X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina no kazde dziecko jest inne to fakt. Ze mna leży dziewczyna, to jej trzecie dziecko, ale serio ona od niego odejsc nie moze. Płacze co chwila, musi albo na cycku być albo lezec z nia. No tylko wyjdzie do łazienki czy cos to maluszek os razu w placz. Ani zjeac normalnie ani wlasnie wyjść. I ona troche sie przerazona jak bedzie w domu bo mowi ze ma dwojke dzieci i no nie ma czasu zeby tak z nim cały czas byc przy cycu.
    Moj z kolei w porównaniu ze starszakiem to oki co aniolek, chociaż ja sie juz nauczylam ze z dziecmi to wszystko jesy krótkotrwałe, nie ma co sie cieszyć. Ssie długo z dwoch piersi, ale ladnie potem spi. No dzisiejsza noc byla wymarzona. Jest bardzo spokojny, aktywnie ssie.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Audrey Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, gratuluję Julusia 🥰

Katwie super że mały taki spokojny, tylko się cieszyć 😊 ale faktycznie jak widzę szwagierki 4 miesięcznego synka którego widzę codziennie to faktycznie te dzieci się bardzo zmieniają, i nie mówię tu o wyglądzie a o zachowaniu ☺

Mam dzisiaj wieczorem randkę z mężem, moje dziecko dalej siedzi w brzuchu 😩🤣

A tak w ramach ciekawostki to powiem wam że smak w ciąży bardzo mi się zmienił. Byliśmy przedwczoraj w macu i zamówiłam kanapkę w zestawie no i loda. Kanapka mi nie smakowała to zamieniłam się z mężem na big maca - też mi nie smakował. Nawet loda nie zjadłam bo taki dziwny 🤦‍♀️ i parówek też nie tykam a przed ciąża mi normalnie smakowały 🙊🤔

Pogoda lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ale mi smaka narobilas. Ja wyjadlam juz słodycze i mam ochote na same syfiaste jedzenie, nie wiem dlaczego. Marzy mi sie buleczka pszenna z konserwa (mimo ze nie jem takich rzeczy normlanie), nie wspomnę juz o ciastkach, batonikach... Ale zamoiwlam jiz diete pudelkowa od poniedziałku, takze poki maz nie wroci mam plan kupowac, ale dieta jest super, maja duzo skodkich rzeczy czyli cos co lubię.

Kasia

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam apetytu. Jem bo muszę. I ciągle mnie mdli.

Moja Łucja też była taka nieodkładalna. A wózek parzył ją w tyłek.

• joana Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak samo mysle, ze tuczyc dziecko to mogę w domu. Tym bardziej, ze nie zgadzam sie z ich radami. Wkurzylam sie, ze olali ta zoltaczke i tylko na oko ja badaja. Raz przyniesli wczoraj z porodowki te urzadzenie do badania. I tyle.

Wypuscic maja nas jutro o ile nadal bedzie waga wzrastala. Takze bede robila jak chca jeszcze dzis i jutro rano, tyle, zeby mnie wypuscili a pozniej w domu bede robila jak chce.

Co jeszcze uslyszalam na obchodzie? Ze chcialam zaglodzic dziecko. I pewnie sama tez nie jem, bo chce wrocic do figury sprzed ciąży.

Chmurka gratulacje donoszonej ciąży 😍

Ancys dzia za posłuchanie rozmowy 😁 to jestem pewniejsza,ze tak mozna. Oni tutaj wszyscy znow przeciwnicy tej metody. A ile kobiet tak robi 🙈

Britty swobodnie po wypis może podjechac mąż. I tak jak Edka mowi wlasnie zoltaczke widzi sie po tej ospalosci. My nie pojechalibysmy do szpitala ale ewidentnie maly przez rece sie przelewal i nawet w kapieli co zawsze krzyk. A my go wlozylismy do wody a ten prawie spi 🥺

Pap jedzenia dla rodzicow nie ma. Na szczescie tylko powiedzialam mezowi to ruszyl z domu zrobic zakupy i za godzine mialam jedzonko na miejscu.

Chmurka lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez chyba żółtaczka, o 13 badanie i decyzja o tym czy zostajemy na oddziale 😭😭 a właśnie miałam być już w drodze powrotnej do domku. Poza tym wyobraźcie sobie, że wynik gbs ujemny u ginekologa, okazał się dodatni w szpitalu i teraz kłują go co chwila i sprawdzają. Jeszcze były problemu z uszkiem, mamy skierowanie do lekarza żeby sprawdził czy na pewno na nie słyszy i krwiak na główce. Mój mały biedak :(

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi uwierz mi ze lepiej twraz zostac pod lampą, niz wrocic na oddzial z powrotem. Mam nadzieje ze ze sluchem bedzie ok. A jwzeli cos wyjdzie to sobrze ze teraz. Ostatnio ogladalam jakis filmik mamyginekolog bodajze albo joaany Mróz juz nie pamiętam, ze ktorejs z nich synek mial probkem ze sluchem ale wlasnke dzieki temu mogla wnpore zareagowac i jest wszystko dobrze bo od razu byl pod opieka lekarzy. U nas tez synek caly w krostkach, rumien i oczkw zapuchniwte. Dopiero dzis je teoche otworzył, ale wiem ze mu przejdzie. Takze nie orzejmujcie sie boe nie kazdy dzidzisu sie rodzi rozowy i sloczniutki, ale jwszcze taki bedzie :) Ja pwoiem szczerze ze moj synek jak sie urodził to nie byl zbyt piekny :D Ale jest teraz naprawde obiektywne baedzo ladnym chlopcem, bo gdzie z nim nie jesgem to wszedzie to słyszę nawet od obcych ludzi. Ale w zyciu nikt nie pwoie ze zdjec z czasow kiedy byl noworodkiem ze to jest tl samo dziecko :D
    Joanna naprawdę ktos cj sugerowal ze chcialas zaglodzic dziecko? Bezczelne to... Jak mnie wkirzaja tacy ludzie. A potem sie dziwia ze kobiety maja depresje jak im sie wmawia takie rzeczy i za wszelka sile probije udowodnic ze sa do niczego. Nie martw sie. Ja przy synku to przeżywałam baedzo wszystko. Jezu jak on plakal w szpotalu i przychodziła polozna to ja bylam mokra doslownie. Kazda zmiana ubranka cxy pieluskzi to byk stres bo on plakal i juz przychodzila polozna z pytaniem czenu on tak placze. A lrxy drugim synku nic mnie juz niw rusza. Ufff...

joana lubi tę wiadomość

Kasia

• Aina Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku tak sie napisalam i mi wcielo post

• Audrey Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, po prostu szok. Zagłodzić dziecko? Serio? Ludzie naprawdę nie mają empatii, trafiłaś definitywnie na gówniany szpital i jeszcze gorszy personel. Co do karmienia to faktycznie im tylko zależy żeby dziecko przybierało, nie ważne czy kp czy mm. Ale gadanie że chcesz dziecku zaszkodzić to już naprawdę wolą o pomstę do nieba. 😡😡🤬🤬💩💩

Domi, nawet nie wiedziałam że mimo gbs- jeszcze robią wymaz. A może potem złapałaś paciorka, po badaniu już?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, ostatnio koleżanka urodziła synka 4,8kg. I nie powinnam tego mówić ale no był po prostu brzydki. Teraz po 2 miesiącach prawie wygląda całkiem inaczej. Także to fakt ze nie każde dziecko rodzi się śliczne i słodkie 🤪

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Dave biedaku wszystko Cie w ciunzy kapie-jak nie rwa to jakies zylaki? Ja nie pomoge. Jak cos spuchniete to okladaj moze lodem? Nie wiem :)
    Noo ja na sam koniec ciąży to mam same przeboje 🙈 tak jak cała ciążę oprócz tego krwiaka był spokój. Ale jeden plus że w pt wypozyczylam to urządzenie tens i super mi pomaga na te bóle od kolki nerkowej więc dobre i to

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Leeila trzymam kciuki żeby seksik nie poszedł na marne 🙈🙊🙉
    Nawet jeśli Pogoda już urodziła (czego oczywiście życzę 😁) to będzie kolejny wrześniowy dżentelmen, przydałaby się jakaś dama 😉🤭

Dave ja mam stwierdzonych dość dużo żylaków ale na szyjce. Moja gin powiedziała, że nic się z tym nie robi, po ciąży będą tylko mniejsze, bo zmniejszy się ukrwienie.

U mnie będzie dama ale musimy trochę poczekać :p w środę jak będę na ktg to się dowiem czy już mnie zostawia w szpitalu ( jeśli będzie dużo wód płodowych) a jak nie to 14.09 indukcja i dama zawita :)

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    Walczymy dalej 💪
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Wszystkich rozpakowanych:)
    My też już ciąża donoszona tylko kwestia poczekalnia na indukcje lub próby wyproszenia lokatorki wcześniej 😁

joana lubi tę wiadomość

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r

27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    Walczymy dalej 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się wydaje ze mogłam złapać, cholera wie teraz. I tez sobie właśnie mówię, że lepiej teraz dłużej poleżeć niż potem się męczyć, ale jednak jest ten zawód, że miało być już ok a tu klops

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana
    Ja prdl jak można matce powiedzieć że chciała dziecko zagłodzić...
    Mi położna przy drugiej córce powiedziała że jej nie karmiłam tylko się bawiłam.
    Bo nie umiałam jej przystawić.

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo polozne to sie dzielna na dwie kategorie - jedne chca pomoc, sa mile dla matek i dzieci i autentycznie chca csegos matkw nauczyc i wspomoc dobrym slowem. A sa tez takie ktore sobie za cel stawiaja to zeby pokazac matce ze gowno wiedza i nq sqmym poczatku ja zgnebic.

Kasia

• Audrey Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, położna z powołania vs położna z piekła rodem

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dziecko beks tak solidnie przy karmieniu piersią tzn że jest najedzone?

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Bo lekarka mi zasugerowala ze maly moze miec pryszczyki jako reakcje na proszek. Ja wyrzucilam opakowanie po lovelli bo przesypalam do pojemnika. Jezeki ktoras z was ma lovelle to mozecie mi napisać ile trzeba jej syoac dokladnie do prania? Bo wole się upewnić w domu czy dobrze sypie.

Kasia

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra Joana...czytam i nie dowierzam...chciałaś zagłodzić dziecko i dlatego zjawiłaś się w szpitalu!!

Mąż się ze mnie śmieje, że mam "uszy jak słoń" 😂🤪 no uszy faktycznie wymiatają przy oczach więc musi się pilnować co mówi 🤣😜
    Bardzo fajne rzeczy mówiła o karmieniu więc słuchałam z zaciekawieniem 😁

Britty tak, mój syn tak wymiatał 😂🤣

Mnie w szpitalu też wzięli wymas na GBSa
    Domi dużo zdrówka i oby szybko do domu!

Krokodylica szybko się udało 😁 inhalacje i lipomal zdziałały cuda, bo katar nie zdążył się rozkręcić.

joana lubi tę wiadomość

‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ