X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, kochana, ale wiadomość :* no to jesteś pierwsza, gratulacje!!! Jesteś mega dzielna, że i tak wytrzymaliście do tego czasu :) waga oczywiście piękna:) no i również czekam na szczegółowy opis porodu tego jak sobie radzicie:) A Miłosz jest cudowny 😍😍😍

3jgx3e3koyqms61s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 19:49

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mnie tu wieki nie było, weszłam przez przypadek w sumie. I Ann, chciałabym ci pogratulować :) dzielna z Ciebie mama, dałaś radę :) synuś cudowny, waga piękna, oby wszystko było dobrze i żebyście jak najszybciej do domu wyszli :) zdrówka dla Ciebie i maluszka ;*

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakieś zwykle najtańsze koszule, bo ja i tak nie lubię w nich spać. Rozpinane na guziczki

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev co to znaczy specjalną? Ja do porodu biorę taką do karmienia i takie trzeba u nas mieć do szpitala też. Chcesz karmić czy kategorycznie nie?
    Mam na razie jedną koszulę i jedną piżamę i muszę jeszcze dokupić. Ja kupowałam tanią z allegro bo i tak nie lubię chodzić w koszulach i wiem że mi się nie przyda.

Alex czemu już do nas nawet nie zaglądasz? Co u Was?

No Ann urodziła i od razu więcej się dziewczyn odezwało :) fajnie. Odzywajcie się częściej

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną koszule zapinana na guziki od bratowej. Chcę dokupić jeszcze jedna, ale nie widziałam stacjonarnie tanich na napy, więc kupię druga na guziki. Na pewno biorę 2 do szpitala. Mam nadzieję, że więcej nie będzie potrzebnych do szpitala. W domu ich nie będę używać. W trakcie przygotowań do cc zaczęły mi się saczyc wody, więc mąż od razu musiał jedna zabrać do prania, bo była mokra. Na szczęście miałam druga..

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev, ja Ci mogę podesłać moje zamówienie z apteki Gemini. Tylko tam mam tez jakies pierdoly dla koleżanek, które korzystały z darmowej wysyłki :D

Ja mam do porodu czarna koszule nocna z funkcja karmienia z Dolce Sonno. Myślałam nad ta od Mamyginekolog, ale poczytajcie sobie opinie - nie sa najlepsze, magnesy się odpinaja, przyczepiają do łóżka szpitalnego, koszula się okropnie gniecie... ja się zniechęciłam.

Co do staników do karmienia, ja właśnie takie ładniejsze zamowilam w Esotiq. Za zapisanie do newslettera -20 zł i dzięki temu za 2 szt 89 zł. Na zdjęciu wyglądają ładnie, w razie czego 2 tyg na zwrot.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev ja do porodu kupiłam zwykłą max za 30zł koszulę do karmienia - bawełnianą. położna nam mówiła aby nie szaleć bo to i tak najczęściej do kosza idzie. maksymalnie 2 będę miała na zmianę po porodzie. w domu i tak się do spania pewnie na jakiś t-shirt ciążowy przerzucę i spodenki bawełniane bo ja w koszulach ogólnie spać nie lubię :D

Vian jeszcze pamiętam, że miałaś problem chyba z tsh. znajdź też rozsądnego endokrynologa, który Cię poprowadzi i bierz ten euthyrox. chociaż Twoje tsh chyba tragiczne nie było ale jednak nie zaszkodzi i kontrolować to co 2-3 miesiące.

dziewczyny coś mi się na twarzy ze skórą robi. głównie w okolicy ust taka sucha zaczerwieniona łuszcząca się skóra. i jedna plamka na powiece. może miałyście podobne doświadczenie? nie wiem czym to smarować? masło shea , aloes?

zem3i09k945lhtw9.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze, ciężko mi się w
    Było wbić w temat i nie ogarnąłem nadrabiania was ;) po drugie, zniknęła jak tu te fazy z szyjkami były itd bo dla mnie to za dużo stresu i wkręcania sobie, że na pewno u mnie też coś się złego wydarzy. Chcę żeby Laura zdrowo przyszła na świat i musiałam sobie oszczędzić stresu.
    A co u nas. W sumie dobrze. W środę wizytujemy, 3 tygodnie temu mała ważyła 1600 to teraz pewnie z 2 kg. Kopie nieźle, czasem mam wrażenie że mi żebra połamie od środka bo się gwałtownie wypycha po lewej stronie brzucha. Wróciliśmy wczoraj z 2 tygodniowego urlopu u rodziców i powoli zabieram się za pakowanie torby do szpitala, bo już całą wyprawkę mam skompletowaną. Oprócz stabików do karmienia bo nie mogę się zdecydować co wybrać:)
    Może będę zerkać teraz częściej bo nam się porody zaczną, chyba że znowu zgubię wątek bo dużo nas tutaj ;) mam nadzieję że u was wszystko już w porządku. Jesteśmy na takim etapie że już musi być dobrze ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ja też nie zaglądałam do Was całe wieki. od jakiegoś tygodnia wróciłam i na razie czytam na bierząco.

Vian bardzo mi przykro z powodu tak wielkiej straty. Sama straciłam maluszka, i wiem co przeżywasz. Obiecuje Ci, że z czasem będzie Ci łatwiej.

Ann gratulacje i owacje na stojąco.

Może krótko napiszę co u nas:

Maluszek jest duży ponad wiek ciąży i na następnej wizycie 9.08 będziemy z lekarzem ustalać termin cc. Z usg wychodzi też od jakiegoś czasu spora różnica (3 tygodnie) między główką , a brzuszkiem i trochę mnie to martwi, ale jestem dobrej myśli. Lekarz mówi, że taka uroda malucha.

Wyprawka już gotowa, łóżeczko pościelone, wózek i fotelik czekają w sklepie na odbiór.
    Pozostało tylko czekać na wielki dzień.

VianEthel2, monkle lubią tę wiadomość

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś tu też długo Poli chyba nie było albo mi się wydaje...

zem3i09k945lhtw9.png
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, gratulacje :* Śliczny chłopczyk, jak się czujecie? :)

Też mi się coś trudno wbić w temat, ale podczytuję regularnie. Przyszedł nam wózek w tym tygodniu, rzeczy poprane prawie wszystkie - gorzej z prasowaniem, jak dalej pójdzie w takim tempie to może do grudnia zdążę ;p

Miłej soboty wszystkim!

VianEthel2 lubi tę wiadomość

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jak mu pokazałam zdjęcie małego od Ann to zrobił wielkie oczy po czym stwierdził: masz tu torbę,wez ty spakuj się na wszelki wypadek bo dla dziecka ogarne ale twoich rzeczy to połowę zapomnę:p hahaha się chłop wystraszył😂😂

Arashe, Leksi, Karola9316, Ann.., stayaway, manda21, Karmazynova, elvira, Mańka, Izoleccc, AnnaB. lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • kumen Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Mój mąż jak mu pokazałam zdjęcie małego od Ann to zrobił wielkie oczy po czym stwierdził: masz tu torbę,wez ty spakuj się na wszelki wypadek bo dla dziecka ogarne ale twoich rzeczy to połowę zapomnę:p hahaha się chłop wystraszył😂😂

Dokładnie, mój to jeszcze dodał, że "a co wam się tak śpieszy:)"

ojxeqps6tlwyp5f8.png
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899, hahaha mój to samo, zrobił oczy zdziwiony i mówi, że taki duży już :D Też się przestraszył :D

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • kumen Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie poruszacie niektóre tematy na które nie mam nic do powiedzenia albo się nie znam, to co mam pisać, że ja nie wiem?:)
    miałam dzisiaj plan posprzątać w domu ale już prawie południe i mi się już odechciało.
    Ja to mam tak, że jak od rana nie zacznę sprzątać to już później siłą mnie nikt nie zmusi :D a ze mąż spał dziś do 10 to godzina zero minęła :D

ojxeqps6tlwyp5f8.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo skompletowalam kosmetyczne, bo mąż na pewno by o czymś zapomniał, albo stwierdził, że po co mi to. Ale t
    o też na wypadek jakby dziś zechcieli mnie przymknac.

Co do koszul to u nas każą po porodzie chodzić i wietrzyc, więc ja wezmę ze 3 na pewno, albo 4, bo pienie będę się tam poczuć przy dzidzi... Moja o dziwo po 1 porodzie miała jedna plamke krwi, która się wyprala, a koszyka jakby nigdy jej nic nie było.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • kumen Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu do porodu dają swoją szpitalną koszulę z rozcięciami w strategicznych miejscach :) tylko do karmienia wiadomo trzeba mieć swoje.

ojxeqps6tlwyp5f8.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dawno spakowana. Niby ma byc planowana cc ale nigdy nie wiadomo kiedy sie cos zacznie. A moj maz cotalbie nie wie gdzie co mam :D musze jeszcze zrobic "paczki" ktore bedzie mi donosil do szpitala np koszule na zmiane czy ciuszki dla malego bo ja bede ok 5-6 dni w szpitalu wiec nie biore na wszystkie dni ubranek bo bym musiala dwie torby brac. Pamietam jam synek sikal po plecach i czasem i 3 trazy na dobe mu zmienialam ubranka. Takze mamusie synkow szykujcie sie na obsikane plecki bo te siurdaki male leja do gory :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia jesteś fenomenem ciążowym, naprawdę :)
    popatrz na mój brzuch, ten sam etap ciąży, córki ważą podobnie... ledwo się w kadrze mieszczę :D

e5d3a882b659.jpg

Ann gratulacje!! Miłoszku witaj wśród nas :) :) :) Pampuśny niemożliwie :D <3

Mama_Zuzia ja też chyba wolę grupę na FB jeżeli chodzi o publikowanie fotek :)

Vian- jesteś niesamowicie silna kobieto. Przemyśl tylko, czy siła to jest właśnie to, czego teraz najbardziej potrzebujesz. Może właśnie chwile słabości pomogą się uporać ze stratą. Nie ukrywaj emocji, bo one i tak w środku się kumulują i wybuchają w najgroszym momencie.
    Moja przyjaciółka urodziła córkę w 20tc. Niestety nie udało jej się przeżyć ani jednego dnia... Tydzień po pogrzebie jej siostra poprosiła ją, czy mogłaby jej kupić test ciążowy, bo chyba jest w ciąży :O i tak jak do tego momentu jakoś sobie radziła, tak wtedy już nie wytrzymała i wyrzuciła z siebie wszystkie złe emocje prosto w siostrę. Potem już psycholog, L4, dużo badań... i po 3 miesiącach była znowu w ciąży :) życzę Ci z całego serca, żebyś niebawem mogła nam ogłosić radosne wieści :* :* :*

Arashe, VianEthel2, klopsik, kumen, stayaway, Kaska, Ann.., monkle, pola0909, andziaxs, Annie80, Laurka, Cyntia, Mańka lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ