Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny u mnie też ciężkie noce, ból pleców, bioder i brzucha
już kilka nocy śpię osobno bez męża, ponieważ jak udało mi się już zasnąć a M zaczął chrapać to myślałam, że go rozszarpie
bo nie dość , że tak ciężko mi zasnąć to jak już się uda to jemu włącza się chrapanie. Więc pomysł spania osobno u mnie akurat się sprawdza. A jeśli chodzi o nacisk dzieci to przyznam rację mama-zuzia moja niby tydzień temu 2130 to teraz pewnie ok 2300-2400 I niby nie jakaś duża a czuje ją przy każdym obrocie z boku na bok, przy każdej zmianie pozycji. A czasem potrafi tak boleśnie mi przyłożyć , że jak idę to aż mnie zgina w pół. Przyłączam się więc do grupy dziewczyn, która zapadłaby w sen do porodu.
-
U mnie wysiada biodro lewe, ból ciągnie przez pośladek i udo do kolana, czyli tak jakby rwą kulszowa. Pisze tak jakby, bo przechodzi po rozładowaniu, ale tylko na 2-3 dni.... moja masażystka twierdzi, ze mały na nerw uciska i stad te bóle , no nic zaczęłam 32 tc, wiec jeszcze trochę.
Jutro wizytuje u mojego gina, zobaczymy co tam u małego słuchać i może doczekam się już konkretnego terminu cc.
Co do lęków , jak to będzie, to tez czasem mnie nawiedzają, ale bardziej takie, co to będzie za rok, jak do pracy będę wracać. Młody do żłobka:( smutno mi, starszego szybciej zostawiałam, ale z babcia, która nie ukrywajmy jest teraz 11 lat starsza i juz nie da rady:( ja różnie pracuje, czasem 8 h, a czasem 10. Dodatkowo dojazd łącznie godzina, to min 9h jestem poza miejscem zamieszkania. Z pracy nie zrezygnuje, bo ja uwielbiam:) no nic, pocieszam się, ze jakoś to będzie...
-
Dziękuje wszystkim za życzenia :* rodzinne spotkanie zaliczone , torcik pyszny, na dobitke weszły lody naturalne wiec teraz ograniczanie cukrów
. Jutro wyprowadzka do nowego mieszkania , ja nie wiem jak damy rade w takie upały :o Jutro wizyta , mam nadzieje ,że wszytko w porządku tak jak powinno być
Co do bóli ja byłam pare dni temu u fizjoterapeutki ginekologicznej , rozmasowała mnie i teraz wszystko boli , a w czwartek bede miała zakładane tejpy bo od pośladków taki ból masakryczny aż do żeber ,że nie idzie wytrzymać , czuje sie jak geriatryk
. Miłego dnia dla wszystkich
-
Ja najgorzej się czuje po całym dniu wieczorami. Absolutnie wszystko mnie wtedy boli. W nocy obracam się na łóżku jak wieloryb:p a rano jest spoko. Dzisiaj w nocy nie dość że corcia do nas przyszła do łóżka bo stwierdziła że jej smutno to jakieś menele się tlukly u nas pod blokiem i tak się robudzilam że ponad 2h nie spałam....
-
Zwochrowana ja pisałam o tym przespaniu hahah. Na urlopie z tym wpychaniem jedzenia miałam tak samo. Babcia ciągle powtarzała " dziewczyno ty musisz jeść za dwie" tak mnie to irytowalo, że większość czasu siedziałam w pokoju. Ludzie starej daty tego nie rozumieją... Mnie na śniadanie w zupełności kromka starcza potem obiad, a kolacji to już wogole mi się nie chce
-
Marchev, ja póki co nie mam ktg i chyba będę mieć dopiero po terminie porodu, jeśli nie urodzę wcześniej. Bo mój lekarz ostatnio stwierdził, ze spotkamy się już tylko raz, w 36 tc, wszystko na ten moment jest książkowe, wiec nie widzi wskazańZ 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ja następna wizytę mam 7.08, potem 21.08 podejrzewam ze już ostatnia jak w ogole do niej dotrwam, nic mi nikt nie mówił o ktg a i ja się o to nie upominam bo nie pubie tego badania :p
-
ja mam wizytę 5.08, potem 16.08 ale taka krótką na sprawdzenie szyjki, bo lekarka na urlop wyjeżdża i chce być spokojna, że nic się złego nie dzieje. No i potem pewnie w pierwszym tygodniu września i 10 szpital. Także w sumie 3 wizyty;) Nie wiem czy teraz przy planowej cc to wcześniej będe chodzić na ktg. W poprzedniej ciąży miała chyba ze dwa razy ale po 36 tygodniu.
-
nick nieaktualnymonkle wrote:Czy mamy na forum dziewczyny z lekką wadą serca (dużo dodatkowych skurczów komorowych i nadkomorowych) i/lub lekką wadą siatkówki (odwarstwienie)? Dostałyście zielone światło od swoich lekarzy prowadzących i od specjalistów?
Bo u mnie się robi takie kombo (dokładając do tego cukrzycę i żylaki i nie obrócone jeszcze głową w dół dziecko), że mam obawy, że lekarz każe mi sobie wybić z głowy poród SN.
Ja mam taką wadę serca. Pamiątka po zapaleniu mięśnia sercowego. Wszystko zależy od wydolności organizmu ale ja i w poprzedniej ciąży i teraz mam skierowanie na CC planowe w ośrodku, który ma zaplecze kardiologiczne. -
Zwichrowana, ludzi nie zadowolisz. Ja mam według wszystkich mały brzuch. Taki mały ze żartuje ze za miesiąc termin. Wszyscy ginekolodzy-położnicy. Jedz dużo bo dlatego taki mały brzuch, dziecko glodzisz, tego nie jedz tyle bo to szkodzi (warzywa).
Pocieszam się ze równo 30 dni mi zostało
Niby taki upał a wkładka niemowlęca od fotelika mi od wczoraj nie wyschła...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Kaska ja też powinnam mieć trochę luteiny, to mogę podesłać.
Nie było mnie wczoraj - urodziny Męża, a tu do nadrobienia tyle czytania.'
Padłam wieczorem totalnie, bo od rana w biegu.
Najpierw 2 godziny jazdy, potem do sklepu, po tort (lodowy!), potem w domu przygotować, a od 15:30 już była impreza. Jeszcze wymyśliłam, że grilla zrobimy. Ciekawe co on dla mnie przygotujeGoście zmyli się koło 21... Mam totalnie dość, jeszcze rano musiałam umyć naczynia, bo wczoraj już nie dałam rady.
Aaa i zapisałam się na egzamin na prawko na 5.08 na 8:00Jeszcze nie panikuję, nie pewnie weekend będę mieć ciekawy. Trzymajcie kciuki!
Czy któraś z Was ma problemy z krzepliwością?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 11:02
monkle, Izoleccc lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Vian, dziękuję, ale już Ula mi wyślę, chyba że coś pozmienia to dam znać
3 mam kciuki za egzamin. A Ty jak się czujesz za kierownicą? Idziesz na pewniaka?
Ja na razie ktg nie miałam. Następna wizyta w 33 tyg to zapytam o to z ciekawości. W poprzedniej ciąży chodziłam, ale to była ciąża zagrożona i do tego łożysko 2stopnia.
Dziewczyny robię zakupy internetowe apteczne. I tu moje pytanie: co do pupy niemowlaka? Czym będziecie smarować? Ten bepanthen to jest mocny czy nadaje się na codzien? Tzn hmmm nie wiem czy codziennie będę smarować ale do szpitala coś każą przynieść...
-
Ogólnie to dobrze. Podbudowałam się ostatnio, bo mi dobrze szło parkowanie. Łuk to robię już w ciemno, ruszanie pod górkę tak samo. No generalnie instruktor mówi, że jak nie spanikuję to powinno być ok
Kaska, monkle, pola0909, Laurka, AnnaB., łania lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Izoleccc wrote:Ja mam taką wadę serca. Pamiątka po zapaleniu mięśnia sercowego. Wszystko zależy od wydolności organizmu ale ja i w poprzedniej ciąży i teraz mam skierowanie na CC planowe w ośrodku, który ma zaplecze kardiologiczne.
Dziękuję za odpowiedź. Ja żadnego zapalenia nie miałam, poszłam z kołataniami tak jak dziewczyny pisały i po holterze na 24h tak wyszło. Dużo masz tych skurczy dodatkowych?
Ogólnie poszłam do okulisty na pewniaka że dostanę zaświadczenie o braku przeciwwskazań do porodu sn (syna niecałe dwa lata temu tak urodziłam), a tu takie kwiatki. Czekam właśnie na laser w szpitalu, jestem po badaniach, lewe będą mi dziś laserować, nie wiadomo czy nie prawe w przyszłości też, bo wyszły jakieś zmiany.
Proszę o kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 11:30
VianEthel2 lubi tę wiadomość
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
VianEthel2 wrote:Kaska ja też powinnam mieć trochę luteiny, to mogę podesłać.
Czy któraś z Was ma problemy z krzepliwością?
Ja mam. Trombofili nie stwierdzono,a czasy krzepnięcia ciągle za male, pomimo heparyny.
U mnie w klinice jest duży nacisk na kontrolowanie tego. -
Dzień dobry dziewczyny. U mnie weekend minął niepostrzeżenie, ten upał mnie wykańcza. Jestem już bardzo powolna, męczę się błyskawicznie, w tym gorącu to już w ogóle. Nie mam mocy przygotowywać wyprawki, potrwa to wieki. Mój mez stwierdził że może dzięki temu nie wywołam willa z lasu przed terminem porodu
kolejna wizytę mam 9 sierpnia i będziemy już ustalać termin CC. Chociaż szczerze mówiąc wolałabym żeby zaczęło się samo, na kilka dni przed planowanym zabiegiem.
Wielki szacun dla tych z Was które mają już dzieci, nie wyobrażam sobie siebie w tym stanie jeszcze biegając za dwulatkiem.
Wymarudzilam sięco prawda jak już zasnę to śpię, ale najpierw jest przeprawa żeby znaleźć dobrą pozycję.
-
Vian- będę zaciskać kciuki jak będzie dzień egzaminu
oby mąż się odpłacił równie pięknymi urodzinami!
Monkle- daj znać po! Kciuki oczywiście są cały czas ✊🏼✊🏼✊🏼
Kaska- ja wzięłam bepanthen.
Pom-pon- niezmiennie Cię podziwiam ze w ogole masz sile pisac, ja nie raz to czytam i nawet nie mam siły tu naskrobac!
Przeczytałam w jakiejś aplikacji właśnie odnośnie trwającego 36tygodnia ze jest wzmożona produkcja relaksyny i stad bóle bioder (nawet nie czytałam nic specjalnie o tym tylko było) no i już mam odpowiedz czemu się czuje tak jak się czuje!
Strasznie parno w Krakowiezostały mi ostatnie rzeczy do zamówienia przez internet i wszystko mam, cieszę się ze wzięłam się ząb to przed 30 tygodniem bo w zasadzie po tym czasie to niewiele już ogarnelam z zakupów taka niemoc mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 12:14