rok bez żadnych problemów, a miesiąc po porodzie będę wracać na uczelnie i bronić się mając dwójkę dzieci. Gdybym nie wzięła życia za rogi teraz bym była w tym momencie życia w którym byłam bez tego.
Kiedyś układałam wszystko pod planowanie dziecka, a tu psikus bo rok czasu w ciąże nie mogłam zajść. Gdybym odwlekała to wszystko bo myślałam ze potoczy się tak jak ja sobie zaplanowałam to bym straciła rok siedząc i czekając na spełnienie. Prawda taka, ze życie zawsze się ułoży- a nie ma co gdybać tylko robić to co się chce i jest możliwe do wykonania- nie da się wszystkiego w życiu zaplanować. I to jest zarówno frustrujace ale i powoduje to życie pieknymWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 20:29
Aster4n, Karmazynova, Annie80, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Wiem Animko, dziękuję za troskę :* 5 lat temu powiedziałam, że nie ma szans żebym kolejny raz się do jakiejś szkoły zapisała i co? Jednak będzie
A co do reszty planów to zobaczymy. Na pewno będę lepiej przygotowana niż teraz. Dzidziuś przyjdzie kiedy będzie jego pora, tak jak wcześniej. Jeśli będzie trzeba poczekać - trudno. Z Weroniczką też nie udało się od razu.
Wolę się sprawdzić na rocznej szkole i ewentualnie tu zagryźć zęby, że dam radę, niż wpakować na 2 lata i skończyć jak z administracją, w połowie.
Okolice Warszawy -
andziaxs wrote:Dziewczyny co na upierdliwe zaparcia ☹️ Kefir był, gorzka czekolada, sliwki, kawa i dupa nic nie działa. Chciałabym bez ingerencji czopkow. Pomocy 😩
Nie stosowałam, ale ginekolog mi poradził gdyby mi się powtarzało normogren. Tylko zacząć od mniejszej ilości bo może przeczyscic. O ile nie ma problemu z tarczycą to można stosować bo to są ziołaandziaxs lubi tę wiadomość
-
animka899 wrote:Andziax- a moczylas śliwki w wodzie na noc i rano wypić? Mnie koktajl pomaga z owoców i jogurtu naturalnego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 20:45
-
Andziaxs zjedz coś konkretnego, jakieś porządne mięsko na ciepło:) mi pomaga syrop lactulosum i jest dozwolony w ciąży.
Vian ja bym zaczęła z drugiej strony, poszukaj w okolicy miejsca, gdzie chcesz pracować, postaraj się dostać na rozmowę, być może taka rozmowa da Ci tylko informację czy dane studium/kurs im odpowiada jako potencjalnym pracodawcom, ale wg. teraz "papier" ma prawie każdy i pracodawcy często odrzucają kandydata, bo ma zbyt duże wykształcenie, czytaj oczekiwania również, a za mała praktykę.
no i oczywiście wysyłanie CV w ilości -"dziesiat" chociażby, żeby nabrać obycia na rozmowach rekrutacyjnych.
Powodzenia!andziaxs lubi tę wiadomość
-
Ja kiedys pilam wywar z liscia senesu. Dwie saszetki na pol szklanki wody i po ok 8 godz juz szlo tylko uwaga moze przeczyscic. Wiec mozesz wypic jedna saszetke np.
Vian dziewczyny dobrze prawia. Lepiej nic nie planowac pod ciaze ktora nie wiadomo czy bedzie tak jak chcemy.
andziaxs lubi tę wiadomość
-
Andzia U mnie na zaparcia kiszonki dają radę.
Vian mnie ciężko jest doradzić, ale myślę, że najlepiej jest się rozejrzeć za typem ogłoszeń o pracę. Jakich ogłoszeń jest najwięcej na dane stanowisko. Ja prawdopodobnie się przekwalifikuje po ciazy. Do tej pory pracowałam w księgowości, a skończęw tym roku 32 lata.
Laurka piękna córciaa jaka zadowolona
Pom-pon myślę, że to dobry pomysł z laktatorem. Na jaki się decydujesz?
andziaxs lubi tę wiadomość