Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam brata 11mcy mlodszego i jak paradowalismy na dzien mechanika w beretach to sie koledzy taty pytali czy to te blizniaczki (a blizniaczki dopiero co sie urodzily wtedy). Takze ten
sie smialam ze mam ,,siostre blizniaczke"
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Mama_Zuzia ja nie wiem co te nasze dzieci w genach mają
chociaż jak naniosłam sobie wagę na wykres to i tak jest bliżej teraz 50 niż 95 centyla.
hmmm moja mama przenosiła i mnie i siostrę- poród w okolicach 42 tyg. jeśli miałoby tak być w moim przypadku to średnio sobie to wyobrażam- mały pewnie będzie ważyć już ok. 5kg albo i więcej -
Ja już po wizycie, młody ma 2360g, łożysko ze zwapnieniem ale jeszcze daje rade bo przepływy ok. Ze względu na nie mam robić ktg co tydzien, następna wizyta za 3 tygodnie i wtedy konkretnie ustalimy termin cc, ale będzie między 2 a 6 września.
manda21, Laurka, Ula_Lbn, marchev, magda.g85, pola0909, lgia1, Karmazynova, monkle, elvira, andziaxs, k878, Annie80, Izoleccc lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Agjot- no i kolejna z terminem porodu będziesz
super ze wszystko ok i póki co łożysko daje radę! twój maluch tez dorodny
Manda- to wychowywaliście się w jednym momencie praktycznie, wow
Magda.g- ja właśnie jak patrzyłam na siatki które gdzieś znalazłam w internecie to bliżej tego 90 centyla, no ale może zwolnią te maluchy albo jakieś przekłamania usg robią :p
No nie mogę, chodzę i macam mimo ze to nie pierwsze moje zakupy dla małej 😂 przytulanka się jej na kij przyda ale nie mogłam się powstrzymać bo jest przeciwna!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 18:59
-
Sorry, ze ja sie jakos na raty odnosze do dzisiejszych postow i nie po kolei...
Pom-pon a moge zapytac ile w PLN ta poduszka do karmienia kosztuje, ktora Ci polecilam? Ja jej uzywalam przy pierwszej corce, a potem ja oddalam. Tutaj nie mogla byc droga, bo ja nie mam i nie mialam forsy do szastania08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Hej dziewczyny.
Agiot ja jestem w podobnej sytuacji co ty. Maluch duzy (juz nie maluch), jakies zwapnienia sie pojawily, przeplywy ok.
Czy bola was stawy/kosci? Ja ostatnio budze sie z dziwnym uczuciem zdretwienia/spuchniecia ale tylko rak, zwlaszcza palcow. Sama nie wiem czy to kosci czy opuchlizna, i tak jakos caly dzien czuje dlonie "inaczej" -
Marchev- mnie też strasznie drętwieją dłonie. Nawet w ciągu dnia mam takie uczucie jakby to nie moje ręce były... Ale pamiętam że w poprzedniej ciąży też tak miałam.
My z mężem stwierdziliśmy że teraz jak ktoś będzie przychodził w odwiedziny to wywiesimy kartkę na drzwiach: wejście z pluszakiem grozi śmiercią!!! Ola strasznie dużo nadostawala i teraz leżą i się kurza. Już postanowiliśmy że teraz przed porodem większość upiore i schowany do worków i wywioze na wieś.k878 lubi tę wiadomość
-
andziaxs wrote:Myślę, że najwcześniej u Nas zacznie się za 2/3 tyg 😄 Czy to jest prawda, że pierworodki zawsze przenoszą ciąże o około 5/7 dni 🤔?
Za to moja mama mając 5 dzieci, najdłużej chodziła ze mną i siostra to w 38 urodziła, a tak to jedno w pod koniec 6 msc i dwoje miesiąc przed czasem. Z czego te ciąże, które były w terminie czyli 38 ty to trzecia i piata( po 8 latach przerwy) z kolei. Ale ona ma niewydolność szyjkowa, a ja jak dotąd nie. -
co do bólu kości- konsultowałam i z ginekologiem i z ortopedą- bóle i drętwienia kości palców są normalne w ciąży. to taki efekt zatrzymywania wody. mnie tak bolą, że cały dzień je potem czuję. do tego drętwienie.
dodatkowo w ciąży może rozwijać się zespół cieśni nadgarstka, który też daje podobne objawy. dostałam jedno zalecenie- starać się spać z dłońmi wyżej na poduszce. chociaż powiem Wam, że nie przynosi to specjalnie efektu. i tak budzę się z odrętwiałymi palcami.
dodatkowo w prawej dłoni rano nie mogę dogiąć palców do wnętrza dłoni. kromki chleba nie mogę ukroić. taki urok. lekarz mówi, że po porodzie z czasem przejdzie -
Jeszcze ja, z terminem na ostatni weekend września 🙈
Dzisiaj jest ostatni dzień promocji na Le Pampuch,jeśli któraś jest zainteresowana. -25% na nieprzeceniony asortyment z kodem LATO25. Do mnie idą dwa kocyki bambusowe 😍Ula_Lbn, andziaxs lubią tę wiadomość
-
Marchev u mnie każda ciąża ze zwapnieniem, niestety z synem miałam lipnego gina i nic z tym nie robił, nie dociekał przyczyny, nie kontrolował przepływów i młody był w brzuchu już niedotleniony. Teraz mam świetnego lekarza który jest wyczulony na wszystko i sam mówił ze tez zwapnienia plus moja trombofilia jest wskazaniem do większej czujności, ale dopóki przepływy są ok to nie panikować. Stad tez to zalecenie co tygodniowego ktg.
Mama Zuzia No tak już bliżej jak dalej, a młody teraz trochę zwolnił z przyrostami, bo do tej pory wyprzedzał termin z om o jakiś tydzien, a po dzisiejszym usg jest równo z terminem. Teraz tylko do końca sierpnia dotrwać i heja!
Mati 16.07.2009
-
Witam w klubie dretwiejacych dłoni!
Laurka jakie masz zmartwienie?
Z tymi używanymi fotelikami to jest mega dylemat. W instrukcji naszego maxi Cosi przeczytalam, że ma służyć 10lat.
Na forach jest informacja, ze do 4lat i że właśnie te najmniejsze foteliki,najkrócej eksploatowane ( w porównaniu do innych grup 9-15, czy 18-36) powinny być częściej zmieniane na nowe.
Czytałam też recenzje pracownika zakładu produkcji fotelików, że istnieje też coś takiego jak recykling fotelików o czym kupujący nie mogą mieć pojęcia.
Mój mąż twierdzi, że tak jak pasy bezpieczeństwa w samochodzie nie są wymieniane, to tak samo pasy w fotelikach mają identyczne zastosowanie.
Więc jeśli mamy pewnosc, że fotelik nie uczestniczył w kolizji i jest wizualnie niezniszczony, to powinien spokojnie nadawać się dla dzieci ze sporą roznica wieku.
Druga sprawa, że jak kupujecie nowe foteliki, to warto sprawdzić datę produkcji, która zazwyczaj jest zaszyfrowana, a szukając teraz fotelika w sklepach widziałam takie z data produkcji 2017. Testy też są aktualizowane dla danego rocznika produkcji fotelika, więc warto to sprawdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 21:17
AmyLee44, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Agjot mój synek tydzień temu w tym samym dniu ciąży, co Twój teraz ważył 2380, więc idą bardzo podobnie i też mam trombofilię i cotygodniowe KTG.
A mogłabyś napisać jaki wymiar mała główka u Ciebie? Bo u mojego jest całkiem spora, co nie napawa mnie optymizmem, pod kątem porodu SNWyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
Wiecie dziewczyny aż mnie za stanowiło jutro pójdę po fotelik i zobaczę jaka ma datę produkcji i jaka datę ważności, to napiszę tutaj i ocenicie, kurde mam wariacje z torba dla dzidzi najpierw allegro to przyszedł szajs to zwróciłam potem kupiłam inna to się okazało że koloru nie mają to kupiłam w innym sklepie mam nadzieję że teraz przyjdzie bo chce już się spakować, moja mama dziś też popatrzyła na moj brzuch i mówi że daje mi max 3 tyg 🙈 kurde oby zdążyć zrobić posiew Na paciorkowce a pewnie one przy następnej wizycie będą, mi dretwieja i puchna ale stopy, dłonie mi dretwialy w 1 ciąży już przy końcówce. Jeszcze miałam wodonercze oby to się nie powtórzyło bo ból cholerny.
-
Komunikacja ja mogę tylko dodac, że moja mama, która była zależna finansowo od ojca, bo zrezygnowała z pracy, aby zająć się dziećmi i pomagać ojcu w prowadzeniu działalności, zawsze powtarzała mi, żebym robiła że swoim życiem tak,żebym była niezależna i nie musiała się martwic, że nie sobie sama nie poradzę.
Tego Ci życzę i trzymam kciuki za nowy start.Komunikacja24 lubi tę wiadomość