!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli
12.40 LiliLove
14 Baletnica
15.15 Chmurka
15.40 Anika
Ależ dziś będzie duzo dobrych wiadomości.Anika, Chmurka, Baletnica, Krokodylica, Ptysio, Ounai lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
ata89 wrote:Hej Dziewczyny.
Czytam o u Was ale nie mam kiedy napisać.
Mam pytanie. Jakie bierzecie teraz witaminy i czy wogole ?
Brałam Femibion 1. Ale od jakiegoś czasu nie ma szans, żebym polknela ta tabletkę. W pierwszej ciąży tez brałam to samo i nie miałam tego problemu. Jeździłam po aptekach. Szukałam czegoś mniejszego rozmiarem. Ale wszystkie te tablety takie wiekie. Skusilam się za namową pani farmaceutki na Centrum Femina. Bo opakowanie małe , wiec pewnie tabletki tez małe, a bez możliwości podglądu bo w zakręconej buteleczce.
Jak otworzyłam w domu i zobaczyłam to się popłakałam. Ogromne. Spróbowałam ale było chyba jeszcze gorzej...
Juz nie wiem, co robić, czego szukać..
Może coś doradzicie?
Ja wg zaleceń lekarza w pierwszym trymestrze biorę tylko kwas foliowy. Spróbuj, tabletki są malutkie. -
katwie27 wrote:Jezu ja też ryczalam jak głupia:D
Co do witamin to w tej ciąży mam z nimi problem. Biorę folik, ale witamin nie biorę. Nie wiem dlaczego. Z synem brałam femibion. Pamiętam jak kol3zabki w pracy mówiły że one nie brały żadnych witamin i że po witam i ach rodzą się duże dzieci. Nie wiem czy to prawda czy nie. Morfologia mam bardzo dobra póki co i zastanawiam się brać czy nie brać. Jest jakaś dziewczyna która nie brała w pierwszej ciąży witamin wcale?
Katwie ja tylko kwas foliowy.
Witaminy chyba dopiero w 3 trymestrze, ale dokładnie nie pamiętam. -
katwie27 wrote:Wiecie, ja si3 w zasadzie wagi bardzo nie boję. Mój mały ważył 3570 - patrząc na dzieci w szpitalu to mało, chociaż właśnie znajomi i rodzina mówili że duzo (choć w krótkim czasie urodziło się jeszcze 3 dzieci w rodzinie i każde większe od mojego synka). Bardziej si3 zastanawiam czy to jest naprawdę potrzebne, czy to jest takie wpychanie nam suplementów na siłę? Bo obecnie suplementy są dosyć krytykowane.
Mi gin mówił że na początku nie są do niczego potrzebne a poza tym miałam niepowściągliwe wymioty i on twierdzi że te witaminy mogą wzmagać wymioty. -
nick nieaktualny
-
Trzymamy kciuki dziewczyny
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Piszecie że macie ochotę na syfskie jedzenie,ja za to wręcz odwrotnie, na co dzień kiepsko się odżywiam, drożdżówki na śniadanie bo nie chce mi się robić śniadania itp.
A teraz mam ochotę na dobre jedzonko, dzisiaj na śniadanie zrobiłam sobie miks sałat z tuńczykiem, kukurydzą, gotowanym jajkiem i pomidorkami. -
Uff Ale ciężko było nadrobić :p
Ounai, jak synek?
Edka! Cudowny dzidziuś! Gratulacje ♡ byłaś u lekarza czy fotografa, że takie ujęcia?;p
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty 🤞✊
Ja biorę folik i Wit D. A te kapsułki były moja zmora w 1 ciąży.. najgorzej jak źle się polknelo i potem odbijalo się 🤢🤢🤢 fuj...aż mnie wzdryglo..
U mnie oprócz braku apetytu totalny brak dolegliwości. 🤦♀️ znowu. -
Dziewczyny gratuluję wszystkim udanych wizyt, trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj.
Wszystkim chorym/przeziębionym dzieciakom życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
U mnie nudności i senność w takim natarciu, że nie mam nawet siły pisać, staram się Was podczytywać regularnie.Anika lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Przy dwójce dzieci musi być ciężko z mdlosciami... Mi już jest trochę lepiej. Dzisiaj w nocy miałam mały incydent, wisialam nad nocnikiem syna bo był akurat pod ręką ale to były tylko nudności silne, obyło się bez finału. Ale od wczoraj mam tak że jak tylko trochę się ciut głodna to od razu mi niedobrze. Zjadłam na śniadanie kanapki z jajkiem, minęło może coś ponad 2h i już poczułam że jak nie zjem nic to będzie źle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 12:50
-
Dziewczyny dziękuję za kciuki!
Mamy ❤
Teraz ja życzę powodzenia pozostałym. Dajcie znać po wizytach.Anika, Chmurka, Krokodylica, Ptysio, erre, Monia91:), Ounai, edka85, Natikka123, joana, Asia000, ktosiowa, maja2024, Aniołek84 lubią tę wiadomość