!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lililove gratulacje:* super:)
ja na serduszko nie liczę bo za wcześnie ale modlę się żeby był pęcherzyk żółtkowy. ( i po cichutku marzę że może będzie i zarodek ale na to pewnie też jeszcze za wcześnie). Proszę o kciuki:)Lililove, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam że napięcie ze mnie schodzi,bo wcześniej stres sięgał zenitu. Giniu powiedział że ciąża nadal młodsza o 2 dni. Serduszko 120/min. Żadnych krwiakow nie ma, nie wiadomo skąd to krwawienie co miałam. Pewnie od acardu.
Za 3 tyg nastepna wizyta 😀 szereg badań do zrobienia. Zalecił jod,wapno i magnez.
Chmurka u mnie też ostatnio nie było zarodka a po tygodniu jest serduszko więc wszystko jest możliwe.Chmurka, Ptysio, Krokodylica, erre, Natikka123, joana lubią tę wiadomość
-
Piszecie o wymiotach a mnie męczy biegunka, codziennie rano od jakichś 3 tygodni, a do tego mdłości jak się robię glodna. Odrzuciło mnie od ziemniaków i mięsa, jem tylko kanapki, obiad na siłę w siebie wpycham.
Kupiłam pregna plus ale chyba żelazo wzmaga biegunkę więc przerzuciłam się na folik. -
Ja po wizycie.Lekarz konkretny to i konkretne wiadomosci.Widzialam juz bylo wszystko,widzialam i dzidziusia i jego pulsujace serduszko.Rozmiarowo odpowiada 7t ciazy natomiast zmartwil doktora puls bicia serca...powiedzial ze niestety bije za wolno.. tak wierzę w to dziecko i wierze ze się rozkręci serduszko.Jest szansa? Kolejna wizyta za niecale 2 tyg i bedzie wszysyko jasne.Stresuje mnie to niesamowicie ale muszę pozostać spokojna dla dziecka 🤗
Ptysio, Ounai, Lililove, Monia91:), Aniołek84 lubią tę wiadomość
13.01 - ||❤
10.03 💖🙏prenatalne
-
A co lekarz mówił na temat wolnego bicia serca?
Bądź dobrej myśli!
Lilivove świetne wieści!
Dziewczyny, czy wam też tam brzuchu wywalilo za przeproszeniem? Śmiałam się z kuzynki jak wstawała na Facebooka zdjęcia w 12 tygodniu i wszyscy myśleli za zaraz rodzi, A u mnie ten brzuch taki wystający że szok... -
Baletnica, spokojnie. Ile mm ma dziecko i jakie dokładnie jest fhr.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Dziecko rozmiarowo odpowiada 7t a wg lekarza serduszko bije zbyt wolno jak na 7 tydz,okreeslil to jako "bicie w 6 tyg".Uwierzcie mi z tego stresu zapomnialam dokładnie dopytac a na zdj nie mam
Chociaz zostalam pochwalona za " znajomosc usg" bonwiedzialam gdzie co i jak.Aczkolwiek jestem przerazona,pytalam czy pozna owulacja moze moec wplyw ale mowil ze na rozmiar tak ale nie na bicie serca.Powiedzial zeby narazie sie zbytnio nie cieszyc13.01 - ||❤
10.03 💖🙏prenatalne
-
nick nieaktualny
-
Baletnica wrote:Ja po wizycie.Lekarz konkretny to i konkretne wiadomosci.Widzialam juz bylo wszystko,widzialam i dzidziusia i jego pulsujace serduszko.Rozmiarowo odpowiada 7t ciazy natomiast zmartwil doktora puls bicia serca...powiedzial ze niestety bije za wolno.. tak wierzę w to dziecko i wierze ze się rozkręci serduszko.Jest szansa? Kolejna wizyta za niecale 2 tyg i bedzie wszysyko jasne.Stresuje mnie to niesamowicie ale muszę pozostać spokojna dla dziecka 🤗
Nie znam się na tym ale trzymam kciuki żeby było dobrze. -
Wkurza mnie ten twój lekarz. Z opisu wynika, że dzieć ma 10 mm (odpowiada to 7+0 wg aparatu usg), a serce bije jakieś 130 (taka jest norma na 6t),a nie 160 (średnia na 7t). U mnie w 6+6 biło 129 , a teraz 179. U ciebie też się rozkręci. O barykardi mówimy - jako o źle rokującym elemencie - gdy tętno jes poniżej 100 ud.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Dziewczyny ja też po wizycie;) jest pęcherzyk żółtkowy i zarodek;) serduszka jeszcze nie widać ale pani doktor mówiła że za wcześnie i że wszystko na ten etap jest ok.kazała się cieszyć i myśleć pozytywnie. Dała badania do zrobienia. Ale niestety nie wiem jakiej wielkości są pęcherzyki i zarodek. Nie powiedziała mi;P
Anika, Lililove, Ounai, Ptysio, Krokodylica, edka85, Monia91:), Asia000, erre, joana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak czytam.... I sporo Was bierze kwas foliowy. A czy badalyscie sobie czy nie macie mutacji? Wtedy absolutnie nie wolno brać zwykłego kwasu foliowego (czyli syntetycznego) bo on może prowadzić do poronień. Dlatego jeśli nie badalyście to najlepiej zainwestujcie trochę więcej, ale kupcie sobie metylowany kwas foliowy czyli naturalną formę kwasu foliowego.
Lililove, ktosiowa lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza