Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na zaparcia nie pomagają stosowane powszechnie metody. Jabłka, kiwi, i suszone sliwki nic nie dają, kawa czasem ale nie zawsze, kefir czy maslanka zagryzania jakimś owocem też nic nie daje, przed chwilą zalałam śliwki, bo takiego sposobu jeszcze nie próbowałam, ciekawe czy pomoże. Zresztą przed ciążą od kilku (może kilkunastu) lat mecze się z jelitami więc to nic nowego u mnie... Przechodziłam już takie skręty jelit, że zawsze powtarzalam że teraz poród mi nie straszny, bo wilam się z bólu i płakałam! Do dziś nie wiem co mi jest, ale obiecałam sobie, że po ciąży już na poważnie tym się zajmę. Tylko przeraża mnie gastroskopia, a ta raczej będzie konieczna...
Dodatkowo od 2h jestem w malej panice, bo zaczęły mnie swędzieć stopy, jedna tak potwornie, że myślałam że ja do krwi rozdrapie, teraz po kąpieli jest lepiej, modlę się, żeby to nie była cholestaza.
Matko dziewczyny, za niedługo zaczniemy rodzić... Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej czeka mnie tyle wyzwań macierzyństwa, że nie wiem czy podołam... Jeszcze te czarne myśli krążące wciąż po głowie są okropne... Czemu ja zawsze muszę widzieć wszystko w czarnych barwach....Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
Karmazynova wrote:Andzia U mnie na zaparcia kiszonki dają radę.
Vian mnie ciężko jest doradzić, ale myślę, że najlepiej jest się rozejrzeć za typem ogłoszeń o pracę. Jakich ogłoszeń jest najwięcej na dane stanowisko. Ja prawdopodobnie się przekwalifikuje po ciazy. Do tej pory pracowałam w księgowości, a skończęw tym roku 32 lata.
Laurka piękna córciaa jaka zadowolona
Pom-pon myślę, że to dobry pomysł z laktatorem. Na jaki się decydujesz?
Kupiłam elektryczny Lansinoh na dwie piersi. Zobaczymy co to będzie.Karmazynova lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki
Pompon mysle ze w Twoim przypadku laktator na dwie piersi to dobry pomysl. Zobacz tylko czy musisz dokupic gorset do niego. Znajoma ma ten model i zachwala, tylko dodatkowo koszt gorsetu.
Ja tez sie zastanawiam czy wytrzymam do wrzesnia. Niby mam juz 33t a wedlug innego lelarza 32...
Czy dalej tylko ja nic nie mam ? Jakos obiecuje sobie codziennie zabrac sie za wyprawke lub zorganizowanie czegokolwiek, ale slabo mi wychodzi. Jedyne co ostatnio kupilismy to fotelik. Wzielismy pixel bo tylko taka baza pasowala do auta. Jednak fotelik super lekki i jestem bardzo zadowolona.
Dodatkowo wroclaw zamyka dwie porodowki (jedna gdzie chce rodzic) i mam stracha ze akurat w tym terminie cos sie zadzieje, moi lekarze takze ida na urlop w tym samym czasie... Byle by wytrzymac do 20sierpnia
Co do acardu mam odstawic 36t a heparyna do konca.
-
Lactulosa wypita raz za czas nie zrobi szkody i nie rozleniwi.
Ja dzisiaj po raz pierwszy od dawna przestałam cała noc z dwoma pobudkami na siku ale od razu zasypialam także cudownie:D dzisiaj ma być trochę chłodniej i cale szczęście bo wczoraj jakoś wyjątkowo mi źle było:p -
Dzień dobry !
Ale dobrze spałam dzisiaj
Witam się w ukończonym 35 tygodniu, zaczynam zabawę z 36 tygodniem ciąży 😳🙈😱 to już 9msc ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 06:51
Ann.., Agusia_pia, Jusi 28, Karmazynova, Laurka, Pom-pon, Agucha90s, Annie80, Mańka, cytrynówka lubią tę wiadomość
-
Marchev, powinni Ci wyznaczyć termin w I trym i tego się trzymać, z tego co wiem potem już się nie zmienia wieku ciążowego, nawet przy sterydach. Tez mamy ten fotelik. Tylko my już tez mamy cała wyprawkę
nie ma co zwlekać, z biegiem czasu będzie Ci się jeszcze mniej chciało. A to tez uspokaja, ze jesteś w razie czego przygotowana.
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ja jak zaczęłam kompletować, to myślałam "dobra- jedne większe zakupy i git". A potem "ojej to jeszcze i to jeszcze i to". Kasa szła, czas mijał a miałam wrażenie, że z tej listy wyprawkowej nic nie ubywa.
Także polecam się za to zabraćZwłaszcza jak ma się na oku konkretne rzeczy z konkretnych firm- to wtedy okazuje się, że wszystkiego nie kupi się w jednym sklepie
Jeśli chodzi o używane rzeczy, to też nie zawsze w danym momencie można znaleźć coś fajnego.
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Hej dziewuszki. Ja dzis bede pol przytomna bo moj pierworodny obudzil sie o 5:20 i juz sie bawil. Ehh
a i ja w nocy jakos zle spalam
takze dzis ledwo zyje juz o 8!
Dobrze ze ma byc dzis chlodniej ale po wczorajszym deszczu jest duszno -
Animka u nas dzis maja byc podobno burze po popudniu wiec zobaczymy. Oj ja juz chce max 20 stopni!
Ja jak wyprawke kompletowalam wyprawke dla syna to dlugo mi sie zeszlo ale ja szukalam okazji przecen itp dlatego zaczelam w listopadzie a termin mialam na kwiecienteraz trzy zamowienia i wizyta w rossmanie i gotowe
Atyde lubi tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:Hej dziewuszki. Ja dzis bede pol przytomna bo moj pierworodny obudzil sie o 5:20 i juz sie bawil. Ehh
a i ja w nocy jakos zle spalam
takze dzis ledwo zyje juz o 8!
Dobrze ze ma byc dzis chlodniej ale po wczorajszym deszczu jest duszno
A nie robi już drzemki w ciągu dnia? Bo jak tak to można pospać razem -
Wlaśnie się dziwię Laurka, że o tej porze na forum piszesz... u nas dziś goraco. Cieszę się, że pojechałam zalatwiać wcześniej niż planowałam. Za to po wczorajszych brzach ulicami płynęły rzeki! Samochody miały całe koła w wodzie..
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hejo, wróciłam z nad morza
nie powiem że wypoczelam bo chyba się nei da za dużo chodzenia i nogi bolały i spojenie lonowe ale przynajmniej dobrze jadłam, ja jestem biedna jak w środę pojechałam to się załatwilam dopiero w niedzielę ale to u mnie normalne wróciłam do domu i byłam 3 razy haha, teraz pranie, jeszcze mi linka pękła i pranie poszło w piach myślałam że zabije kogoś jak mi się napatoczy, póki co leżę przy klimie, ja ogólnie mogłabym już rodzic już mi ciężko i mi się już nie chce
-
Witam się i ja
Ojj ja też miałam wyjątkowo ciężka noc, a bardziej wieczór. Pokroilam papryczkę chili bez rękawiczek i myślałam że umrę tak mnie potem całe dłonie piekły. Nic nie pomagalo ani mleko, ani olej ani wódka. W końcu chyba ze zmęczenia zasnęłam z dłońmi wysmarowanymi śmietaną , ale przeeeszlo.
Marchev mam takie same zalecenia - acard do 36 tv a heparyna do końca plus 6 tyg w połogu.
Ja na zaparcia stosuje siemię lniane i zdrowe odżywianie. Dosypuje na kanapkę , warzywa albo do jogurtu z owocami.Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
AmyLee- fajnie ze przynajmniej dobrze pojadlas no i zawsze to zmiana otoczenia
Ja właśnie zjadłam śniadanie, wypiłam kawę i będę cały dzień oglądać seriale. Mój stary pojechał do Warszawy bo ma jakieś spotkanie z prezesem, młody w przedszkolu a ja będę leżeć do góry dupa
Jutro moja mama zabiera nam synka na wakacje na Mazury wiec się chłopak wybawi a my się steskniny, bo wracają 13 sierpniaAmyLee44 lubi tę wiadomość
-
Witam się z wami po wczorajszym bardzo intensywnym dniu. Razem z moim bratem i jego rodzinka zrobiliśmy dobie całodniowy wypad fo Torunia. Pojechaliśmy pociągiem żeby nasze dziewczynki miały frajdę, polazilismy, byliśmy w planetarium i wieczorem powrót. Myślałam ze mi nogi w d... wejdą, ale było warto, radość dzieciaków bezcenna. Dziś wybierzmy się na nasza miejska atrakcje, rejs statkiem po rzece, jutro już mąż do pracy wiec trzeba korzystać. Odebrałam tez wyniki na tego parvovirusa i ogromna ulga bo wychodzi na to ze mam przeciwciała!! Dzidziol jest bezpieczny, ufff! Jutro wizyta wiec dowiem się czegoś więcej. Dla wszystkich miłego dnia, a ja uciekam😊
lgia1, Kaska, Karmazynova, monkle, pola0909 lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009