X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna i doradca laktacyjna mówiła żeby trzymać przy piersi max 15 min bo potem już zaczyna się nieefektywne ssanie i mała robi sobie z piersi smoczek. Ale ja jej pozwalam dłużej wisieć bo też kazała 3x dziennie odciągać pokarm a nie chce mi się, bo przecież może mała nakręcać laktację.

joana, Britty lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka91 wrote:
    Dziewczyny miała któraś problemy z hemoroidami? Wcześniej wychodzily mi małe i bezbolesne ale po porodzie teraz wyszły mi ogromne i ledwo funkcjonuję! Po długich poszukiwaniach zapisałam się do proktologa na środę na gumkowanie. Miała któraś coś takiego? Boli to? Jest skuteczne? 😭

Ja tez myslalam ze mam hemoroidy przed porodem a po porodzie to w ogole myslalam ze mam ich pewnie jeszcze wiecej. Poszlam do lekarza i sie okazalo ze to nie sa wcale zadne henoroidy...w sensie ze poprostu az tak zle nie jest.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana wiesz co? Jesli chcesz karmic piersia a Adas odnotowuje juz male przyrosty to daj sobie spokoj z butelką i podawaj tylko piers skoro mleko masz. Co do karmienia 30min no tospoko-mi sie wydaje,ze to calkiem dlugo. Ja mysle,se Adas za gora dwa dni po lampach poczuje sie lepiej i dopiero sie zacznie zabawa z nim :D . W szpitalach to prawda-pokozne czesto maja wiedze z czasow naszego dziecinstwa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 22:11

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez tyle sie teraz trąbi o tym seby to dziecko sterowalo laktacją,ze na żądanie a tu jakies zalecenia se po tyle minut i odciaganie itd. Wiadomo se jak sie da dziecku butelke to tam latwiej wyplywa i bedzie wolalo butelke niz piers. I dziekuje-koniec kp a przejscie na kpi czego ja osobiscie bym nie wytrzymala.

P.s. jejku mam jakis taki niepokoj dzis w sobie.. cos mi kaze zrobic szybko liste rzeczy do dopakowania na ostatnia chwile ale.. nie chce sie łudzic i nakrecac bo oprocz takich mysli nic sie nie dzieje 😂

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Joana sadze ze doradca laktacyjny by tego nie popieral ale w szpitalu karmia na mase :)

Napewno w czasie zoltaczki karmienie jest wazne

A tak dla ciekawostki napisze ze mam kuzybke w Londynie
    Oni rodzili w domu .ale zakonczylo sie w szpitalu i nie wyrazili zgody na szczepienie i maly ma 2 lata nie mial żadnego
    Ale do sedna ich syn jest mi jedynym znanym noworodkiem ktory nie mial fizjologicznej zoltaczki ....zastanawia mnie to czy ma to zwiazek jednak ze szczepieniem w pierwszej dobie ale to takie luźne przemyslenia

Polubiłam przypadkowo zamiast zacytować :) Moja córka nie była jeszcze szczepiona a też ma żółtaczkę. Większe znaczenie ma Wit. K. Ona może sprzyjać żółtaczce :) my podaliśmy.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po bzyku 😂 Może w końcu coś to wniesie.. 🤔 no zostały mi jeszcze 2 dni na wywołanie.. termin z prenatalnych jutro 🙈

Ciekawe co u Pogody.. 🤔 może rano już będziemy miały info o kolejnym ,,wrześniaczku" 😉 Same chłopaki wrześniowe póki co - musimy się sprężyć 😉😅

joana lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj bez bzykanka bo padnięta jestem 💩 ale jestem umówiona z mężem na jutro rano 🤪 jak małą spłodziliśmy tak może tak samo zechce wyjść 😂

U Pogody się pewnie rozkręciło skoro nie daje znać 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 23:09

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był temat hemoroidów to teraz żylaki :p
    Ale dokładnie chodzi mi o żylaki na wargach sromowych, czy ktoras z Was się z tym spotkała w ciąży ? Albo z takimi dosyć mocno spuchniętymi ?

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave biedaku wszystko Cie w ciunzy kapie-jak nie rwa to jakies zylaki? Ja nie pomoge. Jak cos spuchniete to okladaj moze lodem? Nie wiem :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pokarmu nigdy nie odcisgalam. A butle ptobowalam podac obu dzieciom jak juz byly starsze zeby miec mozlieosc wyjscia gdzieds na dluzej ale cwaniaki nie chcialy. Smoczek wciskalam od pierwszych dni zycia i tez zadne nie chcialo a tak jak z butlami probowalam roznych ksztaltow z roznych firm 🤷‍♀️

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana według mnie takie postępowanie zaburzy kp ale nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, mogę tylko napisać jak ja karmiłam według ówczesnych zaleceń.
    Przystawiałam do jednej piersi, dziecko piło max 10/15 minut i zmieniałam cyca. W sumie w niecałe pół godziny opróżniały dwie piersi przy jednym karmieniu. Jak dzieć przysypiał z sutkiem w buzi to delikatnie smyrałam policzek koło ust i dziecko jadło dalej a jak niewykazywało żadnej reakcji to wysuwałam pierś.
    Dzieci nie miały potrzeby jedzenia częściej niż co 3 godziny.
    Jedno i drugie dziecię wykarmiłam ponad 20 miesięcy ale laktatorem nie umiałam nic ściągnąć.
    Z jednej piersi karmiłam przy odstawianiu dziecka, żeby pokarm pomału zanikał.

I tak na koniec...
    W szpitalu, na oddziale na którym jesteś, mają w nosi czy dziecko polubi butle, oni chcą za wszelką cenę spowodować wzrost masy u Adasia. Każdy specjalista chce poprostu osiągnąć cel w swojej dziedzinie i tyle...
    Obok mnie leży dziewczyna z bliźniakami i u jednego dzieciaczka został stwierdzony zbyt duży spadek masy ciała po jednej dobie więc ma zacząć dokarmiać dziecko.
    Zapytała czy może laktatorem spróbować ściągnąć mleko na co dostała odpowiedź/pytanie - a chce się Pani bawić w laktator? I położna czy doradca laktacyjny przedstawiła swoje ale żeby ją zniechęcić. No ręce opadają....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 02:06

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko szybko napisze. Przez to że mi odeszły wody to dostałam antybiotyk i oksytocyne. Skurcze do zniesienia, gorzej było z partymi. Julus obrócił się buzia do spojenia lonowego więc ciężko szło, ale dałam rady bez znieczulenia bo rozwarcie tak poszło że nie było czasu. Zrobił mh się przez to lekki obrzęk na glowce. Podobno byłam dzielna :) nie wiem ile waży i ile mierzy ale jest taki cieplutki i mieciutki 😍 troszkę pociumkal cyca ale nie wiem czy dobrze. Teraz już jestem na sali i czekam na niego

ancys85, katwie27, Krokodylica, Domi1995, Ounai, joana, Audrey, DarlAa, Lililove, Chmurka, pap86, edka85, Leeila26, KotkaPsotka3, Anika, Ptysio, Dave87, Szczęśliwa, Natalii lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila trzymam kciuki żeby seksik nie poszedł na marne 🙈🙊🙉
    Nawet jeśli Pogoda już urodziła (czego oczywiście życzę 😁) to będzie kolejny wrześniowy dżentelmen, przydałaby się jakaś dama 😉🤭

Dave ja mam stwierdzonych dość dużo żylaków ale na szyjce. Moja gin powiedziała, że nic się z tym nie robi, po ciąży będą tylko mniejsze, bo zmniejszy się ukrwienie.

Leeila26, Dave87 lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda gratuluję 🤗😊

Pogoda lubi tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i niestety zostałam naciętą, ale dobrze ze tylko tak się skończyło. W innym szpitalu zrobiliby mi cesarke, bo trochę za długo to trwało. Julian urodził się 6.09 o 0:07 także będzie agent 😁 dużo popłakał na początku a później słodko się tulil :) aaaa no i mnie obsral od razu po wyjściu 😂 ja mimo lewatywy chyba też się posralam parę razy, ale miałam to gdzieś

ancys85, Totoro, Chmurka, edka85, KotkaPsotka3, Ptysio lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Aina Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ogromne gratulacje

Pogoda lubi tę wiadomość

• erre Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, super, że synuś już z Tobą! Gratulacje! 💚

Pogoda lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda gratulacje! Jestes bardzo dzielna! :)
    Nacieciem sie nie martw. Ja poroenujac oba porody moge dzis napisac śmiało - lepiec naciac niz popekac. Twraz nie było czasu na naciecie i powiem szczerze ze niby szew tak samo mi doskwiera no ale wlasnie w takom miejscu mam szew ze chyba mam blokade psychiczna orzed toaletą. Wywalczylam czopek ale niewieke mi pomógł.
    Joanna masz ciezka sytuacje z tym karmieniem z rscji tego ze ciezko jest walczyc z wiatrkami. Mlodej mamie jest ciekzo robic cos zgodnie z wlasna intuicja. Moim zdaniem ogolnie jest niedopuszczalne nakazanie karmienia butelka skoro ktoa radzi sobie z piersia... Ja jestem zdania ze karmi sie na. zadanie dziecka. No ja kompletnie nie patrzenna to koedy karmilam. Akurat i mnie tym razem synek widze dzisiaj poki co jakis swoj tryb sobir zalaczyl, ale np latrzsc na synka dziewczyny obok to nie eiem jakby ona miaka karmić np co 3 h jak on co chwila sie budzi i marudzi do poersi caly dzien.
    Chce Wam naposac jeszcze, ze jestem szczesliwa ze mamy udany start z karmieniem piersią. Wczoraj synek jeszcze sie uczył, a dzis juz pieknie ssie, juz mi poersi nabraly, jutro bedzie nawal jak nic. I fajnie sobie zjada a potem grzecznie spi. Dzis po 20 byl kapany, nakarmilam go i spal do 3 prawie. Twraz dostal mleczko z obu piersi i spi. Z pierwszym synkiem to byla taka walka, taki mial problem ze zlapaniem poersi ze bhlam wykonczona. A tak to pelen relaks.
    My wychodzimy do somu w poniedzialek bo w niedziele nie robia wypisow. To jest minis rodzenia w piatek. Boje sie reakcjo synka w domu. Niby dziadkowie mu zapelniaja czas ale dzis rano zadzwonilam i siedzial na mnie obrazony a rano mówił rodzicom ze mnie nie lubi...

Pogoda, Chmurka lubią tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda gratuluję :)

Widzę że nie tylko ja nie mam spania.
    Zwariuję.
    Chciała bym albo urodzić albo czuć się normalnie. A nie że ja ledwo człapię, łapią mnie jakieś skurcze, czuję się jak bym zaraz miała urodzic i nic.
    Z drugą córką normalnie śmigałam aż tu nagle cyk i urodziłam z zaskoczenia. A teraz? Ciężka sprawa.

Pogoda lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana popieram co dziewczyny piszą, jak dziecko poczuje że z butli łatwo leci to odmówi piersi. Js w ten sposób zaprzepaściłam kp u pierwszej córki.

‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ