X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • marchev Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia ja nie pomoge bo sie blnie znam. :(

• andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann gratuluję, śliczny chłopczyk 👶❤️. Jak się czujecie oboje? Życzę szybkiego wyjścia do domciu 🤗😊

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Witam się po dłuuugiej przerwie :) Podczytywałam was większość czasu, ale jakoś mocy nie miałam by pisać
    .

Bunia ! Ostatnio myslalam.o Tobie, ze cos dawno Cie nie bylo. Jest tylko garstka wrzesniowek ktora sie udziela..

Mam nadzieje, ze po szczesliwych porodach ( wlacznie oczywiscie z vian ) przeniesiemy sie na jakies prywatne forum, zeby utrzymac znajomosc i dzielic sie zyciem codziennym :)

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia dziękuję. nie, nie robiłam takich wymazów, lekarz mi nie zlecił. Fajnie, że podpowiedziałaś mi to teraz, bo mąż we wtorek ma lekarza to mu powiem, żeby się o to zaczepił.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Ann alez wiadomosc. Gratulacje. Piekne dziecie :)

Chyba musze juz zamowic te rzeczy do szpitala.
    Ktora chetna na podzielenie sie lista zakupowa ? Ale juz z konkretami w sensie firmami co skad :)1

Konkretnie to może nie podpowiem bo sama brałam w ciemno. Pytaj o poszczególne to będziemy odpowiadać ;)
    A jeżeli chodzi o aptekę to ostatnio zamawiałam w cefarmie i tam mają dostawę za darmo od 150 zł

Cyntia ja też zupełnie się nie znam. Zaufała bym lekarzowi.

marchev lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian :( rozkleilam się. Cieszę się, że napisałaś jednak także tam na wątku, obyś znalazła jak najwięcej zrozumienia i to pomogło choć częściowo ukoic Twój bol.

Dziewczyny, podczytuje Was, ale jakoś nie umiem się wstrzelic w temat, bo sama właściwie wyprawki nie robię, może jak zaczną się tematy przepowiadajace poród to będę miała więcej do powiedzenia. Najdłuższa przerwę zrobiłam sobie jak miałam 6 tyg przerwy w wizytach... Czekanie w nieskończoność. Po czym zaczęła mi wychodzić tachykardia w zapisie ktg. Kolejny raz, bo z córką też tak miałam. Tak czy siak jest to stresujące...

Oczywiście współczuję Komunikacja sytuacji w domu, sama chętnie bym Ci pomogła, ale nie mam warunków, bo u mnie pracuje mąż, a ja dotąd dorabialam o dzieło, gdzie pracować nie mogę i nie mam dochodu żadnego.

Co do skurczów miesiaczkowych, to jak najbardziej mogą to być skurcze bh. Ja mam takich kilkanaście dziennie od 20 tyg, z tym że coraz mocniejsze i teraz bywa, że ze 4 na godzinę.

Trzymam kciuki za Was dziewczyny wszystkie i za Wasze skarby.

No i oczywiście gratuluję Ann. Dużo zdrowia dla Was, odpoczywajcie!

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian , mozesz tez zrobic krzywą cukrową i insulinową bo wahania cukru są częstą przyczyną poronien lub przedwczesnych porodów , ważny tez jest poziom wit D,

VianEthel2 lubi tę wiadomość

• Karmazynova Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann wielkie gratulacje! ❤️❤️❤️ Ale z rana niespodzianka :) właśnie wczoraj o Tobie myślałam przeglądając pierwsza stronę.. :) daj znać jak się czujecie 😘

Marchev ewentualnie można założyć grupę na fb i tam się przenieść :)

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann ogromne gratulacje!! Niech maluszek pieknie rosnie, a ty jak już dojdziesz do siebie to prosimy o relacje ❤️

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, ale duży chłopak! Gratulacje :)
    Przez Twój poród wszystko robi się takie realne, zwłaszcza dla mnie, bo raczej spodziewam się że to będzie wcześniej.

Daj znać jak się czujecie, zdrowia!

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • marchev Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynowa
    Mi zalezy na prywatnosci, bo jakos nie chce wrzucac zdjec swoich calemu swiatu :). A nie chce mi sie bawic w zakrywanie twarzy ;) poza tym jak dziecku zakryjesz twarz to pol zdjecia nie bedzie hihi

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie mogę zająć się założeniem tajnej grupy na fb i jak ktoś będzie chciał to będziemy dołączać :) mam taka grupę z mamami z 2013 roku i do dzisiaj ja mamy i się nam świetnie sprawdza. Wiadomo ze póki co i tak będziemy tutaj pisac i tutaj docelowo zostajemy ale właśnie do zdjęć czy coś :)

Bunia86- dobrze ze jesteś, nie uciekaj więcej!

marchev, zwichrowana, Karola9316, cytrynówka, Annie80, Mańka, Dori777, AnnaB. lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • marchev Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, moje kolezanki ktore stracily ciaze wysoko 17-21t glownym powodem byly bakterie i niedopilnowanie przez lekarzy szyjki. Przez bakterie saczace sie wody itp. wypisz wymaluj Twoja historia.
    Dlatego ja na wlasna reke sobie robie wymaz raz na jakis czas ponieważ infekcje to jest wróg nr1 wysokich ciaz.

VianEthel2 lubi tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe- trzymam kciuki za dzisiejsze ktg i oby jak najdłużej bezpiecznie w dwupaku!

Arashe lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Karmazynowa
    Mi zalezy na prywatnosci, bo jakos nie chce wrzucac zdjec swoich calemu swiatu :). A nie chce mi sie bawic w zakrywanie twarzy ;) poza tym jak dziecku zakryjesz twarz to pol zdjecia nie bedzie hihi

Marchev ale na fb są tajne grupy, gdzie nawet nie można ich znaleźć w wyszukiwarce, a co dopiero zobaczyć posty/zdjęcia. Ale ja się dostosuję,gdzie będziecie chciały się przenieść :)

Już należała do takiej grupy mamuś z pierwszym synem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 09:49

5dea920ddf.png

24f1815c23.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova wrote:
    Marchev ale na fb są tajne grupy, gdzie nawet nie można ich znaleźć w wyszukiwarce, a co dopiero zobaczyć posty/zdjęcia. Ale ja się dostosuję,gdzie będziecie chciały się przenieść :)

Jak jesteś dodana przez administratora do takiej grupy to Ty ja widzisz i wszystko co w niej jest, ale osoby postronne czy np Twoi znajomi tego nie widza co piszesz lub ze w ogole w takiej grupie jesteś :)

Edit: aaaa! Ty tłumaczysz marchev to co ja Tobie, ale marchev chyba wie na czym to polega i jest właśnie ząb fb :D

P.s mój mózg serio zanika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 09:51

Karmazynova lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Jak jesteś dodana przez administratora do takiej grupy to Ty ja widzisz i wszystko co w niej jest, ale osoby postronne czy np Twoi znajomi tego nie widza co piszesz lub ze w ogole w takiej grupie jesteś :)

Edit: aaaa! Ty tłumaczysz marchev to co ja Tobie, ale marchev chyba wie na czym to polega i jest właśnie ząb fb :D

P.s mój mózg serio zanika

😁😁😁 Najważniejsze, że wiadomo o co chodzi 😁😁😁

Mój kalafior zamiast mózgu też już w zaawansowanym stadium 🙈😂

5dea920ddf.png

24f1815c23.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też się nie odniosę do wszystkich ale wiadomość Ann mnie rozwaliła, jestem przerażona że to może być w każdej chwili, moja mama urodziła brata mego 3 tyg przed czasem, ja w nocy miałam ból jak na okres i swedzialy mnie pachwiny tak od środka wiecie jaka byłam przerażona a jestem u rodziców Dwa dni... Dziś piore torby i się pakuje i w dupe. Ann gratulacje najszczersze :)

3i49tv734kk70k5a.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaha dziewczyny, ale mnie rozbawilyscie. Ja tez juz coraz gorzej mam z mysleniem i podejmowaniem decyzji :)
    W kazdym razie jestem za :)

Amy dobrze, ze masz co wlozyc do tej torby haha.

Dziewczyny, a kupujecie specjalne pizamy ?

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann gratulacje!! Duże to Twoje maleństwo <3

Mama Zuzia ja z chęcią dołączę go grupy na fb

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ