X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zaparcia nie pomagają stosowane powszechnie metody. Jabłka, kiwi, i suszone sliwki nic nie dają, kawa czasem ale nie zawsze, kefir czy maslanka zagryzania jakimś owocem też nic nie daje, przed chwilą zalałam śliwki, bo takiego sposobu jeszcze nie próbowałam, ciekawe czy pomoże. Zresztą przed ciążą od kilku (może kilkunastu) lat mecze się z jelitami więc to nic nowego u mnie... Przechodziłam już takie skręty jelit, że zawsze powtarzalam że teraz poród mi nie straszny, bo wilam się z bólu i płakałam! Do dziś nie wiem co mi jest, ale obiecałam sobie, że po ciąży już na poważnie tym się zajmę. Tylko przeraża mnie gastroskopia, a ta raczej będzie konieczna...
    Dodatkowo od 2h jestem w malej panice, bo zaczęły mnie swędzieć stopy, jedna tak potwornie, że myślałam że ja do krwi rozdrapie, teraz po kąpieli jest lepiej, modlę się, żeby to nie była cholestaza.

Matko dziewczyny, za niedługo zaczniemy rodzić... Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej czeka mnie tyle wyzwań macierzyństwa, że nie wiem czy podołam... Jeszcze te czarne myśli krążące wciąż po głowie są okropne... Czemu ja zawsze muszę widzieć wszystko w czarnych barwach....

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova wrote:
    Andzia U mnie na zaparcia kiszonki dają radę.

Vian mnie ciężko jest doradzić, ale myślę, że najlepiej jest się rozejrzeć za typem ogłoszeń o pracę. Jakich ogłoszeń jest najwięcej na dane stanowisko. Ja prawdopodobnie się przekwalifikuje po ciazy. Do tej pory pracowałam w księgowości, a skończęw tym roku 32 lata.

Laurka piękna córcia :) a jaka zadowolona :)

Pom-pon myślę, że to dobry pomysł z laktatorem. Na jaki się decydujesz?

Kupiłam elektryczny Lansinoh na dwie piersi. Zobaczymy co to będzie.

Karmazynova lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • marchev Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki ;)

Pompon mysle ze w Twoim przypadku laktator na dwie piersi to dobry pomysl. Zobacz tylko czy musisz dokupic gorset do niego. Znajoma ma ten model i zachwala, tylko dodatkowo koszt gorsetu.

Ja tez sie zastanawiam czy wytrzymam do wrzesnia. Niby mam juz 33t a wedlug innego lelarza 32...

Czy dalej tylko ja nic nie mam ? Jakos obiecuje sobie codziennie zabrac sie za wyprawke lub zorganizowanie czegokolwiek, ale slabo mi wychodzi. Jedyne co ostatnio kupilismy to fotelik. Wzielismy pixel bo tylko taka baza pasowala do auta. Jednak fotelik super lekki i jestem bardzo zadowolona.

Dodatkowo wroclaw zamyka dwie porodowki (jedna gdzie chce rodzic) i mam stracha ze akurat w tym terminie cos sie zadzieje, moi lekarze takze ida na urlop w tym samym czasie... Byle by wytrzymac do 20sierpnia :)

Co do acardu mam odstawic 36t a heparyna do konca.

• andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję napewno syropu i herbatki, ja jestem taka że jak czuje ze siedzi mi w jelitach to odrazu brzuch też boli i szybko chce się tego stanu pozbyć a bywa że 3 dni nic... Najchętniej lyknelabym obstilax czy xenne i było by z głowy 😩

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lactulosa wypita raz za czas nie zrobi szkody i nie rozleniwi.

Ja dzisiaj po raz pierwszy od dawna przestałam cała noc z dwoma pobudkami na siku ale od razu zasypialam także cudownie:D dzisiaj ma być trochę chłodniej i cale szczęście bo wczoraj jakoś wyjątkowo mi źle było:p

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Ale dobrze spałam dzisiaj
    Witam się w ukończonym 35 tygodniu, zaczynam zabawę z 36 tygodniem ciąży 😳🙈😱 to już 9msc ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 06:51

Ann.., Agusia_pia, Jusi 28, Karmazynova, Laurka, Pom-pon, Agucha90s, Annie80, Mańka, cytrynówka lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev, powinni Ci wyznaczyć termin w I trym i tego się trzymać, z tego co wiem potem już się nie zmienia wieku ciążowego, nawet przy sterydach. Tez mamy ten fotelik. Tylko my już tez mamy cała wyprawkę :) nie ma co zwlekać, z biegiem czasu będzie Ci się jeszcze mniej chciało. A to tez uspokaja, ze jesteś w razie czego przygotowana.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaczęłam kompletować, to myślałam "dobra- jedne większe zakupy i git". A potem "ojej to jeszcze i to jeszcze i to". Kasa szła, czas mijał a miałam wrażenie, że z tej listy wyprawkowej nic nie ubywa.

Także polecam się za to zabrać :D Zwłaszcza jak ma się na oku konkretne rzeczy z konkretnych firm- to wtedy okazuje się, że wszystkiego nie kupi się w jednym sklepie ;) Jeśli chodzi o używane rzeczy, to też nie zawsze w danym momencie można znaleźć coś fajnego.

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki. Ja dzis bede pol przytomna bo moj pierworodny obudzil sie o 5:20 i juz sie bawil. Ehh :( a i ja w nocy jakos zle spalam :( takze dzis ledwo zyje juz o 8!
    Dobrze ze ma byc dzis chlodniej ale po wczorajszym deszczu jest duszno :/

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia pia- o jakbym chciała deszczu;p u nas jak zalało wszystko w sobotę tak teraz deszczu pewnie przez miesiąc nie zobaczymy:p

201512131765.png

201909081765.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka u nas dzis maja byc podobno burze po popudniu wiec zobaczymy. Oj ja juz chce max 20 stopni!

Ja jak wyprawke kompletowalam wyprawke dla syna to dlugo mi sie zeszlo ale ja szukalam okazji przecen itp dlatego zaczelam w listopadzie a termin mialam na kwiecien :) teraz trzy zamowienia i wizyta w rossmanie i gotowe :)

Atyde lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Hej dziewuszki. Ja dzis bede pol przytomna bo moj pierworodny obudzil sie o 5:20 i juz sie bawil. Ehh :( a i ja w nocy jakos zle spalam :( takze dzis ledwo zyje juz o 8!
    Dobrze ze ma byc dzis chlodniej ale po wczorajszym deszczu jest duszno :/

A nie robi już drzemki w ciągu dnia? Bo jak tak to można pospać razem :)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze choc jednej dobrej nocy. Ja spalam chyba niezle przez 2 godziny. Teraz jest 3 w nocy i nie spie juz od godziny. Najpierw obudzil mnie maz, potem dziecko.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie się dziwię Laurka, że o tej porze na forum piszesz... u nas dziś goraco. Cieszę się, że pojechałam zalatwiać wcześniej niż planowałam. Za to po wczorajszych brzach ulicami płynęły rzeki! Samochody miały całe koła w wodzie..

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian- zawsze jak patrzyłam że koła aut w wodzie to byłam w szoku, a w sobote Katowice były tak zalane ze auta po dachy były pozalewane, pod mostami wypompowywali wodę, no dramat był. Pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam.

201512131765.png

201909081765.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, wróciłam z nad morza :) nie powiem że wypoczelam bo chyba się nei da za dużo chodzenia i nogi bolały i spojenie lonowe ale przynajmniej dobrze jadłam, ja jestem biedna jak w środę pojechałam to się załatwilam dopiero w niedzielę ale to u mnie normalne wróciłam do domu i byłam 3 razy haha, teraz pranie, jeszcze mi linka pękła i pranie poszło w piach myślałam że zabije kogoś jak mi się napatoczy, póki co leżę przy klimie, ja ogólnie mogłabym już rodzic już mi ciężko i mi się już nie chce

3i49tv734kk70k5a.png
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ojj ja też miałam wyjątkowo ciężka noc, a bardziej wieczór. Pokroilam papryczkę chili bez rękawiczek i myślałam że umrę tak mnie potem całe dłonie piekły. Nic nie pomagalo ani mleko, ani olej ani wódka. W końcu chyba ze zmęczenia zasnęłam z dłońmi wysmarowanymi śmietaną , ale przeeeszlo.

Marchev mam takie same zalecenia - acard do 36 tv a heparyna do końca plus 6 tyg w połogu.

Ja na zaparcia stosuje siemię lniane i zdrowe odżywianie. Dosypuje na kanapkę , warzywa albo do jogurtu z owocami.

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee- fajnie ze przynajmniej dobrze pojadlas no i zawsze to zmiana otoczenia :)

Ja właśnie zjadłam śniadanie, wypiłam kawę i będę cały dzień oglądać seriale. Mój stary pojechał do Warszawy bo ma jakieś spotkanie z prezesem, młody w przedszkolu a ja będę leżeć do góry dupa :)
    Jutro moja mama zabiera nam synka na wakacje na Mazury wiec się chłopak wybawi a my się steskniny, bo wracają 13 sierpnia :)

AmyLee44 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami po wczorajszym bardzo intensywnym dniu. Razem z moim bratem i jego rodzinka zrobiliśmy dobie całodniowy wypad fo Torunia. Pojechaliśmy pociągiem żeby nasze dziewczynki miały frajdę, polazilismy, byliśmy w planetarium i wieczorem powrót. Myślałam ze mi nogi w d... wejdą, ale było warto, radość dzieciaków bezcenna. Dziś wybierzmy się na nasza miejska atrakcje, rejs statkiem po rzece, jutro już mąż do pracy wiec trzeba korzystać. Odebrałam tez wyniki na tego parvovirusa i ogromna ulga bo wychodzi na to ze mam przeciwciała!! Dzidziol jest bezpieczny, ufff! Jutro wizyta wiec dowiem się czegoś więcej. Dla wszystkich miłego dnia, a ja uciekam😊

lgia1, Kaska, Karmazynova, monkle, pola0909 lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Mi na zaparcia pomaga olej z siemia lnianego dodaje do kazdej sałatki zawsze działa.

Wiecie co ze czasem gdy moja malutka szaleje w brzuchu slychac pstrykniecia dziwne rzeczy powiem wam....

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ