Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry !!
Ale cudowna wiadomość Ann gratuluje chłopczyka!! Faktycznie duży jest jak na ten tydzien ! Jest przesłodki i te włoski.. jak pokazałam mężowi to przerażony ze noworodki takie małe (nigdy nie miał styczności ) haha!! Chwili czasu opowiedz nam więcejzdrówka życzę i dla ciebie i synka !!
Vian.. łzy w oczach miałam gdy czytałam Twój długi wpis a serce aż się zaciskaduzo siły Ci życzę!
Przed nami kolejny leniwy dzień i całe szczęście ze bez upałów ! Pozdrawiam !! :**VianEthel2 lubi tę wiadomość
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
Dziewczyny odnośnie koszuli to polecam
KOSZULA NOCNA ESOTIQ
SEASON po przecenie
69.90 PLN
Bardzo dziękuję za gratulacje
A co do Milka wszystko Wam opiszę jak wyjdziemy ale to będzie gdzieś za Tydzien. Czasem do Was zaglądam i czytam ale nie zawsze mogę coś odpisać.
Dzis sie uczyliśmy cycować ale nie chciał ssać tylko sobie popatrzyl na mnie i potrzymał w buzi. Położna ma mnie wołać do karmieniajak już złapie to go dostanę
Przez pierwsze 3 dni byl pod tlenem i miał antybiotyk ale juz został odstawiony ma tylko kroplowkę na wzmocnienie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 12:49
Ula_Lbn, stayaway, magda.g85, manda21, marchev, elvira, Annie80 lubią tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Ja wzielam swoja koszule do porodu, ale rodzilam w szpitalnej i to jest wygodne, bo przy wychodzeniu z porodowki sie jej czlowiek pozbywa. Koszule do karmienia mysle, ze 3szt warto miec, chyba ze ma kto wam wziasc wyprac to 2 wystarcza. Dwa reczniki, woda w malych butelkach i ja musze jeszcze dopakowac kosmetyki do makijazu
w pierwszy dzien sie nie malowalam, ale na drugi fajnie bylo zrobic makeup
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
A Torbami to się nie przejmujcie,ja pojechałam do szpitala z zaskoczenia i mój mąż super sobie poradził i radzi:) Piszę mu listę i on to mi przywozi :)Przez czas kiedy lezałam na patologii nauczył się prać :)i co raz tobił mi przepierkę rzeczy
Decyzja o cc byla szybka dałam mu znać i akurat przyjechał jak młodego przywieźli na oddział.
U mnie w szpitalu dla dziecka mam mieć pampersy i chusteczki i tyle resztę dają. Dla mnie podkłady i koszulę do porodu też zapewniają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 12:56
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
W każdym szpitalu inaczej. U mnie trzeba mieć swoją koszulę i rzeczy dla dziecka też swoje. Niby podkłady dają ale z doświadczenia wiem, że żałują. Wolę też mieć swoje i nikogo się nie prosić.
Swojemu mężowi to chyba bym musiała screen wysyłać jak co wygląda, bo on zupełnie nie ogarnia 😂 -
Kaska u nas tak samo. Mezowi mowie jak co sie nazywa a on i tak nie ogarnia. Na komodzie mu nakleje kartki gdzie co ma dla malego jak bede w szpitalu zeby mogl go ogarniach
-
O kurcze musicie miec wszystko. U mnie w szpitalu w de oczywiscie nic nie musze miec tylko na wyjscie rzeczy dla maluszka. Nawet pieluch podkładów itp wszystko szpital zapewnia. Jedynie co to sobie koszule, kapcie , kosmeityki biore i biustonosze.
-
Cytrynowka głuptasy oddałabym dużo żeby wyglądać tak seksownie jak Ty, naprawdę cudna jesteś 😍😍😍
Ja mierzyłam ta koszule z esotiq ale poczekam jeszcze chwile z zakupem.
Znowu za to byłam w sklepie i kupiłam sobie właśnie w esotiq biustonosz zwykły z majtkami
No i dla małej skarpetki, śliczne cieplutkie mięciutkie buciki na 6-9msc i spodenki na 3-6msccytrynówka lubi tę wiadomość
-
Wybraliśmy fotelik. W końcu 🥺 mój stary tak z tym zwlekał ze myślałam ze już nigdy go nie zamówi. Z racji tego ze ja wyprawkę robiłam to on idzie w koszta jak chodzi o fotelik
magda.g85 lubi tę wiadomość
-
Witam i ja po przerwie, niestety nie czułam się najlepiej brzuszek jak skała a do tego musiałam na parę dni wrócić do pracy, więc było ciężko. Wracałam zmęczona ale to była wyjątkowa sytuacja. Starałam się was podczytywać ale nie nadrobiłam niestety wszystkiego.
Magda.85 dziękuję za pamięć
Ann wielkie gratulacje !!! Cudowny synek, waga super a te włoski. Ja nie mogę się napatrzećA ostatnio się zastanawiałam, która u nas rozpocznie radosne chwile
Cytrynówka według mnie wyglądasz rewelacyjnie ! Masz bardzo zgrabny brzuszek i piękną figurę !
Gratuluję również wszystkich wizyt z zeszłego tygodnia !!!
Vian, od początku jestem z tobą myślami. Cieszę się, że z nami zostałaś i to naprawdę świadczy o twojej sile. Mi absolutnie nie przeszkadza, że piszesz o swoich uczuciach, jeśli tylko Tobie to pomaga to pisz śmiało. Ja też przeżyłam stratę i wiem jak ciężko wokół siebie znaleźć kogoś kto zrozumie, a często łatwiej wygadać się przed kimś kogo się nie zna. Rozumiem też w pełni twoje uczucia względem ciąży bratowej ale pocieszę Cię, że to minie i niedługo będziesz się razem z nimi cieszyła.
Jeśli chodzi o grupę na FB to ja akurat mało się tam udzielam, cenię swoją prywatność ale jeśli jest tak jak piszecie i nie wszyscy nasi znajomi będą widzieli nasze zdjęcie i posty w grupie, to jestem jak najbardziej na TAK i będzie mi bardzo miło utrzymywać z wami dalej kontakt i wymieniać się zdjęciami, radami, myślami, radościami i pytaniami
W temacie torby do szpitala to ja jestem spakowana cały czas, ze względu na wcześniejszy pobyt w szpitalu, zwyczajnie nie wiedziałam w którym momencie mogę znowu trafić na oddział a mężowi byłoby ciężko wszystko ogarnać
U nas w szpitalu trzeba mieć swoją koszulę do porodu, którą zazwyczaj się wyrzuca więc postawiałam na taką jednorazową z allegro, ponieważ swoje mam dość drogie i byłoby mi zwyczajnie szkoda. Trzeba mieć również z 2-3 do karmienia. Podkłady i praktycznie rzeczy dla siebie to wszystko swoje. Dla dzidzi kazali tylko chusteczki nawilżane i pampersy (niby zapewniają ale radzili mieć swoje) resztę , praktycznie wszystko dla dzidzi zapewnia szpital.
U mnie cd ciężkich nocy a do tego dochodziła praca więc z samopoczuciem kiepsko. W tym tygodniu już staram się tylko odpoczywać i czekam na moją malutką kiedy zdecyduje się wyjść na świat, ponieważ jutro rozpoczynamy już nas 37tcWięc ostatnia prosta i ciąża donoszona
Miałam też dodać zdjęcie napisu, który ostatnio kupiłam. U nas w miejscowości dziewczyna robi ręcznie takie literki, bardzo mi wpadły w oko a do tego wspieram ręczne prace i lokalne działalności
Przepraszam za długaśny post i za to, że nie odniosę się do wszystkich tematów ale naprawdę sporo stron miałabym do nadrobienia a nie we wszystkich tematach też się orientuję
Miłego weekendu mamusieUla_Lbn, Laurka, magda.g85, lgia1, andziaxs, manda21, cytrynówka, RudaAnna lubią tę wiadomość
-
Mama_Zuzia wrote:Wybraliśmy fotelik. W końcu 🥺 mój stary tak z tym zwlekał ze myślałam ze już nigdy go nie zamówi. Z racji tego ze ja wyprawkę robiłam to on idzie w koszta jak chodzi o fotelik
I jaki wzięliście?
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Wzięłam się w końcu i wstawiłam pierwszą pralkę z pieluchami tetrowymi. Ubranka zacznę prać w poniedziałek. I postaram się zamówić dziś rzeczy z apteki.
Ja koszuli do karmienia nie kupuję, w domu zawsze śpię w spodenkach i koszulce. Do szpitala mam jedną zwykłą koszulę i drugą z guzikami po siostrze, to w niej będę tam karmić. Do porodu dostaje się szpitalną, po wstaniu i umyciu też mogłam wziąć ich z czego skorzystałam, bo całkiem fajna była. Potem założyłam swoją. Jak będzie potrzeba to oczywiście coś się na bieżąco załatwi, czy kupi czy szybko przepierze.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Ja nie wiem co ta moja córka przed chwilą zrobiła, ale normalnie brzuch mi się rozszedl na boki, a na środku takie wcięcie 🤪 o jeny jak mi się dobrze oddychało przez tą chwilę, bo na środku nad pepkiem właśnie najbardziej mam cały czas skórę naciągniętą.Jusi 28, Ula_Lbn, pola0909, Karola9316, andziaxs, Arashe, alex0806, cytrynówka, Izoleccc, Cyntia, RudaAnna, Mańka, Dori777 lubią tę wiadomość
-
Pola- śliczne literki! Ty to kobieto masz power podziwiam niesamowicie, ze jeszcze wróciłaś na chwile do pracy! Oby jak najdłużej w dwupaku kochana już niewiele zostało :*
Gomerka- bierzemy dwa pod uwagę- cybex aton M z baza lub cybex cloud z z baza isofix
Ja bardzo dużo jeżdżę autem, ale zmieniło się dużo na runku fotelików od 6 lat jak byłam w ciąży z synem
Stayaway- wow, ale to wyglada, gimnastyczka Ci rośnie!
Jejku chodzę układam te rZexzy, oglądam sto razy, masakra haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 14:58
pola0909, andziaxs, Arashe, cytrynówka lubią tę wiadomość