!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aina no kazde dziecko jest inne to fakt. Ze mna leży dziewczyna, to jej trzecie dziecko, ale serio ona od niego odejsc nie moze. Płacze co chwila, musi albo na cycku być albo lezec z nia. No tylko wyjdzie do łazienki czy cos to maluszek os razu w placz. Ani zjeac normalnie ani wlasnie wyjść. I ona troche sie przerazona jak bedzie w domu bo mowi ze ma dwojke dzieci i no nie ma czasu zeby tak z nim cały czas byc przy cycu.
Moj z kolei w porównaniu ze starszakiem to oki co aniolek, chociaż ja sie juz nauczylam ze z dziecmi to wszystko jesy krótkotrwałe, nie ma co sie cieszyć. Ssie długo z dwoch piersi, ale ladnie potem spi. No dzisiejsza noc byla wymarzona. Jest bardzo spokojny, aktywnie ssie.
-
Pogoda, gratuluję Julusia 🥰
Katwie super że mały taki spokojny, tylko się cieszyć 😊 ale faktycznie jak widzę szwagierki 4 miesięcznego synka którego widzę codziennie to faktycznie te dzieci się bardzo zmieniają, i nie mówię tu o wyglądzie a o zachowaniu ☺
Mam dzisiaj wieczorem randkę z mężem, moje dziecko dalej siedzi w brzuchu 😩🤣
A tak w ramach ciekawostki to powiem wam że smak w ciąży bardzo mi się zmienił. Byliśmy przedwczoraj w macu i zamówiłam kanapkę w zestawie no i loda. Kanapka mi nie smakowała to zamieniłam się z mężem na big maca - też mi nie smakował. Nawet loda nie zjadłam bo taki dziwny 🤦♀️ i parówek też nie tykam a przed ciąża mi normalnie smakowały 🙊🤔Pogoda lubi tę wiadomość
-
Audrey ale mi smaka narobilas. Ja wyjadlam juz słodycze i mam ochote na same syfiaste jedzenie, nie wiem dlaczego. Marzy mi sie buleczka pszenna z konserwa (mimo ze nie jem takich rzeczy normlanie), nie wspomnę juz o ciastkach, batonikach... Ale zamoiwlam jiz diete pudelkowa od poniedziałku, takze poki maz nie wroci mam plan kupowac, ale dieta jest super, maja duzo skodkich rzeczy czyli cos co lubię.
-
No tak samo mysle, ze tuczyc dziecko to mogę w domu. Tym bardziej, ze nie zgadzam sie z ich radami. Wkurzylam sie, ze olali ta zoltaczke i tylko na oko ja badaja. Raz przyniesli wczoraj z porodowki te urzadzenie do badania. I tyle.
Wypuscic maja nas jutro o ile nadal bedzie waga wzrastala. Takze bede robila jak chca jeszcze dzis i jutro rano, tyle, zeby mnie wypuscili a pozniej w domu bede robila jak chce.
Co jeszcze uslyszalam na obchodzie? Ze chcialam zaglodzic dziecko. I pewnie sama tez nie jem, bo chce wrocic do figury sprzed ciąży.
Chmurka gratulacje donoszonej ciąży 😍
Ancys dzia za posłuchanie rozmowy 😁 to jestem pewniejsza,ze tak mozna. Oni tutaj wszyscy znow przeciwnicy tej metody. A ile kobiet tak robi 🙈
Britty swobodnie po wypis może podjechac mąż. I tak jak Edka mowi wlasnie zoltaczke widzi sie po tej ospalosci. My nie pojechalibysmy do szpitala ale ewidentnie maly przez rece sie przelewal i nawet w kapieli co zawsze krzyk. A my go wlozylismy do wody a ten prawie spi 🥺
Pap jedzenia dla rodzicow nie ma. Na szczescie tylko powiedzialam mezowi to ruszyl z domu zrobic zakupy i za godzine mialam jedzonko na miejscu.Chmurka lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyU mnie tez chyba żółtaczka, o 13 badanie i decyzja o tym czy zostajemy na oddziale 😭😭 a właśnie miałam być już w drodze powrotnej do domku. Poza tym wyobraźcie sobie, że wynik gbs ujemny u ginekologa, okazał się dodatni w szpitalu i teraz kłują go co chwila i sprawdzają. Jeszcze były problemu z uszkiem, mamy skierowanie do lekarza żeby sprawdził czy na pewno na nie słyszy i krwiak na główce. Mój mały biedak
-
Domi uwierz mi ze lepiej twraz zostac pod lampą, niz wrocic na oddzial z powrotem. Mam nadzieje ze ze sluchem bedzie ok. A jwzeli cos wyjdzie to sobrze ze teraz. Ostatnio ogladalam jakis filmik mamyginekolog bodajze albo joaany Mróz juz nie pamiętam, ze ktorejs z nich synek mial probkem ze sluchem ale wlasnke dzieki temu mogla wnpore zareagowac i jest wszystko dobrze bo od razu byl pod opieka lekarzy. U nas tez synek caly w krostkach, rumien i oczkw zapuchniwte. Dopiero dzis je teoche otworzył, ale wiem ze mu przejdzie. Takze nie orzejmujcie sie boe nie kazdy dzidzisu sie rodzi rozowy i sloczniutki, ale jwszcze taki bedzie
Ja pwoiem szczerze ze moj synek jak sie urodził to nie byl zbyt piekny
Ale jest teraz naprawde obiektywne baedzo ladnym chlopcem, bo gdzie z nim nie jesgem to wszedzie to słyszę nawet od obcych ludzi. Ale w zyciu nikt nie pwoie ze zdjec z czasow kiedy byl noworodkiem ze to jest tl samo dziecko
Joanna naprawdę ktos cj sugerowal ze chcialas zaglodzic dziecko? Bezczelne to... Jak mnie wkirzaja tacy ludzie. A potem sie dziwia ze kobiety maja depresje jak im sie wmawia takie rzeczy i za wszelka sile probije udowodnic ze sa do niczego. Nie martw sie. Ja przy synku to przeżywałam baedzo wszystko. Jezu jak on plakal w szpotalu i przychodziła polozna to ja bylam mokra doslownie. Kazda zmiana ubranka cxy pieluskzi to byk stres bo on plakal i juz przychodzila polozna z pytaniem czenu on tak placze. A lrxy drugim synku nic mnie juz niw rusza. Ufff...joana lubi tę wiadomość
-
Joana, po prostu szok. Zagłodzić dziecko? Serio? Ludzie naprawdę nie mają empatii, trafiłaś definitywnie na gówniany szpital i jeszcze gorszy personel. Co do karmienia to faktycznie im tylko zależy żeby dziecko przybierało, nie ważne czy kp czy mm. Ale gadanie że chcesz dziecku zaszkodzić to już naprawdę wolą o pomstę do nieba. 😡😡🤬🤬💩💩
Domi, nawet nie wiedziałam że mimo gbs- jeszcze robią wymaz. A może potem złapałaś paciorka, po badaniu już? -
pap86 wrote:Dave biedaku wszystko Cie w ciunzy kapie-jak nie rwa to jakies zylaki? Ja nie pomoge. Jak cos spuchniete to okladaj moze lodem? Nie wiem
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
ancys85 wrote:Leeila trzymam kciuki żeby seksik nie poszedł na marne 🙈🙊🙉
Nawet jeśli Pogoda już urodziła (czego oczywiście życzę 😁) to będzie kolejny wrześniowy dżentelmen, przydałaby się jakaś dama 😉🤭
Dave ja mam stwierdzonych dość dużo żylaków ale na szyjce. Moja gin powiedziała, że nic się z tym nie robi, po ciąży będą tylko mniejsze, bo zmniejszy się ukrwienie.
U mnie będzie dama ale musimy trochę poczekać :p w środę jak będę na ktg to się dowiem czy już mnie zostawia w szpitalu ( jeśli będzie dużo wód płodowych) a jak nie to 14.09 indukcja i dama zawita
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Gratulacje dla Wszystkich rozpakowanych:)
My też już ciąża donoszona tylko kwestia poczekalnia na indukcje lub próby wyproszenia lokatorki wcześniej 😁joana lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
nick nieaktualny
-
Bo polozne to sie dzielna na dwie kategorie - jedne chca pomoc, sa mile dla matek i dzieci i autentycznie chca csegos matkw nauczyc i wspomoc dobrym slowem. A sa tez takie ktore sobie za cel stawiaja to zeby pokazac matce ze gowno wiedza i nq sqmym poczatku ja zgnebic.
-
Dziewczyny, mam pytanie. Bo lekarka mi zasugerowala ze maly moze miec pryszczyki jako reakcje na proszek. Ja wyrzucilam opakowanie po lovelli bo przesypalam do pojemnika. Jezeki ktoras z was ma lovelle to mozecie mi napisać ile trzeba jej syoac dokladnie do prania? Bo wole się upewnić w domu czy dobrze sypie.
-
O masakra Joana...czytam i nie dowierzam...chciałaś zagłodzić dziecko i dlatego zjawiłaś się w szpitalu!!
Mąż się ze mnie śmieje, że mam "uszy jak słoń" 😂🤪 no uszy faktycznie wymiatają przy oczach więc musi się pilnować co mówi 🤣😜
Bardzo fajne rzeczy mówiła o karmieniu więc słuchałam z zaciekawieniem 😁
Britty tak, mój syn tak wymiatał 😂🤣
Mnie w szpitalu też wzięli wymas na GBSa
Domi dużo zdrówka i oby szybko do domu!
Krokodylica szybko się udało 😁 inhalacje i lipomal zdziałały cuda, bo katar nie zdążył się rozkręcić.
joana lubi tę wiadomość