Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys. Domi. Kochane! 😚 ogromne gratulacje!! Dużo sił I zdrówka! Wypoczywajcie!

Pap. Ja dostałam koszule do porodu, taka jednorazowke, zdziwiłam się, bo na liście rzeczy do szpitala była koszula do porodu. Ale może juz było za późno wg nich na szukanie swojej. A dokumenty również podpisywałam na izbie na skurczach. A mam podwójne nazwisko. I pierwszy raz tego chyba pozalowalam 😂

ancys85, Domi1995 lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko polubiłam oczywiście za ,,powodzenia".. współczuję Wam, zwłaszcza córci.. będzie się męczyć biedna :(

Dołączam do teamu ,,badziewna koszula z kotkiem" 😉

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Lola. Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie dokumenty się wypełnia na tej izbie przyjęć ? Dużo tego ? Muszę lecieć odebrać jutro wynik posiewu i krzywej cukrowej bo właśnie zauważyłam ze brakuje mi w dokumentach a nigdy nie wiadomo kiedy ten czas 😅

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. Ja to już nie pamiętam, co tam było😂
    Na pewno zgody na szczepienia i inne zabiegi przy maluszku po porodzie.
    Udostępnianie danych osobowych. Kogo się upoważnia. Ankieta dotycząca Twojego stanu zdrowia itp... dużo tego tam było...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ja na akcje nie czekam ale datę CC planowego mam tylko trzy dni przed terminem z OM i jeden dzień po terminie z USG. Co więcej u mnie w szpitalu jest taka praktyka przed CC że jeśli samo się nie zacznie to podadzą mi oksytocynę po to żeby macica trochę popracowala i żeby hormony się trochę aktywowały a dzidziuś dostał informacje że będzie wychodził;)

A to fajnie bo w tym szpitalu ktory wybralam tego sie nie praktykuje (oxy prued cc)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po pionizacji i prysznicu, jestem jak nowonarodzona 😁
    Położna powiedziała żebym chociaż poudawała że mnie coś boli bo śmigam, że nie mogła za mną nadążyć 😁 ale czuję się naprawdę super!

Na oddziale spokój i cisza- rewelacja! Chyba jedyny plus tej sytuacji z covid.
    Dzięki Bogu mój wynik był negatywny.

Leżę na sali z babką, która urodziła bliźnięta;jej parka waży w sumie tyle co mój Pawełek 🙊🙈
    Synuś jest prześliczny i mimo swojej wagi wydaje się taki maluśki.
    Na razie śpi i ciumka ale mleczko już jest więc jutro już sobie podje.

Edka jutro napisze dokładnie bo z tych emocji to nie pamiętam 🙊🙈 chyba wpisane jest 10:10 bo cięcie zaczęło się o 9:50 i trwało do 11.

p.s. Ale mi dziwnie bez brzucha i pępek już wklęsły 🙊🙈🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 22:32

Audrey, erre, Chmurka, pap86, Leeila26, Totoro, Natalii, Szczęśliwa, edka85, Pogoda, maja2024, Krokodylica lubią tę wiadomość

• erre Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyś, super, że się tak dobrze czujesz, ale nie śmigaj za bardzo i oszczędzaj się :D

ancys85 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dqha do porodu jednorwzowke. Mi juz na partych nakladali.
    Moj mały jest nieodkładalny, ssal prawie bez przerw od 17 do 22:30, chwila drzemki i juz u mamtna raczkach.
    Mam trochę problem bi cisnie mnie ostro na dwojeczke, najpierw mały nie dal wyjsc, a jak posxlam to nie szlo mi i teraz sie mecze.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos wam musze napisac.

Jak tak czytam o tych waszych pieknych porodach to bierze mnie ogromna ochota na to zeby przezyc to jeszcze raz.
    Dzisiaj nawet pomyslalam, ze moze jak gbs bylby ujemny to jednak sprobuje sn. Ze moze jak bede robic codziennie masaz to bede dobrze przygotowana....

A potem przeczytalam artykul gdzie kobieta opowiadala jak obrazenia porodowe zniszczyly jej zdrowie, ze juz wolalaby nie miec reki czy nogi bo przynajmniej proteze mozna zalozyc a tak cierpi w ciszy i nie ma za bardzo metod jak takim kobietom pomoc. Opisywala jak sie czuje, ze ma depresje...I wszystkie te uczucia jakie mialam po drugim porodzie do mnie wrocily, ten obzydliwy strach ze bede kaleka (iii stopien pekniecia czyli naruszone juz zwieracze odbytu), ze bedzie mi wszystko wypadac, ze juz nigdy nie podniose swoich dzieci, ze sama jestem sobie winna (bo moglam miec cc).
    I wpadlam w taka panike, ze sie zastanawiam czy nie zmienic daty cc na -przed tp- zeby bylo pewne ze mi ta cesarke zdaza zrobic.

Oczywisicie moglo by byc tak ze trzecie dziecko wyskoczy ze mnie raz dwa i ze mnie tak nie rozerwie bo prawdopodobienstwo ze bedzie znowu wychodzic z lokciem (moj maz widzial) przy glowie jest minimalne. Ale pewnosci nie mam i czytalam tez ze nastepny porod moze pogorszyc sytuacje.

Powinnam isc na kolanach do Czestochowy, ze wszystko w sobie potrafie utrzymac. choc widze roznice, bo gdy mi sie bardzo bardzo chce to sie musze mocno koncentrowac, ale nie wylacza mnie to z zycia publicznego i zdaza bardzo bardzo nieczesto. Ale z wiekiem moze byc coraz gorzej bo nawet u zdrowych kobiet wiek powoduje takie dolegliwosci.

Tak wiec juz do konca dzis pogodzilam sie z mysla o cc i nie snuje juz marzen o sn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 23:28

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ancyś, super, że się tak dobrze czujesz, ale nie śmigaj za bardzo i oszczędzaj się :D

Tak jest proszę Pani 😁😁

erre lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, Domi, Katwie gratulacje ❤ mamy forumowe trojaczki... 😊

My trafiliśmy znow do szpitala. Bylam odebrac wypis i poprosilam czy zwaza malego i zmierza bilirubine tymi pistolecikiem. Waga nadal spadala, a bilirubina 14,5 😭

Zadzwonilam do pediatry. Dalam nam skierowanie do szpitala ale radziła zostac w domu. O 22 dzidzia juz tak przelewala nam sie miedzy rekoma, wogole noe wybudzal sie. Bylismy przerazeni wiec ruszyliśmy do szpitala.
    Przyjeli nas ale i tak badania moga robic jutro. Dla mnie to juz byl komfort, ze wreszcie mam komfort, ze gdyby cos sie dzialo to jesteśmy w szpitalu.
    Serce mi pekalo kiedy zakladali mu wenflon 😪😪 a pozniej przyszedl do mnie do piersi i mial tak smutna mine 😭

Domi1995 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana dziękuję 😘 trzy dzieciaczki i trzej chłopcy, no chyba że jakieś dziewczyny dały czadu na porodówce a my jeszcze o tym nie wiemy 😁

Joana bardzo mi przykro 😔
    Wyobrażam sobie co możesz czuć bo jako matka wiem jak stresują takie sytuacje;
    Wiem też, że dla zdrowia naszych dzieciatek jesteśmy w stanie dużo przezwyciężyć zatem życzę sporo sił i masę zdrowia dla Adasia.
    Kciuki za szybkie ustabilizowanie sytuacji i wyjście ze szpitala!
    Ściskam 🤗😘🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 05:11

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. wrote:
    Dziewczyny a jakie dokumenty się wypełnia na tej izbie przyjęć ? Dużo tego ? Muszę lecieć odebrać jutro wynik posiewu i krzywej cukrowej bo właśnie zauważyłam ze brakuje mi w dokumentach a nigdy nie wiadomo kiedy ten czas 😅

Lola u mnie na izbie mało formalności jest, zgoda na hospitalizację, upoważnienie osoby do informacji o Twoim stanie zdrowia itp...w sumie jedna kartka, za to na oddziale istna papierologia 🙉🙈

• pap86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka nie wyrzucaj sobie tego cc za zle. Tak jak napisalas-nie chcesz byc kaleką a masz zle doswiadczenie. Urodz przez cc zdrowego dzidziusia,dojdz do siebie i naprawiajcie swoje flory dobrymi bakteriami :)

Joana jak z tego urządzonka do pomoaru mial 14,5 to z krwi pewnie bedzir wiecej wiec dobrze,ze pojechalas. Wsadza Adasia pod lampy ma pare dni i bedzie ok!!! Pij herbatke na lamtacje i mysl pozytywnie o kp bo inaczej ze stresu sie poddasz. Dopytaj jak to z karmieniem jak bedzie pod lampami i nawyzsj teszte laktatorem pobudzaj.

Mnie od 4straszaki bolesne budzily ale nieregularne, do tego dwa razy dwojeczka.. moze Szymo przestraszyl sie wywolywania i sam zechce? 😂 ale to i tak musi odrobine zaczekac bo inaczej wsadzą nas do izolatki bo mi sie katar rozwinąl i glowa pobolewa przeziebieniowo :/ musze sie podleczyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 06:10

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna kciuki będzie dobrze to sie zdarza ze dzieciom zoltaczka narasta lub sie przedluza .tam faktycznie bedziecie ood czujnym okiem i w poniedzialek pewnie wyniki beda juz oki. Odpoczywaj gdy maly bedzie na lampie

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza jakby co :/ to chyba jednak nie mój czas. Mogę sobie te papierki o kant dupy rozbić chyba bo dzisiaj są żółte, a wczoraj się barwiły na niebiesko :/

Joana mocne kciuki za Was! ❤️

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • erre Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, trzymam kciuki za Adasia! Rozumiem, że Ciebie tez przyjęli, nie musisz dojeżdżać?

joana lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila jeszcze nic niewiadome 😅 moze zaraz znow Cie wezmie 🤪

Dzia dziewczyny.. no powiem Wam, ze mnie to podlamalo, bo wiadome, ze poczatki i tak sa trudne a tu jeszcze to 😪
    Co do kp to dosrawiam go i widze, ze on za bardzo mm nie chce. Nadal wierny cycowi mamy 😊 mam tu ze soba laktator. Teraz tez sciagam to niedlugo go przebudze i mu podam. Nie chcialabym teraz przez to zamiast rozkrecac laktacji, stracic ja jeszcze bardziej.
    Gdzie na razie szaleństwa u mnie z mlekiem nie ma. Moze tez tym bardziej, ze synek duzo potrzebuje ale od zoltaczki byl senny i slabo ssal.

Aina napewno odpoczne, bo wczoraj w nocy spalam 30 min, w dzien nic a dzis przysnelam znow na 30 min 🙄

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Joana, trzymam kciuki za Adasia! Rozumiem, że Ciebie tez przyjęli, nie musisz dojeżdżać?

Tak kochana. Mamy swoj pokoj nawet 😊

Krokodylica, erre lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj. Joana, to smutne. Chociaż bilirubina do 15 jest jeszcze ok (mój syn kilka dni mipo wypisie miał 14.8). Z tym że u ciebie niepokojące jest to, że mały mało je i niechętnie się wybudza. W takim przypadku zalecane jest naświetlanie.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ