!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
katwie27 wrote:Jezu ja też ryczalam jak głupia:D
Co do witamin to w tej ciąży mam z nimi problem. Biorę folik, ale witamin nie biorę. Nie wiem dlaczego. Z synem brałam femibion. Pamiętam jak kol3zabki w pracy mówiły że one nie brały żadnych witamin i że po witam i ach rodzą się duże dzieci. Nie wiem czy to prawda czy nie. Morfologia mam bardzo dobra póki co i zastanawiam się brać czy nie brać. Jest jakaś dziewczyna która nie brała w pierwszej ciąży witamin wcale? -
Asia000 wrote:Ja nie brałam w pierwszej ciąży żadnego zestawu. Tylko folik, vigantol i jeszcze jodid ze względu na problemy z tarczycą.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Chmurka wrote:Dziewczyny ja też po wizycie;) jest pęcherzyk żółtkowy i zarodek;) serduszka jeszcze nie widać ale pani doktor mówiła że za wcześnie i że wszystko na ten etap jest ok.kazała się cieszyć i myśleć pozytywnie. Dała badania do zrobienia. Ale niestety nie wiem jakiej wielkości są pęcherzyki i zarodek. Nie powiedziała mi;P
GratulacjeChmurka lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Wkurza mnie ten twój lekarz. Z opisu wynika, że dzieć ma 10 mm (odpowiada to 7+0 wg aparatu usg), a serce bije jakieś 130 (taka jest norma na 6t),a nie 160 (średnia na 7t). U mnie w 6+6 biło 129 , a teraz 179. U ciebie też się rozkręci. O barykardi mówimy - jako o źle rokującym elemencie - gdy tętno jes poniżej 100 ud.
Z jakiego opisu? Mam nadzieje ze sie rozkręci.Na zdjeciu nigdzie tego nie ma,ja tez nie slyszalam ile i z tego wszystkiego zapomnialam spytać...takze nie wiem czy jest zle czy bardzo zle czy w miarę ok.13.01 - ||❤
10.03 💖🙏prenatalne
-
katwie27 wrote:A co lekarz mówił na temat wolnego bicia serca?
Bądź dobrej myśli!
Lilivove świetne wieści!
Dziewczyny, czy wam też tam brzuchu wywalilo za przeproszeniem? Śmiałam się z kuzynki jak wstawała na Facebooka zdjęcia w 12 tygodniu i wszyscy myśleli za zaraz rodzi, A u mnie ten brzuch taki wystający że szok...
-
nick nieaktualny
-
Baletnica wrote:Edka ja juz nic nie kumam🤷🏻🤦🏻...skad takie pomiary masz? Bo bym sobie chetnie zajrzala...wg OM jest 7+0...
Proszę bardzo. To kalkulator wieku ciąży wg usg. Skoro masz 6+3 to nie dziwne że serce bije jak dla 6 tc.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)