!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana masz ode mnie czekolade za ta asertywnosc przy pielegnarkach i dazenie do kp!!! Przystawiaj do obu piersi, niech ssie czesto. Dziecko samo wyciagnie..brawo! Niech ktos przyjdzie i popatrzy wlasnie na pozycje przystawiania. Brawo jeszcse raz!!
Leeila czad! Wreszcie cos sie dzieje!
Ancys jeżu przepraszam ale juz nie pamietam-mialac cukrzyce ciazowa?joana lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
U mnie coś tam się pisze, ale za słabe 🤷 no nic, najważniejsze, że coś się zaczyna dziać - tyle się naczekałam, to już wytrzymam 😂 Mam sporo brązowo-zoltego śluzu, który podobno jest czopem, a przed wyjazdem panikowałam, czy to aby nie zielone wody.. 🤦
-
pap86 wrote:
Ancys jeżu przepraszam ale juz nie pamietam-mialac cukrzyce ciazowa?
Pap nie musisz przepraszać, ja też czasem mam problem spamiętać niektóre fakty, poza tym Ty jeszcze w ciąży więc jesteś usprawiedliwiona 🤣😜
Niemiałam cukrzycy w żadnej ciąży, poprostu tendencja do rodzenia Klusek 😁
Pierwszy syn ważył 4110g a drugi 4200g więc moje chłopaki konkretne 😁
... ale są plusy...
Przez tą ciąże przytyłam 6 kg, dzieciątko 4200 g. i mój brzuch prawie już płaski- jupi!! 🙆♀️
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny musze sie wygadac bo dzis dostane cos do glowy mialam niesamowity napad placzu ale taki histeryczny ze syn sie wystraszyl nie noglam go opanowac to gdzies z duszy poszlo ciezar calych 9 miesiecy dzies jestem sama z dziecmi...ogolnie to ja sie w wiekszosci niemi zajmuje ale jak jest mąż to i do parku jedziemy na plac zabaw lub nad jezioro...
Corka jest dzis tak agresywna w stosunku i do mnie i do syna ze wpadlam w jakas panike ze nie dam rady po porodzie nie żałuję nawet przez sekunde nie mam takich mysli bo wmawiam sobie ze mimo chorego dziecka mam prawo urodzic kolejne mam prawo do szczescia syn do oparcia w przyszlym doroslych latach
Ale w tej sekundzie potwornie sie boje
Nikomu nie moge sie pozalic bo kazdy mi powie ze przy corce nie powinnam miec kolejnych dzieci .nawet mam znajoma ktora dzwoni do mnie i ja do niej orzez czas tej pandemii prawie codziennie tez nie przyznałam sie do ciazy....nie chce gadania ludzi dobrych rad ....a jeszcze bardziej chyba nie chce by mieli racjeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 17:35
-
nick nieaktualny
-
Krokodylica wrote:Ancys jak Ty go w rozmiar 56 upychasz. 😂😂😂
Hahaha dobrze, że te dzieci to przez pierwszy miesiąc takie kuleczki 😄😜 takie dostaje w szpitalu w domu mam 3 pary śpiochów w rozmiarze 56 bo nie liczyłam na małe gabaryty 😂
Moje dzieci uwielbiają lipomal,Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Domi1995 wrote:Ancys piona! Ja tez mam nawał, cycki mi zaraz wybuchną
Przyszła jeszcze raz doradczyni laktacyjna i ją od razu zagadałam co zrobić przy nawale mleka.
...a więc nakarmić bąbla i 10 minut schładzać lodem pierś żeby obkurczyć kanaliki, już mnie przeszkoliła gdzie go szukać 😄 sporo fajnych rzeczy podsunęła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 18:08
Krokodylica, Chmurka, Ptysio lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ancys o dobrze,ze mowisz o schladzaniu piersi. Podobno nqwet pampersa od dziecka mozna zalac wodą i wsadzic do zamrazarki tylko wazne zeby przez np.tetre dodatkowo klasc a nie od razu na golą piers. Ja mam omropne wspomnienie nawalu i jego boje sie bardzo
cycki mialam tak wielkie, twarde i nabrzmiale,ze myslalam ze skonam. Do tego jedna noc z goraczką 39st.. bleh. Pomagala tez tluczona kapusta schlodzona w staniku ale wtedy bylam w domu a jak mnie zlapie nawal w szpitalu to zejde z tego swiata
Leeila trzymamy kciuki. Widzisz-mowilam,ze czop to czop i on ma swoj dosc charakterystyczny wyglad
Jutro moj "ostatni" dzien w tej ciazy w domu. Mam pietra. Znaczy mam kilka rzeczy do zrobienia, moim chlopakom zakupy dorobic,prasowanie ciuchow zeby tatus tylko wyjmowal synkowi ubrania do przedszkola bo przeciez by nie uprasowal. Musze jakies jedzenie cukrzycowe jeszcze do walizki dopchnac bo jak mi dadza pieczywo biale na sniadanie czy kolacje to cukier pojdzie w gore,ze masakra. A we wtorek raniutko synka do przedszkola a mnie na 8:30do szpitala. Ale we wtorek jeszcze nic nie beda ze mna robic. Mose jakies ktg czy usg.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Katwie, ja myślę że u Twojego synka to trądzik poporodowy. Nigdy nie słyszałam żeby po loveli były jakieś uczulenia, chyba nawet Ounai dla całej rodziny jej używa bo mają z dzieciakami atopowe zapalenie skóry o ile dobrze pamiętam. Ja się nie wypowiem na temat proszku bo używam kapsułek no i jeszcze dzidzi nie ma 😅
Joana, stawiaj na swoim.
Leila, super że się w końcu zaczęło, zazdroszczę 😉
A ja mam dziewczyny obawy. Bo jak mówiłam niby do 15 mała dojdzie do 4kg, potem wizyta u lekarza. I nie wiem czy od razu wyśle mnie do szpitala na wywołanie i poród naturalny, czy karze jeszcze nosić i czy naturalny czy da skierowanie na cc. Wiecie, ja chciałam rodzić naturalnie ale no nie ukrywam że rodzić naturalnie ponad 4kg dziecko, z moja skłonnością do rozstępów to zapewne nie uniknę pęknięcia a boję się takiego z późniejszymi skutkami ubocznymi. I jak o tym myślę to chyba nawet w takim przypadku wolałabym cc. Moja mama mówi że jak pójdę na wizytę i mała będzie taka duża to mam wprost poprosić o skierowanie na cc bo ona rodziła ponad 4kg dziecko i nigdy by tego nie powtórzyła, na dodatek miała wtedy kleszczowe. Byłam super Binowo nastawiona na naturalny ale uważałam że waga nie przekroczy 3500g. A teraz czuje się źle że myślę nad cc, jakbym już była zła matka mimo że mała się jeszcze nie urodziła 😩😔 tykam się jak nie wiem co dlatego codziennie mam nadzieję że może już dzisiaj urodze i ten seks coś da 😔 -
Aina mialas jakis napad paniki bidulko. Pewnie nawarstwily sie emocje. No co mozna powiedziec.. wspolczuje choroby corki
Ty kiedys pisalas co jej jest ale chyba mowilas objawy a nie pamietam czy pisalas nazwe choroby. Wypij meliske albo po prostu herbate i pomysl,ze jakos to bedzie. Masz kochajacego meza,jakos sobie radzicie. Bo kto jak nie wy
-
Audrey a czy chcesz rodzic w szpitalu, w ktorym prqcuje twoj lekarz? Bo tak naprawde tylko to moze uratowac sytuacje z waga i cc bo jak pojdziesz ze wskazaniem do cc ze wzgledu na szacowaną wage 4,2-4,5 do szpitala bez swojego lekarza to moga tego nie uwzglednic. A ja Ci powiem tak-co to za roznica jak dziecko sie urodzi-czy sn czy cc?
ono ma sie po prostu urodzic i byc zdrowe. I ty tez masz byc zdrowa wiec jesli.se wzgledu na wage bedzie cc to trudno. Byle bys ty tez nie popekala albo jakis porod kleszczowy.
-
Pap, no właśnie chciałam rodzić w szpitalu w którym mój lekarz nie pracuje - bo dobre warunki i mam tylko 20km. Szpital w którym pracuje mój lekarz jest jeszcze 20km dalej, też jest super i tam jest możliwość zzo, ale mój lekarz ma tam dyżur tylko we wtorki i w żaden inny dzień więc bym naprawdę musiała mieć zaplanowanecc na dzień w którym on będzie.
Nigdy nie uważałam że porod sn.czyni kobietę lepszą od tej z cc. Po prostu każdy mówi że sn jest lepszy dla dziecka. A teraz zaczęłam też bać się trochę też o siebie i mam przez to wrażenie że to źle że myślę o sobie 😩
Jeju, mam teraz tyle pytań i braku wiedzy że masakra. -
O mamo tyle sie napisalam i poszlo ..🤯
Ledwo zyje... powiem Wam, ze nie wiem kiedy ostatnio spalam. Wiedzialam, ze poczatki sa trudne ale te nasze to juz jakas masakra 🙈
Ancys serio plaski 😊 kurka, a ja nadal balon. Ale waga juz jak przed ciaza.
Pap jeszcze troche i bedziesz tulila malenstwo ❤
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Aina bardzo współczuję dzisiejszego samopoczucia ale masz prawo do szczęścia i nie pozwól żeby ktokolwiek Ci je odebrał albo ograniczył.
Domi może zapytaj, bo mój szpital ma pomrożone woreczki na taką ewentualność.
My jutro idziemy do domu, już nie mogę się doczekać 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 19:22
Krokodylica, Ptysio, joana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzę, że u Was się dzieje
Ja wróciłam po weekendzie pełnym wrazen i dopiero nadrabiam, Pogoda gratulacje!
Leeila powodzenia, zeby poszlo szybciochem
Aina wszystko się ulozy, może jak dzieci pójdą do szkoły, na zajęcia itp. To córcia wpadnie w rutynę i tez bedzie jej latwiej?
Joana, ja słuchając podobnych rad szybko stracilam pokarm. Rób to, co podpowiada Ci instynktPogoda, joana lubią tę wiadomość
-
No czop to mnie zaskoczył konkretnie, bo nie myślałam, że może być wodnisty i żółtawy
A ja sobie leżę, sala jednoosobowa z tv, przed chwilą szybki obchód 😉 coś tam pobolewa, ale nie rozczulam się nad sobą, bo to dobry znak! 😁👍 Nie nastawiam się też, że to będzie ,,zaraz" 🤷 Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki i słowa otuchy! 😉❤️Chmurka, Audrey, erre, Krokodylica, Ptysio, pap86, Domi1995, joana lubią tę wiadomość