X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie też ciężkie noce, ból pleców, bioder i brzucha :/ już kilka nocy śpię osobno bez męża, ponieważ jak udało mi się już zasnąć a M zaczął chrapać to myślałam, że go rozszarpie ;) bo nie dość , że tak ciężko mi zasnąć to jak już się uda to jemu włącza się chrapanie. Więc pomysł spania osobno u mnie akurat się sprawdza. A jeśli chodzi o nacisk dzieci to przyznam rację mama-zuzia moja niby tydzień temu 2130 to teraz pewnie ok 2300-2400 I niby nie jakaś duża a czuje ją przy każdym obrocie z boku na bok, przy każdej zmianie pozycji. A czasem potrafi tak boleśnie mi przyłożyć , że jak idę to aż mnie zgina w pół. Przyłączam się więc do grupy dziewczyn, która zapadłaby w sen do porodu.

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wysiada biodro lewe, ból ciągnie przez pośladek i udo do kolana, czyli tak jakby rwą kulszowa. Pisze tak jakby, bo przechodzi po rozładowaniu, ale tylko na 2-3 dni.... moja masażystka twierdzi, ze mały na nerw uciska i stad te bóle , no nic zaczęłam 32 tc, wiec jeszcze trochę.

Jutro wizytuje u mojego gina, zobaczymy co tam u małego słuchać i może doczekam się już konkretnego terminu cc.

Co do lęków , jak to będzie, to tez czasem mnie nawiedzają, ale bardziej takie, co to będzie za rok, jak do pracy będę wracać. Młody do żłobka:( smutno mi, starszego szybciej zostawiałam, ale z babcia, która nie ukrywajmy jest teraz 11 lat starsza i juz nie da rady:( ja różnie pracuje, czasem 8 h, a czasem 10. Dodatkowo dojazd łącznie godzina, to min 9h jestem poza miejscem zamieszkania. Z pracy nie zrezygnuje, bo ja uwielbiam:) no nic, pocieszam się, ze jakoś to będzie...

• Ann.. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 8.08 w Lidlu będą staniki do karmienia.

pola0909, Karola9316, cytrynówka lubią tę wiadomość

Miłosz 30.07.2019 cc
    48cm 2700 gram szczęścia 💙
    zem3i09ksajtfi0a.png
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wszystkim za życzenia :* rodzinne spotkanie zaliczone , torcik pyszny, na dobitke weszły lody naturalne wiec teraz ograniczanie cukrów :P. Jutro wyprowadzka do nowego mieszkania , ja nie wiem jak damy rade w takie upały :o Jutro wizyta , mam nadzieje ,że wszytko w porządku tak jak powinno być :D Co do bóli ja byłam pare dni temu u fizjoterapeutki ginekologicznej , rozmasowała mnie i teraz wszystko boli , a w czwartek bede miała zakładane tejpy bo od pośladków taki ból masakryczny aż do żeber ,że nie idzie wytrzymać , czuje sie jak geriatryk :P. Miłego dnia dla wszystkich :)

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen czy ja dobrze pamietam, ze ty tez masz kiepska sytuacje z mężem ?

Ja dzisiaj jestem pierwszy raz na ktg! Mam chodzic co dwa tygodnie hehe. Pozniej od 35t co tydzien. U was tez tak jest ?

• animka899 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najgorzej się czuje po całym dniu wieczorami. Absolutnie wszystko mnie wtedy boli. W nocy obracam się na łóżku jak wieloryb:p a rano jest spoko. Dzisiaj w nocy nie dość że corcia do nas przyszła do łóżka bo stwierdziła że jej smutno to jakieś menele się tlukly u nas pod blokiem i tak się robudzilam że ponad 2h nie spałam....

201512131765.png

201909081765.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwochrowana ja pisałam o tym przespaniu hahah. Na urlopie z tym wpychaniem jedzenia miałam tak samo. Babcia ciągle powtarzała " dziewczyno ty musisz jeść za dwie" tak mnie to irytowalo, że większość czasu siedziałam w pokoju. Ludzie starej daty tego nie rozumieją... Mnie na śniadanie w zupełności kromka starcza potem obiad, a kolacji to już wogole mi się nie chce

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem sama z bólem bioder :) uff, trochę mnie to pocieszyło haha
    Ja rano i wieczorem czuje się jakby ktoś mnie kijem okładał dosłownie ;)
    Ktoś dzisiaj wizytuje?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev, ja póki co nie mam ktg i chyba będę mieć dopiero po terminie porodu, jeśli nie urodzę wcześniej. Bo mój lekarz ostatnio stwierdził, ze spotkamy się już tylko raz, w 36 tc, wszystko na ten moment jest książkowe, wiec nie widzi wskazań

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja następna wizytę mam 7.08, potem 21.08 podejrzewam ze już ostatnia jak w ogole do niej dotrwam, nic mi nikt nie mówił o ktg a i ja się o to nie upominam bo nie pubie tego badania :p

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę 5.08, potem 16.08 ale taka krótką na sprawdzenie szyjki, bo lekarka na urlop wyjeżdża i chce być spokojna, że nic się złego nie dzieje. No i potem pewnie w pierwszym tygodniu września i 10 szpital. Także w sumie 3 wizyty;) Nie wiem czy teraz przy planowej cc to wcześniej będe chodzić na ktg. W poprzedniej ciąży miała chyba ze dwa razy ale po 36 tygodniu.

201512131765.png

201909081765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monkle wrote:
    Czy mamy na forum dziewczyny z lekką wadą serca (dużo dodatkowych skurczów komorowych i nadkomorowych) i/lub lekką wadą siatkówki (odwarstwienie)? Dostałyście zielone światło od swoich lekarzy prowadzących i od specjalistów?
    Bo u mnie się robi takie kombo (dokładając do tego cukrzycę i żylaki i nie obrócone jeszcze głową w dół dziecko), że mam obawy, że lekarz każe mi sobie wybić z głowy poród SN.

Ja mam taką wadę serca. Pamiątka po zapaleniu mięśnia sercowego. Wszystko zależy od wydolności organizmu ale ja i w poprzedniej ciąży i teraz mam skierowanie na CC planowe w ośrodku, który ma zaplecze kardiologiczne.

• k878 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwichrowana, ludzi nie zadowolisz. Ja mam według wszystkich mały brzuch. Taki mały ze żartuje ze za miesiąc termin. Wszyscy ginekolodzy-położnicy. Jedz dużo bo dlatego taki mały brzuch, dziecko glodzisz, tego nie jedz tyle bo to szkodzi (warzywa).

Pocieszam się ze równo 30 dni mi zostało ;)

Niby taki upał a wkładka niemowlęca od fotelika mi od wczoraj nie wyschła...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska ja też powinnam mieć trochę luteiny, to mogę podesłać.

Nie było mnie wczoraj - urodziny Męża, a tu do nadrobienia tyle czytania.'
    Padłam wieczorem totalnie, bo od rana w biegu.
    Najpierw 2 godziny jazdy, potem do sklepu, po tort (lodowy!), potem w domu przygotować, a od 15:30 już była impreza. Jeszcze wymyśliłam, że grilla zrobimy. Ciekawe co on dla mnie przygotuje ;) Goście zmyli się koło 21... Mam totalnie dość, jeszcze rano musiałam umyć naczynia, bo wczoraj już nie dałam rady.

Aaa i zapisałam się na egzamin na prawko na 5.08 na 8:00 :D Jeszcze nie panikuję, nie pewnie weekend będę mieć ciekawy. Trzymajcie kciuki!

Czy któraś z Was ma problemy z krzepliwością?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 11:02

monkle, Izoleccc lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, dziękuję, ale już Ula mi wyślę, chyba że coś pozmienia to dam znać :)
    3 mam kciuki za egzamin. A Ty jak się czujesz za kierownicą? Idziesz na pewniaka?

Ja na razie ktg nie miałam. Następna wizyta w 33 tyg to zapytam o to z ciekawości. W poprzedniej ciąży chodziłam, ale to była ciąża zagrożona i do tego łożysko 2stopnia.

Dziewczyny robię zakupy internetowe apteczne. I tu moje pytanie: co do pupy niemowlaka? Czym będziecie smarować? Ten bepanthen to jest mocny czy nadaje się na codzien? Tzn hmmm nie wiem czy codziennie będę smarować ale do szpitala coś każą przynieść...

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to dobrze. Podbudowałam się ostatnio, bo mi dobrze szło parkowanie. Łuk to robię już w ciemno, ruszanie pod górkę tak samo. No generalnie instruktor mówi, że jak nie spanikuję to powinno być ok :D

Kaska, monkle, pola0909, Laurka, AnnaB., łania lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • monkle Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Ja mam taką wadę serca. Pamiątka po zapaleniu mięśnia sercowego. Wszystko zależy od wydolności organizmu ale ja i w poprzedniej ciąży i teraz mam skierowanie na CC planowe w ośrodku, który ma zaplecze kardiologiczne.

Dziękuję za odpowiedź. Ja żadnego zapalenia nie miałam, poszłam z kołataniami tak jak dziewczyny pisały i po holterze na 24h tak wyszło. Dużo masz tych skurczy dodatkowych?

Ogólnie poszłam do okulisty na pewniaka że dostanę zaświadczenie o braku przeciwwskazań do porodu sn (syna niecałe dwa lata temu tak urodziłam), a tu takie kwiatki. Czekam właśnie na laser w szpitalu, jestem po badaniach, lewe będą mi dziś laserować, nie wiadomo czy nie prawe w przyszłości też, bo wyszły jakieś zmiany.
    Proszę o kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 11:30

VianEthel2 lubi tę wiadomość

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Kaska ja też powinnam mieć trochę luteiny, to mogę podesłać.

Czy któraś z Was ma problemy z krzepliwością?

Ja mam. Trombofili nie stwierdzono,a czasy krzepnięcia ciągle za male, pomimo heparyny.
    U mnie w klinice jest duży nacisk na kontrolowanie tego.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. U mnie weekend minął niepostrzeżenie, ten upał mnie wykańcza. Jestem już bardzo powolna, męczę się błyskawicznie, w tym gorącu to już w ogóle. Nie mam mocy przygotowywać wyprawki, potrwa to wieki. Mój mez stwierdził że może dzięki temu nie wywołam willa z lasu przed terminem porodu ;) kolejna wizytę mam 9 sierpnia i będziemy już ustalać termin CC. Chociaż szczerze mówiąc wolałabym żeby zaczęło się samo, na kilka dni przed planowanym zabiegiem.
    Wielki szacun dla tych z Was które mają już dzieci, nie wyobrażam sobie siebie w tym stanie jeszcze biegając za dwulatkiem.

Wymarudzilam się :D co prawda jak już zasnę to śpię, ale najpierw jest przeprawa żeby znaleźć dobrą pozycję.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian- będę zaciskać kciuki jak będzie dzień egzaminu :) oby mąż się odpłacił równie pięknymi urodzinami!

Monkle- daj znać po! Kciuki oczywiście są cały czas ✊🏼✊🏼✊🏼

Kaska- ja wzięłam bepanthen.

Pom-pon- niezmiennie Cię podziwiam ze w ogole masz sile pisac, ja nie raz to czytam i nawet nie mam siły tu naskrobac!

Przeczytałam w jakiejś aplikacji właśnie odnośnie trwającego 36tygodnia ze jest wzmożona produkcja relaksyny i stad bóle bioder (nawet nie czytałam nic specjalnie o tym tylko było) no i już mam odpowiedz czemu się czuje tak jak się czuje!
    Strasznie parno w Krakowie :/ zostały mi ostatnie rzeczy do zamówienia przez internet i wszystko mam, cieszę się ze wzięłam się ząb to przed 30 tygodniem bo w zasadzie po tym czasie to niewiele już ogarnelam z zakupów taka niemoc mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 12:14

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ