X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- oczywiście że ostatecznie każda da siebie radę ale to normalne że w ciąży ma się takie leki i obawy i od tego też mamy to forum żeby o tym napisać. Ja normalnie też mam podejście że dam radę ale hormony robią swoje. Ciesz się że potrafisz tak na luzie i bez spiny o tym myśleć i totalnie się nie przejmujesz.

201512131765.png

201909081765.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa całą noc nie spałam, bo tak męczy mnie zgaga. Co się położę na prawym boku, to aż na wymioty mnie zbiera. Czekam na otwarcie apteki i idę po coś tam, co lekarka mi pozwoliła łykać a czego nie kupiłam wcześniej, bo po co... Oj Anka, Anka... 🤦‍♀️

Jestem tak zmęczona tą zgagą, że teraz wszystko mi obojętne, ale też czasami mam stracha. Najbardziej boję się, że braknie mi cierpliwości. Że będę zła, sfrustrowana i nie będę umiała sobie poradzić z tymi emocjami, że będę obwiniać o to, to nasze wyczekane i wytęsknione dziecko.

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Ann.. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka mi na zgagę pomagają migdały. Zjem kilka i za chwilę przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 06:53

Mańka lubi tę wiadomość

Miłosz 30.07.2019 cc
    48cm 2700 gram szczęścia 💙
    zem3i09ksajtfi0a.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula_Lbn wrote:
    Kaśka ja mogę Ci oddać całe opakowanie

Ula masz dopochwową 100? Z chęcią bym odkupiła. Tylko teraz mi powiedz jak my mamy się wymienić danymi. No i jakiś nr konta mi potrzebny;)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zgagę też migdały dawały ulgę, ale niestety na trochę. Mańka w sumie możesz spróbować. No i dieta jest ważna. Chociaż wiem po sobie, że nawet jak jesz małe porcje, a częściej i zdrowo bez cukru to i tak czasami dopada :/

Mańka lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!

Myślałam trzy tygodnie temu ze ból bioder i miednicy nie może być większy po nocy, oj każe się myliłam!
    Czuje się bardziej zmęczona niż wypoczęta tym spaniem 🙈

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, w migdały na pewno się zaopatrze po dzisiejszej akcji. Póki co, ratowałam się mlekiem, ale się skończyło 😭

I macie rację, to po weekendowym grzeszku. Skusiłam się na ciastko i teraz mam. A dobrze wiem, że mi nie wolno 😔

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Mańka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kogo ja oszukuję. To nie było ciastko, to był solidny kawałek pyszniutkiego czarnego lasu 😂

Kaska, Ann.., Annie80, andziaxs, marchev, Izoleccc, AnnaB. lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Kaska Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Kogo ja oszukuję. To nie było ciastko, to był solidny kawałek pyszniutkiego czarnego lasu 😂

Chociaż jakąś przyjemność miałaś :D
    Takie rzeczy to lepiej jeść do południa hehe. Bo mieć w nocy zgagę to coś strasznego. Już lepiej w dzień hehe

Mama Zuzia a coś robiła, że te biodra Cię tak bolą. Ja to czuję tylko nacisk główką młodego co mi się nie bardzo podoba. Już mam oczywiście milion złych myśli, że szyjka nie będzie trzymała. Eh. Kiedy ją się uspokoję ?

Laurka jak imprezy urodzinowe się udały?

Mańka lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska poczekaj te cztery tygodnie to zobaczysz :p miesiąc temu tez wydawało mi się życie piękne haha

Nacisk młodego będziesz już czuła, jakby nie było dzieci coraz większe i gdzieś musimy odczuwać te ich kilogramy :) spokojnie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 07:01

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Aaa całą noc nie spałam, bo tak męczy mnie zgaga. Co się położę na prawym boku, to aż na wymioty mnie zbiera. Czekam na otwarcie apteki i idę po coś tam, co lekarka mi pozwoliła łykać a czego nie kupiłam wcześniej, bo po co... Oj Anka, Anka... 🤦‍♀️

Jestem tak zmęczona tą zgagą, że teraz wszystko mi obojętne, ale też czasami mam stracha. Najbardziej boję się, że braknie mi cierpliwości. Że będę zła, sfrustrowana i nie będę umiała sobie poradzić z tymi emocjami, że będę obwiniać o to, to nasze wyczekane i wytęsknione dziecko.

Ktos tu napisal o wodzie zuber i ja kupilam, migdalow na noc bym nie zjadla, bo dla mnie sa za ciezkie, a ta woda na prawde dziala.

Mańka lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam sie w poniedzialek i zaczynam tym samym 35 tc! Ostatnia prosta!
    Mnie zgaga jakos nie meczy az tak jak z synem ale jak cos zjem ciezszego to zoladek boli. A ost maly jakos mi uciska na jelita i latam po 3-4 razy do wc na dwojke ehh.
    Milego dnia. U nas zapowiada sie parny dzien :/

pola0909 lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    Ktos tu napisal o wodzie zuber i ja kupilam, migdalow na noc bym nie zjadla, bo dla mnie sa za ciezkie, a ta woda na prawde dziala.

A można ją w ciąży? Bo są różne opinie. Jak ją stosujesz i w jakich ilościach?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Kaska poczekaj te cztery tygodnie to zobaczysz :p miesiąc temu tez wydawało mi się życie piękne haha

Nacisk młodego będziesz już czuła, jakby nie było dzieci coraz większe i gdzieś musimy odczuwać te ich kilogramy :) spokojnie :*

A no plecy mnie bolą, ale może przez to że 99% leżę to nie czuję tego co Wy. Albo tak jak mówisz jeszcze nie czuję. Z pierwszej ciąży nic takiego nie pamiętam to może i tym razem mnie ominie. Oby oby. Wystarczy, że mnie napiera.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje biodra, to nie jest sen, to jest walka o chwile odpoczynku. Ja chyba wyemigruje do drugiej sypialni, bo jeszcze jak mam całe łóżko dla siebie to jakiś jest, ale jak śpimy we 2 to masakra... cała noc tylko się obracam

k878, marchev lubią tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• k878 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, polubiłam przez przypadek. Ja tez tak mam, z tym obracaniem.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bolą biodra plus plecy.
    Wczoraj miałam apogeum rozchwiania emocjonalnego.
    Najpierw ryczałam bo sobie wymyśliłam kłótnie z mężem, potem ryczałam bo było mi niewygodnie i gorąco, a wieczorem mąż chciał mi poprawić humor i dać wcześniej prezent z okazji dzisiejszej rocznicy ślubu to się rozpłakałam, że taki duży i łkałam jak wariatka pół wieczoru.

W nocy obudził mnie duży ból podbrzusza, jakby miesiączkowy. Już byłam przerażona, że będę rodzic, ale przypomniało mi sie, że tez o takim pisałyście. Wzięłam nospe i przeszło.

Oby dziś było lepiej.
    W planach dentysta i chciałabym podjechać kupić biustonosz do karmienia.

Któraś z Was pisała, że najchętniej przespałaby ten czas do porodu. Tez tak mam. Nic mi się nie chce i bolą mnie nogi.
    Wczoraj jak byłam u rodziców to cały czas musiałam się tłumaczyć czemu nie jem i czemu nie chce jechać nad wodę. A po co mam jeść jak zaraz mi się wszystko cofa i mam olbrzymią zgagę a nad wodą byłoby mi niewygodnie siedzieć/leżeć/żyć.

Mam nadzieje, że chociaż Wy mnie rozumiecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 08:13

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka mam tabletki dopochwowe 100mg. Napisz mi w wiadomości adres to dzisiaj wyślę. Nie chcę pieniędzy. Leżą u mnie i pewnie ich już nie zużyje bo mam jeszcze drugie opakowanie 😉

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula_Lbn wrote:
    Kaśka mam tabletki dopochwowe 100mg. Napisz mi w wiadomości adres to dzisiaj wyślę. Nie chcę pieniędzy. Leżą u mnie i pewnie ich już nie zużyje bo mam jeszcze drugie opakowanie 😉

Ula napisałam wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwichrowana wrote:
    Mnie tez bolą biodra plus plecy.
    Wczoraj miałam apogeum rozchwiania emocjonalnego.
    Najpierw ryczałam bo sobie wymyśliłam kłótnie z mężem, potem ryczałam bo było mi niewygodnie i gorąco, a wieczorem mąż chciał mi poprawić humor i dać wcześniej prezent z okazji dzisiejszej rocznicy ślubu to się rozpłakałam, że taki duży i łkałam jak wariatka pół wieczoru.

W nocy obudził mnie duży ból podbrzusza, jakby miesiączkowy. Już byłam przerażona, że będę rodzic, ale przypomniało mi sie, że tez o takim pisałyście. Wzięłam nospe i przeszło.

Oby dziś było lepiej.
    W planach dentysta i chciałabym podjechać kupić biustonosz do karmienia.

Któraś z Was pisała, że najchętniej przespałaby ten czas do porodu. Tez tak mam. Nic mi się nie chce i bolą mnie nogi.
    Wczoraj jak byłam u rodziców to cały czas musiałam się tłumaczyć czemu nie jem i czemu nie chce jechać nad wodę. A po co mam jeść jak zaraz mi się wszystko cofa i mam olbrzymią zgagę a nad wodą byłoby mi niewygodnie siedzieć/leżeć/żyć.

Mam nadzieje, że chociaż Wy mnie rozumiecie.

Zwichrowana no rozumiem doskonale.
    Ty już masz bliżej niż dalej. Dasz radę ;)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ